ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τρόφιμα: μέσο ελέγχου του πληθυσμού (βίντεο);

image Ο Alex Jones , Αμερικανός δημοσιογράφος, στο παρακάτω βίντεο αποκαλύπτει ένα από τα πιο σκοτεινά μέσα  που έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του πληθυσμού : Τα τρόφιμα!
Η νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη, τα γενετικά τροποποιημένα είδη-και εκ προθέσεως- μεταλλαγμένο νερό, τροφή και αέρας έχουν σκοπό να αποδυναμώσουν τις μάζες και να επιτύχουν τον πλήρη έλεγχό τους.
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κάτω από χημική επίθεση. Θανατηφόρες και επικίνδυνες τοξίνες που κυμαίνονται από ασπαρτάμη σε φθόριο, υδράργυρο...

Φραγκοκάστελλο: το ανεξήγητο φαινόμενο των Δροσουλιτών

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
imageΚοντά στην απροσκύνητη χώρα των Σφακίων, λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα από την ακτή που ξεψυχά το κύμα του Λιβικού, κι εξίσου λίγα από τους πρόποδες που φωλιάζουν μερικά από τα αετίσια Σφακιανοχώρια, ορθώνει την ύπαρξη, του σε σχήμα παραλληλόγραμμου, ένα καστέλι (πύργος) άριστα μέχρι σήμερα διατηρημένο. Το Φραγκοκάστελλο.
Δυο σειρές πολεμίστρες περιζώνουν τα μέχρι σήμερα απείραχτα, όπως τουλάχιστον δείχνουν εξωτερικά, τείχη του και η πύλη του βρίσκεται κατά την μεριά της θάλασσας σαν στόμα αγριεμένου θεριού.
Ο θρύλος του γεφυριού της Άρτας (ολημερίς το χτίζανε τη νύχτα το γκρέμιζαν) γίνεται κι εδώ παραλλαγμένη πραγματικότητα αφού κάπως έτσι οι Σφακιανοί με μπροστάρηδες τα έξη αδέλφια Πατσούς, εμπόδιζαν τους Βενετούς να σηκώσουν το κάστρο αναγκάζοντας τους να το περιζώσουν με ισχυρότατη δύναμη στρατού. Και όταν επιτέλους το τέλειωσαν και ασφαλίστηκαν μέσα, οι Φράγκοι δεν άφησαν ατιμώρητους τους γενναίους Πατσούς. Κρέμασαν από ένα σε κάθε πύργο του καστελλιού και τους υπόλοιπους δύο από πάνω στην είσοδο. Το χωριό Πατσιανός που φέρει το όνομα των μαρτυρικών αδελφών αποδεικνύει έως σήμερα την ηρωική πράξη τους.
Η προτομή του Τουρκομάχου Στρατηγού Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη, που βρίσκεται μερικά μόνο μέτρα ανατολικά του φρουρίου, θυμίζει επίσης τον θάνατο του καθώς επίσης και το ανεξήγητο φαινόμενο των Δροσουλιτών:
Στις πρώτες Μαίου του 1828...

Ιταλοί προς τράπεζες: “Δε θα μας αφήσετε με τα σώβρακα”!

Φουντώνει στην Ιταλία το κίνημα εισβολής στις Εφορίες, τράπεζες και εταιρίες που ανέλαβαν για λογαριασμό του υπουργείου οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες. Μάλιστα, οι “εισβολείς” πετώντας όλα τους τα ρούχα παραμένουν γυμνοί, φωνάζοντας: “Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα! Εμείς το χρέος δεν το πληρώνουμε (Non ci lascerete in mutande! Noi il debito non lo paghiamo)!”

Η φωτογραφία είναι από τη χτεσινή εισβολή 30 ατόμων στην τράπεζα BNL της Νάπολης που μπλοκαρίστηκε για περισσότερες από 3 ώρες.
Στην Ελλάδα πάλι...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αίμα…αίμα…αίμα…

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Ένας άνθρωπος πέφτει από τον βράχο της Ακρόπολης.
Ένας άλλος από το μπαλκόνι του σπιτιού του λίγο πριν του παραδώσουν το χαρτί της έξωσης.
‘Ένας άλλος περνά με τα ίδια του τα χέρια τη θηλιά στο λαιμό του.
Χιλιάδες πια τα περιστατικά, αμέτρητα… αμέτρητο το αίμα που χύθηκε για την περίφημη σωτηρία της χώρας.
Αίμα…αίμα…αίμα…
Παντού αίμα…όπου κι αν κοιτάξεις αίμα…ρέει το αίμα… πέρασε τώρα τις δικές μας τις γειτονιές-ξέρεις, αυτές που αναζητάς το φαί στα σκουπίδια- κι έφτασε ίσαμε τις δικές τους.
Εκάλη, Κηφισιά, και τέτοια.
Λες να το δουν τώρα;
Λες να τους ακουμπήσει τώρα και να...

Ακόμα φυλάνε αστυνομικοί το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν έχει εκλεγεί ούτε καν βουλευτής!

Αντιγράφω  από ρεπορτάζ για τη ληστεία στο σπίτι του Γιώργου Δώνη χτες στην Κηφισιά:
“Στο σπίτι, όμως, ήταν και ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Δώνη, 15 ετών, ο οποίος βγήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι”.
Και ρωτώ: γιατί φυλάνε ακόμα αστυνομικοί τον πρώην υπουργό και ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, δηλαδή ένα απλό πολίτη; Γιατί πληρώνουμε εμείς για τη φρουρά του; Υπάρχει κάποια απειλή για τη ζωή του η οποία να δικαιολογεί αστυνομική φύλαξη;
Αν είναι έτσι, και πρέπει να φυλάνε οι αστυνομικοί ...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

“Εν οίκω” στο Πάρκο Γεωργιάδη

Εν Οίκω 2012Η ετήσια συνάντηση οικο-καλλιεργητών και οικο-χειροτεχνών ξαναχτυπά!
29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου
Η συνάντηση «Εν Οίκω» είναι, για άλλη μια χρονιά, εδώ. Μια αυτοργανωμένη γιορτή για την οικολογία, την αλληλεγγύη και την αυτάρκεια, χωρίς μεσάζοντες και χορηγούς.
Αντιστεκόμαστε στην κρίση και στήνουμε μια ανοιχτή συνάντηση για όλους. Με τη συμμετοχή παραγωγών που βασίζονται σε αγρο-οικολογικές αρχές και στηρίζουν τις τοπικές ποικιλίες. Ενωνόμαστε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές και παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, αντιστέκονται στην επιβολή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα) και στα μονοπώλια της βιομηχανικής γεωργίας.
Δίνουμε έμφαση στην οικο-χειροτεχνία και τη χρήση υλικών, που είναι φιλικά τόσο προς εμάς τους ίδιους όσο και προς το περιβάλλον. Αποφεύγουμε τα ...

SOS … στη Λότζια!

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο έδειξαν αρκετοί Ηρακλειώτες σήμερα το πρωί  επισκεπτόμενοι τη Λότζια, όπου λαμβάνει χώρα από τις 10π.μ. έως τις 8μ.μ. παζάρι για τη στήριξη της ίδρυσης Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο, που θα καλύπτει τις ανάγκες παιδιών από ολόκληρη την Κρήτη.

σοσ1

Ο καθένας από το υστέρημά του έπαιρνε κάποιο δωράκι για τα παιδιά του, τα ανίψια του, τα εγγόνια του, ώστε κάποια άλλα παιδάκια να μπορέσουν να βρουν στέγη και φροντίδα. 

Αυτή είναι η μια όψη των Κρητικών: φιλάνθρωποι, φιλότιμοι, συμπονετικοί, αλληλέγγυοι. Την άλλη τους όψη δυστυχώς την είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στον Προφήτη Ηλία

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

“Μα πως;;;”

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Κυλίστηκε πάλι στο αίμα η Κρήτη με τα διπλά φονικά στον Προφήτη Ηλία!
Αν πω κρίμα βέβαια δεν θα αλλάξει τίποτα… ούτε οι πεθαμένοι θα γυρίσουν πίσω, ούτε τα ορφανά θα αποκτήσουν τους αδικοχαμένους γονέους τους, ούτε καν μια μύγα δεν θα κουνηθεί από τη θέση της με το δικό μου το «κρίμα» και ούτε φυσικά με κανενός άλλου.
Γιατί ως γνωστόν «καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις…» που λέει και το μέγα απόφθεγμα που να αγιάσει το στόμα του εκεινού που το πρωτοείπε…
Σ’ αυτό τον τόπο ωστόσο...

Έτσι μειώνουν τους μισθούς σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα πριν λήξει η κλαδική σύμβαση

Με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο αλλά και σε όλη την Ελλάδα,  θα μεταφέρω πως σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Μεραμβέλου – και φαντάζομαι και σε άλλες-  έχουν ήδη υποστεί μειώσεις στο μισθό τους πριν καν λήξει η κλαδική τους σύμβαση.
Ας πούμε ότι ένας εργαζόμενος έχει δουλέψει και τις 25 εργάσιμες ημέρες του μήνα (Δευτέρα-Παρασκευή), και έχει δουλέψει και 4 ημέρες αργίας, δηλαδή 4 Σάββατα ή Κυριακές. Στο εκκαθαριστικό  σημείωμα της μισθοδοσίας του λοιπόν που λαμβάνει με την πληρωμή του στο τέλος του μήνα...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Και ο δήμος Μαλεβιζίου αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιώτες

image
Δημοσιεύτηκε σήμερα στις εφημερίδες η προκήρυξη για τον ανοικτό διαγωνισμό ανάθεσης της «Αποκομιδή απορριμμάτων των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου». Το κόστος για την αποκομιδή απορριμμάτων από το δήμο Μαλεβιζίου προϋπολογίζεται σε 2.250.000 € , ενώ ο δήμος θα παραχωρήσει στον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο 4 απορριμματοφόρα και ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης. Ο ανάδοχος δε θα χρησιμοποιεί 18 άτομα και τους τουριστικούς μήνες 24 άτομα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία ρήτρα να είναι από το δήμο, αλλά απλά η προτροπή.
Άλλος ένας δήμος λοιπόν της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  μετά το δήμο Χερσονήσου,  δείχνει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του, και προχωρά στην ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Και μάλιστα με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Βέβαια, δε δημοσιεύεται πουθενά ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας, πως δηλαδή προέκυψε και με ποια ακριβώς ανάλυση το κόστος αυτό.  Αν κρίνω από το έντυπο προσφοράς...

Η Ρεθύμνια Σουλτάνα -ΡΕΜΠΙΑ ΓΚΙΟΥΛΝΟΥΣ

Ή αλλιώς Ευγενία ή Ευμενία Βεργίτση

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
image Σε διάστημα δεκαεφτά μηνών τα στρατεύματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχουν ήδη καταλάβει δύο από τα σημαντικότερα κάστρα της Κρήτης, των Χανίων και του Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην άλωση του φρουρίου του Ρεθύμνου πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε, όπως επίσης και στο Χάνδακα, η προδοσία.
Τι έκαναν όμως στο τουρκοσκλαβωμένο Ρέθυμνο οι νέοι κυρίαρχοι αμέσως μετά την άλωση του;
Από τον Ρεθύμνιο ποιητή Μαρίνο Τζάνε Μπουνιαλή, από του οποίου μάλιστα το έργο αντλούμε και τις πληροφορίες μας για την άλωση τούτης της Κρητικής πόλης, γίνεται γνωστό ότι ο πορθητής του Γαζή Χουσείν Πασάς γνωρίζοντας πόσο φιλήδονος ήταν ο Σουλτάνος Ιμπραχίμ, θεώρησε σωστό μαζί με καπεταναίους και πρόκριτους σκλάβους να στείλει πεσκέσι στο σουλτανικό γυναικωνίτη και δέκα όμορφες Κρητικοπούλες από διαλεχτές οικογένειες Ρεθυμνιωτών.
Ποιοι ήταν όμως οι προύχοντες και οι δέκα κοπέλες που στάλθηκαν ως δώρο στο Σουλτάνο και τι απέγιναν...

Αναγνώστης: Ο Ρωμιός


Αναγνώστης:
Παρακαλώ αφιερώστε το σε όλους όσους από άποψη επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές και παράλληλα από άποψη γκρινιάζουν καθημερινά για τα πάντα!
 Ὁ Ῥωμηός (Γ. Σουρής)
Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.
Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω...

Η παρέα των “γουρουνιών” μεγαλώνει

image Έχουμε χαρακτηριστεί “τα γουρούνια (pigs)”  της Ευρώπης. Αν και πολλοί νομίζουμε ότι ο επιθετικός αυτός προσδιορισμός μας αποδόθηκε τα τελευταία χρόνια που αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η αλήθεια είναι ότι ο όρος PISG χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του 90.
O όρος αυτός προήλθε από τα αρχικά γράμματα των νοτίων χωρών της Ευρώπης του είχαν παρόμοια οικονομικά χαρακτηριστικά:  P.I.G.S = Portugal, Italy, Greece, Spain. Από το 2008 και μετά, εμπλουτίστηκε σε P.I.IG.S για να συμπεριλάβει και την Ιρλανδία, ενώ ως παραλλαγή χρησιμοποιήθηκε και ο όρος...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα “Κόκκινα Φανάρια” του Ηρακλείου

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Ο Λάκκος της Πορνείας
Η πρώτη προσπάθεια για την δημιουργία μιας κλειστής κι απομονωμένης περιοχής πορνείων στο Ηράκλειο χρονολογείται από το 1897. Ως τότε γραπτές πηγές βεβαιώνουν πως υπήρχαν μεμονωμένες οικίες σε διάφορα σημεία της πόλης που χρησιμοποιούνταν ως οίκοι ανοχής.
Έκτοτε, σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Χατζηδάκη, ιερόδουλες εγκαταστάθηκαν στη περιοχή «Κλέφτικο σοκάκι» στις νοτιοδυτικές παρυφές του ενετικού λιμανιού, γύρω δηλαδή από το σημείο που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Η λειτουργία όμως πορνείων στη συγκεκριμένη περιοχή, των οποίων η ύπαρξη μάλιστα μνημονεύεται και από τον ιστοριοδίφη Νικόλαο Σταυρινίδη, χρονολογείται μόνο έως το 1899 καθώς τα συνεχή κρούσματα κλοπών κι ο κοσμοπολίτικος χαραχτήρας του χώρου του λιμανιού πλησίον του οποίου βρίσκονταν οι συνοικίες Βεζίρ Τσαρσί και Κουτάλα ( η συνοικία Βεζίρ Τσαρσί βρισκόταν γύρω από το «Βεζίρ Τζαμί», σημερινή εκκλησία του Αγίου Τίτου και η Κουτάλα γύρω από το Μπεντενάκι) με επιφανείς οικογένειες ευπόρων αστών και λογίων, δημιούργησαν σύντομα την ανάγκη της μετεγκατάστασης των χαμαιτυπείων σε πιο απόκεντρες περιοχές. 
Έτσι λοιπόν, μετά το 1900, την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, μια παρασιτική κοινωνία αγοραίου έρωτα αρχίζει σιγά σιγά να δημιουργείται στη συνοικία «Λάκκος» της πόλης του Ηρακλείου, όπως υπαγόρευε το διάταγμα «Περί χαμαιτυπείων» που προέβλεπε την απομόνωση των πορνείων σε χώρους εντελώς απρόσιτους «εις κεντρικούς περιπάτους..»

Προπαγάνδας συνέχεια

Και με τη νέα κυβέρνηση, η παλιά, “καλή” συνταγή  “για όλα τα κακά της χώρας φταίνε η δημόσιοι υπάλληλοι” συνεχίζεται. Και αυτή τη φορά μπροστάρης είναι  η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ (με δ/ντη το μπαμπά  του βουλευτή πλέον της ΝΔ).
Αναλύοντας λοιπόν η εφημερίδα την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικα στην Αθήνα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι … το μνημόνιο έπεσε έξω επειδή δεν εφαρμόστηκε ο κανόνας 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Και παρουσιάζει και τον παρακάτω πίνακα (κάντε κλικ για μεγέθυνση) της έκθεσης, που φαίνονται οι αποχωρήσεις, οι προσλήψεις και οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ για κάθε τομέα.
http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/49202DF0C849D4388FBACBB6ACF1B314.jpg
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους ΟΤΑ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένας από τους κυριότερους φορείς που δεν ίσχυσε ο κανόνας αυτός. Τι λέει πίνακας; Ότι...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Της Δημοκρατίας το ανάγνωσμα

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Αναρωτιέμαι από πού να αρχίσω το πλάνο, αλλά δεν βαριέσαι, ας το αρχίσω απ’ όπου να ‘ναι… ούτως ή άλλως τα σ……α απ’ όπου κι αν τα πιάσεις βρωμάνε!
Οπότε ας τολμήσουμε ένα γρήγορο ανάγνωσμα της Δημοκρατίας …και ναι, δεν μιλώ για το Ουζμπεκιστάν αλλά για τη χώρα τούτη που γέννησαν τα σπλάχνα της το Δημοκρατικό πολίτευμα και το κατάντησε φυλλάδα:
Πάμε λοιπόν!
Νόμος περί ευθύνης Υπουργών:
Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και νομικά εκτρώματα που έχουν ποτέ υπάρξει σε αυτό τον τόπο στον οποίο οφείλουμε μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα.
Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ: http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2011/01/N_3126_2003.pdf
Βουλευτικά προνόμια:
Σε καιρούς χαλεπούς που άνθρωποι αυτοκτονούν από χρέη και παιδιά υποσιτίζονται, 300 κοπρόσκυλα αμείβονται με τρόπο σκανδαλώδη και μεγαλύτερο από κάθε άλλη βουλή στην Ευρώπη: