ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η ισχύς εν τη ενώσει…

Όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί το επόμενο διάστημα μόνο με τους δημοσίους υπαλλήλους, και τις νέες περικοπές που θα κάνει στους μισθούς τους, είναι γελασμένος… Και ο ιδιωτικός τομέας θα απασχολήσει έντονα την κυβέρνηση, απλά οι σχετικές αποφάσεις έχουν αναβληθεί για μετά τις εκλογές…

Ένα δείγμα βέβαια μας έχει δώσει η κα Κατσέλη, η οποία πρόσφατα δήλωσε ότι δεν τη βρίσκει αντίθετη η πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μην κλείσει μία επιχείρηση…Βέβαια αυτό προβλέπεται και στο μνημόνιο με την Τρόικα, μην ξεχνιόμαστε…

Στο Υπουργείο Εργασίας, η  πρόταση της κας Λ. Κατσέλη για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα προβλέπει μισθούς κάτω από εκείνο που ορίζει η Κλαδική ή Εθνική σύμβαση εργασίας μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων που απειλούνται με λουκέτο τέθηκε για πρώτη φορά στην συνάντηση της με τους διεθνείς ελεγκτές την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, αλλά καταρχάς απορρίφτηκε. Η συγκεκριμένη πρόταση χρησιμοποιήθηκε από πλευράς της νέας υπουργού Εργασίας σαν μια από τις δύο βασικές “γραμμές άμυνας” απέναντι στην ασφυκτική πίεση της τρόικας για μια κατά γράμμα εφαρμογής του Μνημονίου σε ο,τι αφορά το σκέλος των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα χωρίς περιορισμούς. 

Τα χειρότερα λοιπόν έρχονται και στον ιδιωτικό τομέα…Γι’ αυτό η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη και απέναντι σε κάθε περεταίρω προσπάθεια εξαθλίωσης των συνθηκών ζωής του Έλληνα πολίτη (γιατί περί τούτου ακριβώς πρόκειται), είτε αυτός είναι ιδιωτικός υπάλληλος, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε επιχειρηματίας. Και να μην “τσιμπάει” στα δολώματα που ρίχνει η κυβέρνηση ( βλέπε ανακοινώσεις για ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων ) για διάσπασή της σε ξεχωριστούς κλάδους, με μικρότερη διαπραγματευτική και αγωνιστική ισχύ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη “Βοήθεια στο Σπίτι” έξω από τη Λότζια

Την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων επέλεξαν για να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” του νομού Ηρακλείου. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

KHFH

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραμένουν σε κατάσταση ΟΜΗΡΙΑΣ  7- 8  χρόνια  χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ενημέρωση από κανέναν δημόσιο φορέα για τη συνέχιση του προγράμματος από τον Ιανουάριο του 2011 αφήνοντας σε αβεβαιότητα 4000 εργαζόμενους και 10 000 ηλικιωμένους  σε όλη την Ελλάδα, παρά  το γεγονός ότι είναι η μόνη επαγγελματική κατηγορία εργαζομένων που έχουν προσληφθεί  ΗΔΗ  μέσω  ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σύμφωνα με φυλλάδιο που μοιράζουν στους διερχόμενους πολίτες, οι εργαζόμενοι στη “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” διεκδικούν:

  1. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  2. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
  3. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η πορεία των εργαζομένων, που ξεκίνησε στις 11:30 π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα καταλήξει στην Περιφέρεια Κρήτης.

Απίστευτη προπαγάνδα από Κυβέρνηση και ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο!!!

image Διαβάζουμε σήμερα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ότι η κυβέρνηση κάλεσε σε διάλογο την ΑΔΕΔΥ, για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που σκέφτεται να εφαρμόσει.Βέβαια αυτό το πράγμα που διαβάζουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!! Και όλες, μα όλες οι ιστοσελίδες, μεταφέρουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, δηλαδή τα στοιχεία που ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δίνει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, για να προκαλέσει εντυπώσεις στον κόσμο..

Είναι δυνατόν η κυβέρνηση, σε αυτή τη ΔΗΘΕΝ πρόσκληση σε διάλογο, να ξεκινάει λέγοντας ότι από το 2001 μέχρι σήμερα οι δαπάνες για μισθούς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 80%;; ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004, μήπως θυμάστε κύριοι; Μήπως θυμάστε τις αυξήσεις που δώσατε στα τέλη του 2003 για το 2004, που ήταν χρονιά εκλογών; Πόσες προσλήψεις γίνανε την περίοδο αυτή; Και γιατί δε δίνετε στοιχεία και για πριν το 2001, από το 1980 και μετά;

Και γιατί συγκρίνετε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και δε συγκρίνεται το μισθό του δημοσίου Υπαλλήλου της Ελλάδας, με τον αντίστοιχο μισθό δημοσίου υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η Ελλάδα είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο;

Γιατί αναφέρετε μόνο πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί τα τελευταία χρόνια, και ΞΕΧΝΑΤΕ να αναφέρετε, πάντα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους, ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ;;

Την άποψή μου για το πως πρέπει να είναι το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων την έχω εκφράσει στο παρελθόν, και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ . Αυτό που θέλω να τονίσω με αυτή την ανάρτηση, είναι δύο πράγματα: το πρώτο είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, η οποία με τις ανακοινώσεις της ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Το δεύτερο είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , που δημοσιεύουν 10 παραγράφους με τις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης, και ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ!!! 

image ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;  Στον κλάδο σας, μόλις ανακοινώθηκαν 5 απολύσεις, ξεσηκωθήκατε όλοι μαζικά. Για τους άλλους κλάδους, δε σας πολυενδιαφέρει, και αρκετοί από εσάς μόλις ακούσετε για απεργία άλλων κλάδων βγάζετε σπυράκια… Εσείς όμως με τη στάση σας έχετε οδηγήσει τον κόσμο να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΙΑ, ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και να επιλέγει εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης. Και αυτό τώρα σας γυρίζει μπούμερανγκ…

Εγκαινιάσθηκε η 9η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2010»


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από  το ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο  παρουσία του Υφυπουργού  Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου η 9η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2010», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες.
Με 63 εκθέτες, σε  επιφάνεια 1.250 τ. μ., η   έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου φιλοδοξώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον όπως κάθε χρόνο εκατοντάδων επισκεπτών.  
Ο υφυπουργός Εργασίας στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως : “Με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, τα συναρμόδια Υπουργεία για τις επενδύσεις, έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο να εισρεύσουν στην χώρα μας οικονομικοί πόροι τόσο από ξένους επενδυτές, όσο και από Έλληνες του εξωτερικού που για χρόνια βλέπουν τα επενδυτικά τους σχέδια να παραμένουν στάσιμα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας”.

Νέες φωτιές στην Κρήτη, σε Πλάτανο και Κεραμειά Χανίων

image Δυο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν χθες στο νομό Χανίων, και ήρθαν να προστεθούν στις αμέτρητες που έχουν ξεσπάσει φέτος στην Κρήτη, καταστρέφοντας δασικές, αγροτικές  και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Λίγο μετά τις 4.30 χθες το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στον Πλάτανο Κισάμου Χανίων, και εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, φτάνοντας μέχρι τα Φαλάσαρνα!!! Η πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά με έξι οχήματα με 19 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 7 μέλη του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, κατάφερε λίγο πριν τις 9 το βράδυ να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η φωτιά έως εκείνη την ώρα είχε αποτεφρώσει συνολικά 80 στρέμματα: 40 δασικής και 40 γεωργικής έκτασης.

Μικρότερη ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε  στις περιοχές Θυμιά και Σπηλιάρια των Κεραμειών Χανίων. Στις 9 το βράδυ είχε τεθεί και αυτή υπό μερικό έλεγχο αφού είχε προλάβει να κάψει πέντε στρέμματα γεωργικής και δύο δασικής έκτασης.

Άντε να αρχίσουν οι βροχές στην Κρήτη, μήπως γλυτώσουμε από τον πύρινο αυτό εφιάλτη (για φέτος τουλάχιστον)!!!

Επιβεβαίωση του blog μας για την πώληση της εφημερίδας “Μεσόγειος”!

mesogeios sold Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στις 24 Αυγούστου με δύο αναρτήσεις,  σχετικά με την εφημερίδα Μεσόγειος, και μάλιστα 100 % !!!

 

Τότε, αναγνώστης μας είχε πληροφορήσει ότι ο κος Ζαγοριανίτης, ο ποίος είχε περάσει από την εφημερίδα Τόλμη, αλλά δεν τα είχε βρει με τους ιδιοκτήτες, έψαχνε να βρει εφημερίδα ν’ αγοράσει στο Ηράκλειο, και ότι ήταν στις τελικές διαπραγματεύσεις με τον κο Γραμματικάκη.

Χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα η αλλαγή σελίδας στην ιστορική αυτή εφημερίδα του Ηρακλείου, με τον κο Ζαγοριανίτη να αναλαμβάνει τα ηνία της εφημερίδας, και τον υιό Γραμματικάκη να παραμένει ως απλός αρθρογράφος.

Όσο για την ανησυχία που είχαμε εκφράσει τότε για το κατά πόσο θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ο κ. Κώστας Γραμματικάκης δήλωσε ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και τα ασφαλιστικά τους ζητήματα, κάτι που ο ίδιος είχε θέσει ως  απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για να γίνει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Αρκεί αυτό να ισχύσει και στην πράξη, και όχι μόνο για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα…

Σχετικές αναρτήσεις: Πώληση της εφημερίδας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” του Ηρακλείου; και Περισσότερα για την πώληση της εφημερίδας “Μεσόγειος ...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά τις αυστηρές ποινές στους φοροφυγάδες, δεν πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότερες ποινές για τους επίορκους “Ράμπο” του ΣΔΟΕ;

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση των εκκρεμούντων φορολογικών υποθέσεων. Θα σταθώ στα σημεία των ποινών που προβλέπονται για τους φοροφυγάδες από εδώ και πέρα, καθώς κατά τη γνώμη μου, είναι πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα . Στο νομοσχέδιο λοιπόν αυτό, προβλέπονται:

  • Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ημερών για μη απόδοση ΦΠΑ, φόρου κύκλου εργασιών και παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων από 1 έως και 3.000 ευρώ τον χρόνο. Μέχρι σήμερα, τέτοιου είδους παραβάσεις δεν επέσυραν ποινή φυλάκισης.
  • Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους για μη απόδοση ΦΠΑ και άλλων φόρων από 3.000 έως και 75.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
  • Ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια εφόσον σε ετήσια βάση η φοροδιαφυγή υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ. Η ίδια ποινή θα επιβάλλεται και για την έκδοση ή αποδοχή πλαστών - εικονικών τιμολογίων άνω των 150.000 ευρώ.
  • Αύξηση της ποινής φυλάκισης από τουλάχιστον 2 μήνες σε 4 μήνες για όσους δεν εκδίδουν ή εκδίδουν ανακριβώς αποδείξεις και τιμολόγια για τρεις διαφορετικές συναλλαγές ή παρεμποδίζουν τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων. Αν οι παραβάτες εντοπιστούν από τους φοροελεγκτές να έχουν διαπράξει τις ίδιες παραβάσεις μέσα σε διάστημα τριών ετών, τότε οι αρχικές ποινές φυλάκισης διπλασιάζονται και είναι τουλάχιστον έξι μήνες.
  • Επέκταση του πεδίου εφαρμογής για την άσκηση άμεσης ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και σε άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όπως:
  1. Υποθέσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης στο Δημόσιο του ΦΠΑ, του φόρου κύκλου εργασιών και των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, εφόσον το ποσό που ο υπόχρεος δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς ή συμψήφισε ή εξαπατώντας τη φορολογική αρχή έλαβε ως επιστροφή ΦΠΑ υπερβαίνει σε ετήσια βάση τα 75.000 ευρώ.
  2. Υποθέσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων όταν τα παραστατικά στοιχεία που δεν εκδόθηκαν από τον υπόχρεο είναι πάνω από δέκα ή υπερβαίνουν σε αξία τα 500 ευρώ.
  3. Υποθέσεις έκδοσης ή λήψης εικονικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή, εφόσον η αξία των στοιχείων υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα η κατά προτεραιότητα εκδίκαση της υπόθεσης.
  • Για όσους εντοπίζονται να μην έχουν κόψει πάνω από 10 αποδείξεις ή έστω και μία απόδειξη αξίας πάνω από 500 ευρώ, ο έφορος με την ολοκλήρωση του ελέγχου υποβάλλει αμέσως μηνυτήρια αναφορά και ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα η κατά προτεραιότητα εκδίκαση της υπόθεσης με βάση τα πορίσματα του ελέγχου.
  • Σφράγισμα της επαγγελματικής εγκατάστασης του επιτηδευματία (κατάστημα, γραφείο, εργοστάσιο, αποθήκη) με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών για 48 ώρες στην περίπτωση όπου διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο ότι δεν έχουν εκδοθεί παραπάνω από 10 παραστατικά ή εάν η αξία του παραστατικού που δεν έχει παρανόμως εκδοθεί είναι πάνω από 500 ευρώ.

Για σχεδόν πρώτη φορά στον ένα χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ!!! 

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος στην Ελλάδα να παταχθεί η φοροδιαφυγή, από τον έλεγχο και τις αυστηρότατες ποινές!! Έχω εκφράσει αυτή την άποψη πολύ πριν τεθεί θέμα περαίωσης.

Μόνο του όμως αυτό δε φτάνει. Πρέπει να αυστηροποιηθούν τόσο οι έλεγχοι στους λεγόμενους “Ράμπο” του ΣΔΟΕ που θα επωμιστούν τους φορολογικούς ελέγχους στο μέλλον, όσο και οι ποινές στους επίορκους που θα πιαστούν να χρηματίζονται, ή να έχουν αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας.

Ας ολοκληρώσει λοιπόν η κυβέρνηση τη μοναδική, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, σωστή κίνηση που έχει κάνει από τότε που εκλέχτηκε, θεσπίζοντας νέους ελέγχους και αυστηρότερες ποινές ειδικά για τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

OΦΗ: και Ολυμπιακός, και…δαρμένος ο νέος προπονητής!!!

Ανησυχούν αρκετοί φίλοι του ΟΦΗ για την πορεία της ομάδας εκτός γηπέδων, που φαίνεται να βαδίζει σε φίλο-Ολυμπιακά λιμέρια : από τη μία 3 παίκτες προερχόμενοι από τον Ολυμπιακό (Σοϊλέδης, Νικλιτσιώτης και Κατσικογιάννης), από την άλλη ο νέος προπονητής (Αναστόπουλος), που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο Θρύλο, τι γίνεται, αναρωτιούνται…

“Κάναμε αμάν να ξεφύγουμε από τα δεσμά του Παναθηναϊκού και των Βαρδινογιάννηδων, και θα πέσουμε τώρα στην ανάγκη του Ολυμπιακού;” , αναρωτιούνται αρκετοί φίλαθλοι που πονάνε τον ΟΦΗ…

Υπάρχει τέτοια πρόθεση κε Μαχλά;;;  Για απαντήστε στον κόσμο, γιατί έχει αρχίσει ν’ ανησυχεί…

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την πρόσκληση σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο

  Πρόσκληση σε «διάλογο» για περαιτέρω μείωση μισθών μέσα από το «νέο μισθολόγιο».
  
image Η κυβέρνηση την στιγμή που στα πλαίσια του μνημονίου υλοποιεί την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και περικόπτει το εισόδημά μας κατά 35-40%, καλεί την ΑΔΕΔΥ σε διάλογο για το “νέο μισθολόγιο”.

    Είναι αποκαλυπτικό ότι για την εφαρμογή του λεγόμενου νέου μισθολογίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση προβλέπονται μειωμένες δαπάνες κατά 2,5 δις ευρώ περίπου. Αυτό και μόνο αποκαλύπτει τους στόχους της κυβέρνησης και ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το μισθολόγιο ως εργαλείο για την παραπέρα μείωση των μισθών και των συντάξεων.

    Είναι φανερό ότι καμιά αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρξει σε κανέναν Δημόσιο υπάλληλο για το περιεχόμενο του νέου μισθολογίου και ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση σ’ αυτά τα πλαίσια. Αντίθετα είναι ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο, με πρώτο σημαντικό βήμα την επιτυχία της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη.

Αποχαιρέτησε ο Μανώλης Αλεξάκης στο Δήμο, και πάει για την Περιφέρεια!!

image Ο Μανώλης Αλεξάκης, μετά από την 4ετή θητεία του στο Δήμο Ηρακλείου ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, αποχαιρέτησε σήμερα τους συνεργάτες του, οδεύοντας για την Περιφέρεια Κρήτης. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε αν θα πάει εκεί ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για το νομό Ηρακλείου, ή απλά ως Περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μανώλη Αλεξάκη, στο οποίο αφήνεται να εννοηθεί η συνέχιση της ενασχόλησής του με τα τοπικά κοινά, έχει ως εξής:

"Αγαπητοί συνεργάτες!

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου στο Δήμο Ηρακλείου και μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημιουργική και παραγωγική δουλειά. Νομίζω πως μαζί θέσαμε στόχους και πετύχαμε να αναδείξουμε τη δουλειά που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου και να διακριθούμε σε πανελλήνιο επίπεδο. Σταθερά και αδιαπραγμάτευτα υποστήριξα και υποστηρίζω το Δημόσιο Τομέα και την εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλους.
Αγαπητοί συνάδελφοι
καλή δουλειά και να είστε σίγουροι πως θα είμαστε μαζί και σε επόμενους αγώνες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε πλήρη και μόνιμη απασχόληση όχι μόνο σε μας αλλά και στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση
Αλεξάκης Μανόλης
Αντιδήμαρχος"

Η λίστα των παιδόφιλων που…ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!!!

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, καθηγητές, γυμναστές, φοιτητές, δικηγόροι, μηχανικοί, υπάλληλοι της ΕΡΤ βρίσκονται στη λίστα με τους κατηγορούμενους σε κύκλωμα παιδεραστίας. Τα ονόματα δημοσιοποιήθηκαν από τον εισαγγελέα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Από αυτό εδώ το ιστολόγιο , έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν παιδιά, και πολύ περισσότερο σε θέματα κακοποίησης παιδιών με οποιοδήποτε τρόπο. Δε θα μπούμε όμως σε αυτό το παιχνίδι της “επισκεψιμότητας”  κρεμώντας  (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τα ονόματά τους σε κοινή θέα.  Δε θα μπούμε στη διαδικασία αυτή, όσο αποτρόπαια κι αν είναι η πράξη της παιδεραστίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταδίκη, έστω κι αν αυτό προβλέπεται πλέον και από το νόμο.

Αυτό που κάνουμε, είναι συνεχώς να καταδικάζουμε παρόμοιες ενέργειες κακοποίησης παιδιών, και να αναδεικνύουμε τρόπους προστασίας των παιδιών μας από τέτοιου είδους “ανθρώπους”…

Στου Γ.Α.Π. την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα, ΕΛΚΕΚΑ!!!

Όσοι έχετε αναρωτηθεί γιατί δε σας φτάνουν τα χρήματα που βγάζετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας, ρίξτε μια ματιά παρακάτω, και θα λάβετε την απάντησή σας!!!

image Νέο δελτίο τύπου εξέδωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών που πραγματοποίησε, και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Αυγουστο-2010 σε σχέση με τον Αύγουστο -09, προκύπτει ότι η Ελλάδα συνεχίζει την κούρσα των αυξήσεων στην ΕΕ σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. και υπηρεσίες
    Συγκεκριμένα:

  • Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 5,6% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,6%
  • Η Ελλάδα πρώτη στα προϊόντα διατροφή με αύξηση 2,3% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε. είναι -0,6%
  • Η Ελλάδα πρώτη στο κρέας με αύξηση 1,9% όταν ο Μ.Ο της. Ε Ε είναι 0,1%
  • Η Ελλάδα πρώτη στην μπίρα με αύξηση14,4% όταν ο Μ.Ο της. Ε Ε είναι 1,1%
  • Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 39,6% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 18,2%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 2,5%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,5% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,4%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στις ταχυδρομικές μεταφορές με αύξηση 6,4% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,4%
  • Η Ελλάδα πρώτη στα παπούτσια με αύξηση 3,5% όταν ο Μ.Ο της. Ε Ε είναι 0,8 %
  • Η Ελλάδα πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3% όταν ο Μ.Ο της. Ε Ε είναι 0,1.

Όσο όμως και να φωνάζει το ΕΛΚΕΚΑ για τις αρνητικές αυτές πρωτιές της Ελλάδας, τίποτα δε γίνεται… ΣΤΟΥ Γ.Α.Π. ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!

Σύντομα θα προμηθευτούν με πάσο όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές

image Περισσότεροι από 100.000 πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη τα πάσο τους. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, υπήρχαν έντονες φήμες για την περικοπή και τη μη έκδοση των φοιτητικών πάσο με πρόφαση τη ‘‘δημοσιονομική εξυγίανση’’ των εξόδων της χώρας, αλλά και τη συγκράτηση των δαπανών για την παιδεία.

Ωστόσο, παρόλο που το πρόβλημα  είναι όντως οικονομικό, αφού όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Υπ. Παιδείας Β. Κουλαϊδης, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα σήμερα το πρωί, “τα χρωστούμενα στον ΟΑΣΑ έχουν συσσωρευτεί από τη δεκαετία του 1980” ,  τελικά βρέθηκε λύση χθες, μετά από σύσκεψη που είχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Παιδείας . Έτσι, σε λίγες ημέρες οι πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν προμηθευτεί τα πάσο τους.

Σεισμός στην Κρήτη, νότια της Ιεράπετρας

Ασθενείς σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.  Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογίας (Τομέας Γεωφυσικής-Γεωθερμίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 29 χιλιόμετρα.  Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 110 χλμ. νότια της Ιεράπετρας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

seismos

Για περαιώστε, για περαιώστε….

Για περαιώστε, για περαιώστε…. Εδώ οι καλές παραγραφές!!! Με έκπτωση έως 60 % , προκαταβολή μόνο 20 %, και τα υπόλοιπα σε 24 άτοκες δόσεις!!! Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες!!! Η προσφορά ισχύει μέχρι να πιάσουμε το στόχο των εσόδων !!! Τρέξτε να προλάβετε!!

image

Για όποιο λεβέντη τολμήσει να μην υπαχθεί στην περαίωση, της φυλακής τα σίδερα τον περιμένουν , με δωρεάν διατροφή έως 10 χρόνια!!! Πληροφορίες κο Παπακωνσταντίου, Υπουργείο Οικονομικών.

Για περαιώστε, για περαιώστε !!!!

Έχει χαθεί η έννοια του κατεπείγοντος …

image Θυμάστε κανένα νομοσχέδιο τον τελευταίο χρόνο να έχει περάσει με τη διαδικασία που προβλέπεται στο σύνταγμα; Βάλτε σε μια μηχανή αναζήτησης τη φράση “νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος” , να σας βγάλει όλα τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί τον τελευταίο χρόνο: Περαίωση, αύξηση φπα, απελευθέρωση μεταφορών,  φορολογικό, τα νέα μέτρα για την οικονομία το Μάιο, και σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να θυμηθείτε… Το μόνο νομοσχέδιο που θυμάμαι να έχει εισαχθεί στη Βουλή με την κανονική διαδικασία είναι το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση (επιλογές διευθυντών), και αυτό επειδή υπήρξαν αντιδράσεις όταν ο Ραγκούσης προσπάθησε να το περάσει κι αυτό με την διαδικασία του κατεπείγοντος !!!

Αυτό ακριβώς δείχνει τη νοοτροπία του Έλληνα, που αντικατοπτρίζεται και στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους!!

Είναι δυνατόν ΟΛΑ τα νομοσχέδια να είναι κατεπείγοντα; Δεν τηρούνται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες; Ποια είναι άραγε τα κριτήρια π.χ. στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών, που το κάνουν κατεπείγον, όταν δεκαετίες ολόκληρες ίσχυε το μονοπώλιο;

Είχα πάει κάπου μ’ ένα φίλο μου τελευταία,επίσκεψη.Όταν είχε έρθει η ώρα να φύγουμε, του είπα: “πάμε σιγά-σιγά;” . Ξέρετε τί μου απάντησε; “γιατί να φύγουμε σιγά – σιγά, και να μη μείνουμε λίγο ακόμα, και μετά να φύγουμε γρήγορα; ” . Φαίνεται αυτό το σλόγκαν εφαρμόζει και η κυβέρνηση. Αλλά έτσι που πάει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα φύγει κι αυτή αν συνεχίσει την ίδια πολιτική…

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζει το δούλεμα ο Κουράκης για τον κοινόχρηστο χώρο στο Τζάμπο, με σύμμαχο τον τοπικό τύπο!!

Δεν πτοείται με τίποτα ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης !!!! Ούτε η ανάρτησή μας για το τι πραγματικά θα γίνει στον κοινόχρηστο χώρο στην περιοχή του Τζάμπο τον πτόησε καθόλου, παρότι αναδημοσιεύτηκε σε αρκετά blogs, κι εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις για το φοβερό έργο που θα κατασκευαστεί εκεί…  Αλλά προδίδεται μόνος του, και μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου!!!! Τον τρόπο θα σας τον εξηγήσω αμέσως!!!

τζάμπο

Βλέπετε τη φωτογραφία, στην οποία με τόση χάρη ποζάρει ο Δήμαρχος, καμαρώνοντας για το έργο που θα γίνει;; Όλος ο χώρος που είναι στρωμένος με σκύρα,γύρω στα 2.500 τετραγωνικά μέτρα, προορίζεται για θέσεις στάθμευσης, μαζί με διαδρόμους εξυπηρέτησής τους!!! Γι’ αυτό μπαίνουν και σκύρα από κάτω, γιατί μετά θα στρωθεί αμμοχάλικο οδοστρωσίας, και στη συνέχεια ασφαλτικό!!! Ο υπόλοιπος χώρος που δεν έχει στρωθεί, και που διακρίνεται με δυσκολία στο βάθος δεξιά στη φωτογραφία, θα κατασκευαστεί μια παιδική χαρά, μια πίστα Σκειτμποαρντ κι ένα γηπεδάκι μπάσκετ. Για περισσότερα δείτε εδώ.

Αν ούτε και αυτή η εικόνα πείσει τους πιο δυσκολόπιστους, ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!! Αλήθεια, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που σε άλλα έργα του δήμου το πρώτο που κάνουν είναι να μας παρουσιάζουν τα σχέδια του έργου, γιατί δεν το κάνουν σε αυτό το έργο;;; Δε συμφέρει να βγουν αυτά τα σχέδια στον αέρα κύριοι δημοσιογράφοι,ε;;;;

Αν δεν το κάνετε εσείς όμως, αν δεν ενημερώσετε τον κόσμο του Ηρακλείου όπως οφείλετε να το κάνετε, θα ψάξουμε να βρούμε εμείς τα σχέδια και να τα δείξουμε στον κόσμο!!!

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών «Έξυπνες» κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων που «καταργούν» τις αποδείξεις

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών«Έξυπνες» κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων που «καταργούν» τις αποδείξεις
Στην έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ.
Για τη δημιουργία της κάρτας θα αξιοποιηθεί η υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Το σύστημα προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους εφορίες.
Τα οφέλη
Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος αποδεσμεύεται από τη μεταφορά μετρητών, πληρώνει με ασφάλεια και ευκολία, ενώ του παρέχονται και πιστωτικές διευκολύνσεις. Μέσω το DIASPOS το Δημόσιο αποφεύγει τη διαχείριση μετρητών από τους υπαλλήλους του και έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος στη διευθέτηση των συναλλαγών.
Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αποφασίστηκε η συνδρομή του Δημοσίου μέσω του DIASPOS για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα χρησιμοποιούνται σε κάθε συναλλαγή και θα καταργήσουν την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Πώς λειτουργεί
Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η κάρτα θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη και θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.
Σύστημα επιβράβευσης των φορολογουμένων
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το DIASPOS θα υποστηρίζει και έξυπνες κάρτες επιβράβευσης φορολογουμένων (loyalty schemes και smart loyalty cards), με τις οποίες οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.
Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να διευκολύνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.
Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του εν λόγω συστήματος, η υποδομή του οποίου θεωρείται σχεδόν έτοιμη, απαιτεί την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς οι έξυπνες κάρτες θα καταγράφουν λεπτομερώς την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών και θα αποτυπώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων.
Πηγή Τα Νέα
http://taxheaven.gr

Ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών; Σε λίγο θα μας φυτέψουν και τσιπάκι στο κούτελο!!

image Άλλο πάλι και τούτο!!! Σε συνάντηση που είχαν χτες οι υπουργοί Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γ. Παπακωνσταντίνου και M.Χρυσοχοΐδης με τους Έλληνες τραπεζίτες, αποφάσισαν μεταξύ άλλων και…να μας φακελώσουν ηλεκτρονικά!!!
Όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε και η δημιουργία ειδικής κάρτας με bar code, μέσω της οποίας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές των καταναλωτών, καθώς και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταγραφή και τη διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών ΦΠΑ κ.λπ.). Στην κάρτα, που θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή, θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Η κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών.
Τι δουλειά έχουν τώρα οι τραπεζίτες να εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σχέδιο;  Όλοι ξέρουμε ότι το φακέλωμα είναι το δυνατό σημείο των τραπεζών!!! Πόσοι από εμάς δεν λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα στο κινητό, ή τηλεφωνήματα στο σπίτι, είτε για να μας ενοχλήσουν για οφειλές, είτε για να μας πλασάρουν κανένα γρήγορο δάνειο; Που βρίσκουν τα στοιχεία μας; Φυσικά τα έχουν όλα, τα οποία τους τα δίνουμε εμείς , όταν ανοίγουμε λογαριασμούς!! Μέχρι και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ζητάνε!! Έ, να μη ζητήσει τη συμβολή τους το κράτος, που τόσο άψογα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους τόσα χρόνια;;;
Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή οποία πριν καλά καλά ανακοινωθεί το μέτρο, εντόπισε κενά σε ποιο άλλο θέμα, σε αυτό της προστασίας προσωπικών δεδομένων φυσικά!! 

Η..Ντόρα θα μας σώσει ( θεός φυλάξοι!!! )

kritikia_ntora Εμφάνιση…Κρητικού εθνοπατέρα πραγματοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες στα Χανιά, σε εκδήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού « Μάχη για την Κρήτη», του υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Γιαννουλάκη. Στράφηκε κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν γυρίζει να δει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον πρόεδρό της για συρρίκνωση της παράταξης και αλλαγή γνώμης.
«Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση η οποία παλινωδεί. Ένα Γιώργο Παπανδρέου που πέρυσι έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά και φέτος λέει ότι έχει κρίση. Μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πράγματι τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση παίρνοντας μέτρα επί δικαίων και αδίκων. Δεν κάνει καμία διαφοροποίηση. Δεν γυρίζει να δει τις πραγματικές ανάγκες. Δεν συγκρούεται με τις μεγάλες μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Αφήνει ουσιαστικά ένα κόσμο στον οποίο εδώ σήμερα στον Αλικιανό θέλω να απευθυνθώ. Τον κόσμο που πίστεψε τότε και πιστεύει ακόμα και σήμερα στην Κρήτη τον Γιώργο τον Παπανδρέου και να του πω ότι είναι η ώρα να ξανασκεφτεί τις επιλογές και να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα, ένα μήνυμα που θα ηχήσει ως καμπάνα και στην κυβέρνηση στην Αθήνα.»
Για τον κο Σαμαρά είπε:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 2025 μ.Χ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ισπανία δικάζονται οι δήμαρχοι, στην Ελλάδα εξαφανίζονται ή παίρνουν 7 αναβολές…

Στο επαρχιακού δικαστηρίου της Μάλαγα (νότια Ισπανία) στο πλαίσιο της δίκης για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στον τομέα των ακινήτων που συγκλόνισε το 2006 τις δημοτικές αρχές του θερέτρου Μαρμπέγια. Μεταξύ των 95 κατηγορουμένων περιλαμβάνονται δύο πρώην δήμαρχοι αυτής της πόλης της Κόστα ντελ Σολ --οι Χουλιάν Μουνιός και Μαρισόλ Γιαγκούε-- και ο πρώην σύμβουλος πολεοδομικής ανάπτυξης Χουάν Αντόνιο Ρόκα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της υπόθεσης αυτής. Αντιμετωπίζουν αντιστοίχως ποινές κάθειρξης δέκα, είκοσι και τριάντα ετών για διαφθορά, ξέπλυμα χρημάτων και καταχρήσεις.

Στη χώρα μας πάλι, πρέπει να βρεις κάποιον δήμαρχο για να τον δικάσεις. Στη Ζάκυνθο,το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταλογίζεται ευθύνη στον πρώην δήμαρχο  Φώτη Λαδικό, για έλλειμμα 190 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 1997 έως και 2000. Στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνεται λόγος για δόλο και βαριά αμέλεια και σημειώνεται ότι ένα μέρος των χρημάτων ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ που δεν πληρώθηκαν αλλά εκταμιεύτηκαν. Το ποσό καλείται τώρα να επιστρέψει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος…ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ!!! Κανένας δε γνωρίζει που μένει, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει φύγει από τη Ζάκυνθο!!!

Στο Ηράκλειο πάλι, ο δήμαρχός μας, που είναι κατηγορούμενος στη γνωστή πια υπόθεση κατεδάφισης του Ξενία, έχει πάρει 7 αναβολές μέχρι σήμερα!!! Και, για να κάνω και μια πρόβλεψη, ούτε στις 6 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί αυτή η υπόθεση, ούτε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη!!!

Μήπως να μεταναστεύσουμε στην Ισπανία (τώρα και με την κρίση), να μην ασχολούμαστε πια εμείς με τους δημάρχους;  Εκεί αυτό το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, ενώ εδώ μάλλον οι δήμαρχοι έχουν αναλάβει τη δικαιοσύνη….

Παγκόσμια ημέρα κατά της λύσσας: προσοχή στον αντιπρόεδρο!!!

Από το 2007, η «Συμμαχία για τον Έλεγχο της Λύσσας» (ARC) καθιέρωσε την 28η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη λύσσα.Η Λύσσα είναι λοιμώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το δάγκωμα και το σάλιο ζώων που είναι φορείς του ιού της λύσσας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

Σε 10-12 εκατομμύρια ανθρώπους υπολογίζονται αυτοί στους οποίους χορηγείται ειδική αγωγή λόγω δαγκώματος από λυσσύποπτο ζώο. Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν κυρίως τις τροπικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της νότιας και κεντρικής Αμερικής. Η Ελλάδα θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη χώρα καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα λύσσας από το 1987. Παρ' όλα αυτά οι συστηματικοί εμβολιασμοί των σκύλων και των γάτων συνεχίζονται και είναι υποχρεωτικοί καθώς στις γειτονικές χώρες, όπως οι βαλκανικές και η ευρωπαϊκή Τουρκία, εξακολουθούν να αναφέρονται κρούσματα, αν και με μικρή συχνότητα.

Τις τελευταίες μέρες όμως ένα  δίποδο ζώο εξετάζεται από ειδικούς, ως ύποπτο κρούσμα… Χαρακτηριστικό σύμπτωμα η λύσσα με την οποία επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους , αλλά και στο σύνολο των πολιτών της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς τους άχρηστους και υπεύθυνους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Οι επιστήμονες εξετάζουν σε πρώτη φάση τον μαζικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων, με πιθανή επέκταση του μέτρου σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό. Το εμβόλιο της Παγκάλειας λύσσας χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, στη μοναδική τιμή της περικοπής επιπλέον 10% του μισθού τους……

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η σύγκρουσης των δύο F-16 πάνω από τη Χρυσή

Φυσικά όλοι θυμόμαστε (άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός) το τραγικό ατύχημα που είχε συμβεί στον ουρανό της Κρήτης, πάνω από τη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι), με τη σύγκρουση 2 πολεμικών αεροσκαφών f16 , και το θάνατο των πιλότων Αναστασάκη και Μπαλατσούκα. Τότε όλα τα κόμματα είχαν σπεύσει να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση, και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εμείς από αυτό εδώ το blog, με ανάρτησή μας, είχαμε τονίσει το γεγονός ότι σε μια άσκηση που περιλαμβάνει εικονικές μονομαχίες, δεν πρέπει να σπεύδουμε να καταλογίζουμε ευθύνες, γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός.

Σήμερα, η Κρητική εφημερίδα Πατρίς μας πληροφορεί ότι το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος μετά και την αξιολόγηση των δεδομένων του ''μαύρου κουτιού'' που έγινε σε εργαστήριο των ΗΠΑ, καταλήγει σε συμπέρασμα ότι η σύγκρουση των δύο αεροσκαφών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, και ειδικότερα τη μη τήρηση των κανόνων όσον αφορά στις αποστάσεις μεταξύ των αεροσκαφών σε κλειστή αερομαχία.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί αυτοί που πριν κρυώσει το πτώμα του αείμνηστου Μπαλατσούκα, είχαν θάψει με δηλώσεις τους ολόκληρη την πολεμική αεροπορία και την ηγεσία της. Και ας σταματήσουν επιτέλους τα κόμματα να πατάνε κυριολεκτικά επί πτωμάτων, για να παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια…

Βγήκε το πόρισμα των ελεγκτών δημοσίων έργων για το έργο της Παραλιακής Λεωφόρου στο δήμο Νέας Αλικαρνασσού.

Πριν από μερικές μέρες σας είχαμε αποκαλύψει μια δικαστική απόφαση, η οποία υποχρεώνει τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης να πληρώσουν στην κατασκευάστρια εταιρία την παραλιακής λεωφόρου από τον κόμβο του ΟΛΗ μέχρι τον κόμβο Κατσαμπά το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 530.000,00 ευρώ, επειδή απλά οι επιβλέποντες του έργου παράλειψαν να ελέγξουν τον τελευταίο λογαριασμό του έργου!!!Στην ανάρτηση αυτή , είχαμε αναφερθεί στο γεγονός ότι μέχρι και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν μπει και ελέγχουν το έργο διαμόρφωσης της παραλιακής λεωφόρου.
Σήμερα, η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου, φέρνει στο φως το πόρισμα των  επιθεωρητών δημοσίων έργων, σύμφωνα με το οποίο οι παραλήψεις και οι παρατυπίες ήταν κανόνας στο έργο που αφορά στο τμήμα που ανήκει στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα:

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΑΔΕΔΥ-Για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

image     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

       Αθήνα 27.09.2010

    Για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

    Οι δηλώσεις, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, είναι ενταγμένες στη γενικότερη επίθεση που υλοποιεί και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόϊκα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δημοσίου.
    Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οικογένειές τους, οι απλοί άνθρωποι και η κοινωνία, έχουν, πλέον, βγάλει τα συμπεράσματά τους και αποφασιστικά συνεχίζουν τη μάχη για τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων, αύξησης της έμμεσης φορολογίας, της ακρίβειας που εξαθλιώνει τη ζωή όλων.
    Οι τακτικές του αποπροσανατολισμού, της μετάθεσης ευθυνών και διάσπασης της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι γνωστές και δεν πρόκειται να κάμψουν τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες.
    Η 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου θα είναι η νέα απάντηση των εργαζόμενων σε όλους αυτούς, που με πρωτοφανή υβριστική προπαγάνδα επιχειρούν να δημιουργήσουν συνενόχους .


    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr , adedy1@adedy.gr ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:380

Tης ζωής μου το στολίδι…

Αφιερωμένο στο γιο μου, που περνάει την πρώτη δύσκολη περίοδο (προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον) της ζωής του, και σε όλα τα παιδιά του κόσμου….

Απλά καταπληκτικό τραγούδι, από αυτά που δεν ακούς συχνά στον Ελληνικό χώρο. Ένα μεγάλο μπράβο στον Αλέξη Καραβέργο..

Εκδηλώσεις με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - 4 Οκτωβρίου

«Όσο οι άνθρωποι σφαγιάζουν τα ζώα, θα σκοτώνονται και μεταξύ τους… πράγματι αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη». (Πυθαγόρας)
imageΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Σκοπός της ημέρας είναι ο εορτασμός όλων των ζωόφιλων του κόσμου, ασχέτως εθνικών, θρησκευτικών, πολιτικών και ιδεολογικών πλαισίων. Με τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα επιτυγχάνεται, χρόνο με τον χρόνο, όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ζώων, ενώ τονίζεται η σημασία τους στον πλανήτη μας.
Το σωματείο «ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ»  με αφορμή την  «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»  διοργανώνει τριήμερο  εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων μας σε θέματα που αφορούν στα ζώα,  με κεντρικό  μήνυμα  την  υπενθύμιση :
"περισσότερο σεβασμό προς τους ανυπεράσπιστους αυτού του κόσμου και όχι αδιαφορία, χλεύη και εκμετάλλευση". Εξάλλου, η ανωτερότητα μας ως άνθρωποι αποδεικνύεται από το πως συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους. Και τα ζώα είναι από τους πλέον αδύναμους αυτού του κόσμου.....
Ημερήσιο πρόγραμμα  εκδηλώσεων 

Μειώνονται συνεχώς οι καταθέσεις στις τράπεζες. Λογικό δεν είναι;

image Εδώ και 9 μήνες, παρατηρείται σύμφωνα με τις ίδιες τις τράπεζες, μια σημαντική μείωση των καταθέσεων.

Τα πρώτα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η συνολική εκροή των καταθέσεων έχει φτάσει τα 27 με 28 δισ. ευρώ. Μάλιστα όπως αναφέρει σε μελέτη της μεγάλη τράπεζα, αν τα υπόλοιπα των καταθέσεων μειωθούν κατά 10 δισ. ευρώ το επόμενο εξάμηνο, τότε οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.

Και, παρά το γεγονός ότι ενώ η "φυγή" καταθέσεων στο εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά, την ίδια ώρα αυξάνονται οι αναλήψεις μετρητών από λογαριασμούς καταθέσεων.

Το γεγονός αυτό, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους τραπεζίτες, έχει μόνο μια εξήγηση: Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξοδεύει τις οικονομίες που με κόπο μάζευε μια ολόκληρη ζωή, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση του πληθωρισμού και της φορολογίας, και την αύξηση της ανεργίας.

Για ν’ αλλάξει το κλίμα, απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Το κράτος πρέπει να σταματήσει τη συρρίκνωση του εισοδήματος του πολίτη , που το ίδιο προκάλεσε. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να δώσει τις κατευθύνσεις ώστε ο τόπος μας ν’ αρχίσει επιτέλους να παράγει και κάτι άλλο εκτός από τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις Κοινοτικές  χρηματοδοτήσεις, όσο αυτές κρατήσουν, και να βάλει τις βάσεις για μια αργά αλλά σταθερά αναπτυσσόμενη οικονομία.  

Όσο όμως το κράτος παίρνει από τον πολίτη τα δεδουλευμένα μιας ζωής, ο πολίτης θα αποσύρει από τις τράπεζες το κομπόδεμά του. Και, όσο κι αν οι τράπεζες χρειάζονται αυτό το μάθημα, να δουν πως είναι να σου στερούν το ρευστό όταν το χρειάζεσαι, αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ρευστότητας στην αγορά, άρα και σε λουκέτο περισσότερες επιχειρήσεις.

Όλα λοιπόν καταλήγουν και ξεκινούν από το κράτος, και την εντελώς λανθασμένη φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί. Κι αν αυτό δεν αλλάξει, ούτε οι τράπεζες θα δουν ρευστό, ούτε ο πολίτης, ούτε ο επιχειρηματίας…

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη

image Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.Η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, σε ιστορικούς τόπους, σε μεμονωμένα μνημεία και μουσεία θα είναι δωρεάν για όλο το κοινό. Στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στη Βιοποικιλότητα.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, αλλά και την Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό, Φυσιολατρικό, Εκδρομικό Σύλλογο Αρχανών "Η Χαραυγή", τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης "Η Γκουβερνιώτισσα", το Λύκειο Ελληνίδων, το δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας, τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας, το Σύλλογο Ξεναγών Κρήτης και Θήρας και το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, διοργανώνει ένα πενταήμερο φεστιβάλ τουρισμού, το "Φεστιβάλ Χερσόνησος 2010". Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν στόχο να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη θετικές εντυπώσεις και να ωφελήσουν τη σημαντική εικόνα της περιοχής μας σε ντόπιους και ξένους.
Στα Χανιά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων, .....

Κι άλλη απόπειρα βιασμού στα Μάλια

image Άλλη μια καταγγελία για απόπειρα βιασμού καταγγέλθηκε χθες στα Μάλια… Αυτή τη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι Βρετανοί τουρίστες. Συγκεκριμένα,  δύο γυναίκες από τη Μ. Βρετανία, κατηγορούν τρεις ομοεθνείς ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από διασκέδασή τους σε μπαρ της περιοχής, προσπάθησαν με τη βία να τις κάνουν να υποκύψουν στις σεξουαλικές τους ορέξεις, όμως αυτές ξέφυγαν, και  τους κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενός, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Άσχετα από το αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες και αυτή τη φορά, το θέμα για μένα είναι άλλο: γιατί τα Μάλια μαζεύουν το λεγόμενο “τουρισμό δεύτερης ποιότητας” ; Η απάντηση νομίζω είναι μία: γιατί σε αυτούς απευθύνονται τα πακέτα που πουλάνε οι τουριστικοί πράκτορες!!!  Αυτοί είναι που πουλάνε “πακέτα ξέφρενης διασκέδασης” σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες, και μάλιστα σε τιμές 300ευρώ η βδομάδα με εισιτήρια και διατροφή πληρωμένα..Πρέπει να ελεγχθούν οι τρόποι διαφήμισής τους στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο με κάποιο τρόπο, ώστε να μην προβάλουν ως προσόν της κάθε περιοχής την ασύδοτη και ξέφρενη διασκέδαση, και κυρίως την ατιμωρησία…

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010