ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εκτεθειμένος στις βροχές ο ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών (φωτ)

DSC07226
Ο ιστορικός ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών βρίσκεται δίπλα στο θαλάσσιο τείχος, μεταξύ του ενετικού λιμανιού και της Πύλης Δερματά, στη σημερινή παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου του Ηρακλείου. Το Μάρτιο του 2009 ολοκληρώθηκε μετά από εργασίες δύο χρόνων η αναστήλωσή και αποκατάσταση του μνημείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού. Από τότε μέχρι και σήμερα, και ενώ το έργο παραδόθηκε με κάθε επισημότητα και δημοσιότητα, και για 2η συνεχή χρονιά φέτος στις 28 Ιουνίου τελέστηκε εκεί ο Εσπερινός και στις 29 η Θεία Λειτουργία παρουσία αρκετών επισήμων, ο εξωτερικός χώρος του ναού παραμένει αδιαμόρφωτος.
Αποτέλεσμα τούτου είναι σε κάθε βροχή...
ο εξωτερικός χώρος να μαζεύει αρκετά νερά, τα οποία “στερνιάζουν” κοντά στις εισόδους του ναού με κίνδυνο σε μια δυνατή μπόρα ή μια παρατεταμένης διάρκειας βροχή να εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού.
Κι ενώ έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια γι’ αυτή την περίφημη μελέτη του εξωτερικού χώρου του ναού, η οποία είναι “έτοιμη” εδώ και μήνες, δεν υπάρχει κανένα νεώτερο σχετικά με  την ένταξή της στο ΕΣΠΑ. Έτσι, μέχρι να εγκριθεί, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί, ο ναός θα παραμένει σχεδόν άβατος τους χειμερινούς μήνες, με τα νερά των βροχών να τον πολιορκούν.
water
Για την ιστορία αναφέρω ότι το έργο της αναστύλωσης του ναού στοίχησε 2.400.000 ευρώ. Η μελέτη εξωτερικού χώρου, κατά τα λεγόμενα του δημάρχου Ηρακλείου, θα περιλαμβάνει εργασίες φωτισμού και ανάδειξης του Ναού καθώς και πρόσβασης σε αυτόν με την κατασκευή ειδικών διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου