ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια ημέρα κατά της λύσσας: προσοχή στον αντιπρόεδρο!!!

Από το 2007, η «Συμμαχία για τον Έλεγχο της Λύσσας» (ARC) καθιέρωσε την 28η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη λύσσα.Η Λύσσα είναι λοιμώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το δάγκωμα και το σάλιο ζώων που είναι φορείς του ιού της λύσσας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

Σε 10-12 εκατομμύρια ανθρώπους υπολογίζονται αυτοί στους οποίους χορηγείται ειδική αγωγή λόγω δαγκώματος από λυσσύποπτο ζώο. Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν κυρίως τις τροπικές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της νότιας και κεντρικής Αμερικής. Η Ελλάδα θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη χώρα καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα λύσσας από το 1987. Παρ' όλα αυτά οι συστηματικοί εμβολιασμοί των σκύλων και των γάτων συνεχίζονται και είναι υποχρεωτικοί καθώς στις γειτονικές χώρες, όπως οι βαλκανικές και η ευρωπαϊκή Τουρκία, εξακολουθούν να αναφέρονται κρούσματα, αν και με μικρή συχνότητα.

Τις τελευταίες μέρες όμως ένα  δίποδο ζώο εξετάζεται από ειδικούς, ως ύποπτο κρούσμα… Χαρακτηριστικό σύμπτωμα η λύσσα με την οποία επιτίθεται στους δημόσιους υπαλλήλους , αλλά και στο σύνολο των πολιτών της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς τους άχρηστους και υπεύθυνους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Οι επιστήμονες εξετάζουν σε πρώτη φάση τον μαζικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων, με πιθανή επέκταση του μέτρου σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό. Το εμβόλιο της Παγκάλειας λύσσας χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, στη μοναδική τιμή της περικοπής επιπλέον 10% του μισθού τους……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου