ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πατάτα από τον τόπο σου κι ας είναι…. περσινή;

Αυτές τις πατάτες αγόρασαν οι δημότες!Σήμερα ο Σύλλογος Πολυτέκνων νομού Ηρακλείου μοίραζε πατάτες στα μέλη του, στην τιμή των 10€ το σακί των 26 κιλών, δηλαδή 38,5 λεπτά το κιλό. Μάλιστα, το ΔΣ του συλλόγου είχε την σωστή ιδέα να μην φέρει πατάτες από το Νευροκόπι, όπως έκαναν οι σύλλογοι Τριτέκνων των νομών της Κρήτης, αλλά να φέρει ντόπιες πατάτες. Έτσι, έκλεισε συμφωνία με κάποιους παραγωγούς από τη Μεσσαρά.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα στην πλάτη των πολυτέκνων, κι έφεραν στο Ηράκλειο προς πώληση πατάτες…περσινές!!! Κάποιοι σκέφτηκαν να ξεφορτωθούν ότι είχε μείνει απούλητο στις αποθήκες τους την προηγούμενη χρονιά, εκμεταλλευόμενοι το κίνημα της πατάτας!  Έτσι, ήταν φυσικό να υπάρχει δυσφορία τόσο από τους πολύτεκνους που πήγαν ν’ αγοράσουν τις πατάτες, όσο και από το ΔΣ του συλλόγου που δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένο από τη συνεργασία αυτή.

Μάλιστα, οι πληροφορίες μου λένε ότι η κίνηση αυτή θα επαναληφθεί την επόμενη Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου σκέφτεται να κινηθεί προς Λασίθι για την προμήθεια… Ελπίζω μόνο να σκεφτούν να ελέγξουν το εμπόρευμα πριν το προωθήσουν στους πολύτεκνους! Να μη γίνουν και πάλι συμμέτοχοι, έστω και άθελά τους, σ’ ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας στις πλάτες της ευαίσθητης αυτής κοινωνικά ομάδας.

Το τηλεφώνημα της βραδιάς των εκλογών…

Η παρακάτω ιστορία είναι πέρα για πέρα πραγματική, και τη γνωρίζω από την Κυριακή 6 Μαίου, τη βραδιά των εκλογών. Δεν τη δημοσιοποίησα νωρίτερα, γιατί ήθελα να δω αν υπάρχουν ενδείξεις ότι πράγματι ισχύει. Μετά και τις σημερινές παραιτήσεις των μελών του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομίζω επιβεβαιώνεται…
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Ηράκλειο, δέχτηκε τηλεφώνημα από “συναγωνιστή” του τη βραδιά των εκλογών, και πριν αρχίσει η τηλεόραση να μεταδίδει τα αποτελέσματα του exit poll. Κλείνοντας το τηλέφωνο, το στέλεχος αυτό ενημέρωσε την παρέα του ότι...:

Το πραγματικό διακύβευμα επιλογής μιας μνημονιακής ή αντιμνημονιακής κυβέρνησης

Ακούω και διαβάζω πολλά τις τελευταίες ημέρες μετά τις εκλογές. Πως θα είναι η χώρα αν κυβερνήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας κλπ. Πουθενά όμως κατά τη γνώμη μου, και από κανένα εκπρόσωπο της μίας ή της άλλης άποψης δεν άκουσα την πικρή αλήθεια. Γιατί, απ’  όποια πλευρά και αν το δούμε, η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολη, ίσως και δυσκολότερη απ’ ότι μέχρι σήμερα.
Αν μετά τις πιθανές νέες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση η οποία θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα αναστείλει τις όποιες πληρωμές στο εξωτερικό, έχουν σαφέστατα δηλώσει (ακόμα και χτες ) οι “εταίροι” μας (ή ακριβέστερα οι δανειστές μας) ότι η χρηματοδότηση από αυτούς θα σταματήσει. Οι “αγορές” δε, δηλαδή οι ξένες τράπεζες και επενδυτές, θα κάνουν άμεσα το ίδιο, εφόσον δεν πληρώνουμε παλαιότερες οφειλές. Άρα η εισροή δανεικού χρήματος προς τη χώρα μας θα σταματήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν απαντάει ότι η εξεύρεση πόρων που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους θα φορολογήσει τα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων και θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή (πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, σημείο 2).  Το δεύτερο το λένε όλοι και κανένας δεν το έχει κάνει, οπότε αμέσως το αφήνουμε απ’ έξω. Αν και για μένα είναι είναι πρωτίστως θέμα πολιτικής βούλησης, πολύ αμφιβάλλω ότι τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια θα δούμε ευρώ να εισρέουν στα ταμεία του κράτους από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Άρα κυρίως απομένει η φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η τελευταία υποτίθεται ότι γίνεται και τώρα. Όσο για τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων....

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τα μετεκλογικά κόλπα φέρνουν… αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εντολή για συνεργασία επιβεβαιώνεται!

Δημοσιεύτηκε η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της marc για τον alpha που δείχνει άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 27%!
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1021 νοικοκυριών με τηλεφωνική επικοινωνία και διήρκεσε από την Τρίτη των εκλογών μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Τα εντυπωσιακά της αποτελέσματα παρουσιάζονται παρακάτω:
Ενώ με την απαραίτητη αναγωγή, δηλαδή χωρίς να υπολογίζονται λευκά, άκυρα και με αναγωγή αναποφάσιστων έχουμε:
image
Βέβαια, το 27% με το ισχύον εκλογικό σύστημα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, δείχνει…πιθανότατα αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό ήταν φυσικά αποτέλεσμα εκλογών!
Η παρούσα δημοσκόπηση φυσικά και παίζει ρόλο σε...

Τι χρειάζεται η διαφήμιση για… το ΕΣΠΑ κε Περιφερειάρχη;

Λεφτά υπάρχουν… στην περιφέρεια Κρήτης για… διαφήμιση του ΕΣΠΑ!
image
Σήμερα το μεσημέρι άκουσα για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο μια διαφήμιση της Περιφέρειας Κρήτης για το ΕΣΠΑ. Παραξενεύτηκα, γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι κάτι που το “πουλάς”. Απευθύνεται κυρίως σε δημόσιους φορείς και σε κάποιες επιχειρήσεις, οι οποίοι ως επί το πλείστον ψάχνουν μόνοι τους, και μάλιστα στις εποχές που δεν υπάρχει ρευστότητα από πουθενά αλλού, να ανακαλύψουν που μπορεί να εντάξουν έργα ή επιχειρησιακές δράσεις για χρηματοδότηση.
Πριν λίγο, κάνοντας την απογευματινή μου βόλτα στον παγκόσμιο ιστό, είδα ότι υπάρχει και η ανάλογη διαφήμιση και στα κρητικά ενημερωτικά portals, που μας γνωστοποιεί ότι εκτελούνται 250 έργα στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.
Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα τα έργα. Μάλλον είναι πολλά για να το τονίζουν. Γιατί όμως χρειάζεται διαφήμιση; Γιατί πρέπει να πληρώσει η Περιφέρεια Κρήτης ένα κονδύλι για διαφήμιση του ΕΣΠΑ; Προσδοκά κάποιους “πελάτες” από αυτό; Δηλαδή θα δει κάποιος δήμος τη διαφήμιση και θα τρέξει να προτείνει κάποιο έργο για ένταξη στο ΕΣΠΑ; Ή μήπως έχει κάποιο άλλο σκοπό αυτό;
Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος κακοπροαίρετος...

Περί Δημοτικών Βραβείων....

[envy1[4].jpg]Διάβασα ένα άρθρο για την Βράβευση του Δήμου Ηρακλείου από ευρωπαϊκό συμβούλιο με θέμα  «Αναπλάσεις Ευρωπαϊκών Παράκτιων Περιοχών».
Δεν λέω καλά τα βραβεία, αλλά  μήπως να δούμε και το  κόστος κάτω από τις φωτογραφίες, πόσο κόστισε το γκρέμισμα του Ξενία, το κτίριο του "Μπριζ" και τα δικαστικά του...
Το ότι δίπλα υπάρχουν παράνομα κτίρια που λειτουργούν ως κλαμπ καθώς και για τις λυόμενες παράνομες κατασκευές μπροστά από τα ενετικά τείχη; Δεν τα είδε αυτά η επιτροπή;!!!! Ή μήπως για αυτά το βραβείο το δίνει ο κάτοικος Ηρακλείου;

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

3η μέρα χωρίς κυβέρνηση, και η καταστροφή δεν ήρθε ακόμα!

3η μέρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια, παρόλο που δεν  την κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία. Και όχι μόνο είναι όρθια, αλλά συνεχίζεται κανονικότατα η… φυσική ροή των πραγμάτων: ο κόσμος πάει στη δουλειά του ή … στο ταμείο ανεργίας, ΔΕΝ έπεσαν όλοι στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ σαν ακρίδες επειδή ο Σαμαράς δεν κατάφερε να κάνει κυβέρνηση, και “οι αγορές” δάνεισαν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ την Ελλάδα με 1,3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ενώ είχε ζητήσει 1 δις, της προσφέρθηκαν 2,6 δις, με ...

Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη, αλλά κατά το ήμισυ

image Από την επόμενη των εκλογών, μιας και τα αποτελέσματά τους δεν οδήγησαν σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μόνο που, όπως φαίνεται, ο καθένας εκλαμβάνει τον όρο “συνεργασία” όπως θέλει αυτός.
Ο κος Σαμαράς, αφού έλαβε την εντολή, την…κατέθεσε άκαρπη μέσα σε μόλις 6 ώρες! Τι προσπάθεια ακριβώς κατέβαλε για να σχηματίσει κυβέρνηση, μόνο αυτός ξέρει! Ο κος Τσίπρας στη συνέχεια, αντί να συναντιέται πρωτίστως με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν με βουλευτική ψήφο, ξεκίνησε από αυτά που δεν μπήκαν στη βουλή!  Έθεσε δε 5 σημεία ως προαπαιτούμενα για σχηματισμό κυβέρνησης απλά για να γίνεται κουβέντα, αφού δεν έκανε ούτε ένα βήμα σύγκλισης με κάποιο από τα κόμματα που, βάσει κοινοβουλευτικής δύναμης, θα μπορούσε να του παράσχει στήριξη ή ανοχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, με δεδηλωμένη την άρνηση του ΚΚΕ και τις έδρες της Χρυσής Αυγής, και με καθαρά μαθηματική σκέψη, κυβέρνηση χωρίς τη Νέα Δημοκρατία των 108 εδρών δε γίνεται! Ο κος Βενιζέλος δε, ενώ είναι τρίτος στη σειρά, σπεύδει πρώτος να προτείνει συνεργασίες δήθεν ευρύτερες, για να κερδίσει τις εντυπώσεις!
Έτσι, αντί τα κόμματα να προσπαθούν να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, προετοιμάζονται ήδη για…τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας ο ένας να στήσει παγίδες στον άλλο! Καταστρατηγώντας έτσι το Σύνταγμα για το οποίο κατά τα άλλα παραπονιόμαστε ότι “οι άλλοι” έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια!
Αυτό το μήνυμα έλαβαν άραγε από τις εκλογές; Δεν είδαν ότι ...

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στήριξη σε Τσίπρα από τον Κουβέλη για κυβέρνηση των δυνάμεων της αριστεράς (βίντεο)

image Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ό κος Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί τη διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας και το καλό των πολιτών.Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η δημιουργία μίας κυβέρνησης με νομιμοποίηση από την κοινωνία και τη Βουλή που θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών: Να μην πορευτούμε με πολιτικές που καταδίκασαν οι πολίτες»
”Ο κος Τσίπρας”, τόνισε, “θα έχει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ για κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς”, ενώ επανέλαβε ότι θέση του κόμματός του είναι η «απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή στο ευρώ».
«Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει για να υπάρξει κυβέρνηση ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Κουβέλη παρακάτω:

Αποσύρεται η συνθήκη ACTA περί πνευματικής ιδιοκτησίας !

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA, μετά τις έντονες αντιδράσεις από πολίτες αλλά και πολλές διαδικτυακές εταιρείες και οργανώσεις όπως το Electronic Frontier Foundation, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και η Oxfam. Ψήφισμα κατά της ACTA έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η κα Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε...

Τσίπρας προς Βενιζέλο και Σαμαρά: Πάρτε πίσω τις υπογραφές σας ή σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό (βίντεο)

image Το μπαλάκι σε Σαμαρά και Βενιζέλο  επέστρεψε ο Τσίπρας, όσον αφορά τις δηλώσεις ή και τις διαρροές ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα δημοκρατία θα στηρίξουν κυβέρνηση αριστερής κατεύθυνσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο. Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, του καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, δεν πείθουν ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».
Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από τις δηλώσεις Τσίπρα παρακάτω:

Οι δηλώσεις Τσίπρα μετά την παραλαβή της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης (βίντεο)

image Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραλαβή της διερευνητικής  εντολής σχηματισμού κυβέρνησης έθεσε τους πέντε "ελάχιστους άξονες" για τις συζητήσεις που θα έχει το επόμενο τριήμερο:
  1. Ακύρωση της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ειδικά όσων περικόπτουν μισθούς και συντάξεις.
  2. Ακύρωση νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα, όπως η μετενέργεια.
  3. Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, όπως ο εκλογικός νόμος με προώθηση της απλής αναλογικής.
  4. Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα. (Να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock).
  5. Η δημιουργία διεθνούς επιτροπής ελέγχου του απεχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Τσίπρα παρακάτω:

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο δήμος Ηρακλείου σε ετοιμότητα για… τις επόμενες εκλογές!

Κάτι ήξεραν από το πρωί στο δήμο Ηρακλείου… Είχαν διαβλέψει φαίνεται, ή είχαν.. εσωτερική πληροφόρηση ότι η σύνθεση της νέας βουλής δε θα οδηγήσει σε κυβέρνηση. Έτσι, έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους να μη φυλάξουν τις κάλπες και τα παραβάν που μάζεψαν από τα εκλογικά κέντρα στις αποθήκες, αλλά να τα αφήσουν σε εξωτερικό χώρο της μάντρας του δήμου, για να μην κάνουν δυο φορές τον ίδιο κόπο!

DSC00560

Μάλιστα, τους είπαν να περιμένουν μέχρι την Τρίτη (σ.σ. αύριο)ή την Τετάρτη για να τους πουν οριστικά τι να κάνουν. Έδωσαν και ημερομηνία για τις επόμενες εκλογές, την 17η Ιουνίου! 

Για να δούμε, θα πέσουν μέσα στην πρόβλεψή τους, ή θα τους διαψεύσει ο Τσίπρας που λαμβάνει από αύριο τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης;

Και η Μέρκελ… το χαβά της!

image Μια ημέρα μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνέχισε τις δηλώσεις σα να μη συνέβη απολύτως καμία αλλαγή!

Τι κι αν ο Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία επικράτησε του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές επειδή υποσχέθηκε αναδιαπραγμάτευση του συμφώνου σταθερότητας! Αμέσως μετά την εκλογή του, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας δήλωσε: «Εμείς, στη Γερμανία, πιστεύουμε, όπως και εγώ προσωπικά, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Έχει τεθεί υπό διαπραγμάτευση και έχει υπογραφεί από 25 χώρες» !

Για την Ελλάδα δε, δήλωσε ότι “Η συνέχιση του μνημονίου στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική” , υποστηρίζοντας πως είναι «υψίστης σημασίας» να συνεχιστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την Aθήνα! Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε 2ο κόμμα υποσχόμενο απαγκίστρωση από το μνημόνιο, και ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που στήριξαν την  πολιτική που αυτή επέβαλε έπεσαν από το 77,39% που συγκέντρωναν μαζί το 2009 στο 32,1%, δεν της λέει απολύτως τίποτα!

Χαμπάρι δεν παίρνουν τελικά οι Γερμανοί! Δεν καταλαβαίνουν ότι η Ευρώπη που αυτοί οραματίζονται, δεν είναι η ίδια με αυτή που επιθυμούν να ζήσουν οι υπόλοιποι λαοί. Και αυτό σιγά –σιγά θα αναδειχτεί, είτε το θέλουν είτε όχι.

Στο κάτω- κάτω, αν δεν τους αρέσει, μπορούν… να αποχωρήσουν!!!

Ποιοι εκλέγονται στο Ηράκλειο. Αναλυτικά οι ψήφοι ανά κόμμα και υποψήφιο.

Στην Εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου εκλέγονται:
ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΟΙ
ΠΑΣΟΚ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 11.550
ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 9.059
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ 10.351
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 9121
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 9.938
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ 4.305
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4.018
ΚΚΕ ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 4.114

Πώς ψήφισε το Ηράκλειο. Σύγκριση με το 2009.

image
ΚΟΜΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΟΣΟΣΤΟ % ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ % ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΟΚ 19,23 34.250 1 62,74 123.154 5
ΣΥΡΙΖΑ 15,90 28.323 1 3,71 7.276 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,80 22.798 1
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 9,31 16.583 1
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 9,13 16.260 3 23,7 46.519 2
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 8,11 14.435
ΚΚΕ 6,47 11.520 1 4,44 8.720
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4,25 7.561 2,32 4.554
ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,63 4.680 0,09 170
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,56 4.560
ΛΑ.Ο.Σ. 1,71 3.039 2,10 4.126
ΟΧΙ 1,63 2.900
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,27 2.260 0,21 408
ΔΡΑΣΗ – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜ. 0,91 1.616
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 0,88 1.564
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 0,77 1.366
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 0,62 1.107
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 0,50 887

Τα μηνύματα των εκλογών της 6ης Μαΐου

image

Τα μηνύματα των εκλογών της 6ης Μαΐου κατά την άποψή μου είναι τα παρακάτω:

1. Αποδοκιμασία της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας των προηγούμενων 2 χρόνων.

2. Αποδοκιμασία του πολιτικού κατεστημένου που μέχρι σήμερα εκφράζονταν από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κυρίως.

3. Αποδοκιμασία των παλιών στελεχών των κομμάτων που μέχρι σήμερα προσέφεραν, αν όχι απολύτως τίποτα, ελάχιστα στη χώρα. Βέβαια, το σύστημα πριν πέσει μάχεται σκληρά, οπότε μείνανε και κάποιοι όρθιοι…

4. Αναζήτηση νέας διεξόδου στο οικονομικό αδιέξοδο κατά προτίμηση εντός Ευρώπης, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός και με οποιοδήποτε κόστος, αλλά με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

5. Η ατιμωρησία και η αλληλοκάλυψη των πολιτικών πρέπει επιτέλους να τελειώνει. Οι πολιτικοί που έβλαψαν τη χώρα πρέπει να τιμωρούνται.

6. Η απελπισία που οφείλεται από τη μία στην  άκρατη λιτότητα και από την άλλη στην απουσία του κράτους από την καθημερινότητα, οδήγησε ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων στα άκρα. Αν θέλουμε τα άκρα να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, πρέπει να καταπολεμήσουμε τα αίτια που τα οδήγησαν μέσα στη βουλή.

7. Η αλληλεγγύη από τους  εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εκφράζεται με δανειοδότηση, δεν είναι δυνατόν να γίνεται με εξοντωτικούς για τους πολίτες της χώρας όρους.

8. Πρώτο κόμμα είναι η αποχή, και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά. Όταν σε τόσο κρίσιμες στιγμές δίνεις άλλοθι στις προηγούμενες πολιτικές με το να μην πηγαίνεις στις κάλπες να τις ανατρέψεις, τότε πιθανότατα να μην αξίζεις τίποτα καλύτερο απ’ ότι πάθαινες μέχρι σήμερα…

Περιμένω από εσάς τη συμπλήρωση της λίστας…

Όλοι όρθιοι από σήμερα μπροστά στους Χρυσαυγήτες (βίντεο)!

Ντρέπομαι πραγματικά! Ντρέπομαι που κάποιοι Έλληνες, είτε χωρίς να σκεφτούν καθόλου είτε σκεπτόμενοι με εντελώς λάθος τρόπο, έδωσαν βήμα στη βουλή στη Χρυσή Αυγή. Όλοι όρθιοι λοιπόν από σήμερα! Και όταν λέω όλοι, δεν εννοώ φυσικά όλοι, αλλά μόνο όσοι τους ψήφισαν! Οι υπόλοιποι ας κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας…

Παραποίηση της θέλησης του λαού ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου!

Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, όπως μεταφράζεται σε έδρες από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, συνιστά κατάφορη παραποίηση της θέλησης του λαού!
image
Δεν μπορεί κάποιο κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, με ένα ποσοστό κάτω του 19% να λαμβάνει 108 έδρες, και κάποιο άλλο με ποσοστό κοντά στο 17% να λαμβάνει μόλις 52! Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο κοινοβούλιο δε θα υπάρχει ανάλογη με τα ποσοστά εκπροσώπηση των Ελλήνων πολιτών!
Με αυτό τον κατάπτυστο νόμο, για πολύ λίγο .....