ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποκλειστικό: τροπολογία για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βουλή!

image Τροπολογία κατέθεσαν στη βουλή 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 3 ειδικοί σύμβουλοι, σχετικά με την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στην τροπολογία αυτή προβλέπεται περιορισμός του ημερήσιου χρόνου χρήσης των σελίδων Facebook και Twitter. Η χρήση καθενός από τα παραπάνω μέσα πλέον της μίας ώρας ημερησίως θα επιφέρει πρόστιμο 10 ευρώ ανά ώρα για τις 2 πρώτες ώρες, 20 ευρώ ανά ώρα για τις 2 επόμενες και 50 ευρώ για κάθε ώρα μετά από αυτές.

Ανάρτηση με περιεχόμενο που αντίκειται στις απόψεις της κυβέρνησης θα τιμωρείται με 50 ευρώ πρόστιμο , ενώ κάθε like  ή follow από φίλους θα τους κοστίζει 15 ευρώ. Ανάρτηση με περιεχόμενο υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στοιχίζει 100 ευρώ, ενώ υπέρ της ελάσσονος αντιπολίτευσης 30 ευρώ.

Με λογισμικό που θα εισαχθεί από τη Γερμανία, θα υπολογίζονται τα μηνιαία πρόστιμα ανά χρήστη. Το συνολικό ποσό θα χρεώνεται στον επόμενο λογαριασμό του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, και θα πρέπει να εξοφλείται εντός 15 ημερών, αλλιώς θα διακόπτεται η σύνδεση. Σε περίπτωση που δεν εξοφλείται ούτε στον επόμενο λογαριασμό, το ποσό θα μεταφέρεται στην καρτέλα του στην εφορία.

Η κυβέρνηση με το μέτρο αυτό ευελπιστεί αφενός να μετριάσει την κριτική που της ασκείται από μεγάλη μερίδα πολιτών, αφετέρου να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων ύψους 900.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

Πληροφορίες που θέλουν το facebook να αντιδρά στη συγκεκριμένμη τροπολογία, και να θεσπίζει ειδικά για τη χώρα μας το “yogurt button” kai to “egg button” δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί…

* Η παρούσα ανάρτηση απευθύνεται μόνο σε άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και αίσθηση του χιούμορ.

1 σχόλιο:

  1. Αντιπαλε, με τρομαξες...καταλαβαινεις οτι όλα τα θεωρουμε πιθανα σε αυτη την εποχη που ζουμε. Ελπιζω να μην φανεί προφητικο το αρθρο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή