ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ: Απεργία ιατρών στις 11 Γενάρη

image

O Ιατρικός κλάδος δέχεται ολομέτωπη επίθεση με μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών. Σε συνθήκες ΔΝΤ-Τρόικας, την ώρα που οι ανάγκες στο χώρο της υγείας γιγαντώνονται, το ΕΣΥ και το επαγγελματικό μέλλον των γιατρών ενταφιάζονται.
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του Υπουργείου και των εντολέων του.

 

ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου προσχεδίου νόμου για τις
Ιατρικές Ειδικότητες
• Όχι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων
• Επανασχεδιασμό του Υγειονομικού χάρτη με βάση τις πραγματικές
ανάγκες και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες
• Επανασχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ με αξιοπρεπείς κλαδικές συμβάσεις
και ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες ΠΦΥ
• Δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς
• Άμεση κάλυψη των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία
• Να ανοίξουν άμεσα οι λίστες ειδικότητας που μένουν κλειστές
• Όχι στη μείωση των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία
• Αύξηση των θέσεων ειδικότητας
• Άμεση πρόσληψη των συναδέλφων σε ήδη εγκεκριμένες θέσεις
• Όχι στην υποβάθμιση του μισθού των αγροτικών γιατρών
• Διατήρηση των περιορισμών που διέπουν τις επιχειρήσεις στον
κλάδο
• Κανένας αποκλεισμός γιατρών από το σύστημα υγείας ενιαίου φορέα
με επακόλουθη μείωση των επιλογών των ασφαλισμένων
• Φρένο στις απάνθρωπες πολιτικές υγείας με αμιγώς αριθμητικά
κριτήρια
• Δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους τους πολίτες

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων ΙΣΑ
ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2012 ανά κατηγορία και συνολική κατανάλωση

image

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου προχώρησαν σε καταγγελία της διμερούς σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2010, ενώ υπήρχε αύξηση τουρισμού κατά 13,5%!!!

image Είναι απίστευτο ! Οι Ξενοδόχοι Ηρακλείου και Λασιθίου, μέσω των συλλόγων τους, προχώρησαν σε καταγγελία της διμερούς σύμβασης με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας αναπροσαρμογή των μισθών! Και αυτό τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται στα 880 ευρώ μεικτά!

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται όλο το χρόνο σε ξενοδοχεία και δηλώνονται μόνο για ένα εξάμηνο, και ότι τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν αντικατασταθεί από “μαθητές” άλλων χωρών.

Το προκλητικό είναι ότι μονομερής αυτή καταγγελία της σύμβασης έγινε από τους ξενοδόχους μετά το τέλος μιας επιτυχημένης τουριστικής σαιζόν, που ο αλλοδαπός τουρισμός της Κρήτης παρουσίασε αύξηση 13,5% το πρώτο οκτάμηνο του 2011!

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι και αυτός ο κλάδος ενδέχεται να περνά δύσκολες ώρες. Και ποιος δεν περνάει άλλωστε… Όμως τα όποια προβλήματα ρευστότητας δεν οφείλονται σίγουρα στην τουριστική κίνηση, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να μειωθούν σε καμιά περίπτωση η ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται για 6-8 μήνες και πρέπει να συντηρήσουν την οικογένειά τους για 12! Αν τους χρωστάει το κράτος από επιχορηγήσεις, ή δεν χορηγούν δάνεια οι τράπεζες, ή έχουν φάει “φέσι” ή “τάπα”  από κάποιο τουριστικό γραφείο, δε φταίει ο εργαζόμενος!!! Αλλού πρέπει να ψάξουν για τη λύση στο πρόβλημά τους!!!

Και αν μη τι άλλο, αν θέλουν αυτοί οι κύριοι να λέγονται “άντρες” και “επιχειρηματίες, ας τηρήσουν την υπογραφή που οι ίδιοι έβαλαν! Αλλά μου φαίνεται ότι και σε αυτό τον κλάδο ισχύει “βρήκαμε τον παπά, ας θάψουμε και το διάκο”!

Εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία κατά του υπουργού Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας

image Με την εξώδικη δήλωση, υπενθυμίζεται στον υπουργό, το σύνολο των φόρων, τελών, δασμών και εισφορών (τακτικών και έκτακτων) που επιβαρύνουν την αγορά και χρήση του αυτοκινήτου, σε σχέση με την άθλια κατάσταση του Εθνικού «Οδικού» Δικτύου και την εκατόμβη των νεκρών που θρηνούμε ετησίως ως Έθνος. Γίνεται αναφορά, στη σκληρή στατιστική των τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό 1.600 ατόμων, περίπου, από τον χάρτη της ελληνικής επικράτειας. Κάθε βαριά τραυματισμένος κοστίζει στον ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 30.000 ευρώ και κάθε ελαφριά τραυματισμένος 3.000 ευρώ. Η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται ετησίως με δαπάνες πάνω από 14 εκατ. ευρώ για την πληρωμή συντάξεων ή αποζημιώσεων για νοσήλια, για αποκατάσταση ζημιών και σωματικών βλαβών κ.λπ.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ.: Ποδοσφαιρικό τουρνουά για την ενίσχυση του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

image

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 , στο γήπεδο του ΠΟΑ , θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ομάδων από :

 

 

· παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ΟΦΗ

· παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ΠΟΑ

· σύνδεσμο φιλάθλων ΚΡΗΤΕΣ-4

· σύλλογο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου

Ο αγώνας έχει σαν σκοπό την προώθηση του φίλαθλου πνεύματος καθώς και την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους , ενώ για όσους δύνανται να βοηθήσουν θα υπάρχουν κουπόνια ενίσχυσης των 5 ευρώ.

Περιμένουμε κάθε κάτοικο του Ηρακλείου να έρθει και να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές καθώς και να ενισχύσει το σύλλογο είτε οικονομικά ή και ηθικά.

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

Ενοχοποίηση πολίτη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ (βίντεο);

Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε σε πολλά blogs. Είναι από το real-democracy.gr και σύμφωνα με αυτό, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ “φυτεύουν” ενοχοποιητικά στοιχεία σε πολίτη. Παρακολουθείστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Και από την κυβέρνηση Παπαδήμου δωράκι στα ΜΜΕ;

image

Η είδηση είναι μερικών ημερών, αλλά ένεκα εορτών μου διέφυγε και τη διάβασα σήμερα: στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους αποφασίστηκε μεταξύ άλλων (εξαίρεση δημοσιογράφων από το ενιαίο μισθολόγιο, μη εφαρμογή για τις ΔΕΚΟ του σχετικού νόμου του πλαφόν αμοιβής, αναστολή για τρεις μήνες της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών με συντελεστή 45%, αύξηση του αριθμού των υπερωριών για τους υπαλλήλους των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ,κλπ) η αναστολή για ένα χρόνο της φορολόγησης κατά 20% των εσόδων από διαφημίσεις.

Την ίδια στιγμή που το αφορολόγητο όριο πέφτει κάτω από το όριο της φτώχιας για τα φυσικά πρόσωπα (5.000 ευρώ), που τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται με αύξηση 10%, που το ηλεκτρικό ρεύμα ακριβαίνει κατά 10%, η πολυκομματική κυβέρνηση Παπαδήμου επιλέγει να αναστείλει για ένα ακόμα έτος τη φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις!

Ξέρω, περνάνε δύσκολες ώρες και τα ΜΜΕ. Δε νομίζω όμως ότι οι Έλληνες πολίτες περνάνε ευκολότερες. Και αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση, και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη ισχύος της  διάταξης που προέβλεπε τη φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις, είναι απλά άλλο ένα δωράκι προς τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, που παρουσίασαν τον Παπαδήμο ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό προ διμήνου, και θα αρχίσουν να παπαγαλίζουν εντός των ημερών ότι η κυβέρνησή του κάνει εξαιρετική δουλειά, και πρέπει οι πολίτες να τη στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη!

Με τις υγείες μας οι υπόλοιποι, που θα κληθούμε να πληρώσουμε “ισοδύναμα μέτρα” για το ποσό που προβλέπονταν από αυτό το φόρο!

Έχει η Ελλάδα plan B για τον εαυτό της, ή περιμένει από τη Γερμανία να το καθορίσει;

image Εδώ και 2 χρόνια, τίθεται κάθε τρίμηνο στους Έλληνες το δίλημμα “Νέα Μέτρα ή Χρεωκοπία”. Τους τελευταίους 6 με 9 μήνες δε, το δίλημμα αυτό έχει εξελιχθεί σε “Νέα μέτρα ή έξοδος από το ευρώ”. Μάλιστα, σήμερα ο πρωθυπουργός κος Παπαδήμος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κος Ράπανος με τις δηλώσεις τους για άλλη μια φορά έθεσαν το ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτεργάτες τους Γερμανούς έχουν επεξεργαστεί ένα “plan B” για την Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα όμως τι κάνει; Προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Έχει κάποιο σχέδιο κατά νου, ένα “plan B” για τον εαυτό της; Τι θέλει να κάνει η ίδια, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο επιλεγεί ή επέλθει η χρεοκοπία; Τίποτα σχετικό δεν έχει ειπωθεί, γραφτεί ή διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

Προτάσεις βέβαια υπάρχουν από διάφορους διακεκριμένους οικονομολόγους και πανεπιστημιακούς, και μάλιστα για επιλογή της χρεοκοπίας από τη χώρα μας. Για στάση πληρωμών, για επιστροφή στη δραχμή, για μονομερής υπερτίμηση νομίσματος (δραχμής) και αποπληρωμή χρέους και στη συνέχεια υποτίμηση (ναι, έχει συμβεί και αυτό), κλπ. Από την επίσημη κυβέρνηση, νυν και πρώην όμως, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε καν ως μέσο πίεσης προς τους εταίρους και δανειστές μας.

Η Ελλάδα έχει εδώ και καιρό αφεθεί στα χέρια τραπεζιτών, Γερμανών και Γάλλων, και ελπίζει μόνο στο γεγονός ότι οι εταίροι μας θέλοντας να προστατέψουν το κοινό νόμισμα, θα βοηθήσουν τη χώρα μας πάση θυσία. Μόνο που στους κυβερνόντες φαίνεται να διαφεύγει μια βασική παράμετρος: άλλο το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της, άλλο της Γερμανίας και άλλο των τραπεζών. Και αν κάποια στιγμή υπάρξει μετωπική σύγκρουση αυτών των  συμφερόντων, τράπεζες και Γερμανία είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με την Ελλάδα.

Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό δε συμβαίνει τυχαία…

Αν υπάρχει πολιτική βούληση, η γραφειοκρατία εξαλείφεται

image Περάσαμε αισίως στο 2012. Δυο χρόνια και κάτι μετά τις εξαγγελίες Παπανδρέου για αλλαγή του κράτους. Και τι έχει γίνει αυτά τα δύο χρόνια; Μία άνευ προγράμματος και κριτηρίων μείωση του κράτους με απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις, καταργήσεις φορέων, εξαθλίωση των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου και αύξηση της ταλαιπωρίας των πολιτών που συναλλάσσονται με το δημόσιο (τις εικόνες στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες του 2011 φαντάζομαι τις έχετε ακόμα στο μυαλό σας). Είναι τόσο δύσκολο όμως να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που συναλλάσσονται με το δημόσιο, χωρίς το τελευταίο να “ξεπουληθεί” σε ιδιώτες που θα εφαρμόζουν νόμους κατά το δοκούν;

Θα σας φέρω δύο παραδείγματα βελτίωσης της λειτουργίας του δημοσίου, που έλαβαν χώρα δυστυχώς το ένα μία εβδομάδα πριν φύγει το 2011, και το άλλο θα λάβει χώρα μετά τις 10 του Γενάρη: μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν οι πολίτες να εκτυπώνουν από τον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι, αποφεύχθηκε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ουρές στις εφορίες από αυτές που είδαμε.

Ακόμα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι από τις 10 του Γενάρη θα μπορεί να εκδίδεται online ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ (http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές). Και αυτό θα γλυτώσει πολλές χιλιάδες ασφαλισμένους αλλά και εργοδότες από τις επισκέψεις στα γραφεία του ΙΚΑ. Για τις επιχειρήσεις δε, οι βεβαιώσεις που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά είναι: βεβαίωση μη οφειλής - ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, βεβαίωση οφειλής, υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ., υπηρεσιακό Σημείωμα για άλλη χρήση, και για τα οικοδομοτεχνικά έργα: βεβαίωση για μεταβίβαση κτίσματος, βεβαίωση για συμμετοχή σε δημοπρασίες, βεβαίωση για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου, Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν τα παραπάνω, όταν π.χ. η ιστοσελίδα της βουλής στοίχησε πάνω από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ; Γιατί πήρε δύο χρόνια; Γιατί δεν οργανώνονται με τον ίδιο τρόπο και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να μην υπάρχει η απευθείας συναλλαγή υπαλλήλων με πολίτη, και η ταλαιπωρία του τελευταίου στις υπηρεσίες; Μα, πολύ απλά, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση! Και, αν τώρα βλέπουμε να εκδηλώνεται δειλά-δειλά, σίγουρα ήταν απούσα τα τελευταία 30 χρόνια!

Αν υπάρχει λοιπόν πολιτική βούληση και η γραφειοκρατία και η διαφθορά μπορεί να μειωθεί. Η μεταβίβαση των υπηρεσιών του κράτους σε ιδιώτες χωρίς κατάλληλη ηλεκτρονική και μηχανογραφική οργάνωση απλά θα μεταφέρει τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Όσο για το κόστος των υπηρεσιών αυτών, μη γελιέστε, πάλι από τους πολίτες θα πληρώνεται. Απλά αυτό θα γίνεται απευθείας στον ιδιώτη χωρίς τη διαμεσολάβηση του κράτους. Και οι φόροι θα παραμένουν στο ακέραιο…