ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στο Δημαρχείο Ηρακλείου για το πάρκο Γεωργιάδη.

logia1
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Λότζια, που έχει διοργανώσει η “Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Πάρκου Γεωργιάδη” . Ο κόσμος έχει μαζευτεί στο προαύλιο του Δημαρχείου Ηρακλείου, ενώ απ’ έξω συγκεντρώνονται υπογραφές για να μην καταστραφεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το πάρκο, από τη δημιουργία του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.
Σε λίγη ώρα αναμένεται το Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσει τις Αποφάσεις της Επιτροπής κυκλοφορίας της πόλης του Ηρακλείου, και της δημαρχιακής επιτροπής, που εγκρίνουν τη μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων της κατασκευής του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης υποστηρίζουν ότι για τη δημιουργία του υπογείου σταθμού αυτοκινήτων θα θυσιαστεί περίπου το ένα τρίτο του πάρκου, ενώ από τα τεχνικά έργα θα κοπούν όλα τα δέντρα που βρίσκονται ανατολικά του κεντρικού διαδρόμου του πάρκου μέχρι το Ηρώο, αρκετά στη νησίδα πρασίνου και όλα τα φυτά του πρανούς βόρεια του πάρκου. Επίσης θα εκριζωθούν όλα τα δέντρα στην περιοχή επαφής με τα τείχη .
Αντί να δημιουργούμε λοιπόν νέους χώρους πρασίνου, καταστρέφουμε τους ελάχιστους που υπάρχουν. Στο Ηράκλειο το πάρκο Γεωργιάδη είναι το μοναδικό τέτοιου μεγέθους, πραγματικό αλσύλλιο. Είναι κρίμα έστω κι ένα μέρος του να καταστραφεί για να γίνει υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων. Τα πάρκινγκ πρέπει να κατασκευάζονται περιμετρικά του κέντρου, κι όχι στο κέντρο. Έτσι δεν αποσυμφορίζεις την κίνηση, αλλά τη συγκεντρώνεις σε κεντρικούς δρόμους. Η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, συνδυάζεται με την αδιαφορία για το πράσινο, παρόλο που ο δήμαρχος δηλώνει παντού ότι αγωνίζεται για μια πράσινη πόλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου