ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Επίθεση με γκαζάκι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

Φαίνεται ότι δε θα έχει καλή εξέλιξη η διαμάχη μεταξύ Χρυσαυγιτών και αναρχικών στο Ηράκλειο. Δύο μέρες μόνο μετά τα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Νέα Αλικαρνασσό, και παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή, σημειώθηκαν επεισόδια.
TOIXOS
Σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών της οδού Ηροδότου, το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου...
σημειώθηκε επίθεση με γκαζάκι, που είχε στόχο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Βέβαια, λόγω του ότι τα γραφεία στεγάζονται σε όροφο δυσκόλεψε το “έργο” των επιτιθέμενων, κι έτσι το γκαζάκι έσκασε σε τυφλό τοίχο που βρίσκεται σε απέναντι δρομάκι.
image
Το γεγονός αυτό πάντως έχει θορυβήσει τους καταστηματάρχες του πιο εμπορικού δρόμου της Νέας Αλικαρνασσού, που ψάχνουν τρόπους να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Μάλιστα κάποιοι το έχουν σίγουρο ότι τα μαγαζιά τους, αργά ή γρήγορα, θα υποστούν ζημιές είτε από τους “νέους γείτονες” είτε από τους αναρχικούς που δηλώνουν ότι θα κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με κάθε τρόπο.
“Σκεφτόμαστε να μαζευτούμε όλοι μαζί να πάρουμε προσφορές από εταιρία κατασκευής τζαμιών, να μας έρθει πιο φτηνά όταν μας σπάσουν τις βιτρίνες”, μου είπε ο Γ. που διατηρεί κατάστημα στην Ηροδότου. “Πάντως μέχρι στιγμής είναι ήσυχοι, δεν πειράζουν κανένα”, συμπλήρωσε.
Άξιο λόγου είναι επίσης ότι, την Παρασκευή 24 Αυγούστου που έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων, από το πρωί η περιοχή είχε μετατραπεί σε  “αστακό” ενώ το βράδυ ένα λεωφορείο των ΜΑΤ απέκλεισε την κυκλοφορία στην οδό Ηροδότου από το ύψος του πρώην δημαρχείου της Ν. Αλικαρνασσού, για να… γιορτάσουν οι Χρυσαυγίτες το άνοιγμα των γραφείων τους!

3 σχόλια:

  1. Είναι το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης πολιτικής που δίνει λόγο στους φασίστες και δυστυχώς ορισμένοι δεν βλέπουν πως ότι αντισυστημικό και καλά προβάλλουν καταρρέει με τις πράξεις τους (προσκυνούν το μεγάλο κεφάλαιο - πώληση της ΑΤΕ, εναντίωση στον αγώνα των Χαλυβουργών). Η ΧΑ είναι η ακραία μορφή του ήδη υπάρχοντος συστήματος. Δεν είναι κάτι νέο.

    Δυστυχώς όμως, από την άλλη, το θέμα του εκφασισμού μερίδας της κοινωνίας δεν λύνεται με τον παραπάνω τρόπο που προβάλλεται στο άρθρο. Γιατί απλούστατα η ΧΑ είναι μέρος της πολιτικής που βιώνουμε εντονότερα τα τελευταία χρόνια και εμφανίστηκε την στιγμή της κρίσης για να εγγυηθεί στο σύστημα την διαιώνιση των πολιτικών που το κρατάνε ζωντανό. Άρα, το θέμα της ΧΑ λύνεται μέσα από τα κινήματα και όχι μέσα από δράσεις ομάδων με πράξεις εκδίκησης αντεκδίκησης. Λύνεται με την καθημερινή πάλη ενάντια στις πολιτικές αυτές, οργανωμένα και με στόχους : αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ώστε να καλύπτονται οι βασικές μας ανάγκες και με έμφαση στην Παιδεία γα την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

    Στην παραγωγή είναι το πρόβλημα και κατ'επέκταση στην κατανάλωση. Αν δεν τα λύσουμε αυτά συλλογικά, στους χώρους εργασίας με κινήματα αλληλεγγύης, οι φασίστες θα έχουν πάτημα να μολύνουν τις κοινωνίες παντού στον κόσμο με τις αντιεπιστημονικές ψυχανώμαλες θεωρίες τους. Ότι χρειάζεται το οικονομικό σύστημα για να συνεχίσει να κερδοφορεί εις βάρος των αναγκών.

    Άλλωστε, οι φασίστες με την σπορά του τρόμου, τις δολοφονίες και εκμεταλλευόμενοι όλη την κατάσταση είναι οι καλύτεροι προπαγανδιστές της ανάγκης για οπλοκατοχή. Άλλο ένα κομμάτι της αγοράς που ψάχνει πελάτες στην Ελλάδα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. proximos, στο άρθρο δεν προβάλλω κανένα τρόπο λύσης του προβλήματος εκφασισμού της κοινωνίας. Απλά παρέθεσα κάποιες πληροφορίες που μου είπαν καταστηματάρχες της οδού Ηροδότου. Δε συμφωνώ με τέτοιες πρακτικές τύπου τυφλών επιθέσεων και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές. Δεν πολεμάς το φασισμό με φασισμό. Είναι όντως θέμα παιδείας και βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης, όπως πολύ σωστά λες... Επειδή όμως και τα δύο πάνε κατά διαόλου σε αυτή τη χώρα, πολύ φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να επανέλθει στα σύγκαλά της αυτή η μερίδα της κοινωνίας που σήμερα υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος η διατύπωσή μου αντίπαλε στο ''προβάλλεται στο αρθρο'' που έγραψα. Δεν ήθελα να βγει τέτοιο νόημα. Επειδή βγήκε ζητάω συγνώμη.

      Φιλικά.

      Διαγραφή