ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ελεύθερους πεζόδρομους. Στο Ηράκλειο απλά… πίνουμε καφέδες και παρκάρουμε!

Φαίνεται πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι νοιάζονται περισσότερο από εμάς τους Ηρακλειώτες για το πως χρησιμοποιούνται οι πεζόδρομοι!
image
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι , την ίδια ημέρα και ώρα ( Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι)....

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με αντιπροσωπεία μηχανικών

image
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη είχε αντιπροσωπεία των Μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα σχετικό με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί στις 11:30 στα πλαίσια της Πανελλαδικής Παντεχνικής Αποχής στις 3 - 2 - 2012 .
Οι μηχανικοί εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα του κλάδου....,

Το βίντεο των Anonymous από το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης με Ελληνικούς υπότιτλους

image Tο πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης ANONYMOUS στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε           σήμερα.
Όσοι έμπαιναν  το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της σελίδας, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!
Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

Eurovision και ξερό ψωμί

image Εν αναμονή SPI, Eurogroup και νέου μνημονίου, βγήκαν και οι πρώτες ανακοινώσεις για τη Εurovision!
Λόγω οικονομικής κρίσης φυσικά, η ΕΡΤ θα συμμετάσχει στο μουσικό αυτό θεσμό...

Στην πλατεία Ελευθερίας οι μηχανικοί του Ηρακλείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  το πρωί στις 11:30 οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί και οι Εργολήπτες του νομού Hρακλείου, στα πλαίσια της σημερινής (3-2-2012)Πανελλαδικής Παντεχνικής Αποχής .
DSC05156
Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για......

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Με μαντινάδες ενάντια στα χαράτσια η Ιεράπετρα (ήχος)!

image Ένα πρωτότυπο τρόπο για να καλέσει τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική και να ταχθούν κατά της πληρωμής του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βρήκε η Επιτροπή Ιεράπετρας των Αλληλέγγυων Πολιτών νομού Λασιθίου!
Με ηχητικά σποτάκια μέσω των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, σε μορφή μαντινάδων του μαντιναδολόγου «Νήσπιτα», καλεί  τους πολίτες να αντισταθούν. Ένας πραγματικά πρωτότυπος τρόπος αφύπνισης των πολιτών!
Ακούστε τα :

Αλεύρωσαν και γιουχάρισαν πολιτικούς στην Καλαμάτα (βίντεο)!

image Ούτε σε εορταστικές εκδηλώσεις δεν μπορούν να παραβρεθούν πλέον οι πολιτικοί!
Γυναίκα πέταξε αλεύρι και γιούχαρε πολιτικούς (Μαρκόπουλο της ΝΔ που εκπροσωπούσε το Σαμαρά στη γενέτειρά του,  και σε όλους τους επίσημους) κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Υπαπαντής στην Καλαμάτα στις 2-2-2-12.
Δείτε το βίντεο:

Δ.Τ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

image Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 2/2/2011 με μαζική συμμετοχή  η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στην είσοδο του Νοσοκομείου (φουαγιέ) με θέμα τις κινητοποιήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο . Αρχικά έγινε ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Π. Καρατσή και με το διοικητή του Νοσοκομείου Α. Μαυρικάκη την Τετάρτη 1/2/2012. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι τρέχουσε εξελίξεις σχετικά με τα μισθολογικά και άλλα θέματα και η Συνέλευση αποφάσισε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μπαζώνουν ρέμα στον Άη Βλάσση, με την ανοχή τον τοπικών αρχόντων

Έμεινα έκπληκτος πριν μέρες όταν επισκέφτηκα αγροτική περιοχή λίγο έξω από τον οικισμό του Άη Βλάσση του δήμου Ηρακλείου. Ένα ρέμα είχε μετατραπεί σε χώρο εκφόρτωσης χωμάτων!
Η θέση του ρέματος , που τείνει να μετατραπεί σε χωματερή, φαίνεται στην παρακάτω εικόνα από το google earth:
image
Μάλιστα, κατά την τυχαία επίσκεψή μου στο χώρο...

Με –10 °C έκοψαν το ρεύμα σε 60 οικογένειες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι (βίντεο)!

image Μια απίστευτη καταγγελία έγινε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1. Ο πρόεδρο της κοινότητας του Νεοχωρίου Σερρών κατήγγειλε ότι με θερμοκρασία –10 βαθμούς , η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 60 οικογένειες!!!
"Μπήκαν στις αυλές μας και έκοψαν το ρεύμα, ακόμη και σε οικογένειες που έχουν πέντε παιδιά" , είπε χαρακτηριστικά, ενώ η εκπομπή βρίσκονταν σε σύνδεση με το ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κο Θεοχάρη, ο οποίος δήλωσε άγνοια.
Δείτε το βίντεο με την καταγγελία:

Απ’ τον παραλογισμό στην απόλυτη τρέλα το οικονομικό επιτελείο

image Τα πράγματα δυστυχώς χειροτερεύουν. Η λογική έχει εγκαταλείψει εντελώς  το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που επιστρατεύει τη μία απειλή μετά την άλλη για να εισπράξει το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Μετά την απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων , οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν πληρώνουν το έκτακτο τέλος (ΕΕΤΗΔΕ), ο υπουργός επανήλθε στη βουλή με νέα τροπολογία. Σύμφωνα με αυτήν, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ  και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων... 

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το δίδυμο της Καταστροφής!

imageΣτις παρούσες δραματικές στιγμές που περνά η χώρα, όλοι πρέπει να συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα και οι πολίτες της να μην γονατίσουν
Με την παραπάνω πρόταση ξεκινάει η δήλωση συμπόρευσης του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και από αυτή και μόνο τη φράση, καταλαβαίνει κανείς πόσο στον κόσμο τους βρίσκονται και οι δύο!

Μπορεί και να χιονίσει. Αλλά εμείς, δε θα καταθέσουμε τα όπλα κατά του φασισμού!

Γράφει ο "anthropakos"

image Ξαναβγαίνω κι ας κρυώνω! Έτσι κι αλλιώς, από τώρα και μετά, μόνο κρύο θα βιώνουμε. Πολιτικές υποτέλειας, εξευτελισμού του λαού μας, φασιστικές μεθόδους απόλυτης εξόντωσης, μέσα από το "Δόγμα του Σοκ", που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ξύλα, μας τελείωσαν. Οι μάντρες ετοιμάζονται κι αυτές να...γιορτάσουν τον καπιταλισμό, πατώντας πάνω στην ανέχεια μας για έναν τόνο καυσόξυλα...

Δέκα χρόνια στο ευρώ, με 630 ευρώ λιγότερα στην τσέπη μας!

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τότε που η Χώρα μας εντάχθηκε στην ζώνη   του   ευρώ το ΕΛΚΕΚΑ πραγματοποίησε έρευνα για το κόστος ζωής. Σύμφωνα με την έρευνα , το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού   νοικοκυριού ανέβηκε στα 2321,57 ευρώ τον Δεκέμβριο-2011 σε σχέση με τον  Δεκέμβριο 2001,που κόστιζε 1692,14 ευρώ, έχουμε μία αύξηση 629,43 ευρώ , ποσοστό 37%.

Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα Αλκοολούχα ποτά και καπνός  κατά 77%, η Στέγαση κατά 70% και οι Μεταφορές κατά 49%.

image

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι είναι οι Χώροι Συγκέντρωσης για το Ηράκλειο σε περίπτωση μεγάλου σεισμού – ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, και υπάρχει μια γενική αναστάτωση στον κόσμο.
Το blog “Αντίπαλοι” παρουσιάζει σήμερα τους ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ που προβλέπει το σχέδιο “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΣΕΙΣΜΟΙ” για το δήμο Ηρακλείου. Οι πολίτες πρέπει να καταφύγουν σε αυτούς ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. 
Βέβαια το σχέδιο χρειάζεται αναθεώρηση, αφού η παρούσα έκδοσή του συντάχθηκε το 2008 και δεν περιλαμβάνει τις περιοχές που συνενώθηκαν στο δήμο με τον Καλλικράτη.
Παρακάτω βλέπετε το  χάρτη του Ηρακλείου με τις βασικές αρτηρίες διαφυγής, και τους χώρους καταφυγής.
image
Και μια μεγέθυνση για την περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου:
image
Ακολουθούν πίνακες με τους χώρους καταφυγής ανά περιοχή, καθώς και η έκταση αλλά και η δυναμικότητα του κάθε χώρου σε άτομα:

Διπλή δράση από τους “Πολίτες κατά του Χρέους” στη ΔΕΗ και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Και στη ΔΕΗ του Ηρακλείου γίνεται δέκτη η πληρωμή μόνο του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το Χαράτσι
image
Μια νέα διαμαρτυρία στα Γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι “ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ”. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή εμπορίας κ. Αποστολάκη στον οποίο δηλώθηκε ότι η μάχη ενάντια στο χαράτσι θα συνεχιστεί αμείωτη μέχρι την τελική του κατάργηση.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν για μια ακόμη φορά...

Αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Κρήτης στον Αγ. Νικόλαο

image Σε τρίωρο αποκλεισμό των γραφείων της αντιπεριφέρειας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης προχώρησαν σήμερα το πρωί από τις 10.00 π.μ έως τις 1.00 μ.μ. δάσκαλοι από το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε Μεραμβέλλου, καθηγητές από την ΕΛΜΕ Λασιθίου και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Νεάπολης, οι οποίοι πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιpεριφερειάρχη Ν. Καστρινάκη εκθέτοντας του το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται λόγω του ενιαίου μισθολογίου και των κυβερνητικών μέτρων.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Να μην “τα φάμε” ξανά μαζί τους!

imageΠολλές αναλύσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες για το τι έφταιξε και η Ελλάδα έφτασε σήμερα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Μια άποψη που έχει επικρατήσει, και που δε με βρίσκει εντελώς αντίθετο  (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το αποκλειστικό αίτιο, αλλά μόνο ένα από τα αίτια ) είναι ότι κατασπαταλήσαμε τις κοινοτικές επιδοτήσεις χωρίς να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο τον πρωτογενή μας τομέα.
Ότι από το 80 και μετά, τα χρήματα που εισέρευσαν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί π.χ. να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση αγροτικών καλλιεργειών που θα μπορούσαν να παράγουν εξαγώγιμα προϊόντα, μετατράπηκαν σε τετρακίνητα αγροτικά αυτοκίνητα και οι αγρότες σε αφεντικά που έδιναν εντολές σε στρατιές αλλοδαπών εργατών από τα καφενεία.
Αντί π.χ. τα χρήματα που δόθηκαν από την ΕΕ για δημόσια έργα να δημιουργήσουν τις υποδομές εκείνες ώστε η χώρα μας να έχει τις ευκολίες και την ποιότητα ζωής των βορείων χωρών της Ευρώπης, μοιράστηκαν μεταξύ εργολάβων, πολιτικών και επίορκων δημόσιων λειτουργών, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει το χειρότερο και πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της ΕΕ.
Όμως, στις αρχές του 2012....

Το απόλυτο Ελληνικό αξεσουάρ για αυτοκίνητα!

Μόνο η Ελληνίδα μάνα θα μπορούσε να φτιάξει κάτι τέτοιο!!
καρεδάκι αυτοκίνητο 1

Τι είναι σεισμός, και ποια τα μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά;

image Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές στις ανθρώπινες υποδομές με επακόλουθα σοβαρούς τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από πλευράς σεισµικότητας και την έκτη παγκοσµίως. Η γεωγραφική της θέση συμπίπτει με περιοχή του πλανήτη μας όπου λαμβάνουν χώρα μεγάλα γεωτεκτονικά φαινόμενα όπως η σύγκλιση της Αφρικανικής με την Ευρω-ασιατική λιθοσφαιρική πλάκα με αποτέλεσμα τη μεγάλη σεισμικότητα που παρατηρείται στη περιοχή αυτή.
Το σοβαρότερο σεισμικό συμβάν στην Ελλάδα τα τελευταία εκατό χρόνια είναι ο σεισμός μεγέθους 7.2R που έγινε στις 12 Αυγούστου 1953 στη Κεφαλονιά. Προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές κυρίως στη Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 476 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 2412. Σε σύνολο 33.000 σπιτιών που υπήρχαν τότε στα νησιά αυτά, υπήρξαν 27.659 καταρρεύσεις, σοβαρές υλικές ζημιές σε 2.780 σπίτια και ελαφρές σε 2.394 σπίτια.
ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ
Ο σεισμός εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις έχει ως επακόλουθα την ενεργοποίηση άλλων γεωλογικών φαινομένων όπως η ρευστοποίηση εδαφών, οι καταπτώσεις βράχων, οι κατολισθήσεις και τα θαλάσσια κύματα βαρύτητας (τσουνάμι) με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις. Τα θαλάσσια κύματα βαρύτητας προκαλούνται από μεγάλους υποθαλάσσιους σεισμούς. Το σημαντικότερο ως προς το ύψος θαλάσσιο κύμα βαρύτητας που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια δημιουργήθηκε στις 9 Ιουλίου 1956 στη θαλάσσια περιοχή της Αμοργού μετά από σεισμό μεγέθους 7.5R.
Η αναγκαιότητα σύγκρισης ενός σεισμού με κάποιο άλλο σεισμικό συμβάν σε άλλο τόπο και χρόνο, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του σαν φυσικό φαινόμενο και τα αποτελέσματά του στη λειτουργία μιας οργανωμένης κοινωνίας, επέβαλλε την υιοθέτηση δύο διαφορετικών φυσικών ποσοτήτων, του μεγέθους και της έντασης αντίστοιχα.
Το μέγεθος ενός σεισμού εκφράζεται σε βαθμούς της κλίμακας Richter και είναι η φυσική ποσότητα που χρησιμοποιείται από τους σεισμολόγους για τη μέτρηση της σεισμικής ενέργειας που απελευθερώνεται στο σημείο που εκδηλώνεται ο σεισμός.
Η ένταση ενός σεισμού εκφράζεται με εμπειρικό τρόπο είτε σε βαθμούς της αναθεωρημένης κλίμακας Mercalli (MM) ή σε βαθμούς της κλίμακας Mercalli-Sieberg (MKS) και είναι η φυσική ποσότητα που δίνει το μέτρο των αποτελεσμάτων ενός σεισμού στους ανθρώπους και στις ανθρώπινες κατασκευές.