ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Οι δηλώσεις του Πάγκαλου περί αχρήστων δημοσίων υπαλλήλων μόνο ένα πράγμα μπορεί να κρύβουν: ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!!!

Επισκέφτηκα σήμερα το διαδικτυακό τόπο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κου Πάγκαλου. Εκεί, μετά από ένα σύντομο βιογραφικό του, και όντας περίεργος για το τι αρμοδιότητες έχει επιτέλους ο Αντιπρόεδρος, ανακάλυψα τα καθήκοντά του, τα οποία και σας παρουσιάζω:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σύμφωνα με το ΦΕΚ 2430 / 9-12-2009 έχει τις εξής αρμοδιότητες:

α) Το συντονισμό του κυβερνητικού έργου στους το­μείς αρμοδιότητας του ΚΥΣΕΑ όπως οι αρμοδιότητες αυτές καθορί­ζονται ειδικότερα στο άρθρο 2 παρ. 4 της ΠΥΣ 31/2000 (άρθρο 19 π.δ. 63/2005) και της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως οι αρμοδιότητες αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο 5 της, ΠΥΣ 31/2000, ΦΕΚ Α 134, ( άρθρο 21 παρ. 4 π.δ. 63/2005).

β) Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του αυτής ο Αντι­πρόεδρος της Κυβέρνησης ένημερώνεται για τα μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα προγράμ­ματα ανάπτυξης των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας, καθώς και τα μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού, έρευνας, προμήθειας και παραγωγής αμυντικών μέσων και υλικού και για τα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής γενικότερης σημασίας, συντονίζει την εφαρμογή του οικονομικού προ­γράμματος της Κυβερνήσεως, και προεδρεύει του ΚΥΣΕΑ και της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε περίπτωση κωλύματος μας.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ;;; 

Σα να το έχει παρατραβήξει ο αντιπρόεδρος… Τώρα, μετά τα παραμύθια περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων, που καταρρίφτηκαν πανηγυρικά από την απογραφή που η ίδια η κυβέρνηση έκανε, προσπαθεί να βγάλει άχρηστους την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων:

«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο.

Και επιμένει στο ένα εκατομμύριο , και λέει ότι είναι άχρηστοι… Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Αλλά άχρηστοι είναι αυτοί που διορίστηκαν πελατειακά, χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, από ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα προηγούμενα χρόνια. Και ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΣΤΟΥΣ 3. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, με το ΑΣΕΠ. Και αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρει ο κος Πάγκαλος. Και όσο περνούν τα χρόνια, τα πράγματα θα φτιάξουν ακόμα περισσότερο, αφού θα φεύγουν οι παλιοί υπάλληλοι, και θα μπαίνουν (αν μπουν ποτέ άλλοι) νέοι με ΑΣΕΠ.

Όμως ο κος Πάγκαλος μόνο χαζός δεν είναι. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ:   ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!  

Αφού δεν έπιασε η απογραφή, πρέπει να βρεθεί νέα καραμέλα την οποία θα γλύφουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, προκείμενου να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο τους δημόσιους υπάλληλους. Έτσι, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Ελπίζω ο κόσμος να μην τσιμπήσει, και να δώσει την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση των περικοπών και της άκρατης φορολογίας. Χθες ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, σήμερα είναι οι φορτηγατζήδες, αύριο πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι..Αλλά ίσως να είσαι κι εσύ κάποια στιγμή που θα ζητήσεις τη συμπαράσταση των υπολοίπων. Γι’ αυτό δώσε στον Αντιπρόεδρο του Λαϊκισμού και της Προπαγάνδας την απάντηση που του αξίζει…

Τελικά ποιοι κρίνονται προφυλακιστέοι;

Διαβάσαμε όλοι τις τελευταίες μέρες για τον επίορκο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, που συνελήφθη ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΟΡΩ να χρηματίζεται με 30.000 στην Κέρκυρα. Η τοπική εισαγγελέας, αφού του απήγγειλε κατηγορίες, τον άφησε ελεύθερο, και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους!!!
Χθες, στα Χανιά, απολογήθηκε ο κτηνοτρόφος που κατηγορείται ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ παρακαλώ, για τη φωτιά που έκαψε 800 στρέματα χορτολιβαδικής έκτασης στο Βαμβακάδο Χανίων. Αφού του ασκήθηκε δίωξη για ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με περιοριστικούς όρους!!!
Ποιοι είναι άραγε οι περιοριστικοί όροι; Να μη φύγει από τη χώρα; Ή ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΗΡΑ; Δε μιλάμε για πυρκαγιά από αμέλεια, αλλά ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ.. Με τι σκεπτικό τον αφήνεις ελεύθερο αυτόν; Τόσο γεμάτες είναι πια οι φυλακές μας, που έχουν πάρει σήμα οι εισαγγελείς να μην προφυλακίζουν παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις; Κι αν ο συγκεκριμένος βάλει άλλη μια φωτιά μέχρι να δικαστεί;
Έτυχε να είμαι ένορκος πριν αρκετό καιρό σε μία δίκη αλλοδαπών. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις κατηγορίες (νομίζω μαστροπεία, είχαν φέρει 2 ομοεθνείς τους δήθεν για δουλειά, και τις εξέδιδαν), πάντως δεν είχαν να κάνουν με δημόσιο κίνδυνο ή φόνο. Οι κατηγορούμενοι κρατούνταν προφυλακισμένοι για σχεδόν ένα χρόνο, ενώ η δίκη έπαιρνε συνεχώς αναβολές. Μάλιστα,...

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ENAΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΟ. ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΡΑΓΕ;;;;

JUMBO2 Διαβάζω τις τελευταίες μέρες στις τοπικές εφημερίδες και στις ιστοσελίδες ότι στο χώρο του Τζάμπο όπου και έγινε κατεδάφιση της αποθήκης, απελευθερώθηκε ένας κοινόχρηστος χώρος περίπου 4,5 στρεμμάτων. Μάλιστα, παρουσιάζεται και ως επιτυχία της δημοτικής αρχής το ότι η διαμόρφωση του κοινόχρηστου αυτού χώρου θα γίνει με έξοδα του Τζάμπο . Σας παραθέτω ακριβώς πως παρουσιάζεται το θέμα:

“Στο χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5, ίσως και μικρό γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά, θα φυτευτεί πράσινο και θα διαμορφωθούν περίπου 70 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης”…” “Όπως έχουν ήδη συμφωνήσει οι δύο πλευρές μάλιστα, το κόστος της διαμόρφωσης της έκτασης θα επωμιστεί εξολοκλήρου η εταιρεία Jumbo.”

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κος Καμπανός είχε πει: “η Δημοτική Αρχή, συνεπής προς το πρόγραμμα της, θα προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, να εφαρμοστεί το σχέδιο και να αποδοθεί και αυτός ο χώρος στους δημότες. Το σημαντικό έργο αυτό έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, ενώ πριν κάποιο διάστημα κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να υλοποιηθεί. Αυτό όμως που ως υπηρεσία μπορούμε να διασφαλίσουμε είναι ότι το έργο της αποκατάστασης και την υλοποίησης των αθλητικών έργων που το Σχέδιο Πόλης προβλέπει θα προχωρήσει πολύ σύντομα. Όπως έχει προγραμματιστεί, θα υλοποιηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, μια παιδική χαρά, φυτεύσεις και θα διαμορφωθεί μια έκταση πάρκινγκ 70 θέσεων».

Και ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..

Νομίζω ότι  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ  ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.  Αυτό δεν μπορεί να το παρακάμψει κανένας, ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος, χωρίς τροποποίηση του σχεδίου πόλης. Ένα το κρατούμενο λοιπόν…

Ξέρετε τι θέλουν ακριβώς να κατασκευάσουν στο χώρο αυτό, από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου και ο ιδιοκτήτης του Τζάμπο; Ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης για το κατάστημα!!! Οι 70 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ στις οποίες αναφέρονται, μαζί με τους διαδρόμους κυκλοφορίας που θα τις εξυπηρετούν, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ, δηλαδή γύρω στα 2.500 τετραγωνικά μέτρα!!!

Όσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προβλέπεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 25μ x 15 μ (δηλαδή 375 τετραγωνικά μέτρα), και ένας χώρος για skate-board  διαστάσεων 8μ x 17μ (δηλαδή 136 τ.μ.) !!! Ο συνολικός χώρος δε των αθλητικών εγκαταστάσεων, μαζί με τους περιβάλλοντες αυτών χώρους που φυτεύονται, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 900 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Τέλος, μάλλον για ξεκάρφωμα, προβλέπεται να κατασκευαστεί και μια παιδική χαρά, με έκταση γύρω στα 150 τ.μ., και να φυτευτούν και πάρα πολλά δέντρα (το μόνο θετικό στοιχείο από το σχέδιο αυτό).

Αυτό το πράγμα λοιπόν που σας περιέγραψα, σας μοιάζει με χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων;;; Και μη μου πει κανείς ότι για ένα  για ένα γηπεδάκι μπάσκετ 25μ x 15 μ και μια πίστα skateboard 8μ x 17μ χρειάζονται 70 θέσεις στάθμευσης, γιατί ή δημοτικός σύμβουλος το Κουράκη θα είναι , ή στέλεχος του Τζάμπο!!!  Όποιος έχει λοιπόν λίγο μυαλό, μπορεί να καταλάβει ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει αυτός ο “ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ” για τον οποίο προβλέπεται από το σχέδιο πόλης να χρησιμοποιηθεί για “ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ” .

Άραγε οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν για τα σχέδια αυτά της Δημοτικής αρχής;;; Το διαμερισματικό Συμβούλιο που επικαλείται ο κος Καμπανός ότι “ παρακολουθεί δυναμικά την εξέλιξη του θέματος”, γνωρίζει πραγματικά για τη μελέτη αυτή;; Και αν γνωρίζει, έχει ενημερώσει τους δημότες;;;

Η πόλη μας δε χρειάζεται 70 θέσεις στάθμευσης στο χώρο του Τζάμπο. Το κατάστημα μπορεί να τις χρειάζεται, οι δημότες πάντως όχι. Και αν αυτό το επιβάλει το κατάστημα, προκειμένου να εκτελέσει με δικά του έξοδα το έργο της διαμόρφωσης, καλύτερα να μη γίνει τίποτα τώρα… Και όταν θα έχει τα χρήματα ο Δήμος Ηρακλείου, να κατασκευαστεί ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, όπως προβλέπεται και από το σχέδιο πόλης.

Αυτή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Κι αν πραγματικά υλοποιηθούν τα κοινά σχέδια του Δήμου Ηρακλείου και του Τζάμπο, μάλλον ο Κουράκης θα ζήσει καλά, και το Τζάμπο καλύτερα!!!

Πόσα κιλά χασίς χωράνε σε ένα αυτοκίνητο;;;

image Πόσα κιλά χασίς χωράνε σε ένα αυτοκίνητο BMW ;; 102 είναι η απάντηση…. Όχι, δεν είναι από αυτά τα ανέκδοτα, που προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί χωράνε 102, όπως π.χ. πόσοι πόντιοι (χωρίς παρεξήγηση) χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα (παρεμπιπτόντως 5, ένας πάνω στο τραπέζι κρατάει τη λάμπα, και οι 4 γυρνάνε το τραπέζι γύρω-γύρω για να βιδωθεί)…

Ούτε ένα ούτε δυο... αλλά 102 κιλά χασίς κουβαλούσε χύμα στο αυτοκίνητό της μια 34χρονη Βουλγάρα στη Λαμία.

Έκανε το λάθος όμως και σταμάτησε για βενζίνη , και ο βενζινοπώλης αντιλήφθηκε το εμπόρευμά της, αφού δεν το είχε καν καλύψει!! Έτσι ειδοποίησε την αστυνομία, που τη συνέλαβαν λίγο παρακάτω.

Η 34χρονη δήλωσε κάτοικος Θεσσαλονίκης, απ' όπου είχε ξεκινήσει, και είχε προορισμό την Αθήνα. Κρατείται στην Ασφάλεια Λαμίας και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ελπίζω το συγκεκριμένο περιστατικό να μη χρησιμοποιηθεί στην επόμενη διαφήμιση της BMW !!!

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑRFΙΝ

Οι παραλείψεις συνέβαλαν στην τραγωδία

Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα! Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank μετά τον εμπρησμό από ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, με αποτέλεσμα τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου , της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. Στο πόρισμα που συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής κ. Θεοδόσιος Πανταζόπουλος και αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, ελλείψεις πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, γεγονότα που επηρέασαν την απόπειρα απεγκλωβισμού των εργαζομένων μετά τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων.
Οπως μνημονεύεται, «στο υποκατάστημα εργάζονταν συνολικά 27 άτομα.Υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας. Ωστόσο αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζομένους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική». Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα.
Ο επιθεωρητής στο πόρισμά του υπογραμμίζει:

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά των πεσόντων αξιωματικών

image Την οικονομική ενίσχυση όλων των ανήλικων τέκνων των πιλότων που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος αποφάσισε χθες η Βουλή των Ελλήνων έπειτα από σχετική πρόταση του Προέδρου της κ. Φ.Πετσάλνικου, η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Πρόκειται για 29 παιδιά, των οποίων την «υιοθεσία» αναλαμβάνει η Εθνική Αντιπροσωπεία, πέραν εκείνων του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη, στην «υιοθεσία» των οποίων προχώρησε προσφάτως η Βουλή, αλλά και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις της.
Ετσι η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσόν για τα ανήλικα τέκνα ως την ενηλικίωσή τους και,...

Και οι γυναίκες παίζουν μπάλα, και μάλιστα εντυπωσιακή!!!

Ένα οχυρό είχαν οι άντρες, πάει, καταλήφθηκε και αυτό!! Για το ποδόσφαιρο μιλάω φυσικά, που θεωρείται κατ’ εξοχήν αντρικό άθλημα… Θα αλλάξετε γνώμη όμως όταν δείτε το βίντεο που ακολουθεί…

Στο βίντεο προβάλλεται ένα καταπληκτικό γκολ που σημείωσε μία 17χρονη παίχτρια της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, στον αγώνα με τη Β. Κορέα, στο πλαίσιο του Μουντιάλ που διεξάγεται στο Τρίνιταντ και Τομπάγκο, για γυναίκες κάτω των 17 ετών.Η παίκτρια της εθνικής Ιαπωνίας πέρασε τους πάντες και χάρισε στους θεατές, αλλά και γενικότερα σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ένα υπέροχο γκολ, που θα ζήλευε ακόμα και ο Μέσι!!!

Απολαύστε αυτό που στην Ελλάδα δε θα δούμε ποτέ, ούτε από τις αντρικές ομάδες: γκολ και θέαμα!!!

Αποφάσισαν να χτυπήσουν το παραεμπόριο στο Ηράκλειο…Μέχρι πότε;;;

Το κακό είχε παραγίνει στο κέντρο του Ηρακλείου με τους πλανόδιους πωλητές. Σε κάθε βήμα σου έβλεπες κι έναν.. Δεν μπορούσες να καθίσεις κάπου να πιεις ένα καφέ, αφού κάθε 5 λεπτά είτε cd θα προσπαθούσαν να σου πουλήσουν, είτε κανένα ρολογάκι τύπου “watch” ή “abibas”, ή κανένα ζευγάρι γυαλιά “rayran”, ή θα σου έκαναν καντάδα καμία δεκαριά αλλοδαποί… Στο δρόμο δε όταν περπατούσες, αν δεν κοιτούσες κάτω, σίγουρα θα πατούσες κάποιον Πακιστανό από αυτούς που κάθονταν στη μέση του πεζόδρομου χτυπώντας με δύναμη κάθε 10 δευτερόλεπτα τα περίεργα αυτά σιλικονάτα ζωάκια σε μία πλάκα….
Και σήμερα, ως εκ θαύματος, δεν υπάρχει κανένας στους δρόμους!!!! Γιατί αυτό; Γιατί η Δημοτική Αστυνομία αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο!!! Να τους κυνηγήσει!!! Μάλιστα, πριν 3 μέρες, κάποιος δημοτικός αστυνομικός εντόπισε τον πλανόδιο στην πλατεία των Λιονταριών και όταν επιχείρησε να ελέγξει την βαλίτσα που περιείχε ρολόγια ο πλανόδιος αντέδρασε βίαια χτυπώντας τον δημοτικό αστυνομικό και τραυματίζοντάς τον. Ο Δημοτικός Αστυνομικός κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον πλανόδιο πωλητή.
Αλλά και εφόδους σε σπίτια με παράνομα εμπορεύματα έχουν ξεκινήσει από μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, μετά από εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου Νικου Μαρκάκη. Μάλιστα σε έφοδο σε τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Ηρακλείου,....

Super παράγοντες...

image Αν ξεκινήσει κανείς από τις φάτσες των παραγόντων του ποδοσφαίρου αβίαστα θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με αγγελικά προσωπάκια, ούτε και με χαριτωμένες προσωπικότητες. Το λάιφ στάιλ του ελληνικού ποδοσφαίρου ζει μεγαλεία μαφιόζικου επαρχιωτισμού με κραυγαλέα σουλούπια, κραυγαλέες δηλώσεις, κραυγαλέα ασυδοσία.
Σαν να μην μας έφταναν αυτοί οι «κομψοί βαρόνοι της κακογουστιάς», εμφανίστηκαν στο προσκήνιο της δημοσιότητας και κάτι συνοικιακοί μπακάληδες του ποδοσφαίρου που οι τηλεοράσεις αποκαλούν μάνατζερ, με εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς τους, οι οποίοι εκτός από απίστευτο χρήμα αποκαλύπτουν και απίστευτους (συμπτωματικούς) καταθέτες. Μεταξύ αυτών κυρίαρχη θέση κατέχουν και απαστράπτοντες αστέρες των αγωνιστικών χώρων.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εισαγγελέας στην Κέρκυρα άφησε ελεύθερο υπάλληλο του ΣΔΟΕ που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται!!!

Υπάλληλος του ΣΔΟΕ – Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων συνελήφθη να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση  φορολογικής υπόθεσης από ιδιοκτήτη καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών  και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μαζί με τον υπάλληλο συνελήφθη και ένας φίλος του που παρέλαβε τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή και άλλων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην υπόθεση.

Φαίνεται όμως ότι τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για τον εισαγγελέα της Κέρκυρας, ο οποίος μετά την απαγγελία των σχετικών κατηγοριών στον επίορκο υπάλληλο, ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, με το αστείο αιτιολογικό ότι υπάρχει ασύλληπτος συνεργός του!!!

Ευτυχώς υπάρχει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που μετά το σάλο που ξέσπασε για το θέμα, ξεκίνησε έρευνα για τυχόν ευθύνες του τοπικού εισαγγελέα.

Ο συγκεκριμένος εφοριακός, ο οποίος σημειωτέον είναι και συνδικαλιστής, είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα πριν από τρεις μήνες, για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.
Η σύλληψη του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ήταν το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ασφάλειας και των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Η πληροφορία έφτασε στο ΣΔΟΕ την προηγούμενη Πέμπτη και ακολούθησε η παρακολούθηση των εμπλεκομένων.
Τις προσεχείς μέρες αναμένεται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων αλλά και συγγενικών τους προσώπων όπως επίσης και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων.

Το παρήγορο πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ!!! Και αναφέρομαι και στον υπάλληλο, αλλά και στον Εισαγγελέα!! Διαπιστώνεται όμως γι’ άλλη μια φορά ότι για να λειτουργήσει το σώμα των επονομαζόμενων “αδιάφθορων”, θα πρέπει πρώτα να θεσπιστούν πολύ αυστηροί έλεγχοι των ιδίων….

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας zougla.gr , δημοσιεύονται οι παρακάτω φρικιαστικές φωτογραφίες… Στάλθηκαν από αναγνώστρια της σελίδας, η οποία της τράβηξε (όπως αναφέρεται στο άρθρο) στο Δήμο Μακρύ Γιαλού του νομού Λασιθίου, έξω από τον οικισμό Πιλαλήματα.



 

 

 

 

Απαράδεκτες πραγματικά εικόνες, τόσο επειδή τα ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο, αβοήθητα και αλυσοδεμένα, όσο και επειδή παρέμειναν σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο διάστημα, αποτελώντας εστία μόλυνσης.

ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ κε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, επειδή κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι προέβησαν σε αυτές τις πραγματικά καταδικαστέες πράξεις αμέλειας των ζώων αυτών. ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΕΓΩ, ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΡΗΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ… Νομίζω είναι περιττό ν’ αναφέρω ονόματα, γιατί λεβέντες δεν είναι μόνο οι επώνυμοι που έχουν δοξάσει την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά ο απλός λαός που έχει αγωνιστεί με γυμνά χέρια ενάντια στους κατακτητές…

Όσο για την ειρωνεία,  η πορεία σας τόσα χρόνια ως δημοσιογράφο έχει δείξει ότι είναι χαρακτηριστικό σας στοιχείο.. Όπως επίσης είναι και η έλλειψη ήθους, την οποία αποδείξατε γι’ άλλη μια φορά….

Γιαγιά επιχείρησε να πουλήσει το…εγγονάκι της στο Ηράκλειο!!!

Άλλη μια απίστευτη ιστορία απόπειρας εμπορίας ανθρώπινου βρέφους έλαβε χώρα στην πόλη μας, το Ηράκλειο: μια 40χρονη γυναίκα, γιαγιά ενός βρέφους μόλις 4 ημερών, που είχε γεννηθεί στο ΠΑ.Γ.Ν.Η, με το μωρό παρακαλώ στην αγκαλιά της , μπήκε σε κατάστημα του Ηρακλείου, και ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε από τον επιχειρηματία να μεσολαβήσει, ούτως ώστε να βρεθεί οικογένεια να υιοθετήσει το μωράκι, με το κατάλληλο αντίτιμο φυσικά, που θα καθόριζε η κόρη της!!!

Ο επιχειρηματίας φυσικά ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου να συλλάβουν την 40χρονη (η οποία ανήκει στη φυλή των Ρομά). Η γυναίκα αυτή οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας βρέφους.

Η μητέρα του παιδιού όμως, δε θα έπρεπε να κατηγορηθεί και αυτή το λιγότερο για αμέλεια ανηλίκου, ή και για συμμετοχή στην αγοραπωλησία; Πως πήρε το παιδί η μητέρα της και βγήκε για πώληση;  Πιθανολογείται βέβαια από την αστυνομία, να ήρθαν στο Ηράκλειο οικογενειακώς γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό: να γεννήσουν το άτυχο μωράκι, και μετά να βρουν αγοραστές….

Όπως και να έχει, τέτοια άτομα δεν αξίζουν να είναι γονείς, κι ελπίζω οι αρμόδιες υπηρεσίες να φροντίσουν το παιδάκι αυτό να μεγαλώσει σε καλύτερες συνθήκες απ’ ότι του επιφύλασσαν οι “γονείς” του…

 

Ένας “MALAKAS” στην Ιαπωνία, κι έγινε θέμα… Τι να πούμε κι εμείς….

Τροπική καταιγίδα με το όνομα «Μαλάκας» πλήττει τα Ιαπωνικά νησιά, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετατροπής του σε τυφώνα.Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κατευθύνεται πλέον προς τα ιαπωνικά νησιά Iwo Jima and Chichi Jima, σύμφωνα με προειδοποιήσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Τυφώνων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η καταιγίδα «malakas» στις Φιλιππίνες σημαίνει «δυνατός»,  ενώ εξαιτίας του έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχει προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές.

Εδώ πάλι στην Ελλάδα ξέρετε τι σημαίνει… Έχουμε κι εδώ αρκετούς, και μάλιστα μας κυβερνάνε 20 χρόνια τώρα…Κι από υλικές ζημιές, άλλο τίποτα!!! Μια χαρά τους αντιμετωπίζουμε πλέον…

Πως κάνετε έτσι λοιπόν φίλοι Ιάπωνες…. Δεν μπορείτε ν’ αντιμετωπίσετε ένα “malaka”;;; Να σας πουλήσουμε την πατέντα, να ξεχρεώσουμε αυτά που μας έχουν φάει οι δικοί μας!!!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ο Δήμος Ηρακλείου και ο Ο.Λ.Η. καλούνται με δικαστική απόφαση να πληρώσουν € 530.000,00 στην κατασκευάστρια εταιρία για το έργο της Παραλιακής Λεωφόρου

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το έργο “Διαμόρφωση της παραλιακής λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο ΟΛΗ μέχρι κόμβο Κατσαμπά” , που εκτελέστηκε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου. Μέχρι και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν ελέγξει αυτό το έργο….

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ, και εκτελέστηκε από την κοινοπραξία “Β.Κ.Μ WORKS ΑΕ - ΚΑΡΑΓιΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ - ΣΑ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ” . Ο προϋπολογισμός της αρχικής σύμβασης ήταν 2.264.881,41 € , ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ύψους 510.669,48 € , η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου.

Η κατασκευάστρια εταιρία λοιπόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια, επειδή η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου, δηλαδή ο Ο.Λ.Η. δεν είχε ελέγξει εγκαίρως ένα λογαριασμό του έργου.

Με βάση λοιπόν τη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ BLOG “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”  ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο Ο.Λ.Η. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 530.000,00 ΕΥΡΏ περίπου (συν τόκους), επειδή κάποιοι στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου δεν έλεγξαν ως όφειλαν τον υπ ‘αρ. 8 λογαριασμό του έργου!!! Ο λογαριασμός αυτός θεωρήθηκε ως αυτοδίκαια εγκεκριμένος μετά την παρέλευση ενός μήνα από την υποβολή του, ο Ο.Λ.Η. αρνήθηκε να τον πληρώσει, και η κατασκευάστρια εταιρία έκανε προσφυγή στο δικαστήριο, την οποία και κέρδισε!!!

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση, καθώς και το σκεπτικό της, τη βλέπετε παρακάτω :

1apofasi_tel_Σελίδα_1

1apofasi_tel_Σελίδα_2

1apofasi_tel_Σελίδα_3

1apofasi_tel_Σελίδα_4

1apofasi_tel_Σελίδα_5

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ τη στιγμή που στο Δημόσιο Τομέα γίνεται μια πρωτοφανής προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων, να ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο Ο.Λ.Η. , δύο δημόσιοι φορείς δηλαδή, να πληρώσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!   Αν ο λογαριασμός αυτός είχε εγκριθεί, το ποσό που τελικά θα πληρώνονταν ο ανάδοχος πιθανότατα να ήταν αρκετά μικρότερο…ή στη χειρότερη περίπτωση, θα γνωρίζαμε ότι πράγματι δικαιούταν αυτά τα χρήματα, και δε θα χρειάζονταν τα δικαστικά έξοδα (που είναι 8.191,00 ευρώ!!).

Ελπίζω μετά από αυτή την αποκάλυψη, να αναζητηθούν ευθύνες και στον Ο.Λ.Η, αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, και να πληρώσει κάποιος τα….μη ελεγμένα!!!!

Κονδύλια 26 δισ. του ΕΣΠΑ «κολλημένα» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

image Κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είναι εθνικά και κοινοτικά κονδύλια 26 δισ. ευρώ του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (31,9 δισ. μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή), καθώς τρία χρόνια μετά την επίσημη έναρξη του Προγράμματος, οι πόροι που έχουν απορροφηθεί δεν υπερβαίνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Την προσεχή εβδομάδα καταφθάνει στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ζακ Πονσέ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στόχο τη διερεύνηση λύσεων για την επιτάχυνση των έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες....,

Ο “Καμμένος” τη φωτιά δεν τη φοβάται…

image Παίζει με τη φωτιά ο Πάνος Καμμένος… Παραβιάζοντας την αρχή του κόμματός του ο βουλευτής της Β Αθήνας καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών.
"Αν και δεν διαφωνώ με το κόμμα μου δεν θα ψηφίσω επί αρχής γιατί με συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση όχι μόνο υπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών της Τρόικας αλλά ντόπιων συμφερόντων που γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω…", είπε χαρακτηριστικά.

Για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Σαμαράς… Θα τον διαγράψει και αυτόν; Έτσι που πάνε πάντως στη Νέα Δημοκρατία, θα μείνουν τρεις κι ο κούκος!!!

Τέλος, πληροφορίες που θέλουν τη Ντόρα Μπακογιάννη να κάνει πάρτι, γιορτάζοντας τις διαγραφές της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες!!!!

Μεγάλη πυρκαγιά στο Βαμβακάδο Χανίων

image Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Βαμβακάδο στα Χανιά σε δύσβατη περιοχή .Η φωτιά ξέσπασε μετά τις  5:00 τα ξημερώματα και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή επιχειρεί το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού και δυνάμεις από το Ρέθυμνο, ενώ υπάρχει και συνδρομή δυνάμεων από αέρος, αφού ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου Καναντέρ. Την μάχη με τις φλόγες δίνουν 28 συνολικά οχήματα με 75 άνδρες καθώς και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ. Προς το παρόν, πάντως, δεν απειλούνται καλλιέργειες ή κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη συμμετοχή στο παζάρι για “Το Σπίτι των Αγγέλων”

pazari2Το παζάρι «δεύτερο χέρι- χέρι βοηθείας», που διοργανώνει ο σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου πραγματοποιείται από σήμερα, Τετάρτη 22 ως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Το παζάρι περιλαμβάνει γυαλικά, διακοσμητικά, φωτιστικά, μπιζού, είδη σπιτιού, υφαντά, τουριστικά, παλιά βιβλία, εικόνες, δίσκοι βινυλίου, αντίκες, πίνακες, καθρέφτες, πατρόν ραπτικής, υφάσματα, χαλιά και χιλιάδες απίθανα μικροπράγματα, όλα σε συμβολικές τιμές, όπως κάθε χρόνο.Η συμμετοχή του κόσμου τις πρώτες ώρες του παζαριού είναι πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.
Τα έσοδα φέτος, θα διατεθούν για την ανέγερση του παιδικού ξενώνα «Σπίτι των Αγγέλων» που προορίζεται να στεγάσει βρέφη και νήπια που σήμερα είναι στα «αζήτητα». Το οικόπεδο ήδη αγοράστηκε. Tα σχέδια του κτιρίου εκτίθενται στη Λότζια, και μπορείτε να τα δείτε στην τελευταία φωτογραφία.

pazari3

 

pazari1

Κάηκε ολοσχερώς το Καφέ ΑΜΑΝ στην Αγίου Τίτου

fire3Φωτά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στο γνωστό μπαρ του Ηρακλείου “Καφέ ΑΜΑΝ”, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης. Το μπαρ που ήταν κλειστό, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, τη φωτιά αρχικά επιχείρησαν να σβήσουν οι άτομα που διαμένουν σε γειτονικό σπίτι, καθώς υπήρχε δυσκολία της πυροσβεστικής υπηρεσίας να προσεγγίσει το σημείο.

Η πυροσβεστική παραμένει μέχρι αυτή την ώρα έξω από το κτίριο, ενώ πριν λίγο κατέφτασε και συνεργείο της ΔΕΗ.

Το σημείο αυτό όντως είναι δύσκολα προσβάσιμο από μεγάλου όγκου οχήματα, καθώς η οδός Ιδομενέως που αποτελεί την κύρια οδό πρόσβασης στενεύει πάρα πολύ ακριβώς πριν τη συμβολή της με την Αγίου Τίτου λόγω διατηρητέων κτισμάτων, ενώ η Αγίου Τίτου είναι πεζόδρομός και υπάρχουν κάγκελα που απαγορεύουν την είσοδο σε οχήματα. Καλό θα είναι, έστω και κατόπιν εορτής, να εξεταστούν από τους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας εναλλακτικές λύσεις πρόσβασης στο συγκεκριμένο σημείο..

fire2

fire1

Θα κληθεί και ο Σημίτης να καταθέσει για τη Siemens;

image Η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε χθες να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Εν συντομία, πιστεύω ότι ότι ο κος Καραμανλής θα έπρεπε να έχει μιλήσει τόσο καιρό από μόνος του, για να μην αφήσει ο ίδιος να εμπλέκεται τ’ όνομά του σε σενάρια και φημολογίες (ολόκληρη η άποψή μου εδώ).

Η κλήτευσή του λοιπόν είναι πλέον γεγονός. Αυτό που περιμένει όμως ακόμα ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, είναι να κληθεί και ο άλλος πρώην πρωθυπουργός… Αυτός που ο έμπιστός του κος Τσουκάτος έχει ομολογήσει ότι το 1999 έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens 1 εκατ. μάρκα, και (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) τα κατέθεσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ… Αυτός που ο υπουργός του κος Μαντέλης πήρε σε δύο δόσεις 450.000 μάρκα επίσης από τη Siemens… Ο κος ΣΗΜΙΤΗΣ !!!

Αφού λοιπόν αποφασίστηκε, και πολύ σωστά κατά την άποψή μου,  η κλήτευση ενός πρώην πρωθυπουργού στην μία προανακριτική επιτροπή της βουλής, θα πρέπει να κληθεί και ο άλλος, αφού τα ονόματα και των δύο έχουν εμπλακεί στις υποθέσεις που εξετάζονται. Γιατί να υπάρχει ασυλία για τους πρώην πρωθυπουργούς; Δεν τους ψήφισε ο κόσμος για να κρύβονται και να σιωπούν, αλλά για να κυβερνούν με διαφάνεια (τρομάρα τους!!!). Για τον ίδιο λόγο ψήφισε και τη σημερινή κυβέρνηση.

Ίση μεταχείριση λοιπόν, και διαφάνεια απαιτεί ο κόσμος!!! Να κληθεί λοιπόν και ο κος Σημίτης στην Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Siemens. Αυτή θα είναι και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει το ΠΑΣΟΚ και ο κος Παπανδρέου ότι πραγματικά δεν έχει καμία εμπάθεια, και ότι οι εξεταστικές και οι προανακριτικές δε γίνονται (μόνο) για κομματικούς λόγους…

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά άλλοι επέλεξαν γι’ αυτόν πότε θα μιλήσει…

Θα μιλήσει, δε θα μιλήσει, που θα μιλήσει, πότε θα μιλήσει, τι θα πει…. Ερωτήματα που ακούγονται εδώ και ένα χρόνο σχεδόν για τον πρώην Πρωθυπουργό, φαίνεται τελικά ότι θα βρουν απάντηση, και σύντομα μάλιστα, αφού η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε την κλήση του Κώστα Καραμανλή. Τη σχετική πρόταση είχε διατυπώσει ο ΛΑΟΣ και βρήκε τελικά σύμφωνα και τα υπόλοιπα κόμματα που μετέχουν στην Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συνέταξε την επιστολή κλήσης του πρώην πρωθυπουργού: Η Επιτροπή, αναφέρεται στην επιστολή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή». Εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».

Αυτό φαντάζομαι επιθυμούσε και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εδώ κι ένα χρόνο : να προσέλθει αυτοβούλως ο Κώστας Καραμανλής στην επιτροπή, από τη στιγμή που το όνομά του έχει εμπλακεί (καλώς ή κακώς θα φανεί στο τέλος) στην υπόθεση του Βατοπεδίου, και να δώσει τις εξηγήσεις που αυτός θεωρεί απαραίτητες. Ο ίδιος επέλεξε να μην το κάνει, αφήνοντας να διασύρεται κατά κάποιο τρόπο τ’ όνομά του. 

Τώρα θ’ αναγκαστεί να το κάνει, είτε δια υπομνήματος, είτε αυτοπροσώπως (πράγμα απίθανο κατά την εκτίμησή μου). Κι εγώ προσωπικά έχω μεγάλη περιέργεια να ακούσω την άποψη ενός ανθρώπου που αποφάσιζε για μένα επί 5,5 χρόνια, για το πως το δημόσιο έχασε τόσα εκατομμύρια ευρώ (χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ακουστεί ποσά από 700.000 € μέχρι 2 δις!!) από την υπόθεση αυτή.

Για να δούμε τι θα δούμε….

Παράσταση με 3 πρωταγωνιστές η διαγραφή Σκυλακάκη

Ο ευρωβουλευτής κος Σκυλακάκης, που μέχρι σήμερα άνηκε στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τέθηκε εκτός αυτής με απόφαση του προέδρου του κόμματος, κου Σαμαρά. Ο λόγος ήταν οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με τις οποίες διαφοροποιήθηκε  από την επίσημη γραμμή της κόμματος- όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ- για το μνημόνιο.

Το θέατρο αυτό του παραλόγου που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό με τις διαγραφές, επαναλήφθηκε και σήμερα. Μόνο που η σημερινή παράσταση είχε τρεις πρωταγωνιστές:

Ο πρώτος είναι ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, ο κος Σκυλακάκης, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!! Μεγάλο έγκλημα να έχει την προσωπική του άποψη ο κάθε βουλευτής, ε;; Ασυγχώρητο λάθος!!!

Ο δεύτερος (αρνητικός) πρωταγωνιστής είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Δε σηκώνει καμία διαφορετική κουβέντα από κάποιους, ενώ αφήνει κάποιους άλλους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΗΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ, στηρίζοντάς τους κι από πάνω!!! Το κριτήριο δηλαδή για να ανήκει κάποιος στη Νέα Δημοκρατία, είναι ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ;;; Θέλει άβουλα πλάσματα τους βουλευτές του; Δε γνωρίζει το άρθρο 60 του Συντάγματος, που λέει: “Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση” ;; 

Ο τρίτος (επίσης αρνητικός πρωταγωνιστής) είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κος Πεταλωτής, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει τη διαγραφή αυτή λέγοντας ότι “κάθε φωνή που υπάρχει διαφορετική  ανακόπτεται, απ’ ό,τι φαίνεται, με τον κατάλληλο τρόπο για τη ΝΔ”. Πολύ αδύναμη μνήμη έχει φαίνεται ο κος Πεταλωτής. Λες κι έχει περάσει πολύς καιρός από τη διαγραφή του Μητρόπουλου και του Δημαρά από το ΠΑΣΟΚ, ή της Σακοράφας και του Βασίλη Οικονόμου, επειδή είχαν αντίθετες απόψεις από τις επίσημες του ΠΑΣΟΚ.

Όσο θέατρο κι αν παίζετε όμως, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά κι εσείς των υπολοίπων κομμάτων, και όσο καλοί κι αν είσαστε στους ρόλους σας, δεν μπορείτε μάλλον ν’ αντιληφθείτε ότι σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Η αίθουσα από κάτω είναι άδεια… Ο λαός έχει βαρεθεί να σας βλέπει να ξεφτιλίζεστε, και μαζί σας να ξεφτιλίζεται και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Κι όταν θα κάνετε ταμείο στις 7 του Νοέμβρη, ελπίζω να τα αντιληφθείτε κι εσείς όλα αυτά, και να ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΘΙΑΣΟ ΣΑΣ!!!

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αδιόριστων εκπαιδευτικών με αναπηρία

Αδιόριστοι παραμένουν για 2η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω, παρά την ψήφιση των σχετικών νόμων που προβλέπουν άμεσο διορισμό όσων έχουν σοβαρή αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία, αλλά και τις υποσχέσεις τις υπουργού Παιδείας. Συγκεκριμένα, συνολικά 171 εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.
Τον Αύγουστο του 2009 ψηφίστηκε ο νόμος 3794, ο οποίος προέβλεπε πως οι εκπαιδευτικοί με σοβαρή αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία διορίζονται ως μόνιμοι από το σχολικό έτος 2009-10. Τότε οι υποψήφιοι που πληρούσαν τα ανωτέρω κριτήρια υπέβαλαν τις απαραίτητες δηλώσεις και πιστοποιητικά, χωρίς τελικά να μονιμοποιηθεί κανένας, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι η μονιμοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το 2010-11. Ύστερα από την ψήφιση του νόμου 3848/2010, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 10, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και άλλοι 64 με κατοχυρωμένο 12μηνο το 2010, κλήθηκαν για δεύτερη κατάθεση των δικαιολογητικών τους σε μόνιμες κενές οργανικές θέσεις, δηλώνοντας τις περιοχές της προτίμησής τους.
Πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, οι προσδοκίες των εκπαιδευτικών διαψεύστηκαν εκ νέου. Ενώ συνολικά 281 άτομα πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, μόλις 110 από αυτούς διορίστηκαν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στις αντίστοιχες αιτήσεις δηλώνεται πολλαπλάσιος αριθμός κενών θέσεων.

Πόσες ώρες τηλεόραση να βλέπει το παιδί μου;

image Σχεδόν μέσα σε κάθε σπίτι υπάρχει -σε περίοπτη θέση- τουλάχιστον μία συσκευή τηλεόρασης, η οποία λειτουργεί ανάλογα με το καθημερινό πρόγραμμα της οικογένειας, τις συνήθειες και τα γούστα της, για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Tα παιδιά συμμετέχουν στην τηλεθέαση με το δικό τους ρυθμό και τις δικές τους προτιμήσεις. H τηλεόραση αποτελεί γι’ αυτά, από τις πολύ μικρές ηλικίες, πόλο έλξης. Tα παιδιά ξέρουν ότι σχεδόν πάντα, αν ανοίξουν την τηλεόραση, θα βρουν ένταση, δράση, συγκίνηση, διασκέδαση, συντροφιά. Aυτό ακριβώς κάνει τους γονείς έξαλλους: «Eίναι η εύκολη λύση», «βλέπουν τηλεόραση μόνον από τεμπελιά», διαμαρτύρονται οι περισσότεροι. Eίναι όμως πράγματι μόνον αυτό; Σε έρευνες που έχουν γίνει, στις οποίες ερωτήθηκαν παιδιά διαφόρων ηλικιών σχετικά με το τι τα ελκύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, διαπιστώθηκε ότι αυτά ξέρουν αρκετά καλά τι θέλουν και έχουν αξιώσεις από τα προγράμματα που παρακολουθούν.

Ποδηλατοδρομία και πεζοδρομία αύριο στο Ηράκλειο

Τελικά να που γίνεται και μία εκδήλωση στο Δήμο Ηρακλείου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης. Την τελευταία ημέρα, δηλαδή αύριο, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010,  θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία και πεζοδρομία στους δρόμους του Ηρακλείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

16:30 Εγγραφές για την κλήρωση 100 ποδηλάτων στη Λότζια.
18:30 Εκκίνηση ποδηλατοπορίας και πεζοπορίας.
19:30 Κλήρωση ποδηλάτων.

Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην είναι το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στις πόλεις που επίσημα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης. Μια απλή ποδηλατοδρομία δεν μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο του Ηρακλείου για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της πόλης. Και αυτό είναι ενδειξη για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει και η Δημοτική Αρχή το μείζον αυτό πρόβλημα.

ΑΡΚΑΣ, πάντα επίκαιρος!!

Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Οι ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλα είδη Άνοιας αυξάνονται αλματωδώς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υπάρχουν 35.000.000 ασθενείς παγκοσμίως, 7.300.000 στην Ευρώπη και 160.000 στην Ελλάδα. Από την νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ήδη εφαρμόζουν ή εκπονούν σχέδια δράσης για την Άνοια. Στην Ελλάδα υπάρχει δραματική έλλειψη δομών και υπηρεσιών για τους ανοϊκούς ασθενείς και τους φροντιστές τους. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, ασθενείς, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κρατικοί φορείς να αγωνιστούμε για να γίνει η Άνοια προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ελληνική Πρωτοβουλία Δράσης για τη Νόσο Alzheimer, υπογράφοντας το τη σχετική φόρμα εδώ. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει 5.291 άτομα.

Το θέμα της ανίατης αυτής νόσου δεν αφορά μόνο τον ασθενή, αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο…. Ας ενημερωθούμε λοιπόν, και ας απαιτήσουμε από την πολιτεία να δώσει την απαραίτητη προσοχή και προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

 

Νέες πυρκαγιές στην Κρήτη

image Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εκδηλώθηκε η πρώτη σε δύσβατη περιοχή στις Ατσιπάδες του δήμου Φοίνικα, ενώ η δεύτερη στις Βρύσες Αμαρίου.

Και στα δύο μέτωπα έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά στις Βρύσες τέθηκε υπό έλεγχο στις 8 περίπου το βράδυ, ωστόσο η φωτιά στις Ατσιπάδες μαινόταν μέχρι αργά το βράδυ και οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, καθώς πρόκειται για δύσβατο μέρος και η επιχείρηση θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη για τους ίδιους.

Ωστόσο σύμφωνα με την Π.Υ. η φωτιά ήταν σε μεγάλο υψόμετρο και μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης κάηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή  το μεσημέρι στο Σελί του δήμου Φοίνικα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Τέλος,  φωτιά εκδηλώθηκε, χθες στις 16:00 το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ασκίδια του Δήμου Μουσούρων, Χανίων. Επιτόπου βρίσκονται 4 οχήματα της Π.Υ. με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

πηγή: goodnet.gr, zougla.gr

Σεισμός 4R νοτιοανατολικά της Κρήτης τα ξημερώματα

sismos

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:07 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 108 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας και 171 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το βάθος του είναι 16 χλμ.

Η σεισμική δόνηση αυτή φαίνεται να εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2008 καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους.
    Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και τους ελέγχους της Επιτροπής της Βουλής, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου 3213/2003 σε ότι αφορά τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ενώ 7 υποψήφιοι βουλευτές παραβίασαν το σχετικό νόμο και τους επεβλήθησαν χρηματικά πρόστιμα.

Δεν τιμούν έτσι τους πεσόντες του ολοκαυτώματος, κα Μπακογιάννη και κε Κεφαλογιάννη…

'Θερμό' επεισόδιο Ντόρας-Κεφαλογιάννη για τις υποψηφιότητες

Τα βάλανε η κα Μπακογιάννη με τον κο Μανώλη Κεφαλογιάννη, διαβάζουμε, κατά τις χτεσινές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.  Αφορμή στάθηκε η υποψηφιότητα του εμπόρου Ζαχαράι Κεφαλογιάννη,συγγενή του Μανώλη, με το συνδιασμό του Γιαννουλάκη, που στηρίζει η Ντόρα.

Μόλις είδε την κα Μπακογιάννη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,  σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν μπροστά της είπε με έντονο ύφος: “Πριν αγγίξει την οικογένειά μου έπρεπε να μου είχες τηλεφωνήσει”! Με αυστηρό τόνο του απάντησε και η κ.Μπακογιάννη: “Θα σου πάρω την άδεια Μανόλη να έρχομαι και στο νομό”;

Μπράβο και στους δύο!!! ΩΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ!!! Δεν μπορούσατε να λύσετε τις διαφορές σας κάπου αλλού; Νομίζω ότι η συγκέντρωση είχε άλλο σκοπό, αλλά τι σας ενδιαφέρει εσάς; Κάμερες να έχει, και δε σας νοιάζει τίποτε άλλο..

Άλλο ένα δείγμα του πόσο χαμηλά έχει πέσει το πολιτικό μας σύστημα… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

Πορεία των Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στο κέντρο του Ηρακλείου (Βίντεο)

Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης στο κέντρο του Ηρακλείου. Η πορεία ξεκίνησε από την παραλιακή λεωφόρο, πέρασε από  τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, και μετά από τη Νομαρχία και τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης (απ’ όπου και το βίντεο), ενώ πιθανότατα μετά το τέλος της πορείας τα φορτηγά θα παραταχθούν  κατά μήκος της λεωφόρου Παναγιωτάκη.

Θυμίζω ότι η απόφαση για τη συμμετοχή των αυτοκινητιστών του Νομού Ηρακλείου στις κινητοποιήσεις του κλάδου, λήφθηκε μόλις χθες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και στη δυτική Κρήτη, οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε στο βίντεο ένα τμήμα της αυτοκινητοπομπής, καθώς περνάει από τη συμβολή των οδών 25ης Αυγούστου, 1821, Ίδης και Δικαιοσύνης ( Μεϊντάνι).

Στα 0,85€ θέλουν να πάρουν οι Ιταλοί το λάδι μας, κι εμείς κοιμόμαστε!!!

image Σε αρκετά blogs σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο, προβάλλεται το θέμα των κινητοποιήσεων των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής. Εκεί, μεγάλες ομάδες αγροτών συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, διαμαρτυρόμενοι για το στήσιμο που γίνεται στις τιμές του ελαιολάδου από τους μεσίτες εμπόρους. Μάλιστα, τους  προειδοποιούν και αυτούς, αλλά και τους υπόλοιπους αγρότες την συγκέντρωση των μέχρι να βγει κάποιος επίσημος τιμοκατάλογος.

Κι επειδή κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για Ιταλούς εμπόρους, που είχαν σχεδιάσει να ξεκινήσουν με 0,85 ευρώ και, αφού έμπαιναν όλοι στη διαδικασία της παράδοσης στη συνέχεια θα μείωναν την τιμή στα 0,70 ευρώ, το θέμα είναι πολύ σοβαρό….

Στην Κρήτη όμως, που ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου βασίζεται στην παραγωγή ελαιολάδου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ; Δεν πρέπει να γίνουν ανάλογες κινητοποιήσεις από τους Κρητικούς; Είναι τιμές αυτές; Εδώ λέγαμε πέρσι ότι με τιμή 1,80 , ΔΙΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΖΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!!  Και τώρα μιλάνε για 0,85, κι εμείς κοιμόμαστε;;;

Καλύτερα να μαζέψουμε μόνο όσο λάδι χρειαζόμαστε για την οικογενειακή μας κατανάλωση και μόνο, παρά να πουλήσουμε σε τέτοιες τιμές!!! Και όσο για τους συνδικαλιστές μας, που πιθανότατα ψάχνουν σε ποιο συνδυασμό να μπουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και δεν έχουν χρόνο ν’ ασχοληθούν με τα αγροτικά, Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ, Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!

Άρθρο αναγνώστριας: “Ο Κώστας Καραμανλής, υπήρξε απείρως ανώτερος Πρωθυπουργός από τον Παπανδρέου στα Εθνικά θέματα”

Άρθρο της αναγνώστριας κας Έλενα Αντύπα

image Ο Κώστας Καραμανλής, υπήρξε απείρως ανώτερος Πρωθυπουργός, από τον προδότη Giorgakis, στά Εθνικά Θέματα!!!

Μπορεί νά στάθηκε ανίκανος νά επιβληθεί στούς ηλίθιους καί άπληστους συνεργάτες του καί αυτό ήταν τεράστιο μειονέκτημα, αλλά ήταν ο μόνος πού τόλμησε νά πεί 3 ηχηρά ΟΧΙ στήν Αμερική:
1. Αντιστεκόμενος στό σχέδιο Κόφι-Αναν
2. Προβάλλοντας veto για την είσοδο τών Σκοπίων στην Ελλάδα, αρνούμενος το όνομα "Μακεδονία"
3. Συνάπτοντας τη συμφωνία μέ τον Πούτιν για τόν αγωγό Μποργκάς-Αλεξανδρούπολη
Ειδικά το τρίτο δεν του το συγχώρεσαν μέ τίποτα οι Αμερικάνοι καί κάψαν τήν Ελλάδα τον αύγουστο του 2007 (οι εκλογές ήταν το Σεπτέμβριο καί σκέφθηκαν ότι ήταν ο ιδανικός τρόπος νά τον "ρίξουν") καί την Αθήνα μέ τα ψευτοδεκεμβριανά του 2008 πού είχαν κατέβει στρατοί πρακτόρων και καίγαν το κέντρο της Αθήνας.
Όσο κουτόχορτο και να τρώει ο Ελληνας απο τό ΠΑΣΟΚ εδω καί 30 χρόνια, ΚΑΝΕΙΣ δεν πίστεψε πώς αναρχικοί καίγαν το κέντρο της Αθήνας ακολουθούμενοι από ανύπαρκτους αγανακτισμένους πολίτες πού τους έπιασε ο πόνος γιά τον άτυχο μικρό Γρηγορόπουλο...
Τώρα πού ο "Ελληνας" πρωθυπουργός τους έβαλε "κανονικότατο χέρι" καί το δακρυγόνο πάει σύννεφο στίς διαδηλώσεις και η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, πώς και δεν αγανακτούν νά κάψουν το σύμπαν καί αγανάκτησαν -καί καλά- γιά τό μικρό παιδί;
Πολύ παραμύθι, βρε παιδιάαααααααα
Ξυπνάααατεεεεεεεεεε
Οι Τράπεζες σέ λίγο θα χορεύουν καρσιλαμά στά λιμοκτονούντα κορμιά μας!

Θα ηχήσουν σειρήνες…πολέμου!!!!

image Αν ακούσετε σειρήνες σήμερα κατά τις 11:00 το πρωί, μην ανησυχήσετε… Δε μας την έπεσαν οι Τούρκοι (ακόμα...).    Περισσότερες από 550 σειρήνες θα ηχήσουν για ένα λεπτό, πανελλαδικά, στις 11:00, στο πλαίσιο γενικής δοκιμαστικής λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας.
Ο ήχος θα είναι συνεχής και είναι αυτός που ακούγεται στη λήξη συναγερμού σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης.
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μετά από αναβάθμιση του συστήματος για εκσυγχρονισμό του δικτύου.

Ψυχραιμία λοιπόν, κι ενημερώστε και τους γύρω σας, μην έχουμε κανένα καρδιακό επεισόδιο!!!

Από τα Χανιά στο Λουτρό Σφακίων με τα πόδια!!

image
Υπερμαραθωνοδρόμος αλληλεγγύης έγινε ο 45χρονος Χανιώτης, Θανάσης Βογιατζάκης, ο οποίος κατάφερε να διασχίσει κάθετα το νομό Χανίων και να βρεθεί από την πόλη στα Λευκά Όρη.
    Στόχος της προσπάθειάς του ήταν να στείλει το μήνυμα για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας στα Χανιά.
    Παλιός αθλητής ο Βογιατζάκης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα Χανιά για να διασχίσει κάθετα ολόκληρο το νομό, να φθάσει σε υψόμετρο 2.453 μέτρων στη θέση «Πάχνες» και να καταλήξει αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Λουτρό Σφακίων, στο Λυβικό Πέλαγος.
    Η απόσταση, που διέσχισε ήταν περίπου 60 χιλιόμετρα....

Ας πιάσει τους στόχους της χρονιάς ο Παπανδρέου, και μετά συζητάμε για τη χιλιετία!!

image Ο πρωθυπουργός της χώρας κος Παπανδρέου, ως γνωστόν, βρίσκεται  στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Έτσι , χθες, συναντήθηκε με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, και συζήτησε το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, το Μεσανατολικό, την κλιματική αλλαγή και τους στόχους της χιλιετίας!!!!

Ο κ Παπανδρέου θα μιλήσει και στη σύνοδο κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και θα προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς…

Τι μπορεί να πει ο Παπανδρέου αλήθεια για τους στόχους της χιλιετίας;; Εδώ δεν μπορεί να πιάσει τους στόχους της χρονιάς!!! Τα έσοδα υστερούν, η φοροδιαφυγή είναι εκτεταμένη, και όσο για την ανάπτυξη, έχει ρίξει μεγάλη βουτιά, και συνεχίζει ακάθεκτη!!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, είναι ευκολότερο να συζητάς για το τι θα γίνει μετά από χίλια χρόνια!!! Γιατί πρώτον, δεν μπορεί κάνεις να σου πει ότι αυτό που προβλέπεις είναι απίθανο να συμβεί, και δεύτερον, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΠΕΣ!!!

Για απόπειρα δωροδοκίας δικάζεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός

image Στο αυτόφωρο Τρικάλων οδηγείται αύριο ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, κατηγορούμενος για απόπειρα δωροδοκίας, ύστερα από καταγγελία, που έκαναν στην Αστυνομία ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χρίστος Πουρής, και ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Πλεξίδας.
Ο κος Κομπότης είχε συλληφθεί το Σάββατο ύστερα από την καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο τερματοφύλακας κος Πουρής δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, που του προσέφερε 20.000 ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, και πιθανή μεταγραφή σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σαμαράς, η ΔΕΘ, και η καρδάρα με το γάλα..

Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΚΟΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. 
Και εξηγούμαι αμέσως:
Εγώ προσωπικά δεν είμαι οπαδός της Νέας Δημοκρατίας. Όμως άκουσα από το Σαμαρά σήμερα στη συνέντευξη τύπου αρκετά σωστά πράγματα… Είπε για παράδειγμα, ότι το μνημόνιο από τη μια μειώνει το έλλειμμα, αλλά από την άλλη πλευρά βυθίζοντας την οικονομία στην ύφεση αυξάνει και πάλι το έλλειμμα. Αυτονόητο, θα μου πείτε. Ναι, αλλά στην κυβέρνηση δε λένε να το πάρουν χαμπάρι. Είπε επίσης ότι το «Αίμα της οικονομίας» είναι η ρευστότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να ανατάξει «το σημερινό της σκεπτικό και να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να υπάρξει πίεση προς τις τράπεζες ώστε να δώσουν το χρήμα που απαιτείται για να μην ''κλατάρει'' η αγορά». Ακριβώς αυτό φωνάζω κι εγώ από το blog αυτό, και το αναφέρω συχνά- πυκνά σε αναρτήσεις μου.
“Βρε λες να σοβαρεύτηκαν στη Νέα Δημοκρατία;” , αναρωτήθηκα. Κι εκεί που σχεδόν είχα συμπαθήσει το Σαμαρά, έριξε μια κι έχυσε την καρδάρα με το γάλα, που λέει και ο σοφός λαός…

Ηράκλειο: Μια Αδιάφθορη Κοινωνία *

Η ελληνική κοινή γνώμη δείχνει επιτέλους να ξυπνά απ’ τον λήθαργο δεκαετιών. Σοκαρισμένοι από τον –ακόμη υπαρκτό- κίνδυνο της χρεοκοπίας και τις σαρωτικές αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μετά την άφιξη της «τρόικας», αρχίσαμε τουλάχιστον να αναριωτόμαστε: «πως φθάσαμε έως εδώ»; Μπορεί στην παρούσα φάση να ξεχειλίζει η τυφλή οργή εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτευομένων αλλά και των …εν γένει πλουσίων, μπορεί να αδυνατούμε ακόμα να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης μας ως πολίτες-ψηφοφόροι για την κατάντια του τόπου και να απεκδυόμαστε των ευθυνών μας, χρησιμοποιώντας εύκολα συνθήματα του τύπου: «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», είναι όμως γεγονός ότι ... ξυπνήσαμε.
Πάρα ταύτα, την ώρα που στην κεντρική πολιτική σκηνή ασκείται επιτέλους πίεση για διαφάνεια, στο Ηράκλειο εξακολουθούμε να τελούμε εν υπνώσει. Παρακολουθώντας κανείς τα τοπικά ΜΜΕ νομίζει ότι βρίσκεται σε άλλον κόσμο. Την ώρα που στην επικαιρότητα κυριαρχεί η συζήτηση για τη διαφθορά, εδώ δεν έχει υπάρξει η παραμικρή δυναμική για έλεγχο όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο επί τόσα χρόνια. Ούτε ένα δημοσίευμα που να επισημαίνει –έστω και θεωρητικά- την αναγκαιότητα διαφάνειας στον τοπικό δημόσιο βίο. Τα τοπικά ΜΜΕ προτιμούν να περιορίζονται σε περιορισμένου βεληνεκούς «σκάνδαλα», που σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις, «φακελάκια» ιατρών του ΕΣΥ και καταγγελλόμενα διαχειριστικά ανομήματα πανεπιστημιακών.
Φαίνεται ότι στο Ηράκλειο έχουμε το προνόμιο να αποτελούμε μια αδιάφθορη κοινωνία. Φαίνεται ότι εδώ ουδέποτε υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος από κρατικούς λειτουργούς, αιρετούς ή διορισμένους αξιωματούχους, ούτε βέβαια υπήρξαν άνθρωποι που, όλως τυχαίως.., πολλαπλασίασαν την περιουσία τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δημόσια αξιώματα…

Χίλια ψέματα, και…μισή αλήθεια!!!

«Επτά ψέματα και επτά αλήθειες»

7 ψέματα και 7 αλήθειες παρουσίασε χθες στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Όλα αυτά βέβαια, από τη δική του σκοπιά, και από τη σκοπιά του κόμματός του, που για 5 χρόνια δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να βολεύει γαλάζια παιδιά δεξιά και αριστερά… Και από μεταρρυθμίσεις, απολύτως τίποτα!!!

Τα όσα είπε μπορείτε να τα διαβάσετε στις περισσότερες  ενημερωτικές  ιστοσελίδες .

Για τα ψέματα, μάλλον λίγα είπε..Μόνο 7 ;; Τουλάχιστον χίλια είναι… Αλλά το κακό γι’ αυτόν είναι ότι δεν τα έχει πει μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η προηγούμενη της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, το να λες κε Σαμαρά μου ότι για την κατάσταση της χώρας φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Την άλλη μισή τη φαντάζεσαι υποθέτω…

Κι όμως, ζει, και καταχειροκροτείται κιόλας!!

Μόλις έφτασε στη ΔΕΘ ο Κώστα ΚαραμανλήςΦοβερή εμφάνιση έκανε χθες στη ΔΕΘ!!! Μπήκε με αέρα πρωθυπουργού στην αίθουσα του Βελλίδιου Συνεδριακού Κέντρου, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Αντώνης  Σαμαράς,  καταχειροκροτούμενος από   τους παριστάμενους!!! Μάλιστα δυσκολεύτηκε ακόμα και να περάσει από το πλήθος του κόσμου, που φώναζε δυνατά τ’ όνομά του!!!!

Έλα χριστέ και παναγία μου!!! Θα τρελαθούμε εντελώς σε αυτή τη χώρα!!! Υπάρχουν ακόμα τόσο άβουλα πλάσματα, που κάνουν ότι τους λένε οι φοβεροί εγκέφαλοι των πολιτικών γραφείων, χωρίς να ντρέπονται για τον εαυτό τους;

Τι ακριβώς χειροκροτούσατε κύριοι; Τον άνθρωπο που ενώ ήταν 5 χρόνια πρωθυπουργός, ήταν σε μόνιμες διακοπές, και είχε αφήσει τους Ρουσόπουλους να κυβερνάνε; Τον άνθρωπο που είναι μπλεγμένος στο Βατοπέδι; Ή αυτόν που επέτρεψε όχι μόνο τη συνέχιση του πελατειακού κράτους, αλλά την ενίσχυσε κιόλας, διορίζοντας παντού γαλάζια παιδιά;;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, μάλλον για το τελευταίο θα χειροκροτούσατε, γιατί πιθανότατα και κάποιο δικό σας θα βόλεψε…

Ή μήπως κάνατε έκκληση στο θείο του, τον ορίτζιναλ Καραμανλή, να βγει από τον τάφο να τον μαζέψει;;