ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δ.Τ: Διήμερο Εκδηλώσεων Αριστερής Ενότητας

image Η χώρα χρεοκοπεί, η κοινωνία διαλύεται... Το πανεπιστήμιο μαζί με όλα τα κοινωνικά αγαθά καταστρέφονται.. Ένας μικρός απολογισμός της τελευταίας διετίας, της νέας καθεστωτικής φάσης στην οποία έχει μπει η χώρα μετά την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της περασμένης βδομάδας δεν πείθουν ούτε τους ίδιους ότι αυτή τη φορά υπάρχει φως στο τούνελ. Για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση. Την ίδια στιγμή ένας νέος κύκλος αγώνων ανοίγει στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός εισβάλλει δυναμικά στο προσκήνιο και απαιτεί να φύγουν κυβέρνηση-τρόικα και όλοι όσοι μας οδήγησαν εδώ. Κάθε ευκαιρία συνεύρεσης κόσμου, μετατρέπεται σε μία εστία αντίστασης από τις απεργίες μέχρι τα γήπεδα, από τις καταλήψεις σε δημόσια κτίρια μέχρι την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη όπου σε ολόκληρη τη χώρα ο λαός βροντοφώναξε ένα ΟΧΙ στη νέα κατοχή που μας επιβάλλουν.

Σε αυτή τη συγκυρία η Αριστερή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5/11. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα γίνει στο πανεπιστήμιο των Βουτών. Η μέρα θα ξεκινήσει με ένα θεατρικό δρώμενο στις 18:30. Αμέσως μετά, στις 19:00, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του φοιτητικού κινήματος στο λαϊκό κίνημα. Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου" με ομιλητές το Νίκο Μπελαβίλα (καθηγητή στο ΕΜΠ), την Πόπη Διακάκη (πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής), τον Γιώργο Κανουπάκη (μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού), καθηγητές και μέλη του συλλόγου εργαζομένων του ΠΚ. Η βραδιά θα κλείσει με κρητικό γλέντι με τον Αντώνη Φραγκάκη και το συγκρότημά του.

Η δεύτερη μέρα θα γίνει στο κέντρο με κεντρική εκδήλωση στις 19:00, στην αίθουσα στην παλιά λαχαναγορά με τίτλο "Η χώρα χρεοκοπεί, η κοινωνία διαλύεται. Οργάνωση-Αντίσταση-Αλληλεγγύη" ομιλητές τον Λ. Βατικιώτη (επιστημονικός επιμελητής των ντοκιμαντέρ debtocracy και catastroika, οικονομολόγος), το Νίκο Ταυρή (Συντακτική επιτροπή, εφημερίδα Δρόμος), τη Στέλλα Παλαιολόγου (δικηγόρος, Πολίτες ενάντια στο Χρέος), το Νίκο Κατζηλάκη (εκδότη του MONITOR) και τον Γιώργο Χαλκιαδάκη (Πολίτες ενάντια στο χρέος).

Η Αριστερή Ενότητα καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές και όλους τους Ηρακλειώτες να συζητήσουμε, να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τις δράσεις μας απέναντι από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έχει φέρει ως εδώ. Υπάρχει μία ελπίδα και είναι ο λαός, για να υπάρξει μία διαφορετική πορεία για τον τόπο, με δημοκρατία και ανεξαρτησία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου