ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κι από σήμερα, αλλάζει ο Μανωλιός και φοράει τα ρούχα του αλλιώς..

image

Χτες παρακολουθήσαμε  άλλη μια πράξη από το το θέατρο του παραλόγου που ζούμε το τελευταίο διάστημα.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ολημερίς να διακηρύττουν ότι αυτή η κυβέρνηση τελείωσε, ότι δεν την εμπιστεύονται, ότι δεν την εμπιστεύεται ο λαός, και το βράδυ να της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός να υπεραμύνεται σε όλους τους τόνους για το έργο του, να θεωρεί ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε, για την πατρίδα και μόνο, αλλά να δηλώνει αποχώρηση.

Ο υπουργός Οικονομικών να δηλώνει ότι θα πρέπει να κάνει η χώρα συγκεκριμένα βήματα και να πορευτεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα που ο ίδιος καθόρισε, αλλά με μια άλλη κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι απούσα, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Η αριστερά να μην έχει πρόταση. Ή μάλλον να έχει, αλλά να ντρέπεται να την πει με τ’ όνομά της: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Η αλήθεια είναι ότι οι μάσκες έπεσαν, όπως είπε και ο Αντώνης. Έπεσαν οι μάσκες του ΠΑΣΟΚ, που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με πρόγραμμα δικό του. Έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ, που θέλει συνεργασία μόνο αν περάσουν οι δικές της προτάσεις, αδιαφορώντας αν τις επόμενες μέρες κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ΕΥΡΩ. Έπεσαν οι μάσκες του ΛΑΟΣ (αν και αυτές ήταν πάντα κάτω), που απλά θέλει να γευτεί λίγο από τη γλύκα της εξουσίας. Έπεσε η μάσκα του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν έχει αντιπρόταση, και ότι προτιμάει τελικά τη χρεοκοπία από οποιαδήποτε συνεννόηση. Το ΚΚΕ δε φορούσε ποτέ μάσκα, και συνέχισε το ίδιο βιολί του λαϊκού κινήματος και της ανυπακοής.

Και στο περιθώριο, ο λαός να είναι απλός θεατής. Να παρακολουθεί τη βουλή λες και βλέπει eurovision, και να περιμένει μετά τις 12 να δει ποιος θα είναι ο νικητής. Να βλέπει να καθορίζεται το μέλλον του, χωρίς αυτόν. Και να ξέρει ότι μόλις ξημερώσει, θα έρθει ξανά, για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με ένα σωρό φόρους, έξοδα, υποχρεώσεις. Να ξέρει ότι με μια απόφαση άλλων ,μπορεί αύριο να μην έχει δουλειά, ή να παίρνει τα μισά λεφτά. Να ξέρει ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να του πάρουν το σπίτι επειδή δεν έχει να πληρώσει. Και αυτό να εξαρτάται όχι από αυτόν, αλλά από άλλους, εκτός Ελλάδας.

Ο Γιώργος ήθελε να βάλει το λαό στο παιχνίδι. Η πρόθεση ήταν σωστή, αλλά δεν έπρεπε το ερώτημα να έχει διλληματικό χαρακτήρα. Γιατί για το λαό, για την πλειοψηφία του τουλάχιστον, δεν τίθεται θέμα δραχμή ή ευρώ, δανειακής σύμβασης ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, Παπανδρέου ή Σαμαράς ή Τσίπρας ή Παπαρήγα. Τίθεται θέμα πολιτικής. Και εθνικής κυριαρχίας. Και η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, δεν έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, ούτε στους δείκτες της οικονομίας, και πολύ περισσότερο στους δείκτες βιοτικού επιπέδου.

Αν βάλει τα ρούχα του αλλιώς από σήμερα ο Μανωλιός, για εμάς τι θα αλλάξει; Τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, ευρύτερη συνεργασία δε διαφαίνεται να επιτυγχάνεται. Νέα κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα και ίδια πολιτική, δεν έχει κανένα νόημα. Απλά θα εκπληρώσει τις φιλοδοξίες κάποιων.

Αυτό λοιπόν τελικά που έγινε χτες, είναι για άλλη μια φορά εκτόνωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των υπολοίπων. Έκαναν άλλη μια φορά την επανάστασή τους, και μετά σήκωσαν το χεράκι τους λέγοντας ναι ή όχι. Απλά ίσως ήρθαν λίγο πιο κοντά οι εκλογές, στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Αλλά και η κυβέρνηση που θα προκύψει και από εκεί, θα έχει δεσμευτεί ήδη για την ίδια περίπου πολιτική.

Και από σήμερα, ξανά στα ίδια. Καλή μας μέρα και να τους χαιρόμαστε… 

Ελλάδα, καλημέρα

image

Γράφει ο "anthropakos"

Είναι ξημερώματα, λίγο πριν τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ μετά τη νέα τραγωδία, της ψήφου εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που είναι πολύ χειρότερη από τη Χούντα του 1967 και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε οι πάντες...

Μα καλά. Είναι δυνατόν να έχει ξεσηκωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να δέχεται τέτοια κριτική τις προηγούμενες μέρες μέσα από το ίδιο του το κόμμα και να εξακολουθεί να θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του Πρωθυπουργού; Τα μοιραία βουλευτάκια του - με τους ηρακλειώτες να είναι πάντα "στρατιώτες" αυτού του φασιστικού καθεστώτος - του έδωσαν και πάλι απόψε ψήφο εμπιστοσύνης. Ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε αυταπάτες, ότι θα συνέβαινε το αντίθετο. Εμείς πάλι στους δρόμους θα είμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους εντολοδόχους των γερμανών κατακτητών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αδέλφια, μην το βάζετε κάτω. Ήδη, το μεγάλο και αυθεντικό "Όχι" της σύγχρονης Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου του 2011, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο καθεστώς. Θα πέσουν. Είναι θέμα χρόνου. Υπομονή. Στο τέλος όλοι εμείς θα βγούμε νικητές. Στο τέλος δεν θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά το λαϊκό κίνημα. Αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στη λαίλαπα. Ελλάδα, καλημέρα...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δημοσιογράφο με “αποδεδειγμένη εμπειρία”, αλλά χωρίς όνομα και με άγνωστα καθήκοντα πληρώνει ο δήμος Ηρακλείου!

Μια πολύ περίεργη απόφαση λήφθηκε πριν μερικές ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου. Αφορά στην Έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 2.250 ευρώ, για “πληρωμή δημοσιογράφου με πολυετή, αποδεδειγμένη εμπειρία, στον οποίο θα ανατεθεί έργο σχετικό με την ειδικότητά του” . Την 569/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τη βλέπετε παρακάτω:

dimosiograf1

dimosiograf2

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο δημοσιογράφος με την αποδεδειγμένη, πολυετή εμπειρία; Και γιατί δεν αναφέρεται το όνομά του στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής; Αφού γνωρίζουν ακριβώς το ποσό που θα τον πληρώσουν, δε γνωρίζουν και το όνομά του να το πουν και σ’ εμάς, αλλά και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που κλήθηκαν να υπερψηφίσουν, χωρίς να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται;

Και τι εργασία είναι αυτή που αναθέτουν στον ΑΓΝΩΣΤΟ κύριο δημοσιογράφο με την πολυετή, αποδεδειγμένη εμπειρία; Απαγορεύεται να γνωρίζει ο δημότης Ηρακλείου που τον πληρώνει;

Τέτοια απόφαση δεν έχει ξαναπεράσει από την Οικονομική Επιτροπή. Με τόσο λίγα στοιχεία, χωρίς όνομα και χωρίς αιτιολογία. Χωρίς να αναφέρεται η εργασία και ο σκοπός που θα πληρωθεί ένας “εξωτερικός συνεργάτης”  του δήμου. Και δικαιολογημένα καταψήφισαν την απόφαση οι κ.κ. Βουρεξάκης, Καμπιτάκης, Κασαπάκης και Συντυχάκης, λόγω ασαφούς και ελλιπούς εισήγησης και ενημέρωσης. Οι πληροφορίες μου λένε βέβαια ότι και τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν την εισήγηση, αλλά στη συνέχεια “κάτι” τους έκανε να  αλλάξουν γνώμη…

Περιμένουμε απαντήσεις για τα παραπάνω από το δήμαρχο Ηρακλείου. Γιατί, πολλά ακούγονται για τη διαπλοκή πολιτικών προσώπων με δημοσιογράφους, και κάτι τέτοιες αποφάσεις δίνουν κάθε δικαίωμα σε εμάς τους “καχύποπτους και κακόβουλους” πολίτες του Ηρακλείου να σκεφτόμαστε διάφορα…

Να σημειωθεί ότι το θέμα εισήχθηκε για συζήτηση ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ…

Κρατάτε μικρό καλάθι για το βράδυ…

image Σήμερα το βράδυ στη βουλή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να υφίσταται και αύριο το πρωί, χρειάζεται σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος την πλειοψηφία των παρόντων στην ψηφοφορία βουλευτών, και όχι αναγκαστικά 151.

Σε αυτό το τελευταίο θα ήθελα να σταθώ. Αυτή τη στιγμή θεωρητικά η κυβέρνηση διαθέτει 152 βουλευτές. Υπάρχουν και αρκετοί που έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, και άλλοι που θεωρούνται επίφοβοι. Ενδεικτικά αναφέρω Καϊλή, Βάσω Παπανδρέου, Παναρίτη, Καρτάλης.

Όμως υπάρχει περίπτωση και κάποιοι να λείψουν εσκεμμένα από την ψηφοφορία. Παράδειγμα η Έλσα Παπαδημητρίου. Αν λείπουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως π.χ. ο Λιάνης που είναι απών σχεδόν από όλες τις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες, αυτό είναι υπέρ της κυβέρνησης. Υπάρχει περίπτωση επίσης να λείψει οργανωμένα και κάποιο μικρό κόμμα, όπως αυτό της κας Μπακογιάννη. Και αυτό ενισχύει την κυβέρνηση.

Γι’ αυτό σας λέω, κρατάτε μικρό καλάθι για το βράδυ. Εξάλλου έχουμε δει πολλές φορές μέχρι σήμερα να “γαυγίζουν πολλά σκυλιά”, αλλά να μη δαγκώνουν ποτέ, και να βάζουν την ουρά στα σκέλια…

Το Χαράτσι της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

image

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ θεωρούν ότι ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να αντιδράσει στην επιβολή του χαρατσιού που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι πρώτοι λογαριασμοί άρχισαν να φτάνουν στους Ηρακλειώτες και η μεγάλη πλειοψηφία τους αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πληρωμή τους.
Ήδη ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής έχει καλέσει τους δημότες του να μην πληρώσουν το χαράτσι (Οδηγίες υπάρχουν στη διεύθυνση http://www.neaionia.gr/)
Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.
Για τούτο καλούμε τους δημότες του Ηρακλείου να παραστούν στην εν λόγω συνεδρίαση (Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, 14:00, στη Λότζια).
Καλούμε παράλληλα τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις να θέσουν το θέμα προς συζήτηση και να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρακτικές προστασίας προς τους δημότες που δεν θα πληρώσουν.

Πολίτες Κατά του Χρέους

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τι ΑΠΑΙΤΩ από την επόμενη κυβέρνηση

Είμαι από αυτού που εδώ και καιρό υποστηρίζω ότι η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη. Έχει με την αμέριστη βοήθεια της ΤΡΟΙΚΑ και του ΔΝΤ βυθίσει τη χώρα σε μια ύφεση δίχως προηγούμενο και έχει φορτώσει το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής σε μισθωτούς , συνταξιούχους και μικρομεσαίους, αφήνοντας απέξω αυτούς που μέχρι τώρα ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Έχουμε φτάσει όμως σήμερα σε ένα σημείο. Ένα σημείο που παίζεται πραγματικά το μέλλον της χώρας. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Με το Ν. 3986/2011Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015”  ρυθμίζονται οι όροι ξεπουλήματος ή αλλιώς ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίησης των παραλιών της χώρας, επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα και τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, μειώνεται το αφορολόγητο όριο ακίνητης περιουσίας, μετατάσσονται ένα σωρό προϊόντα σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και θεσπίζονται μισθοί 592 ευρώ για νέους μέχρι 25 ετών.
  • Με το άρθρο 53 του Ν4021/2011 και την απόφαση ΠΟΛ  1211/10-10-2011  (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) επιβάλλεται ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. Πληρώνουμε δηλαδή πλέον ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι, και αν δεν το πληρώσουμε μας κόβουν και το ρεύμα!
  • Το πολυνομοσχέδιο είναι ήδη νόμος του κράτους . Ο Ν 4024/2011 (τεύχος Α'- ΦΕΚ 226 .27-10-2011). Με αυτόν ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως η μείωση των μισθών στο δημόσιο σε βαθμό εξαθλίωσης, η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας, η μείωση του αφορολογήτου ορίου κάτω από το όριο της φτώχειας, η μείωση στο μισό όλων των φοροαπαλλαγών, το πάγωμα της ΕΓΣΣΕ και η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών που ουσιαστικά σημαίνει μείωση κατώτατου μισθού σε πολλές κατηγορίες ιδιωτικών υπαλλήλων.
  • Ερχόμαστε στην 26η και 27η Οκτωβρίου. Η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλες αποφασίζει από κοινού με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας απομείωση της αξίας των ομολόγων που οι τελευταίου κατέχουν κατά 50% (όφελος για την Ελλάδα περίπου 100 δις), και μερική αναχρηματοδότησή τους. Ταυτόχρονα αποφασίζεται ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δηλαδή άλλο ένα δάνειο ύψους 130 δις ευρώ.
  • Πριν καλά καλά κλείσει η παραπάνω συμφωνία, ο πρωθυπουργός την τορπιλίζει προτάσσοντας δημοψήφισμα, υπό την πίεση του κόσμου που την 28η Οκτωβρίου δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης , αλλά και ότι δεν τον εκφράζει το παρόν πολιτικό σύστημα. Οι εταίροι μας μπλοκάρουν την έκτη δόση, η  συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου βρίσκεται στον αέρα, η χώρα με το ένα πόδι στο ευρώ και το άλλο στη δραχμή, και ο Παπανδρέου με το ένα πόδι στη βουλή και το άλλο στο ελικόπτερο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω. Αλλά ως πολίτης αυτής της χώρας που έχω υποστεί όλα τα παραπάνω μέτρα, ΑΠΑΙΤΩ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ από αυτόν που θεωρεί ότι είναι κατάλληλος να κυβερνήσει τη χώρα μετά τον Παπανδρέου στα παρακάτω ερωτήματα:

  • ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ;
  • ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ;
  • ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
  • ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ;
  • ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ, ΜΕ ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
  • ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ;

Δεν αναφέρω καθόλου την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Εδώ που έχουμε φτάσει, θεωρώ ότι δεν έχουμε και άλλη επιλογή.

Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν κατά την άποψή μου αποδειχτεί ανεπαρκέστατοι να διαχειριστούν την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Και αυτό γιατί από την αρχή δε διαπραγματεύτηκαν όσο θα έπρεπε με τους δανειστές μας τους όρους του δανείου και επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει. Μέτρα οριζόντια, άδικα, αντικοινωνικά.

Αυτός που θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει αν θα ανατρέψει ότι στραβό έχει κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου, ή αν απλά το αποδεχτεί και το συνεχίσει. Αν άρει τις αδικίες που έχει υποστεί ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή αν θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αν διαπραγματευτεί σκληρά τους όρους του νέου δανείου, ή αν απλά δεχτεί ότι του σερβίρουν. Και δε με νοιάζει αν αυτός είναι ο Σαμαράς, ο Παπαδήμας ή οποιοσδήποτε άλλος.

Χαμός στο ίσιωμα!

Γράφει ο “Alanis Alitampourakis”

-  Αν μη τι άλλο στην Ελλάδα είναι δύσκολο να πλήξεις. Μέχρι και οι οικονομικοί αναλυτές λέει πλέον αδυνατούν να ποσοτικοποιήσουν τους κινδύνους της Ελλάδας. Είμαστε μια κατηγορία από μόνοι μας, τώρα εντός ή εκτός της Ε.Ε. θα δείξει…

-  Έχει την πλάκα του το δημοψήφισμα. Δημοκρατικοί είναι κατά, πιο δημοκρατικοί υπέρ, κυβερνητικοί και κατά και υπέρ.. υπάρχει ποικιλία.

Ένα καλό που βλέπω είναι ότι έπεσαν κάπως οι μάσκες για το ποιος και τι θεωρεί δημοκρατικό και την εκτίμηση που έχει προς τον ελληνικό λαό μιας και αναφέρομαι σε πολιτικούς. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το ερώτημα και την ενημέρωση. Να θυμίσω μόνο τι έχει πάθει ο Αριστείδης και ο Κολοκοτρώνης...

-  Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα έχει όμως έξοδα [Τζίμης Πανούσης]

Ποια Δημοκρατία όμως; Η σύγχρονη παρωδία ή η γνήσια που υπήρχε μόνο για τους Αθηναίους [γονείς Αθηναίους] που είχαν τα προς το ζην λυμένα και καμιά 20αρια δούλους; Δημοκρατία μεταξύ ομοίων…

-  Ένα άλλο θετικό της κατάστασης νομίζω είναι ο συντονισμός. Αν τελικά η αδιαθεσία του Μπένι, η αποστασιοποίηση των κορασίδων και η επιστολή των 6 στελεχών του ΠΑΣΟΚ  είναι καρπός σχεδιασμού σημαίνει ότι η χώρα έχει μια ελπίδα. Τέτοιο συντονισμό και εκτέλεση δεν έχουμε δει σε Υπουργεία.

-  Τη βρίσκει με το ρίσκο ο ΓΑΠ. Αν είχε και αίσθηση του χρόνου ίσως και να ήμασταν [πιο] ωφελημένοι. ΓΑΠ + καμικάζι= ΓΑΜικαζι.

-  Και βέβαια θα πέσει ο ΓΑΠ. Λυθήκαν τα προβλήματα. Άλλωστε τον πρωθυπουργό μας τον θέλουμε χοντρό ή γκομενιάρη… φάτε μάτια ψάρια δηλαδή..

-  Σ’ ένα άρθρο που διάβασα με τίτλο “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, αναγνώστης στα σχόλια αναφέρει το εξής: “Όταν ρώτησαν οι Εφέσιοι τον Ηράκλειτο, τί πρέπει να κάνουν για να απαλλαγεί η πόλη από την διαφθορά ο Ηράκλειτος τους είπε: "Οι από 15 ετών και πάνω να πάτε να κρεμαστείτε''.

Δεν ξέρων αν ισχύει πάντως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις η πρόταση μου ήταν όσοι είναι άνω των 50 ετών να πάνε στον Κεάδα, το νέο κρουαζιερόπλοιο που θα πρέπει να έχει το Ελληνικό κράτος και θα είναι συνεχώς εν πλω…

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25%

image Μέσα στη μαυρίλα που ζούμε, διάβασα μια θετική εξέλιξη για τους απανταχού δανειολήπτες, και είπα να την αναρτήσω:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στην πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι προχώρησε σε απρόσμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 0,25%, δηλαδή στο 1,25% από 1,50%, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις που ήθελαν να παραμένει αμετάβλητο.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ελαφρά μείωση των δόσεων των δανείων εκείνων που είναι συνδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, και κατά πολλούς οφείλεται στον αυξημένο κίνδυνο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ!

Και ο Βενιζέλος κατά του δημοψηφίσματος; Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Οικονόμου, Χρυσοχοΐδης και Καρτάλης αντίθετοι σε δημοψήφισμα “ευρώ ή δραχμή”

image Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κατέβει από το αεροπλάνο, και εξέδωσε ανακοίνωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες:

“Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσμτος.

Η χώρα πρέπει να νιώσει ασφαλής και σταθερή κι αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είναι πράγματι ασφαλής και σταθερή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτό προέκυψε καθαρά χθες το βράδυ από τη συζήτηση στις Κάννες.

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης.

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα.

Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλω να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.

Προς την κατεύθυνση αυτή δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου”.

Ουσιαστικά δηλαδή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, αφού αυτό θα καθυστερήσει και την 6η δόση, αλλά και την εφαρμογή της συμφωνίας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός που διαφωνεί με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Σε συνέντευξή της  στο mega η Φώφη Γεννηματά είπε “θα κάνω ότι μπορώ για να μη φτάσει η χώρα εκεί”. “Θα πρέπει να αποσύρει την πρόταση άμεσα, σήμερα”, δήλωσε στην τηλεόραση του Αντέννα ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Ανεπίκαιρο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου το να τεθεί το ερώτημα «ευρώ ή όχι», μιλώντας στη ΝΕΤ. “Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”, τονίζει ο Κ. Σκανδαλίδης. «Επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει» τονίζει σε ανακοίνωση του, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. «Η χώρα είναι στο ευρώ εδώ και χρόνια», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κ. Καρτάλης, επισημαίνοντας πως δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει, «δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Φαίνεται ότι θα έχουμε εξελίξεις εντός της ημέρας. Κι επειδή θεωρώ ότι ο Γιωργάκης δεν πρόκειται ν’ αφήσει την καρέκλα, μάλλον θα αφήσει την ιδέα του δημοψηφίσματος. Αλλιώς δεν τον βλέπω καλά μέχρι την Παρασκευή στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης…

Επέτρεψαν στον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα, αλλά με δική τους ερώτηση!

image Γύρω στις 00:10 σήμερα (3-11) τελείωσε η συνάντηση – απολογία του πρωθυπουργού μας στα μεγάλα κεφάλια της ευρώπης και το ΔΝΤ ( Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί ,  Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο και Κριστίν Λαγκάρντ).   Λίγο αργότερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου  οι Μέρκελ και Σαρκοζί τόνισαν ότι “το ερώτημα που πρέπει να αφορά το δημοψήφισμα είναι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι” και ότι μοναδική αποδεκτή απάντηση στο Ελληνικό δημοψήφισμα είναι το ναι”!!!  Μας όρισαν μέχρι και την ημερομηνία, λέγοντας “μια καλή ημερομηνία είναι η 4 Δεκεμβρίου”! Ακόμα είπαν ότι "δε θα εκταμιευτεί η έκτη δόση εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί πλήρως τους όρους της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου”!

Μα καλά, αυτά έλεγε ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του εδώ πριν φύγει για τις Κάννες; Δεν έλεγε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι η αποδοχή της δανειακής σύμβασης; Και μην ακούσω ότι τα δύο αυτά ταυτίζονται, γιατί δεν είναι καθόλου έτσι.

Δεν μπορεί κάποιος να θέλει η χώρα να παραμείνει στην οικονομική ζώνη του Ευρώ, αλλά να μην έχει επιτρόπους στα Υπουργεία; Να θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, αλλά να θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ μισθούς των 500 ευρώ; Να μη συμφωνεί με την εκτίναξη των φόρων στα ύψη, ή με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η οποία έπεται της νέας δανειακής σύμβασης, συρρικνώνοντας κι άλλο το λιγοστό του εισόδημα; Να μη συμφωνεί με τον τρόπο που προσπαθεί να επιτύχει η παρούσα κυβέρνηση τη δημοσιονομική προσαρμογή; Και τέλος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟ, και ότι στο τέλος αυτός ο ίδιος θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ;

Αλλά οι μεγάλοι της Ευρώπης και του κόσμου δεν δέχτηκαν καν να τεθεί δημοψήφισμα για ένα θέμα που ήδη αυτοί έχουν αποφασίσει για εμάς. Επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό μας να θέσει μόνο το ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ερώτημα της παραμονής ή όχι στην οικονομική ζώνη του Ευρώ. Και αυτό δείχνει ότι στη χώρα δεν υπάρχει πλέον καμία κυβέρνηση, πέρα από την ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ.

Αν ο πρωθυπουργός μας έχει οποιοδήποτε λόγο σε αυτή την υπόθεση, αλλά και τη στοιχειώδη λογική, δε θα προχωρήσει σε αυτό το δημοψήφισμα. Και σε καμία περίπτωση η απάντηση ναι στο ερώτημα “Ευρώ ή Δραχμή” δε σημαίνει και αποδοχή σε οτιδήποτε μας επιβάλουν εδώ και δύο χρόνια, ή σε οτιδήποτε σκοπεύουν να μας επιβάλλουν για τα επόμενα 10 χρόνια! Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο!!!

Δεν ήμουνα ποτέ υπέρ του δημοψηφίσματος με το αρχικό ερώτημα όπως είχε εκφραστεί από τον πρωθυπουργό. Και φυσικά δεν είμαι ούτε με τη μορφή που αυτό επιβλήθηκε από Μέρκελ, Σαρκοζί και την υπόλοιπη παρέα που εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα μας. Αλλά αυτό που συνέβη σήμερα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα για ένα πρωθυπουργό, και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχουμε χάσει πια την Εθνική μας κυριαρχία.

Και αυτό πιθανόν να το δεχόμουνα μέχρι ένα σημείο, αν δεν χρειαζόταν να πουλήσουμε στη συνέχεια ότι πολύτιμο υπάρχει στη χώρα μας , από παραλίες μέχρι βουνά και από κτήρια μέχρι οργανισμούς και επιχειρήσεις, για να ικανοποιήσουμε τους δανειστές μας…

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Λεφτά Υπάρχουν για τα υπερχρεωμένα κόμματα!!

Αναρτήθηκε σήμερα (2-11)στη Διαύγεια Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών της χώρας μας, με την οποία κατανέμεται στα κόμματα η 3η δόση της κρατικής ενίσχυσής τους, συνολικού ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ!

image

Και αυτό ενώ ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών βρίσκονται στις Κάννες απολογούμενοι για την απόφαση του πρώτου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, και με την έκτη δόση να μην έχει εξασφαλιστεί!

Κατά τ’ άλλα, μας λένε ότι τα χρήματα της χώρας δε φτάνουν για μισθούς και συντάξεις! Προφανώς για τα καταχρεωμένα και οικονομικά και πολιτικά πτωχευμένα κόμματα , ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Να ποιος είναι ο μαθητής που μούντζωσε τους επίσημους στην παρέλαση (βίντεο)

Επιστολή στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου έστειλε ο αδερφός του μαθητή από τη Λάρισα που μούντζωσε τους επίσημους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προς πείσμα των απανταχού Πρετεντέρηδων, το παιδί είναι ένας εργαζόμενος μαθητής, τέκνο οικογένειας με 16 παιδιά, που απλά του στερούν το δικαίωμα να πιστεύει ότι, όταν με κόπο καταφέρει να τελειώσει το σχολείο, τον περιμένει μια καλύτερη ζωή…

Οι G20 και … το αποπαίδι!

image Στις Κάννες θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G20, δηλαδή της ομάδας που αποτελείται από τους ηγέτες των 19  μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη φανταστείτε ότι ξαφνικά γίναμε μία από τις 19 πιο δυνατές οικονομίες στον Πλανήτη. Ο πρωθυπουργός μας θα είναι ο…21ος της συνόδου, και θα παραστεί εκεί για άλλη μια φορά απολογούμενος, ως το αποπαίδι της Ευρώπης! Μόνο που αυτή τη φορά, έχουν χίλια δίκια που τον καλούν για εξηγήσεις!

Η χτεσινή του απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος είχε συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, και αυτό δεν είναι υπερβολή.Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου υπέστησαν μεγάλες πτώσεις στο δείκτη τους, τα spreads 10ετών ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών πήραν την ανιούσα ενώ και το ευρώ κατρακύλησε έναντι του δολαρίου.

Και βέβαια, οι ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την ανακοίνωση του Παπανδρέου , που στην ουσία σταματά κάθε διαδικασία προς υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Στα πλαίσια αυτού του “παγώματος” είναι φυσικά και η αναβολή (για άλλη μια φορά, έχω χάσει το μέτρημα πια) της έκτης δόσης του δανείου.

Η αναβολή αυτή βέβαια πιθανότατα για πρώτη φορά να λειτουργήσει ως εκβιασμός για τον ίδιο τον Παπανδρέου. Ήδη Σαρκοζί, Ομπάμα και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση Παπανδρέου, και η Διευθύντρια του ΔΝΤ διεμήνυσε ότι δημιουργεί σοβαρά τεχνικά προβλήματα τόσο για την εκταμίευση της έκτης δόσης που είχε προσδιοριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου όσο και για την έναρξη των συζητήσεων για την υλοποίηση του νέου προγράμματος και την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος.

Απομένει να δούμε το βράδυ, ή αργά τα ξημερώματα, πως θα βγει ο Πρωθυπουργός και ο υπό ανάρρωση αντιπρόεδρος της χώρας μας από τη συνεδρίαση. Θα έχεουν καταφέρει να πείσεουν τους G20 ότι η απόφασή για δημοψήφισμα είναι για το καλό της χώρας και της Ευρώπης; Θα τους πείσεουν ότι το ερώτημα θα είναι τόσο εκβιαστικό και η προπαγάνδα τέτοια, ώστε η πλειοψηφία του κόσμου να αναγκαστεί να υπερψηφίσει , ή θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα αποσύρει ο πρωθυπουργός την πρόταση για δημοψήφισμα;  

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τι κάνουμε από εδώ και μπρος;

image Παρακολουθώ κι εγώ τις εξελίξεις όπως όλοι σας. Πότε με αμηχανία, πότε με έκπληξη, πότε με ενθουσιασμό.

Με αμηχανία όταν άκουσα χτες τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν κατάλαβα καθόλου γιατί τώρα θυμήθηκε τη βούληση του λαού, για ένα θέμα που ήδη λήφθηκε απόφαση από τους αρχηγούς των Ευρωπαϊκών κρατών και το ΔΝΤ (και την κυβέρνηση θέλω να ελπίζω). Και ενώ ήδη έχει συναφθεί η πρώτη δανειακή σύμβαση, χωρίς να ερωτηθεί καν η βουλή , με την υπογραφή μόνο του τότε υπουργού οικονομικών κου Παπακωνσταντίνου! 

Με έκπληξη, όταν αμέσως μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος βγήκαν στα κανάλια κυβερνητικοί βουλευτές να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού. Την παράλογη αυτή απόφαση! Και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή είναι η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία! Αυτοί και να έλεγε ο Παπανδρέου ότι έπρεπε να πέσουμε όλοι από το γκρεμό, θα τσακώνονταν μεταξύ τους ποιος θα πέσει πρώτος, για να δείξουν την απόλυτη πίστη στον αρχηγό τους!

Τέλος, με ενθουσιασμό όταν έμαθα για την ανεξαρτητοποίηση της κας Αποστολάκη, την πρόθεση της κας Καϊλή να πράξει το ίδιο, αν δεν αποσυρθεί η πρόταση για δημοψήφισμα και δε συσταθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά και τις φήμες ότι το ίδιο ζητούν και άλλοι βουλευτές , και θα το εκφράσουν τις επόμενες ώρες, ή στην ψηφοφορία για παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μιας κυβέρνησης που χειρίστηκε με το χείριστο τρόπο από την πρώτη μέρα την ομολογουμένως κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, έριξε όλο το φορολογικό βάρος στα μικρομεσαία στρώματα, απαξίωσε κάθε δομή του κράτους  και δεν προώθησε καμία μα καμία διαρθρωτική αλλαγή με γνώμονα την ποιοτική αναδιάρθρωση του κράτους αλλά και της κοινωνίας. Μοναδικό κριτήριο για όλα ήταν το οικονομικό κόστος, ή αν θέλετε το οικονομικό όφελος κάθε “μεταρρύθμισης” , που μόνο μεταρρύθμιση δεν ήταν…

Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων,  τα αρνητικά δημοσιεύματα σχεδόν του συνόλου του διεθνούς τύπου για την απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος (που σημειωτέον έχει περίπου το ίδιο κόστος με τη διενέργεια εκλογών), την κατρακύλα όλων των χρηματιστηρίων, την εκτίναξη των spreads ακόμα και της Γαλλίας και την έκπληξη των περισσοτέρων ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης,  πιθανότατα ο κος Παπανδρέου να μας εκπλήξει και άλλο. Να προκηρύξει ο ίδιος εκλογές, παρόλο που έχει αμέτρητες φορές – ακόμα και χτες βράδυ – ότι δεν είναι στα σχέδιά του. Δε θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αλλάζει γνώμη για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το ερώτημα είναι όμως τι γίνεται από εκεί και μετά. Γιατί, ενώ είναι σίγουρο και έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, άλλο τόσο αβέβαιο είναι ότι μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση Σαμαρά. Και αυτό το στηρίζω στο ότι με απλές προτάσεις όπως το Ζάππειο 1 και 2, που δεν έχουν λογιστική τεκμηρίωση, δεν πείθεται ούτε ο λαός, ούτε και η Τρόικα να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του. Και λέω η Τρόικα, γιατί είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε πολλά χρόνια να βγούμε στις αγορές ως χώρα.

Αυτό λοιπόν που ο λαός και η χώρα χρειάζεται, αν τελικά όπως φαίνεται πάμε σε εκλογές, είναι ένα πρόγραμμα από κάθε κόμμα σε μορφή μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ένα πρόγραμμα με κοστολογημένες όλες τις οικονομικές δράσεις ανά έτος και ανά τομέα της οικονομίας, για το διάστημα της επόμενης 4ετίας, το οποίο θα εγκρίνει ο λαός και θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση. Και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων  με κοινωνικά, αξιοκρατικά, και οικονομικά κριτήρια. Καν θέλουν να το στηρίξουν οι Ευρωπαίοι, έχει καλώς. Αυτή θα είναι η πρόταση του Ελληνικού λαού προς την Ευρώπη. Αλλιώς ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του, με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες και για τους δύο.

Με τις εκλογές δε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ότι τα κόμματα της αριστεράς θα βγουν κοινοβουλευτικά ενισχυμένα. Θα κληθούν λοιπόν πιθανότατα και τα μικρά κόμματα να συμβάλουν στη μελλοντική κυβέρνηση. Και αυτό είναι καλό, και το επιθυμεί και ο ελληνικός λαός. Όμως θα πρέπει  να έχουν εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις, και να αφήσουν για τα καλά πίσω τους την εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.  

Τέλος, η Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξει ένα πρόγραμμα που θα έχει την αποδοχή του Ελληνικού λαού. Γιατί ο τελευταίος θα υποστεί τις στερήσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, ενώ ο πολίτης της Ευρώπης ναι μεν θα συμβάλλει οικονομικά, με το αζημίωτο δε.

Δ.Τ: Διήμερο Εκδηλώσεων Αριστερής Ενότητας

image Η χώρα χρεοκοπεί, η κοινωνία διαλύεται... Το πανεπιστήμιο μαζί με όλα τα κοινωνικά αγαθά καταστρέφονται.. Ένας μικρός απολογισμός της τελευταίας διετίας, της νέας καθεστωτικής φάσης στην οποία έχει μπει η χώρα μετά την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της περασμένης βδομάδας δεν πείθουν ούτε τους ίδιους ότι αυτή τη φορά υπάρχει φως στο τούνελ. Για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση. Την ίδια στιγμή ένας νέος κύκλος αγώνων ανοίγει στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός εισβάλλει δυναμικά στο προσκήνιο και απαιτεί να φύγουν κυβέρνηση-τρόικα και όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ. Κάθε ευκαιρία συνεύρεσης κόσμου, μετατρέπεται σε μία εστία αντίστασης από τις απεργίες μέχρι τα γήπεδα, από τις καταλήψεις σε δημόσια κτίρια μέχρι την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη όπου σε ολόκληρη τη χώρα ο λαός βροντοφώναξε ένα ΟΧΙ στη νέα κατοχή που μας επιβάλλουν.

Σε αυτή τη συγκυρία η Αριστερή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5/11. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα γίνει στο πανεπιστήμιο των Βουτών. Η μέρα θα ξεκινήσει με ένα θεατρικό δρώμενο στις 18:30. Αμέσως μετά, στις 19:00, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του φοιτητικού κινήματος στο λαϊκό κίνημα. Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου" με ομιλητές το Νίκο Μπελαβίλα (καθηγητή στο ΕΜΠ), την Πόπη Διακάκη (πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής), τον Γιώργο Κανουπάκη (μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού), καθηγητές και μέλη του συλλόγου εργαζομένων του ΠΚ. Η βραδιά θα κλείσει με κρητικό γλέντι με τον Αντώνη Φραγκάκη και το συγκρότημά του.

Η δεύτερη μέρα θα γίνει στο κέντρο με κεντρική εκδήλωση στις 19:00, στην αίθουσα στην παλιά λαχαναγορά με τίτλο "Η χώρα χρεοκοπεί, η κοινωνία διαλύεται. Οργάνωση-Αντίσταση-Αλληλεγγύη" ομιλητές τον Λ. Βατικιώτη (επιστημονικός επιμελητής των ντοκιμαντέρ debtocracy και catastroika, οικονομολόγος), το Νίκο Ταυρή (Συντακτική επιτροπή, εφημερίδα Δρόμος), τη Στέλλα Παλαιολόγου (δικηγόρος, Πολίτες ενάντια στο Χρέος), το Νίκο Κατζηλάκη (εκδότη του MONITOR) και τον Γιώργο Χαλκιαδάκη (Πολίτες ενάντια στο χρέος).

Η Αριστερή Ενότητα καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές και όλους τους Ηρακλειώτες να συζητήσουμε, να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τις δράσεις μας απέναντι από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έχει φέρει ως εδώ. Υπάρχει μία ελπίδα και είναι ο λαός, για να υπάρξει μία διαφορετική πορεία για τον τόπο, με δημοκρατία και ανεξαρτησία..

Ανακοίνωση alternatives: Έξω απο το αμπέλι μας κοπρόσκυλα...

Λογοκρίνουν και τον Καζαντζάκη τώρα...

image

Μέχρι και εκεί έφτασαν οι εντελοδόχοι του πολιτικού συστήματος για να μπορέσουν να κατευνάσουν την οργή του κόσμου που μετά τους δρόμους,και τις παρελάσεις έχει εισβάλει ορμητικά και στα γήπεδα.Δεν τους ενόχλησαν ποτέ συνθήματα και πανό που αναφέρονται σε μαχαιρώματα και ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών, τους ενοχλεί ότι οι οπαδοί αρχίζουν να έχουν άποψη,ότι οι εξέδρες πολιτικοποιούνται και τους δείχνουν τον δρόμο της φυγής.Και για αυτό μετά από τις συλλήψεις και τις διακοπές αγώνων δε δίστασαν ακόμα και να απαγορεύσουν να αναρτηθεί πανό με στίχους του κρητικού συγγραφέα.

Από τη μεριά μας όντας μέλη ενός σωματείου που έχει χρωματίσει την ιστορία του με αντίσταση δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε και να συμμετέχουμε με τον πιο θερμό τρόπο στις απανταχού αγανακτισμένες εξέδρες.Από το ΟΑΚΑ μέχρι το Περιστέρι,το Αγρίνιο,το γεντι κουλέ και το Παγκρήτιο οπαδοί διαφορετικών χρωμάτων κάναμε πράξη το σύνθημα που έχουμε κάνει και πανό "Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία έλα να παλέψουμε για άλλην κοινωνία." Όλοι μαζί διατρανώσαμε τις φωνές μας ενάντια στον πραγματικό εχθρό ,  τους εκφραστές ενός χρεοκοπημένου συστήματος που βουλιάζει μέρα με την μέρα ολόκληρη την κοινωνία.Εκεί εμείς οι οπαδοί μαζί με όλον τον λαό που βράζει,οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ αντίστοιχο αυτού του 40.Δεν θα βουλιάξουμε και εμείς μαζί σας,το αμπέλι ετούτο της γης ανήκει σε εμάς,είναι σάρκα μας και αίμα μας (που λέει και ο μεγάλος συγγραφέας) και όχι σε μια χούφτα,ευρωπαίους επίτροπους,μεγαλοτραπεζίτες και πολιτικούς μαριονέτες.

Οι μέρες σας είναι μετρημένες...Έξω από το αμπέλι μας κοπρόσκυλα...

alternative fans of ergotelis

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποκλειστικό: τροπολογία για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βουλή!

image Τροπολογία κατέθεσαν στη βουλή 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 3 ειδικοί σύμβουλοι, σχετικά με την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στην τροπολογία αυτή προβλέπεται περιορισμός του ημερήσιου χρόνου χρήσης των σελίδων Facebook και Twitter. Η χρήση καθενός από τα παραπάνω μέσα πλέον της μίας ώρας ημερησίως θα επιφέρει πρόστιμο 10 ευρώ ανά ώρα για τις 2 πρώτες ώρες, 20 ευρώ ανά ώρα για τις 2 επόμενες και 50 ευρώ για κάθε ώρα μετά από αυτές.

Ανάρτηση με περιεχόμενο που αντίκειται στις απόψεις της κυβέρνησης θα τιμωρείται με 50 ευρώ πρόστιμο , ενώ κάθε like  ή follow από φίλους θα τους κοστίζει 15 ευρώ. Ανάρτηση με περιεχόμενο υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στοιχίζει 100 ευρώ, ενώ υπέρ της ελάσσονος αντιπολίτευσης 30 ευρώ.

Με λογισμικό που θα εισαχθεί από τη Γερμανία, θα υπολογίζονται τα μηνιαία πρόστιμα ανά χρήστη. Το συνολικό ποσό θα χρεώνεται στον επόμενο λογαριασμό του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, και θα πρέπει να εξοφλείται εντός 15 ημερών, αλλιώς θα διακόπτεται η σύνδεση. Σε περίπτωση που δεν εξοφλείται ούτε στον επόμενο λογαριασμό, το ποσό θα μεταφέρεται στην καρτέλα του στην εφορία.

Η κυβέρνηση με το μέτρο αυτό ευελπιστεί αφενός να μετριάσει την κριτική που της ασκείται από μεγάλη μερίδα πολιτών, αφετέρου να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων ύψους 900.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

Πληροφορίες που θέλουν το facebook να αντιδρά στη συγκεκριμένμη τροπολογία, και να θεσπίζει ειδικά για τη χώρα μας το “yogurt button” kai to “egg button” δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί…

* Η παρούσα ανάρτηση απευθύνεται μόνο σε άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αίσθηση του χιούμορ.

Βαξεβάνης προς Βενιζέλο: “Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;”

Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.
Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη σκληρό άρθρο για την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στο οποίο έλεγα πως το να φοιτά παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ η ίδια είναι υπουργός Παιδείας, είναι μια πρακτική που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τη Δημόσια Παιδεία για την οποία είναι αρμόδια. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε δημόσια σε αυτό, θέτοντας μάλιστα μια πλευρά που είχα σκληρά παραβλέψει. Της μάνας. Και οι δύο συνάδελφοί σας απάντησαν αν και θα μπορούσαν να μην το κάνουν γιατί εξέφρασα απόψεις και όχι, όπως στη δική σας περίπτωση, ντοκουμέντα και στοιχεία. Και βέβαια κανένας από τους δυο, δεν θέλησε να μου «θυμίσει» πως είμαι δημοσιογράφος της «κρατικής».Σεβάστηκαν και τον ρόλο τους και το ρόλο του δημοσιογράφου.
Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού και βρεθήκατε στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής από τον προκάτοχο σας στο υπουργείο, τον νυν αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την αγοραπωλησία επί των ημερών σας του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» από τον κατάδικο σήμερα, Γιώργο Μπατατούδη. Πληροφοριακά μόνο ο κ. Μπατατούδης ο οποίος διέφυγε στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα αφού κατάφερε να πάρει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.
Ας πάμε όμως και πάλι στα στοιχεία.

Σε λαϊκό ήρωα μετέτρεψε το δημοσιογράφο η Σχοιναράκη !

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην νομάρχης Ηρακλείου κα Σχοιναράκη έκανε αγωγή κατά του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, για σχόλια και like που έκανε στο facebook!

Δεν ξέρω αν το γεγονός αυτό εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να φιμώσει κάθε αδέσμευτο λόγο και διαφορετικό είδος ενημέρωσης από το κατ΄αυτήν πρέπον. Θα μπορούσε, αφού και έχει ήδη συστήσει επιτροπή που επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για τα blogs, αλλά και ο αντιπρόεδρός της κος Πάγκαλος έχει καταθέσει αγωγή κατά φοιτητή για 1.000.000 ευρώ για δημοσίευμα στο blog του.

Το να κερδίσει η κα Σχοιναράκη την αγωγή και τα 100.000 ευρώ που ζητάει, το βλέπω λιγάκι δύσκολο. Αυτό όμως που σίγουρα έχει ήδη καταφέρει είναι να μετατρέψει σε λαϊκό ήρωα το συγκεκριμένο δημοσιογράφο! Από το πρωί που δημοσιεύτηκε το θέμα, ο “τοίχος” του Αλέκου Ανδρικάκη στο facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης και νέα αιτήματα φιλίας!  

andrikakis

Όλα δε τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τα blogs σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν δημοσιεύσει την είδηση, με αρνητικό για την κα Σχοιναράκη τρόπο και σχολιασμό!

Ταυτόχρονα, κατάφερε να στρέψει εναντίον της ακόμα και όσους μέχρι σήμερα παρέμεναν ουδέτεροι, όσον αφορά στην αποδοχή της θέσης συμβούλου του πρωθυπουργού λίγες εβδομάδες μετά το διορισμό της  !

Δεν το μελέτησε καλά το πράγμα η κα Σχοιναράκη. Με την αγωγή της κατάφερε να πετύχει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σκόπευε! Φαίνεται πως … οι σύμβουλοι της κας συμβούλου δεν τη συμβούλεψαν και τόσο καλά!!!

Θα κλείσω την ανάρτηση με ένα post από τον τοίχο του Αλέκου Ανδρικάκη για το θέμα, το οποίο μέχρι στιγμής έχει 56 likes και 13 σχόλια (θα πολλαπλασιαστούν σε πολύ λίγο χρόνο, είμαι σίγουρος) :

image

Υ.Γ.: Εδώ δολοφονήσανε το Γκιόλια και δεν φιμωθήκαμε…. Μήπως στοχεύεις λίγο ψηλά κα Σχοιναράκη;

Τι καλή που είναι η Βαγγελιώ!!! Όλοι “LIKE”!

Ανέκαθεν τη συμπαθούσα τη Βαγγελιώ! Τέτοιο πολιτικό πρόσωπο δεν έχει ξαναπεράσει απ’ το Ηράκλειο! Με τέτοια καλή συμπεριφορά στους υφιστάμενούς της! Και αφοσιωμένη στο διδακτικό της έργο!

Ντροπή σας ανθρωπάκια που τολμήσατε να μιλήσετε αρνητικά γι’ αυτήν! Δημοσιογράφοι της πλάκας! Τι νομίζατε, ότι μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε στο facebook; Τι νομίζετε ότι είναι εδώ, Ευρώπη;

Κι εσείς άβουλα όντα, πολίτες του Ηρακλείου, νομίζετε ότι θα κάνετε “like’ στα σχόλια άλλων, και θα μένετε ατιμώρητοι;

Εγώ προσωπικά λυπήθηκα πολύ που έφυγε από την πόλη… Πόσο θα ήθελα να γυρίσει πίσω ξανά!!! Μέχρι και σελίδα θα φτιάξω στο facebook γι’ αυτό το σκοπό! Και σας καλώ να κάνετε όλοι “Like”!

Προς Βαγγελιώ: Ελπίζω να τη γλύτωσα την αγωγή με τα παραπάνω που έγραψα… Αν χρειάζεται να γράψω κι άλλα, θα το κάνω. Αρκεί να γλυτώσω την αγωγή. Τα λιγοστά χρήματα που έχω εξάλλου, ίσα με φτάνουν να πληρώσω την έκτακτη εισφορά…

Σκόρπιες σκέψεις για το “κούρεμα”

image Διαβάζουμε και ακούμε πολλά τις τελευταίες ημέρες για το “κούρεμα του Ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές. Θα ήθελα κι εγώ να καταγράψω τι περνά από το αθώο μου μυαλουδάκι σχετικά με το θέμα.

Αν απλά παραμερίσουμε ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, και απομονώσουμε αυτό καθαυτό το “κούρεμα”, ασφαλώς και είναι θετικό για τη χώρα μας το ότι το δημόσιο χρέος από τη μια στιγμή στην άλλη μειώνεται κατά 100 δις ευρώ, και ένα άλλο μέρος μετατίθεται για το μέλλον (με την αποπληρωμή μέρους του υπόλοιπου 50% πάλι με ομόλογα).  Ειδικά όταν το κράτος εγγυάται ότι θα καλύψει το ποσό που χάνουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Έχουν ήδη ληφθεί πάρα πολλές σκληρές, άδικες και αντισυνταγματικές αποφάσεις από την κυβέρνηση. Αυτές υποτίθεται ότι θα εφαρμόζονταν έτσι και αλλιώς , είτε υπήρχε η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, είτε όχι. Οπότε, ας κερδίσουμε και κάτι από αυτό.

Όμως, είναι έτσι τα πράγματα; Ή μήπως υπήρχε προσυνεννόηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, και αν το κάνουμε τότε θα πάμε σε μεγαλύτερο κούρεμα; Αυτό μάλλον είναι το πιο πιθανό… Όπως πολύ πιθανό είναι να ακολουθήσουν και άλλα μέτρα, το ίδιο σκληρά με αυτά που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα.

Όπως είναι πιθανό τα ταμεία να μην τα στηρίξει ακριβώς η κυβέρνηση, ή όχι μόνο αυτή, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Και αυτό ΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ. Θυμίζω ότι δεν είχαν αποδεχτεί το 21%, γιατί να δεχτούν τώρα το 50%;

Αλλά και οι τράπεζες οι ελληνικές, αν αποδεχτούν το “κούρεμα”, θα μπορέσουν να στηρίξουν με ρευστό τις  μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας; Ή θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερα λουκέτα και ανεργία;

Δεν ξέρω… Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ γι’αυτό το “κούρεμα”…  Αλλά θα μου πείτε, εδώ δεν ξέρουν και οι ίδιοι ακόμα τι αποφάσισαν. Και η ίδια η κυβέρνηση δεν ξέρει τι αποφάσισαν οι άλλοι εν αγνοία της. Εσύ θα ξέρεις;

Μέχρι να δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες για το “κούρεμα” και τα επακόλουθά του, ας μην προτρέχουμε… Μπορεί να μας βγει σε καλό, αλλά μπορεί να μας βγει και..ξινό! Εγώ προσωπικά θα αφήσω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις για τους πιο ειδικούς στην οικονομία από εμένα!

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ;

Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

image
28 Οκτώβρη 2011
Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το  πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.
ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.
Στην τελετή παράδοσης  της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων»,  «Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Έκτοτε η κ. Μπενάκη εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο, ενώ τη δήλωσή της δεν καταδέχτηκε να σχολιάσει κανένας εμβριθής αναλυτής, κανένας ειδικός παραθυρολάγνος.
Σ’ αυτή την απίστευτη δήλωση, θα μπορούσατε τουλάχιστον να πείτε πως, όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας, θα αποκρούσετε τέτοια μαύρα ενδεχόμενα και θα προστατέψετε την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των ανθρώπων. .
Εσείς τότε, κύριε πρόεδρε,  απαντήσατε μ’ ένα ασυνάρτητο «ευχαριστώ».
Η «λαϊκή κυριαρχία», που αναφέρεται στον πρόλογο του συντάγματος και που με τόσο ωραία λογάκια διατυμπανίστηκε από το μεγάλο παραμυθά στο «συμβόλαιο με το λαό», συρρικνώθηκε στην υπογραφή του νεογιάπη υπουργού οικονομικών και παραοικονομίας.
Από τις 6 Μάη 2010 και στο εξής, ο εκάστοτε αυτός αποφασίζει την ανανέωση των συνθηκών παράδοσης της χώρας, καταδεχόμενος ενίοτε να σας ενημερώνει. Οι πολλοί των ‘έγκριτων’ συνταγματολόγων και  οι συνυπεύθυνοι συνυπουργοί  κατάπιανε αμάσητη την πιο κατάφωρη παραβίαση  του.
Η χώρα παραδόθηκε στο στόμα του λύκου. Άρχισε η μεγάλη νύχτα για το λαό.
Εσείς τότε εκκωφαντικά, και οπωσδήποτε χωρίς να δακρύσετε, σιωπήσατε, κύριε πρόεδρε.
Και όσο έβλεπαν  με πόση άνεση συνυπογράφετε, αποφάσισαν να μην μπαίνουν καν στον κόπο. Ούτε εκείνοι, ούτε εσείς.