ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η παρέα των “γουρουνιών” μεγαλώνει

image Έχουμε χαρακτηριστεί “τα γουρούνια (pigs)”  της Ευρώπης. Αν και πολλοί νομίζουμε ότι ο επιθετικός αυτός προσδιορισμός μας αποδόθηκε τα τελευταία χρόνια που αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, η αλήθεια είναι ότι ο όρος PISG χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του 90.
O όρος αυτός προήλθε από τα αρχικά γράμματα των νοτίων χωρών της Ευρώπης του είχαν παρόμοια οικονομικά χαρακτηριστικά:  P.I.G.S = Portugal, Italy, Greece, Spain. Από το 2008 και μετά, εμπλουτίστηκε σε P.I.IG.S για να συμπεριλάβει και την Ιρλανδία, ενώ ως παραλλαγή χρησιμοποιήθηκε και ο όρος...
G.I.P.S.I που παραπέμπει σε Τσιγγάνους.
Φαίνεται όμως ότι  οι λεξοπλάστες της Ευρώπης θα πρέπει να εφεύρουν πλέον ένα νέο όρο για να χαρακτηρίσουν τις χώρες με οικονομικά προβλήματα, καθώς από χτες στην παρέα των γουρουνιών προστέθηκε και η Κύπρος, η οποία ζήτησε επίσημα την υπαγωγή της στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Θα πρέπει δε να επιστρατεύσουν όλη την εφευρετικότητα και τη ευφυΐα τους, καθώς ο νέος όρος αυτός θα πρέπει να μπορεί να εμπλουτιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να είναι επεκτάσιμος όπως και η οικονομική κρίση, η οποία όπως φαίνεται και όπως έχει γραφτεί άπειρες φορές, δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου