ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το όπλο του Βαξεβάνη

Το πρωί πήγα στο περίπτερο για ν’ αγοράσω το HOTDOC, όχι επειδή είχα αγωνία για το ποια ονόματα περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, αλλά για να δηλώσω έστω με αυτό τον ελάχιστο τρόπο την υποστήριξή μου στην προσπάθεια του δημοσιογράφου (από τους ελάχιστους που υπηρετούν αυτό το λειτούργημα) να δώσει ένα τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει γύρω από αυτήν, όχι τυχαία φυσικά.
Το “σύστημα” που περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή, το εξυπηρετεί η σπέκουλα γύρω από τη λίστα, γιατί πουλάει. Την κυβέρνηση που υπηρετεί το σύστημα...

Δ.Τ: Δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν!

Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Χωρίς Μεσάζοντες»
ΧΩΡΙΣ ΜΕΣ. 3 Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η δεύτερη διανομή τροφίμων πρώτης ανάγκης , προερχόμενα από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για μία κίνηση αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου -Θερίσου. Σχεδόν 200 οικογένειες συμπολιτών μας υποδέχτηκαν περίπου 6 τόνους τροφίμων, ποσό επταπλάσιο της πρώτης διανομής, από το πρωί στις 8.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.
Αποδείξαμε στην πράξη ότι ...

Αγοράστε το

hotdoc

Επειδή κάποιοι λυπούνται που την έχασαν και κάποιοι άλλοι δεν κράτησαν αντίγραφο, στηρίζουμε αυτούς που βρήκαν τη λίστα Λαγκάρντ και δεν την απόκρυψαν αγοράζοντας το HOTDOC.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εκτεθειμένος στις βροχές ο ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών (φωτ)

DSC07226
Ο ιστορικός ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών βρίσκεται δίπλα στο θαλάσσιο τείχος, μεταξύ του ενετικού λιμανιού και της Πύλης Δερματά, στη σημερινή παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου του Ηρακλείου. Το Μάρτιο του 2009 ολοκληρώθηκε μετά από εργασίες δύο χρόνων η αναστήλωσή και αποκατάσταση του μνημείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού. Από τότε μέχρι και σήμερα, και ενώ το έργο παραδόθηκε με κάθε επισημότητα και δημοσιότητα, και για 2η συνεχή χρονιά φέτος στις 28 Ιουνίου τελέστηκε εκεί ο Εσπερινός και στις 29 η Θεία Λειτουργία παρουσία αρκετών επισήμων, ο εξωτερικός χώρος του ναού παραμένει αδιαμόρφωτος.
Αποτέλεσμα τούτου είναι σε κάθε βροχή...

Δ.Τ: Οι Πολίτες κατά του Χρέους για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Οι «ΠκτΧ» αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940 που αντέταξαν ένα ηρωικό ΟΧΙ στις επιβουλές του φασισμού και του ναζισμού. Συμμετέχουμε στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με γνώση πως το δικό μας αντίστοιχο χρέος, είναι να διώξουμε την υποταχτική κυβέρνηση, την τρόικα, τους σημερινούς γερμανούς γκαουλάιτερ, να αποτρέψουμε την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και να αντιμετωπίσουμε τη νέα φασιστική απειλή.
Συμμετέχουμε ειρηνικά όπως πάντα στη φετινή παρέλαση στο Ηράκλειο προσπαθώντας ...

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Όλη η αλήθεια για τις φημολογούμενες απολύσεις «μονίμων» υπαλλήλων στο δήμο Ηρακλείου

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί τελευταία για την επικείμενη ή φημολογούμενη απόλυση (δείτε εδώ)  30 «μονίμων» υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου. Θεωρώ ότι πολλά από αυτά είναι ανακριβή, και θα διατυπώσω τη δική μου άποψη, εξηγώντας πως έχει η κατάσταση από την αρχή:
Το 2009 με την προκήρυξη 1/681Μ/2008 που δημοσιεύθηκε στο Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ με ΦΕΚ 326/22-7-2009 έγινε διαγωνισμός για 136 οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού στο δήμο Ηρακλείου. Στην προκήρυξη αναφέρονταν φυσικά αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανάλογα με την κατηγορία υπαλλήλου. Η κατάθεση δικαιολογητικών έγινε στο δήμο ηρακλείου, όπως και η πρώτη αξιολόγηση.
Την 1η Δεκεμβρίου 2009  ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε...

Δ.Τ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας «Πολιτών Ηρακλείου» την 28η Οκτώβριου την ώρα της παρέλασης

Afisaki parelasi 28oktobri Καλούμε κάθε Ηρακλειώτη και Ηρακλειώτισσα να παρευρεθεί μαζί μας, για να αντισταθεί στα νέα μέτρα ξεπουλήματος της Ελλάδας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας μας, στην -ειρηνική- συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την 28η Οκτωβρίου στον χώρο που βρίσκεται το Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου (πλατεία ελευθερίας), στις 11.00 π.μ και καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης της εθνικής μας επετείου, από ανεξάρτητους δημοκράτες νέους πολίτες του Ηρακλείου.
*Στον χώρο της συγκεντρώσεως....

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Αξιοκρατία και απολύσεις στο Δήμο Ηρακλείου

image
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Κουράκη Γιάννη
KOIN: 1. Δημοτικές Παρατάξεις 2. Συλλόγους εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου 3. ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Διαφάνεια - αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών του Δήμου και επικείμενες απολύσεις προσωπικού
Α. Διαφάνεια – αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών
Κύριε Δήμαρχε
Στα πλαίσια της διαφάνειας και του ελέγχου που οφείλουμε να ασκούμε, αλλά και για να γνωρίζουμε ποια είναι τα στελέχη του Δήμου, ζητούμε να μας χορηγηθεί ενημερωτικό έγγραφο – πίνακας όπου να καταγράφονται:

Ο Σαμαράς σε ρόλο…Tom Cruise!

SAMARAS MINORITY REPORT copy
Το 2002 κυκλοφόρησε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, με τίτλο “Minority Report”. Στην ταινία αυτή, ο Tom ήταν μέλος μιας επίλεκτης ομάδας αστυνομικών που , με τη βοήθεια  “προγνωστών” συλλάμβαναν τους δολοφόνους πριν αυτοί διαπράξουν τους φόνους! Χτες, σαν άλλος Tom Cruise, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς διέγραψε το βουλευτή της ΝΔ κο  Ν.Σταυρογιάννη επειδή… δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα νέα μέτρα!!!
Αυτό το πρωτοφανές στα μεταπολιτικά χρονικά  γεγονός δείχνει κατά την άποψή μου 2 πράγματα: