ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κλειστός ο δήμος Ηρακλείου την Τετάρτη με απόφαση Δημάρχου!

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη σε απεργίες εβδομάδα του 2011 σήμερα, με πάρα πολλούς κλάδους εργαζομένων να απεργούν . Το χορό άνοιξαν οι υπάλληλοι των δήμων, που από σήμερα και με 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, έχουν ήδη προχωρήσει και σε καταλήψεις δημοτικών κτηρίων. 

image

Στο δήμους Ηράκλειου,  Μαλεβιζίου και Φαιστού τα δημοτικά καταστήματα τελούν υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους. Μάλιστα, στη Λότζια, που από τις 9:00 το πρωί βρίσκεται “στα χέρια” των υπαλλήλων, παραδόθηκε το εξής ψήφισμα στο δήμαρχο:

“Οι Σύλλογοι των εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου, σας καλούν να πάρετε θέση απέναντι στην κατάφωρη αδικία που συντελείται εναντίον των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στο θέμα της «εφεδρείας», του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή καθώς και στην μεθόδευση για την ιδιωτικοποίηση και κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μας, σας καλούμε να προχωρήσετε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, να υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης και απόφαση για κλείσιμο όλων των δημοτικών υπηρεσιών, ως ένδειξη υποστήριξης στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.”

Δε γνωρίζω αν ο δήμαρχος Ηρακλείου θα ανταποκριθεί στο πρώτο σκέλος του αιτήματος των εργαζομένων. Στο δεύτερο όμως οι πληροφορίες που έχω είναι ότι ανταποκρίθηκε θετικά, και έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου με ευθύνη του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.

Μένει τώρα να υπάρξει και ανταπόκριση στο πρώτο σκέλος του αιτήματος, δηλαδή να πραγματοποιηθεί και έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκδοθεί ψηφίσματος από το σώμα που να λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα του Έλληνα εργαζόμενου. Και σαφώς αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό και πιο ουσιώδες από το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου για 1 ημέρα, πράγμα που έτσι και αλλιώς θα συνέβαινε από τη μεγάλη συμμετοχή που αναμένεται να υπάρξει στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19-10-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου