ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ισπανία δικάζονται οι δήμαρχοι, στην Ελλάδα εξαφανίζονται ή παίρνουν 7 αναβολές…

Στο επαρχιακού δικαστηρίου της Μάλαγα (νότια Ισπανία) στο πλαίσιο της δίκης για το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στον τομέα των ακινήτων που συγκλόνισε το 2006 τις δημοτικές αρχές του θερέτρου Μαρμπέγια. Μεταξύ των 95 κατηγορουμένων περιλαμβάνονται δύο πρώην δήμαρχοι αυτής της πόλης της Κόστα ντελ Σολ --οι Χουλιάν Μουνιός και Μαρισόλ Γιαγκούε-- και ο πρώην σύμβουλος πολεοδομικής ανάπτυξης Χουάν Αντόνιο Ρόκα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της υπόθεσης αυτής. Αντιμετωπίζουν αντιστοίχως ποινές κάθειρξης δέκα, είκοσι και τριάντα ετών για διαφθορά, ξέπλυμα χρημάτων και καταχρήσεις.

Στη χώρα μας πάλι, πρέπει να βρεις κάποιον δήμαρχο για να τον δικάσεις. Στη Ζάκυνθο,το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταλογίζεται ευθύνη στον πρώην δήμαρχο  Φώτη Λαδικό, για έλλειμμα 190 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 1997 έως και 2000. Στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνεται λόγος για δόλο και βαριά αμέλεια και σημειώνεται ότι ένα μέρος των χρημάτων ήταν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ που δεν πληρώθηκαν αλλά εκταμιεύτηκαν. Το ποσό καλείται τώρα να επιστρέψει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος…ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ!!! Κανένας δε γνωρίζει που μένει, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει φύγει από τη Ζάκυνθο!!!

Στο Ηράκλειο πάλι, ο δήμαρχός μας, που είναι κατηγορούμενος στη γνωστή πια υπόθεση κατεδάφισης του Ξενία, έχει πάρει 7 αναβολές μέχρι σήμερα!!! Και, για να κάνω και μια πρόβλεψη, ούτε στις 6 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί αυτή η υπόθεση, ούτε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη!!!

Μήπως να μεταναστεύσουμε στην Ισπανία (τώρα και με την κρίση), να μην ασχολούμαστε πια εμείς με τους δημάρχους;  Εκεί αυτό το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, ενώ εδώ μάλλον οι δήμαρχοι έχουν αναλάβει τη δικαιοσύνη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου