ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αναγνώστης: Όχι άλλο σώσιμο κύριε Καρχιμάκη

image Ο Γραμματέας του εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του νομού μας Μιχ. Καρχιμάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επί της ουσίας πανηγυρίζει για την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου  ισχυριζόμενος ότι με την «με την ψήφιση του πράξαμε αυτό που η συνείδησή μας και η αίσθηση ιστορικής ευθύνης μάς υπαγόρευσαν ως μόνη προοπτική εθνικής σωτηρίας».

Αυτό που δεν μας λέει βεβαίως είναι πόσες φορές μέχρι σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει «σώσει» τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια και πόσες φορές ακόμα θα επιχειρήσει να τη σώσει.

Είναι εξοργιστικό για τους πολίτες να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την αναστολή εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών (κλαδικές συμβάσεις), να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την απόλυση 40.000 υπαλλήλων (εφεδρεία) να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την εκμηδένιση των αποδοχών των χαμηλόμισθων του δημόσιου (ενιαίο μισθολόγιο) και του ιδιωτικού (αναστολή κλαδικών) τομέα, να ονομάζουν σωτηρία της χώρας την περεταίρω φορολογική επιβάρυνση των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας (μείωση του αφορολόγητου στις 5.000Ε).

Είναι εξοργιστικό να επιλέγεται κάθε φορά ως μέσο σωτηρίας της χώρας η επιβάρυνση των ίδιων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων, τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες και τα πλουσιότερα στρώματα απολαμβάνουν ιδιότυπης φορολογικής ασυλίας και αποφεύγουν κάθε επιβάρυνση βγάζοντας τα χρήματα τους στο εξωτερικό και αποφεύγοντας να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το ελληνικό δημόσιο.

Είναι εξοργιστικό ως μέσο σωτηρίας της χώρας να παρουσιάζεται το εκβιαστικό κόψιμο του ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το νέο φόρο ακινήτων, τη στιγμή που μεγάλα και ισχυρά πρόσωπα χρωστούν πολλά εκατομμύρια στο κράτος και συνεχίζουν ανενόχλητα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων όπως φαίνεται περιλαμβάνεται ο πεθερός προβεβλημένου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα την εθνική σωτηρία, αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος συγκεκριμένων κέντρων που θέλουν με τον εκβιασμό της χρεωκοπίας να επιβάλλουν τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς τους όρους.

Όλα αυτά γίνονται από μια κυβέρνηση που ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού με εντελώς αντίστροφο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει.

Η σκληρή πραγματικότητα που δεν θέλει και δεν μπορεί να παραδεχτεί ο βουλευτής του νομού μας είναι ότι οι μεγαλύτερες βλάβες και καταστροφικές επεμβάσεις στη χώρα και στη δημοκρατία της, έχουν συντελεστεί με το πρόσχημα της εθνικής σωτηρίας.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής                                                     Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

28 δολοφόνοι του λαού ψάχνουν άλλοθι μια μέρα μετά το φόνο…

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με απίστευτο θράσος, επαγγελματικό θεατρινισμό και ασέβεια προς τους Έλληνες πολίτες, 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο, που στην ουσία τάσσεται κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής!!!

Η επιστολή αυτή έχει ως εξής:

“-Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών  και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις 23 Οκτώβρη.

-Παράλληλα η προσπάθεια μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας  αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης.

-Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων (απλή αντανάκλαση ενός κοινωνικού κατακερματισμού), ο πολιτικός καιροσκοπισμός που εκδηλώνεται είτε ως λαϊκισμός και δημαγωγία, είτε ως καταγγελτικός λόγος συνθέτει μια σύγχρονη πολιτική Βαβέλ, που συμπράττει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και μορφωτική αποδιοργάνωση – αποσύνθεση της χώρας.

-Τα αδιέξοδα των συντεχνιακών εκφυλισμών της δημοκρατίας,  της συνδιοίκησης της συνδιαχείρισης, της χείμερας του λαϊκού καπιταλισμού οδήγησαν στη μαζική έκπτωση  του κώδικα αξιών και αναγκών της νεοελληνικής κοινωνίας: στην απαξίωση της εργασίας και τη νοοτροπία της αρπαχτής , στη διαβλητότητα του νομικού και θεσμικού μας πολιτισμού  και την κοινωνία της ανομίας, στα αλλότρια καταναλωτικά πρότυπα, στο κυνήγι  της ικανοποίησης των δευτερευουσών  αναγκών και στην υποκατάσταση του «είναι» από το «έχειν».

-Με αυτά τα δεδομένα η άμεση αναζήτηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας κατάθεσης προς τον ελληνικό λαό ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση βαρύνει κύρια το ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Βασικοί πυλώνες ενός τέτοιου σχεδίου μπορεί να είναι:

1.    Η άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης  μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Στο επερχόμενο  φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξουν  ουσιαστικά δείγματα  γραφής, μιας αλλαγής πορείας.

2.    Η αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση  ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

3.     Η ανασύνθεση του πολιτικού  συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών  θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος  έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας .

4.    Η αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας.

Η οικοδόμηση ενός πατριωτικού  μετώπου, η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς θεσμούς, η  δημοκρατική πραγματοποίηση  μιας γιγαντιαίας δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας για την κατάκτηση νέας αφετηρίας για την αναγεννητική πορεία της Ελλάδας.

Είναι αυτός ένας δρόμος για να πέσουν  οι μάσκες των ανεύθυνων υποκριτικών συμπεριφορών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας.

Αν συνεχίσουμε  να διατηρούμε το έλλειμμα ενός τέτοιου προγραμματικού λόγου και σχεδίου, οι προτάσεις για εκλογές και συγκυβερνήσεις θα αποτελούν απλά τη θεσμική συνέχεια του εθνικού αδιεξόδου.

Η πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύει στο να ανοίξει ένας άλλος κύκλος αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας”

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ “ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ”!

Ποια περίοδος ακριβώς κλείνει με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου; Δηλαδή πιστεύετε ότι σε 3 μήνες δε θα ψηφίσετε νέα μέτρα; Μα το ίδιο λέγατε και πριν 3 μήνες, και πριν 6, και πριν 9, και κατά την ψήφιση του μνημονίου. Όχι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις λέγατε, όχι άλλη αύξηση φόρων. Αλλά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν πέσατε και έξω! Αυτό που ψηφίσατε χτες δεν ήταν περικοπή, ήταν ΚΛΟΠΗ!!!

Αν πιστεύετε πραγματικά ότι η προσπάθεια βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής υπερβαίνει τα όρια της κοινωνίας, γιατί συμβάλατε στην υπέρβαση αυτών των ορίων; Ομολογείτε λοιπόν ότι τάσσεστε συνειδητά κατά της κοινωνίας;

Για ποιο κοινωνικό κατακερματισμό μιλάτε; Αυτόν που με τη συνεχή προπαγάνδα σας επιδιώξατε και επιτύχατε ως κυβερνόν κόμμα; Με τα περί 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων, με τα περί κοπριτών Ελλήνων, με τα περί συντεχνιών, αλλά και με κάθε άλλο μέσο, και με σύμμαχό σας τους κολλητούς εκδότες και καναλάρχες, προσπαθήσατε να σπείρετε τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό. Και μέχρι ενός σημείου τα καταφέρατε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και έχουν αρχίσει να σας παίρνουν χαμπάρι. Και αυτό σας τρόμαξε. Οι μεγάλες πορείες του προηγούμενου διημέρου σας τρόμαξαν, γιατί όλες οι επαγγελματικές ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας επιτέλους ενώθηκαν. Ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!!

Και που ήσασταν εσείς τόσο καιρό, που λάμβανε χώρα η έκπτωση των αξιών και η απαξίωση της εργασίας; Δεν ήσασταν οι περισσότεροι μέρος του συστήματος που προωθούσε τον άκρατο υπερκαταναλωτισμό που τώρα σωστά κατηγορείτε; Και πως ακριβώς ονομάζετε αυτό το νομοσχέδιο που μόλις πριν 2 μέρες ψηφίσατε; Δεν είναι ορισμός της απαξίωσης της εργασίας, όταν διατάζει μισθούς στο δημόσιο στα 600 ευρώ καθαρά, και ουσιαστικά ρίχνει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών; 

Είναι σκέτος Φαρισαϊσμός να προτείνετε αναδιανομή των βαρών της κρίσης, όταν μόλις προχτές ρίξατε όλα τα βάρη στο δημόσιο υπάλληλο, στο μισθωτό του ιδιωτικού τομέα και το συνταξιούχο, και κατ’ επέκταση στον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, που εξαιτίας της ύφεσης και της αύξησης της φορολογίας έχει μαραζώσει η επιχείρησή του. Μόλις προχτές ψηφίσατε τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ, και την περικοπή στο μισό όλων των φοροαπαλλαγών ανεξαρτήτως εισοδήματος, Και σήμερα έχετε το θράσος να μιλάτε για ένα άλλο, δίκαιο φορολογικό σύστημα από αυτό που πριν λίγες ώρες ψηφίσατε!. Και μιλάτε για σύλληψη του πλούτου και της παραοικονομίας, που χρηματοδοτεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια!

Μιλάτε για ανασύσταση του πολιτικού συστήματος και για αμεσότερη δημοκρατία, λίγες ώρες μετά που πάρα την μαζικά και δυναμικά εκφρασμένη  θέληση του Ελληνικού λαού για καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εσείς πήγατε κόντρα στα θέλω του! Που αρνηθήκατε να συνταχτείτε με τους πολίτες και τους εργαζόμενους!

Μιλάτε για εναλλακτικές συμμαχίες της χώρας, όταν στο μνημόνιο που ψηφίσατε με περισσή χαρά και υπερηφάνεια υπάρχει ρητός όρος για απαγόρευση σύναψης δανείων με άλλες χώρες, πλην της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Σας έχω νέα όμως, κυρίες και κύριοι βουλευτές: Η αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης που ζητάτε, έχει ήδη συντελεστεί. Και μάλιστα χωρίς τη δική σας προσπάθεια. Για την ακρίβεια, ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ. Η ΠΟΙΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΔΟΘΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ… Γι’ αυτό αφήστε τις επιστολές, και ψάξτε για ελικόπτερα…

Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Όλγα Ρενταρή, Σάββας Εμινίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Παύλος Στασινός, Νίκος Τσώνης, Άγγελος Μανωλάκης, Γιώργος Κασσάρας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μαρία Θεοχάρη, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης Αργύρης Λαφαζάνης, Ελένη Τσαούση, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Χάϊδος, Μιχάλης Παντούλας, Γιώργος Φραγγίδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για το απεργιακό διήμερο που μας πέρασε

image Η κινητοποίηση του λαού στις 19 και 20 Οκτώβρη ήταν συγκλονιστική και πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά έκλεισαν, εκατομμύρια απέργησαν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Η γενική απεργία ήταν μια βροντερή πολιτική παλλαϊκή δήλωση: «Να φύγουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η τρόικα». Τίποτα λιγότερο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.
Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της. Δεν θα τη ρίξουν οι «για τελευταία φορά» διαρκώς συναινούντες βουλευτές της. Δεν αρκούν οι εσωτερικές αντιθέσεις και έριδες. Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκτελούν συμβόλαιο εξόντωσης της κοινωνίας, στηριζόμενες αποκλειστικά στην ξένη τρόικα, την εγχώρια διαπλοκή και την καταστολή. Αυτή η λαομίσητη κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Είναι χρέος κάθε αντιστεκόμενης δύναμης να συμβάλλει στον ξεσηκωμό, στην κλιμάκωση του αγώνα, σε ένα λαϊκό μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό, που θα ανοίξει το δρόμο για τη διέξοδο της χώρας και την επιβίωση του λαού.
Υπεύθυνη για τον θάνατο του οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, μέλους του ΠΑΜΕ, είναι η κυβέρνηση, οι δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικοί της μηχανισμοί. Η μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο χημικών αερίων, αυτή τη φορά είχε αβάσταχτο κόστος. Η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου να φέρει σε πέρας το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Η θλίψη και η οργή για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή πρέπει να γίνει πείσμα και θέληση για τη συνέχιση του αγώνα. Είναι ένας ακόμα λόγος για να τους διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δ.Τ: Αφιέρωμα στη Βιαννίτικη Καντάδα στον πολυχώρο Ξαστεριά σήμερα

image Ο πολυχώρος Ξαστεριά διοργανώνει μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη βιαννίτικη καντάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 20.00. Ο Μανόλης Σπανάκης , διευθυντής της εφημερίδας “ Ηχώ της Βιάννου” θα μιλήσει για τη βιαννίτικη μουσική. Μουσική θα παίξουν ο αντιπροσωπευτικός τύπος Βιαννίτη βιολάτορα που παίζει πηγαία και αυθόρμητα χωρίς να έχει διδαχθεί Νίκος Κόμης ( μαντολίνο, βιολί ) και ο Μανόλης Φουκαράκης ( λαούτο ).
Πρόκειται για μια πρώτη γνωριμία με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον κομμάτι της κρητικής μουσικής παράδοσης. Η βιαννίτικη καντάδα δεν έχει πάψει να συγκινεί μέσα στο περασμα των χρόνων από τότε που ακόμα διαδιδόταν απο στόμα σε στόμα και από παρέα σε παρέα και διατηρούνταν στη συλλογική μνήμη του χωριού.
Ο πολυχώρος Ξαστεριά σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά
γνωριμίας της βιαννίτικης καντάδας, που έχει μείνει αυθεντική και αμόλυντη από το καζάνι της επαγγελματικής μουσικής.

Αν ήξεραν τι ψήφιζαν , θα είχαμε περισσότερα όχι!

image Θα κάνω έναν απλό συλλογισμό, ο οποίος όμως παρά την απλούστευση, οδηγεί σε απολύτως πραγματικά συμπεράσματα!

Λίγες μέρες πριν, ο (πρώην πλέον) βουλευτής Θεσσαλονίκης κος Ρομπόπουλος είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Ο λόγος που παραιτήθηκε, όπως ο ίδιος δήλωσε γραπτά, είναι ότι “δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να ψηφίζει χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει, όπως έκανε με το Μνημόνιο Ι”.

Η κα Κατσέλη χτες, είπε ΟΧΙ στο άρθρο 37 που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων. Γιατί το έκανε αυτό; Μα, πάλι σύμφωνα με δικές της δηλώσεις κατά την ομιλία της στη βουλή, επειδή γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, αφού η ίδια το είχε χειριστεί ως υπουργός εργασίας!

 Είναι λοιπόν φανερό ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζουν τι ψηφίζουν! Όσοι γνωρίζουν, ψηφίζουν ΟΧΙ! Και αυτό επειδή δεν ασχολούνται με την ουσία των νομοσχεδίων, αλλά και επειδή δεν έχουν και χρόνο να το κάνουν, αφού όλα έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος, και ψηφίζονται με συζήτηση ολίγων μόλις ημερών. Υποκύπτουν δε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης περί πτώχευσης και μη λήψη επόμενης δόσης, και περί επιστροφής στη δραχμή, μη έχοντας τις γνώσεις αλλά και τη θέληση να ψάξουν περισσότερο τα θέματα, αλλά και να πάνε κόντρα σε αυτούς που αύριο πιθανότατα να τους τοποθετήσουν σε κάποιο μεγαλύτερο αξίωμα.

Αν ήξεραν τι ψήφιζαν, είμαι σίγουρος ότι τα ΟΧΙ εντός βουλής θα ήταν περισσότερα. Αυτό όμως δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για τις πράξεις τους! Αντίθετα, τους καθιστά εξίσου υπεύθυνους με την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα που η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει στους πολίτες αυτής της χώρας.

Υ.Γ.: Τα παραπάνω δε σημαίνουν φυσικά ότι όλοι όσοι ψηφίζουν “όχι” το κάνουν επειδή έχουν αντιληφθεί τη σκληρότητα των προωθούμενων μέτρων. Τα πολιτικά παιχνίδια και οι σκοπιμότητες είναι αυτά που καθορίζουν την ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπολογισμός αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο: όλη η αλήθεια!

Επειδή έχω αντιληφθεί ότι αρκετοί πολίτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, έχουν την άποψη ότι “καλά κάνουν και μειώνουν τους μισθούς στο δημόσιο τομέα” , θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μειώνονται, και ότι απλά έχουν πέσει θύματα της καλά οργανωμένης προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Με την παρούσα ανάρτηση θέλω να δώσω παραδείγματα κάθε κατηγορίας υπαλλήλων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) με 2 παιδιά και 10 χρόνια υπηρεσίας. Και αυτό γιατί πολλοί, πέφτοντας στην παγίδα της κυβέρνησης, βλέπουν μονάχα το βασικό μισθό χωρίς τις κρατήσεις, και λένε ότι είναι “μια χαρά”. Και πραγματικά θα ήταν μια χαρά, αν π.χ. ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 10 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο και 2 παιδιά, λάμβανε 1451 ευρώ!!

Όμως η αλήθεια απέχει πάρα πολύ από αυτό. Και τα παραδείγματα που ακολουθούν είναι άκρως κατατοπιστικά, πέρα για πέρα πραγματικά, και έξω από τις εκτιμήσεις του πιο αισιόδοξου ΠΑΣΟΚατζή δημοσίου υπαλλήλου:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ  : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 1.046,92 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13.337,01 ΕΥΡΩ!!

image ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ  : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 1.003,86 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12.825,92 ΕΥΡΩ!!

image ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 804,23 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10.449,98 ΕΥΡΩ!!

image

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ : ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 740,29 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 9.688,60 ΕΥΡΩ!!

image

Αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου! Και μιλάμε για υπαλλήλους 10 ετών, με μια σχετικά μεγάλη εμπειρία στα θέματα που χειρίζονται. Όταν λοιπόν έχεις σπουδάσει 4 και 5 χρόνια, (οι άντρες έχουν και 2 χρόνια στρατό)  και μετά από 10 χρόνια δουλειάς παίρνεις 1000 ευρώ το μήνα, αυτό απλά λέγεται ΑΠΑΞΙΩΣΗ! Και αυτός είναι άλλωστε ο 2ος στόχος του μισθολογίου (ο πρώτος είναι προφανής): να απαξιωθεί εντελώς ο δημόσιος υπάλληλος, ώστε οι περισσότερες λειτουργίες του κράτους να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν με τη βοήθεια online προγράμματος που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του κου Κιουρτζίδη Βλαδίμηρου, καθηγητή πληροφορικής. Στη σελίδα http://kiovlad.dyfio.com/  μπορείτε να εισάγετε πληροφορίες και να υπολογίσετε ακριβώς το ποσό των απολαβών για τα όποια χρόνια υπηρεσίας και για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαίδευσης και ασφάλισης.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 (βίντεο)

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κα Κατσέλη, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, εξηγεί ότι το άρθρο 37 ως έχει θα σημάνει αυτόματα 1 εβδομάδα μετά την ψήφισή του μείωση μισθών σε πολλές κατηγορίες ιδιωτικών υπαλλήλων. Είπε ακόμα ότι Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!!!

Δείτε την ομιλία, γιατί λέει όχι στο άρθρο 37, και τι προτείνει.

Δεν περνάνε πια αυτά τα κόλπα κε Κεγκέρογλου! Ή είσαι με το λαό, ή είσαι εναντίον του (βίντεο)!

Πριν λίγο έτυχε να πέσω πάνω στην ομιλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κου Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Ο άνθρωπος για άλλη μια φορά μίλησε λες και δεν ανήκει στην παράταξη που κυβερνά!! Λες και δεν ψήφισε επί της αρχής το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο!!!

Είπε ένα σωρό πράγματα που πρέπει να διορθώσει η κυβέρνηση και σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, και γενικά στην πολιτική της. Αλλά παρόλα αυτά, συνεχώς τη στηρίζει με την ψήφο του, και ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που είναι ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο.

Αυτά τα κόλπα κε Κεγκέρογλου δεν περνάνε πια στο λαό! Ή ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ, Ή ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας!

ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΝΑΙ”…

Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο (βίντεο) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπ.Οικ.

παιδιά Δυναμικές ήταν και σήμερα 20-10-2011 οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που ψηφίστηκε χτες επί της αρχής, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας επί των άρθρων του. Βέβαια ο αριθμός των συγκεντρωμένων σε καμία περίπτωση δεν πλησίαζε αυτόν της χτεσινής μεγαλειώδης πορείας.

Προσυγκέντρωση υπήρξε και σήμερα στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, και ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε συγκεντρωθεί το Π.Α.ΜΕ. Οι δύο πορείες ενώθηκαν, και ξεκίνησε νέα πορεία προς τη λ. Δικαιοσύνης και Καλοκαιρινού.

Σημειώθηκαν και πάλι μικροεπεισόδια, καθώς ομάδα νεαρών με κουκούλες και λοστάρια συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Υπό κατάληψη βρίσκονται η Περιφέρεια Κρήτης από το Π.Α.ΜΕ. και το Δημοτικό Μέγαρο (Λότζια) από εργαζόμενους στο δήμο Ηρακλείου. Μάλιστα, η κεφαλή της πορείας του Εργατικού Κέντρου “αποκόπηκε” από την κυρίως πορεία και κατέληξε στο δημαρχείο, όπου και δηλώθηκε η συμπαράσταση του ΕΚΗ στον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ακολουθεί βίντεο).

DSC04637

Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο. Ότι άλλο σας πούνε, είναι ψέματα!!!

image

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, και αποτυπώνει ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους νεοφιλελεύθερους υπέρμαχους της κυβερνητικής πολιτικής για το δημόσιο τομέα, αν το παιδί τους σπούδαζε 5 χρόνια στο πολυτεχνείο, έκανε 1 χρόνο μάστερ, και δούλευε για 7 χρόνια ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, θα θέλανε να παίρνει 900 ευρώ;;; Και μην ξεχνάτε ότι αυτός ο άνθρωπος μπήκε στην παραγωγή στα 26 ή στα 27 του χρόνια…

Και πριν απαντήσετε να σας πω ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,επειδή έχω ρωτήσει  πάρα πολύ στον ιδιωτικό τομέα για το που κινούνται οι μισθοί, ένας νέος μηχανικός ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ στην αγορά του Ηρακλείου λαμβάνει 900 ευρώ καθαρά, ενώ όποιος έχει 5ετή εμπειρία σε δημόσια έργα λαμβάνει περίπου 1500 ευρώ! 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Βρε πως μεγάλωσε ο Καμμένος και λέει αλήθειες !

Απίστευτη ομιλία του Καμμένου στη Βουλή σήμερα! Μετά από σοβαρότατες καταγγελίες για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αδερφό του, καλεί όλους τους βουλευτές ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Δείτε το βίντεο:

Ανοιχτή επιστολή από τον Κώστα Βαξεβάνη προς τον κο Βενιζέλο μετά την τηλεοπτική τους αντιπαράθεση

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο απευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την τηλεοπτική τους αντιπαράθεση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο Αlter, που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο:

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.
Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ.
Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.
Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα...

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών στο Ηράκλειο (βίντεο). Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο τώρα!!

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της βουλής. Περίπου 15.000 κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στο προωθούμενο νομοσχέδιο, που μόνο φτώχεια και εξαθλίωση θα φέρει στον Ελληνικό λαό.

imageΜαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, έμποροι και πολλές άλλες κατηγορίες πολιτών συμμετείχαν στην ως επί το πλείστον ειρηνική πορεία (σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στη λ. Καλοκαιρινού) που οργάνωσαν το Ε.Κ.Η και οι παραγωγικοί φορείς και συνδικάτα του νομού, ενώ το Π.Α.ΜΕ. ως συνήθως έκανε ξεχωριστή πορεία.

Υπό κατάληψη μετά το τέλος της πορείας βρίσκονται η Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης από αντιπροσωπεία του ΕΚΗ,  η Περιφέρεια Κρήτης από το Π.Α.ΜΕ, ενώ συνεχίζεται και η κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου από τους εργαζόμενους στο δήμο.

Το αίτημα το κόσμου που διαδήλωσε ήταν ένα: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ, Ή ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!!!

DSC04568DSC04623DSC04622DSC04567  DSC04569  DSC04573 DSC04577 DSC04578 DSC04581 DSC04593 DSC04604 DSC04618

DSC04620

image

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

image

Αύριο ξεκινά η κρίσιμη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δε θέλω να γράψω πολλά πράγματα, τα αιτήματα που έχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς τα γνωρίζετε. Πιθανότατα είναι και δικά σας αιτήματα..

Δε θέλω να πείσω κανένα να συμμετάσχει. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί μόνος του τη σημασία της 2ήμερης αυτής κινητοποίησης. Και δεν έχει να σκεφτεί και πολλά, καθώς τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι απλά: αν περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, η κοινωνία θα καταρρεύσει. Για τη χώρα απλά θα δοθεί μια παράταση, για τους κατοίκους της όμως θα είναι το τελειωτικό χτύπημα.

Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, απλά διαλέγουμε σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκουμε: σε αυτούς που με τις πράξεις τους προσπαθούν να ορίσουν την ίδια τους τη ζωή, σε αυτούς που απλά παρακολουθούν τους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, ή σε αυτούς που απλά δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Και τουλάχιστον θα πω στα παιδιά μου ότι προσπάθησα, όταν δεν μπορώ να τους παράσχω τα βασικά. Αντιστάθηκα... Και αυτό ίσως μου δώσει κουράγιο, και με βοηθήσει να κοιμάμαι πότε - πότε τα βράδια…

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Ηρακλείου για τη σύγκλιση έκτακτου Δημ. Συμβουλίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (βίντεο)

Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο δήμο Ηρακλείου μεταξύ των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (κων Συντιχάκη και Καμπιτάκη) με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου κο Σισαμάκη που αναπλήρωνε το δήμαρχο, για το αν θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και άλλα  (τουρισμός, τζόγος, κλπ).

Ο κος Σισαμάκης υποστήριξε ότι το θέμα είναι δευτερεύουσας σημασίας - μάλιστα μίλησε για… θεατρική παράσταση!!! – ότι ο δήμαρχος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους και ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας (αυτό κρατήστε το για το μέλλον, μπορεί να χρειαστεί) και ότι μπορεί να εκδοθεί ψήφισμα από τους επικεφαλείς των παρατάξεων, μιας και εν απουσία του Δημάρχου κου Κουράκη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, το τελευταίο δεν μπορεί να συγκληθεί.

Βέβαια ο κος Συντιχάκης είχε προηγουμένως εκφράσει την άποψη ότι το Δ.Σ. έχει συγκληθεί και άλλες φορές με τον εκτελών χρέη δημάρχου. Ο κος Καμπιτάκης δε είπε ότι ελπίζει μέχρι και αύριο ή το αργότερο την πέμπτη να συγκληθεί το Δ.Σ., και ότι είναι εντελώς άλλο πράγμα το Δ.Σ. του 4ου δήμου της χώρας να τάσσεται επίσημα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, και άλλο να βγει μια κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων.

Ο, εκπρόσωπος των εργαζομένων από τη μεριά του είπε με λίγα λόγια ότι και οι εργαζόμενοι επιθυμούν να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά… και το κοινό ψήφισμα είναι καλοδεχούμενο!!!

Δεν έλειψαν δε από τη συζήτηση και οι … θερμόαιμοι εργαζόμενοι στο δήμο - υποστηρικτές του δημάρχου κου Κουράκη, που επιτέθηκαν φραστικά στον κο Συντιχάκη και τον κο Καμπιτάκη επειδή… εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις από τη δημοτική αρχή! Φαίνεται ότι γι΄αυτούς δε χτυπάει η καμπάνα της εφεδρείας και της περικοπής 30% - 50% των αποδοχών τους… Μάλλον χαίρουν ειδικής μεταχείρισης…

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:

Σε επίταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων της Αττικής προχώρησε η… δημοκρατική κυβέρνηση Παπανδρέου!

Σε επίταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα όλων των δήμων της Αττικής προχώρησε από χτες βράδυ η … δημοκρατική κυβέρνηση Παπανδρέου, με απόφαση του πρωθυπουργού και κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και Εσωτερικών. Η απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, αναφέρει:

….. έχοντας υπόψη την επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής,

αποφασίζουμε:

1. Επιτάσσουμε από την 7:00 της 18ης Οκτωβρίου 2011, έως την έκδοση νεότερης απόφασης, τη χρήση των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

2. Αναθέτουμε την ευθύνη εκτέλεσης της παρούσας στον Περιφερειάρχη Αττικής, τον οποίο εξουσιοδοτούμε για την έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» και την επίδοση αυτών αρμοδίως στους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό που απομένει τώρα  να γίνει από την πάντα δημοκρατική αυτή κυβέρνηση είναι … το χατίρι του Καμίνι! Να έρθει δηλαδή και ο στρατός να μαζεύει τα σκουπίδια!!!

Δείτε το ΦΕΚ:

ΕΠΙΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Από Ρομπόπουλος, σκέτη ρόμπα…

image Δεν είχε τα κότσια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως είχε πει πριν μερικές ημέρες, μετά από παραινέσεις ψηφοφόρων του. Έτσι, επέλεξε απλά να γίνει ρόμπα, αφού απλά και αυτός φοβήθηκε να υποστηρίξει τη γνώμη του και να πάει κόντρα στο κομματικό κατεστημένο ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ όπως θα όφειλε αν σεβόταν το Σύνταγμα και την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Υπέβαλε λοιπόν την παραίτησή του, λέγοντας βέβαια τη μαύρη αλήθεια: ότι τόσο καιρό απλά ψήφιζε χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς ψηφίζει, απλά για να μη ρίξει την κυβέρνηση!

Υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο της βουλής, είπε: “δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι» και «(δεν μπορώ) να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο». «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας, αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός», ανέφερε  χαρακτηριστικά αφήνοντας προφανώς αιχμές για συναδέλφους του..

Με αυτά και μ’ αυτά, και με μόνο αντράκι …  την Κατσέλη από πλευράς ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε το άρθρο 37 για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων., πέρασε το πολυνομοσχέδιο ως έχει επί της αρχής από την Επιτροπή Οικονομικών της βουλής κατά πλειοψηφία.

Με την κα Τεκτονίδου λοιπόν στη θέση του Ρομπόπουλου, το ΠΑΣΟΚ θα έχει και πάλι 154 βουλευτές. Και εκτός αν γίνει κάποιο “τεκτονικό” γεγονός τις επόμενες ημέρες μέχρι την Πέμπτη, όπως σεισμός στην κοινωνία που καταπιέζεται τόσο καιρό και πλήττεται άμεσα από αυτό το πολυνομοσχέδιο, θα το πιούμε και αυτό ποτήρι, πατριώτες!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ, ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Κλειστός ο δήμος Ηρακλείου την Τετάρτη με απόφαση Δημάρχου!

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη σε απεργίες εβδομάδα του 2011 σήμερα, με πάρα πολλούς κλάδους εργαζομένων να απεργούν . Το χορό άνοιξαν οι υπάλληλοι των δήμων, που από σήμερα και με 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, έχουν ήδη προχωρήσει και σε καταλήψεις δημοτικών κτηρίων. 

image

Στο δήμους Ηράκλειου,  Μαλεβιζίου και Φαιστού τα δημοτικά καταστήματα τελούν υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους. Μάλιστα, στη Λότζια, που από τις 9:00 το πρωί βρίσκεται “στα χέρια” των υπαλλήλων, παραδόθηκε το εξής ψήφισμα στο δήμαρχο:

“Οι Σύλλογοι των εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου, σας καλούν να πάρετε θέση απέναντι στην κατάφωρη αδικία που συντελείται εναντίον των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στο θέμα της «εφεδρείας», του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή καθώς και στην μεθόδευση για την ιδιωτικοποίηση και κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μας, σας καλούμε να προχωρήσετε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, να υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης και απόφαση για κλείσιμο όλων των δημοτικών υπηρεσιών, ως ένδειξη υποστήριξης στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.”

Δε γνωρίζω αν ο δήμαρχος Ηρακλείου θα ανταποκριθεί στο πρώτο σκέλος του αιτήματος των εργαζομένων. Στο δεύτερο όμως οι πληροφορίες που έχω είναι ότι ανταποκρίθηκε θετικά, και έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου με ευθύνη του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.

Μένει τώρα να υπάρξει και ανταπόκριση στο πρώτο σκέλος του αιτήματος, δηλαδή να πραγματοποιηθεί και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκδοθεί ψηφίσματος από το σώμα που να λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα του Έλληνα εργαζόμενου. Και σαφώς αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό και πιο ουσιώδες από το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου για 1 ημέρα, πράγμα που έτσι και αλλιώς θα συνέβαινε από τη μεγάλη συμμετοχή που αναμένεται να υπάρξει στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19-10-2011.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Παρασύρης – Κεγκέρογλου: “μερικές βελτιώσεις θέλει το πολυνομοσχέδιο”

image Πριν λίγο παρακολούθησα στην τηλεόραση τους Ηρακλειώτες βουλευτές Παρασύρη και Κεγκέρογλου να δηλώνουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση και στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, και οι δύο εντέχνως δήλωσαν ότι “χρειάζεται μερικές βελτιώσεις”…

Καλά, που ζείτε κύριοι; Είστε σοβαροί; Δε μιλάτε καθόλου με πολίτες; Εκεί στην εκδήλωση για το κολυμβητήριο που πήγατε, δε σας είπε τίποτα ο κόσμος; Πώς γίνεται να τα βλέπετε όλα καλά σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, “πλην μερικών σημείων”;  Δηλαδή συμφωνείτε με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ; Συμφωνείτε με το πάγωμα της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας; Με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών; Με τη μείωση μισθών 50% στο δημόσιο και την απόλυση 200.000 σε 3 χρόνια; Με την μονιμοποίηση όλων των έκτακτων εισφορών και την παρακράτησή τους από το μισθό;

Συμφωνείτε εντέλει με την καταστρατήγηση του Συντάγματος;

Αλλά δε φταίτε εσείς. Αυτοί που σας ανέχτηκαν εκεί που πήγατε φταίνε. Που δε σας έδωσαν να καταλάβετε τι συμβαίνει έξω από το γυάλινο κλουβί στο οποίο ζείτε. Που δε σας έδιωξαν, αλλά σας άφησαν να κάνετε και δηλώσεις…