ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

'Εκθεση γένους θηλυκού.

                                                              Της Ρίκης  Ματαλλιωτάκη

'Αρωμα γυναίκας έχουν πλυμμυρίσει τούτες τις μέρες τα Νεώρια Ηρακλείου  καθώς ο Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Οργανισμό Λιμένος διοργάνωσαν την 4η Γενική Εμπορική Έκθεση Γυναικών Επιχειρηματιών με θέμα: «Κοιτάζοντας το Μέλλον με σεβασμό στο Παρελθόν».
Αλλά επειδή σε κάποιες περιπτώσεις τα λόγια είναι εντελώς περιττά μπροστά στα έργα, αφήνω να μιλήσουν μονάχα οι εικόνες.
Απο μένα μόνο ένα μεγάλο μπράβο σε όλες όσες σε χαλεπούς καιρούς μετατρέπουν το σήμερα σε ενέργεια και δημιουργία!


Επιστροφή στις ρίζες.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Προς ολοταχώς για… τη δεκαετία του ‘50!

Στα επίπεδα του 1978-79 έχει επιστρέψει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Και αυτό οφείλεται προφανώς στις  ολοένα και αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών και προϊόντων , την αυξημένη φορολογία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και στην αύξηση της ανεργίας. Δηλαδή είμαστε 34 χρόνια πίσω!
Και προσέξτε: η μελέτη αυτή αφορά την αγοραστική κατάσταση των Ελλήνων ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΩ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!
Και λέω εγώ τώρα: με την εφαρμογή των μέτρων που ετοιμάζουν, δε θα πάμε άλλα 16 με 20 χρόνια τουλάχιστον πίσω;

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το τελευταίο πακέτο περικοπών για το χαζό λαό…

Τελικά πρέπει να είμαστε πολύ χαζός λαός! Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, όσο και να το σκέφτομαι. Ναι, το αποφάσισα… είμαστε χαζός λαός.
Τόσο χαζός, που είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε ότι αυτό το νέο πακέτο περικοπών των 11,5 δις (που θα μας κοστίσουν 18,5 δις) θα είναι το τελευταίο. Το είπε άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός αρχηγός που πιστέψαμε προεκλογικά. Που εκλέχτηκε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, αλλά πήγε σε Γερμανία και Γαλλία υποσχόμενος “γη και ύδωρ”, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Που υποσχέθηκε ότι δε θα κάνει οριζόντιες περικοπές και ότι δε θα πειράξει χαμηλές συντάξεις, αλλά καταργεί τα δώρα σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Που υποσχέθηκε να καταργήσει το χαράτσι, αλλά θα το ενσωματώσει σε άλλο φόρο. Που ακόμα και τώρα, σήμερα, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, μας είπε ότι θα τηρήσει ΟΛΕΣ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!!!!
Ναι, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση..

Συμβολικός αποκλεισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για τις περικοπές στους δήμους (φωτογραφίες)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έληξε ο συμβολικός αποκλεισμός του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
DSC06740
Αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων συναντήθηκε με το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης κο Δεικτάκη και του εξέθεσαν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα αιτήματά τους από την κεντρική κυβέρνηση. Από την πλευρά των εργαζομένων, ήταν έκδηλη η αγωνία τους για το αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα, και – αν αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει – αν θα πληρώνονται κανονικά!
Πάντως, δε φαίνεται όλοι οι εργαζόμενοι να μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, αφού ...

Η αχλαδιά

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Στη γειτονιά μου-για πόσο δεν ξέρω ακόμα- προς το παρόν ωστόσο,  μας έχει απομείνει ακόμα το χούι ο ένας να δίνει στον άλλο κάτι που του περισσεύει ή κάτι ιδιαίτερο...ένα σκουτελικό όπως το λέμε στη Κρήτη, ένα πιάτο φαΐ  δηλαδή απλώς για την μυρωδιά...
Έτσι, γέμισε αχλάδια το ψυγείο μου αυτές τις μέρες- να δινει ο Θεός την υγειά της στην καλή μου την γειτόνισσα που κάνει επιπλέον και τον κόπο να μου κουβαλά το κάτι τις απο το χωριό μια κι ελόγου μου είμαι γέννημα θρέμμα της πόλης και δεν διαθέτω τέτοιες δυνατότητες.-

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αγαπητό cretalive, γιατί διαγράφεις τα σχόλιά μου;

Αγαπητό cretalive,
image δεν είναι η πρώτη φορά που μου διαγράφεις σχόλιο από τη σελίδα σου στο facebook, και με αποκλείεις από το σχολιασμό. Με συγχωρείς, δεν ήξερα ότι πρέπει να σε γλύφω για να μπορώ να σχολιάζω. Αναφέρομαι στο άρθρο του κου Καρυωτάκη με τίτλο: Ποιος δουλεύει ποιον στο δήμο Ηρακλείου, στο οποίο ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης σου αναφέρεται με απαξιωτικά σχόλια στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι είναι για ψώνια ή στο σπίτι τους και είναι κοπανατζήδες από τη δουλειά τους. Μάλιστα, γράφει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι, “με έωλες αποφάσεις που δεν φέρουν καμμιά νομιμοποίηση, έκλεισαν το Δήμο Ηρακλείου, αλλά και το Δήμο Μαλεβυζίου, λες και είναι το μαγαζάκι του πατέρα τους”!
Μα καλά, στο δικό σου άρθρο δεν έγραφες ότι...

Στην παραολυμπιάδα χωρίς τη στήριξη της πολιτείας οι αθλητές της χώρας μας!

Γράφει ο Γιάννης Λεονταράκης*
Όλοι γνωρίζουμε για τους παραολυμπιακούς αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Λονδίνο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι το ότι, η πολιτεία δεν έκανε το καθήκον της, να καλύψει δηλαδή τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των αθλητών.
Πολλοί αθλητές είχαν τη δυνατότητα να λάβουν κάποια χορηγία και έτσι μπόρεσαν να καλύψουν τα έξοδα τους.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν αθλητές που δεν είχαν τέτοια δυνατότητα με αποτέλεσμα...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Καροτσέρη, άσ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι, και μη με χτυπάς..

¶¶ Καροτσέρη, καροτσέρη, ασ’ το καμουτσίκι απ΄’ το χέρι και μη με χτυπάς,.. Είκοσι ευρώ τη βόλτα ,μα ποιος είμαι, ο Τζον Τραβόλτα; πως μου τα ζητάς; ¶¶
image
Είπα λίγο να το γυρίσω στο χαβαλέ και να παραφράσω το γνωστό τραγουδάκι του Μάνου Χατζιδάκι, γιατί είναι κωμικοτραγικό να σου ζητάνε 20 ευρώ για μια βόλτα της μισής περίπου ώρας με την άμαξα... Αναφέρομαι στους “καροτσέρηδες” της παλιάς πόλης των Χανίων, και στο αντίτιμο που ζητάνε από τον κόσμο για μια βόλτα με την άμαξα.
Αντιλαμβάνομαι ότι τα άλογα...

ΣΥΡΙΑ: Μια χώρα που κρύβει μέσα της μια άλλη Ελλάδα



Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
 Όλη η Συρία είναι διάσπαρτη από τα ίχνη του παρελθόντος. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι σ αυτή τη χώρα κρύβεται μια «άλλη» Ελλάδα. Οι Σελευκίδες, διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχτισαν πολλές πόλεις όπως την Αντιόχεια και την Απάμεια. Επιπλέον κοντά στην πόλη Ταρτούς στα νότια της χώρας, υπάρχει το ελληνόφωνο χωριό Χαμιντιγιέ.με συμπατριώτες μας που επιβιώνουν ακόμα εκεί μετά την εκτόπισή τους από την Κρήτη πριν περίπου εκατό χρόνια κρατώντας ως τις μέρες  τη γλώσσα και τις παραδόσεις του τόπου τους.
Εκτός όμως από την ελληνική σφραγίδα αυτοκρατορίες όπως τη Ρώμη, την Περσία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Βαβυλώνα έχουν αφήσει τα ίχνη τους στη Συρία ενώ όλοι μαζί, - Ασσύριοι, Σουμέριοι, Φοίνικες, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι με τις αυτοκρατορίες και τον πολιτισμό τους επηρέασαν ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα στο έδαφος της Συρίας, ο άνθρωπος να ανακαλύψει τα μυστικά της γεωργίας, της μεταλλουργίας, αλλά το πιο σπουδαίο να εφεύρει το πρώτο- πρώτο αλφάβητο. 

Επίθεση με γκαζάκι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

Φαίνεται ότι δε θα έχει καλή εξέλιξη η διαμάχη μεταξύ Χρυσαυγιτών και αναρχικών στο Ηράκλειο. Δύο μέρες μόνο μετά τα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Νέα Αλικαρνασσό, και παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή, σημειώθηκαν επεισόδια.
TOIXOS
Σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών της οδού Ηροδότου, το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δώστε άδεια στον ΓΑΠ επ’ αόριστον, ακόμα και μετ’ αποδοχών (βίντεο)!

image Σε γέλια ξέσπασαν πριν λίγο ακόμα και οι βουλευτές όταν άκουσαν τον πρόεδρο της βουλής να διαβάζει αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για… ολιγοήμερη άδεια από τη βουλή! 
"Κουράστηκε ο άνθρωπος από τις διακοπές.Εγκρίνεται το αίτημα.Ας πάει να ξεκουραστεί", φώναξαν κάποιοι από το σώμα της βουλής. «Η βουλή ενέκρινε», είπε και ο προεδρεύων κος Νάκος, γελώντας. Για να ρωτήσει κάποιος άλλος:  "Θα γυρίσει, φαντάζομαι.."
Εγώ πάλι ελπίζω να μη γυρίσει. Να μείνει εκεί που πάει, να συνεχίσει τις διακοπές του. Αύγουστο έχουμε ακόμα άλλωστε…  Δέχομαι ακόμα και να τον πληρώνουμε να λείπει από τη βουλή. Στο κέρδος θα είμαστε..
Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ παρακάτω.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ για το 2012

Ανακοινώθηκαν στις 10.00 το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012. Κάντε κλικ στους παρακάτω σύνδεσμους για να τις δείτε:

 

1.ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011
1.    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90%  ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-90%.xls
2.    Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10%  ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-10%.xls
3.    Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛΑ’ ΣΥΓΚΡΙΣΗ2012-2011-ΕΠΑΛΑ'.xls

2.ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ
1.    Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (H-90%.xls)
2.    Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (E-90%.xls)
3.    Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90% (10%.xls)
4.    Ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)                        (ΕΠΑΛΑ'-Η.xls)
5.    Εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)                        (ΕΠΑΛΑ'-Ε.xls)

πηγή: πρώτο θέμα