ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επέτρεψαν στον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα, αλλά με δική τους ερώτηση!

image Γύρω στις 00:10 σήμερα (3-11) τελείωσε η συνάντηση – απολογία του πρωθυπουργού μας στα μεγάλα κεφάλια της ευρώπης και το ΔΝΤ ( Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί ,  Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο και Κριστίν Λαγκάρντ).   Λίγο αργότερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου  οι Μέρκελ και Σαρκοζί τόνισαν ότι “το ερώτημα που πρέπει να αφορά το δημοψήφισμα είναι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι” και ότι μοναδική αποδεκτή απάντηση στο Ελληνικό δημοψήφισμα είναι το ναι”!!!  Μας όρισαν μέχρι και την ημερομηνία, λέγοντας “μια καλή ημερομηνία είναι η 4 Δεκεμβρίου”! Ακόμα είπαν ότι "δε θα εκταμιευτεί η έκτη δόση εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί πλήρως τους όρους της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου”!

Μα καλά, αυτά έλεγε ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του εδώ πριν φύγει για τις Κάννες; Δεν έλεγε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι η αποδοχή της δανειακής σύμβασης; Και μην ακούσω ότι τα δύο αυτά ταυτίζονται, γιατί δεν είναι καθόλου έτσι.

Δεν μπορεί κάποιος να θέλει η χώρα να παραμείνει στην οικονομική ζώνη του Ευρώ, αλλά να μην έχει επιτρόπους στα Υπουργεία; Να θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, αλλά να θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ μισθούς των 500 ευρώ; Να μη συμφωνεί με την εκτίναξη των φόρων στα ύψη, ή με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η οποία έπεται της νέας δανειακής σύμβασης, συρρικνώνοντας κι άλλο το λιγοστό του εισόδημα; Να μη συμφωνεί με τον τρόπο που προσπαθεί να επιτύχει η παρούσα κυβέρνηση τη δημοσιονομική προσαρμογή; Και τέλος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟ, και ότι στο τέλος αυτός ο ίδιος θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ;

Αλλά οι μεγάλοι της Ευρώπης και του κόσμου δεν δέχτηκαν καν να τεθεί δημοψήφισμα για ένα θέμα που ήδη αυτοί έχουν αποφασίσει για εμάς. Επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό μας να θέσει μόνο το ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ερώτημα της παραμονής ή όχι στην οικονομική ζώνη του Ευρώ. Και αυτό δείχνει ότι στη χώρα δεν υπάρχει πλέον καμία κυβέρνηση, πέρα από την ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ.

Αν ο πρωθυπουργός μας έχει οποιοδήποτε λόγο σε αυτή την υπόθεση, αλλά και τη στοιχειώδη λογική, δε θα προχωρήσει σε αυτό το δημοψήφισμα. Και σε καμία περίπτωση η απάντηση ναι στο ερώτημα “Ευρώ ή Δραχμή” δε σημαίνει και αποδοχή σε οτιδήποτε μας επιβάλουν εδώ και δύο χρόνια, ή σε οτιδήποτε σκοπεύουν να μας επιβάλλουν για τα επόμενα 10 χρόνια! Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο!!!

Δεν ήμουνα ποτέ υπέρ του δημοψηφίσματος με το αρχικό ερώτημα όπως είχε εκφραστεί από τον πρωθυπουργό. Και φυσικά δεν είμαι ούτε με τη μορφή που αυτό επιβλήθηκε από Μέρκελ, Σαρκοζί και την υπόλοιπη παρέα που εξουσιάζουν σήμερα τη χώρα μας. Αλλά αυτό που συνέβη σήμερα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα για ένα πρωθυπουργό, και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχουμε χάσει πια την Εθνική μας κυριαρχία.

Και αυτό πιθανόν να το δεχόμουνα μέχρι ένα σημείο, αν δεν χρειαζόταν να πουλήσουμε στη συνέχεια ότι πολύτιμο υπάρχει στη χώρα μας , από παραλίες μέχρι βουνά και από κτήρια μέχρι οργανισμούς και επιχειρήσεις, για να ικανοποιήσουμε τους δανειστές μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου