ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η σύγκρουσης των δύο F-16 πάνω από τη Χρυσή

Φυσικά όλοι θυμόμαστε (άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός) το τραγικό ατύχημα που είχε συμβεί στον ουρανό της Κρήτης, πάνω από τη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι), με τη σύγκρουση 2 πολεμικών αεροσκαφών f16 , και το θάνατο των πιλότων Αναστασάκη και Μπαλατσούκα. Τότε όλα τα κόμματα είχαν σπεύσει να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβέρνηση, και στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εμείς από αυτό εδώ το blog, με ανάρτησή μας, είχαμε τονίσει το γεγονός ότι σε μια άσκηση που περιλαμβάνει εικονικές μονομαχίες, δεν πρέπει να σπεύδουμε να καταλογίζουμε ευθύνες, γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός.

Σήμερα, η Κρητική εφημερίδα Πατρίς μας πληροφορεί ότι το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος μετά και την αξιολόγηση των δεδομένων του ''μαύρου κουτιού'' που έγινε σε εργαστήριο των ΗΠΑ, καταλήγει σε συμπέρασμα ότι η σύγκρουση των δύο αεροσκαφών οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, και ειδικότερα τη μη τήρηση των κανόνων όσον αφορά στις αποστάσεις μεταξύ των αεροσκαφών σε κλειστή αερομαχία.

Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί αυτοί που πριν κρυώσει το πτώμα του αείμνηστου Μπαλατσούκα, είχαν θάψει με δηλώσεις τους ολόκληρη την πολεμική αεροπορία και την ηγεσία της. Και ας σταματήσουν επιτέλους τα κόμματα να πατάνε κυριολεκτικά επί πτωμάτων, για να παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου