ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Όχι υπόθεση Ζωνιανών, αλλά υπόθεση Στάθη…

lazaridhs Μία ποινή ισόβιας κάθειρξης και ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης από 6 έως 25 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε 28 από τους συνολικά 41 κατηγορούμενους για την λεγόμενη υπόθεση των Ζωνιανών, μετά από σχεδόν ενός έτους.

Όλοι θυμόμαστε βέβαια τη ντροπιαστική για την Κρήτη αυτή υπόθεση, με την ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι αυτοκινήτων με αστυνομικούς και Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2007 κοντά στην είσοδο των Ζωνιανών, όπου δέχθηκαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης.

Σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πατέρα του ειδικού φρουρού με δημοσιογράφο του Κρήτη tv που έτυχε να παρακολουθήσω, ο δυστυχής αυτός άνθρωπος δήλωσε ότι δεν περίμενε τίποτα από τη δικαιοσύνη, αφού ακόμα και ο εισαγγελέας ήταν πολύ επιεικής στην αγόρευσή του με τους κατηγορούμενους.

Ένιωσα ντροπή και στεναχώρια μαζί, όταν μετά από κανένα πεντάλεπτο κουβέντας, η δημοσιογράφος ρώτησε τον πατέρα “ο Στάθης τι κάνει;”, και ο πατέρας απάντησε: “αυτό έπρεπε να με είχατε ρωτήσει πρώτο απ’ όλα”, και “ένα χρόνο τώρα, δε μ’ έχει πάρει κανείς από την Κρήτη να με ρωτήσει τι κάνει το παιδί μου”…

Δεν ξέρω βέβαια αν το τελευταίο ισχύει 100 %, ή αν ο πατέρας με τόσο πόνο κι απογοήτευση που ένιωθε εκείνη τη στιγμή υπερέβαλλε… Πάντως το σίγουρο είναι ότι θυμηθήκανε αυτό τον άνθρωπο τώρα, για να βγάλουνε είδηση…

Βέβαια ο πατέρας απάντησε ότι το παιδί του δεν πάει καλά, ότι έχει σταματήσει να σιτίζεται γιατί έχει χαλάσει το στομάχι του, και ότι περιμένουν από το θεό ή να τον πάρει μαζί του, ή να κάνει ένα θαύμα και να τον φέρει πίσω….

Τι να πει κανείς σε αυτό τον πατέρα….Αν είναι ευχαριστημένος με τις ποινές; Και όλοι να έπαιρναν ισόβια, ποια θα ήταν η διαφορά για ένα πατέρα που ουσιαστικά έχει χάσει το παιδί του; Και ποια η διαφορά για την κόρη του Στάθη, που ήταν μόλις ενός μήνα όταν τραυματίστηκε ο πατέρας της, και ουσιαστικά δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ;

Δεν ξέρω γιατί αυτή η υπόθεση ονομάστηκε υπόθεση Ζωνιανών, και όχι υπόθεση Λαζαρίδη…Αλλά μάλλον αυτό είναι άλλο ένα σημάδι ότι η ανθρωπιά μας έχει εγκαταλείψει για τα καλά…

Βίζιτες και τσόντες….

ντούβλη

Έτοιμη διαβάζω και η τσόντα της μαμάς Ντούβλη. Το έκανε λέει για το παιδί της…Η άλλη η μοντέλα που δεν είχε παιδί, γιατί εκδιδότανε; Για την καλοπέραση προφανώς…Δεν είχε λέει δουλειές τελευταία…Είδες που μπορεί να σε βγάλει η ανεργία;

Από πόρνες και πορνοστάρ, καλά πάει η Ελλαδίτσα μας…Κανένα πολιτικό της προκοπής έχει μερικές δεκαετίες να βγάλει…Αλλά έτσι όπως έχουμε γίνει μπ*****έλο, τι άλλο περιμένει κανείς να δει;

Υπό τη σκιά των νέων μέτρων ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

2892

Με τα νέα μέτρα που επιτάσσει η Ευρώπη για την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα να αναμένονται να ανακοινωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι Έλληνες εργαζόμενοι βγήκαν μαζικά σήμερα στους δρόμους για να γιορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά παράλληλα και για να στείλουν το μήνυμα των αντιδράσεων που τα μέτρα αναμένεται να φέρουν. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και ενδυναμώνονται την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει πανελλήνια 24ωρη απεργία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης…..

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όπως παλιά…

METRA

ΠΡΟΤΑΣΗ

Όπως θα ανακοινωθεί αύριο από την κυβέρνηση, για τα επόμενα 3 έτη θα ισχύσει πάγωμα μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και πιθανότατα και στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Το εισόδημα του Έλληνα δηλ. στην καλύτερη περίπτωση παγώνει, ή μειώνεται σημαντικά κατά 15 % περίπου.

Με τις οφειλές μας όμως τι γίνεται; Αυτές μειώνονται καθόλου; Και μιλώ για τις οφειλές μας προς τις τράπεζες, τις συνεχώς κερδοφόρες παρά την κρίση  τράπεζες που ξεκίνησε από τις ίδιες, τις τράπεζες που επιδοτήθηκαν από το φορολογούμενο έλληνα με 28 δις ευρώ..

Ένας φίλος μου είπε προχτές ότι, ενώ επί 7 χρόνια δεν είχε καθυστερήσει ούτε μια μέρα τη δόση του στεγαστικού του δανείου, αναγκάστηκε να το κάνει τον προηγούμενο μήνα λόγω οικονομικής στενότητας. Στις 5 μέρες λοιπόν τον πήραν τηλέφωνο, και του είπαν να τακτοποιήσει την οφειλή.Αυτός ο άνθρωπος όμως, που είναι δημόσιος υπάλληλος, έχει υποστεί σημαντική απώλεια εσόδων από την αρχή του έτους, και θα έρθει ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες..

Τι θα γίνει με τις τράπεζες λοιπόν, τα “ιδρύματα” αυτά που για άλλη μια φορά δεν φορολογούνται όπως οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά ευνοϊκότερα;

Να παγώσουν και οι οφειλές μας προς τις τράπεζες λοιπόν για τουλάχιστον 3 χρόνια, είναι η πρότασή μου..Να συμβάλλουν και αυτές με αυτό τον τρόπο στο να ξεπεράσουμε την κρίση, την κρίση που σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε από αυτές.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ

ConteS1

Την ώρα που οι μισθοί στο Δημόσιο ψαλιδίζονται, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα, και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται στην... κλίνη του Προκρούστη από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, οι πολυεθνικοί όμιλοι που ελέγχουν την ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών εξακολουθούν να πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της Δήμητρας Σκούφου στo tanea.gr

Οι πρώτες αντιδράσεις,αλλά και οι πρώτες αλλαγές για τον Καλλικράτη στο Ηράκλειο

Έσπειρε ανέμους ο Ραγκούσης και τώρα θα θερίσει θύελλες στην Κρήτη! Τον κάβο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του χωροταξικού του “Καλλικράτη” πρέπει να περάσει τώρα το υπουργείο Εσωτερικών που αρχικά είχε πρόθεση να ψηφίσει το σχέδιο με συνοπτικές διαδικασίες. Η δημιουργία των 25 δήμων στην Κρήτη σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει ρουσφέτια και πολιτικά αιτήματα προκάλεσε πολλαπλάσια προβλήματα τα οποία ο κ. Ραγκούσης θα τα βρει μπροστά του τις επόμενες ημέρες! Μάλιστα σε μια προσπάθεια να προλάβουν και αντιδράσεις σε ήδη ικανοποιημένες τοπικές κοινωνίες (Αρχάνες, Χερσόνησος κα) άλλαξαν τη νύχτα τις έδρες των νέων δήμων!

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Κώστα Μπογδανίδη, στο patris.gr.

ICELAND

Είπε και κάτι σωστό ο Πρωθυπουργός…

Μέσα στα πολλά, είπε και κάτι σωστό ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί στη βουλή:

«Για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν μας φταίει το ΔΝΤ αλλά η σπατάλη, τα χρέη, η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία» .

Και ρωτώ εγώ: τι έχει γίνει στον τομέα της υγείας τόσους μήνες; Δρομολογούνται λέει μια σειρά από μέτρα, για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας…

Μάλλον έχουν χάσει το δρόμο….

Θα δούμε φάρο στον Ψηλορείτη όπως πάμε…

Λύστε μου μια απορία βρε παιδιά: Ο Μητσοτάκης έγινε ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ τελευταία έχει πάει προς αυτόν;

Την απόλυτη στήριξη του επίτιμου έχει από χθες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…Και μάλιστα πρότεινε απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο..

Τι άλλο θα δούμε πλέον στη χώρα αυτή…Μόνο το τραγούδι του Νταλάρα “Καράβια στη στεριά” δεν έχει επαληθευτεί ακόμα, που λέει “ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια, ποιός είδε ήλιο σαν αχινό, κι ερωτευμένα πουλιά και ψάρια να κολυμπάνε στον ουρανό”…

Δείτε το βίντεο….

Ιδού το νέο συμβόλαιο με την τρόικα!!

* Πάγωμα μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τρία έτη.
* Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
* Κατάργηση 13ου και 14 μισθού και στον ιδιωτικό τομέα (αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση το θέμα παραμένει ανοικτό).
* Κατάργηση δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στο σημείο αυτό η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσπαθεί ώστε να ισχύσει κάτι τέτοιο για τις συντάξεις άνω των 700 ευρώ.
* Μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων στο 65%.
* Επαναφορά του ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. * Αύξηση του ΦΠΑ τουλάχιστον κατά 2%, στο 23%.
* Αύξηση του ορίου απολύσεων από το 2% στο 4%, ενώ ασκούνται πιέσεις για πλήρη απελευθέρωση.
* Πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
* Κατάργηση της δυνατότητας προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
* Επίσπευση των αλλαγών του Ασφαλιστικού με άμεση εφαρμογή της εξίσωσης ορίων ηλικίας γυναικών και ανδρών στο Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ

Ο Παρθενώνας στους Τούρκους;

ContentSegment

Η παραπάνω εικόνα είναι από τη χθεσινή Γερμανική εφημερίδα  “Frankfurter Αllgemeine Ζeitung”, με λεζάντα : “Η χρεοκοπία αποφεύχθηκε, η Ελλάδα σώθηκε από τους Τούρκους”. Αυτή η γελοιογραφία έρχεται σε συνέχεια παλιότερης προτροπής  γερμανικού εντύπου προς τους «χρεοκοπημένους Έλληνες» να πουλήσουν την Ακρόπολη για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Αυτοί είναι οι φίλοι μας οι Γερμανοι…

Διαβάστε περισσότερα: εδώ

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Άκουσα χθες σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος. Θα κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα αυξηθούν οι φόροι. Αλλά θα καλέσει λέει ο Γιώργος τους εκπροσώπους των βιομήχανων και των άλλων φορέων της αγοράς, και θα τους ζητήσει να ρίξουν τις τιμές στα προϊόντα τους, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες των εργαζομένων!!!

Το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει τελευταία!!!! Θα γίνει λέει «συμφωνία κυρίων» .. Δυστυχώς όμως δε βλέπω κανένα κύριο πλέον, ούτε από τη μια πλευρά, ούτε από την άλλη. Οι κύριοι κρατάνε το λόγο τους, και αυτοί διαψεύδονται 2 φορές τη μέρα!!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μια προαναγγελθείσα αυτοκτονία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, για το πως πρέπει ν’ αντισταθεί η Ελληνική κυβέρνηση στις προσταγές του ΔΝΤ…Από τις ελάχιστες απόψεις που έχω διαβάσει, και συμφωνώ 90%…

Εν συντομία, λέει ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτα, ότι οι έλληνες απασχολούμενοι είναι ήδη από τους πιο κακοπληρωμένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι σχέσεις εργασίας είναι ήδη ελαστικές, αφού δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.Λέει ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη παραβιάσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, και αν θέλει να εφαρμόσει τέτοια μέτρα, θα πρέπει να πάρει νέα εντολή από το λαό.

Για την αντίδραση, λέει ότι πρέπει να πατήσουμε στο ότι αν πέσουμε εμείς, θα πέσει και το ευρώ, ώστε να αποφύγουμε τα πολύ σκληρά μέτρα.

allagi Δε συμφωνώ βέβαια καθόλου με τα περί ¨ελαφρυντικών λόγω απειρίας” του συγγραφέα..

Διαβάστε περισσότερα, στο άρθρο άρθρο του Στέλιου Κούλογλου, στο tvxs.gr

Καλά σε λέγανε “Γιωργάκη” …….

“Τελειωμένη συμφωνία”

Αυτή τη φράση είπε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, μετά τη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, στα πλαίσια της συνάντησης του τελευταίου με συνδικαλιστικά όργανα και κοινωνικούς φορείς. Και δυστυχώς για εμάς, αυτή η φράση αφορούσε στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, αλλά και 13ης και 14ης σύνταξης (αναζητείται απλά το πλαφόν για τις συντάξεις, πάνω από το οποίο θα ισχύσει αυτό), στο τριετές πάγωμα μισθών, και στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα) αλλά και του ΦΠΑ. 

Από την άλλη, χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο δήλωνε: “Ως πρωθυπουργός έχω σταθεί ειλικρινής”… Μας κοροϊδεύει; Μας έλεγε “λεφτά υπάρχουν”… μάλλον εννοούσε στο ΔΝΤ και στη Γερμανία….Μας έλεγε “δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ”, “δε θα παγώσουμε τους μισθούς”…Καλά, σε αυτό είχε δίκιο, δεν τους πάγωσε, τους μείωσε (και πάει προς κατάργηση)….Κι αν εσύ κε Παπανδρέου τα έχεις ξεχάσει αυτά, δεν τα ξέχασα εγώ. Και δεν τα ξέχασα, γιατί γι’ αυτά σε ψήφισα….

Τελικά καλά σε λέγανε “Γιωργάκη” τόσα χρόνια….Αποδεικνύεσαι πολύ μικρός μέρα με τη μέρα…

Ζει χωρίς φαϊ από το 1940

Πρέπει να μάθουμε κι εμείς πως γίνεται, γιατί για τα επόμενα 5-6 χρόνια θα μας χρειαστεί…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ξεφτίλα της πολιτικής…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα από αυτή…Να είσαι κυβέρνηση, και να μην κυβερνάς εσύ. Όλες τις αποφάσεις να τις παίρνουν άλλοι. Έτσι γίνομαι κι εγώ πρωθυπουργός και υπουργός. Ακούστε δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου…”Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα”!!!!

Νέα μέτρα στο τραπέζι….

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά στις λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας, αλλά και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουμε εμείς, ώστε να μας χορηγηθεί η οικονομική βοήθεια.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα συζητά η κυβέρνηση με τα κλιμάκια της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Συζητούνται επίσης επιπλέον περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των επιδομάτων αδείας και δώρων με σταδιακή ενσωμάτωσή τους στο βασικό μισθό, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωση ή αύξηση του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις.

Με τέτοια μέτρα, μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, αλλά θα χρεοκoπήσουν οι Έλληνες!!!

Τον Ιούνιο η εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο

Έσκασε η βόμβα!!! Διαβάστε περισότερα εδώ

Αύξηση πάνω από 10% στα έσοδα από ΦΠΑ, αλλά τεκμήριο οι επιπλέον αποδείξεις;

apodeixeis Διαβάζω σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι τα έσοδα από την απόδοση του ΦΠΑ είναι αυξημένα κατά 10% το πρώτο τρίμηνο του 2010 (παρά τη γενική υστέρηση των εσόδων ). Αυτό αποδίδεται στο «κίνημα των αποδείξεων», όπως ονομάστηκε. Κι αυτό σε περίοδο κρίσης, με την οικονομική δραστηριότητα να είναι μειωμένη. Τις αποδείξεις αυτές θυμίζω τις μαζεύει ο κόσμος για να «χτίσει» το αφορολόγητο, ενώ αν μαζέψει παραπάνω, θα έχει και έκπτωση φόρου.

Το τελευταίο θα πρέπει να το προσέξει πολύ η κυβέρνηση, αν θέλει ο κόσμος να συνεχίσει να μαζεύει αποδείξεις. Και εξηγούμαι: Έστω ότι έχεις εισόδημα 18.000 € και θέλεις αποδείξεις 3.000 ευρώ για να έχεις το αφορολόγητο των 12.000 €. Αλλά επειδή είσαι συνεπής κα ενεργός πολίτης, μαζεύεις αποδείξεις 9.000 €, οπότε δικαιούσαι και μια έκπτωση φόρου 6000 x 10% = 600 €. Όλα καλά μέχρι εδώ…

Ως τεκμήριο διαβίωσης όμως, το φορολογικό νομοσχέδιο αναγνωρίζει μια δαπάνη 3.000 € για τον ανύπανδρο. Αν όμως εσύ τους πας αποδείξεις για 9.000 €, υπάρχει κίνδυνος να σου πουν ότι οι επιπλέον 6000 που μάζεψες, θα προστεθούν στα υπόλοιπα τεκμήρια (σπίτι, αυτοκίνητο, πιθανό εξοχικό, σκάφος, κλπ). Έτσι, αντί να έχεις έκπτωση φόρου 600 €, μπορεί να πληρώσεις φόρο που αντιστοιχεί σε εισόδημα μεγαλύτερο του πραγματικού σου!!!

Αυτή είναι μια λεπτομέρεια που δεν έχω δει πουθενά να αναδεικνύεται.. Και αυτό ίσως να έχει ξεφύγει από τους συντάκτες του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και από τους φοροτεχνικούς και τους δημοσιογράφους. Ίσως όμως και να έχει γίνει σκόπιμα, για να εισπραχθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό από το ΦΠΑ , και μετά να μας έρθει και ο λογαριασμός…

Άνοιξε ο ασκός του…. Αιόλου Ραγκούση!!

Και τώρα…πόλεμος!!!

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου Καλλικράτης, και τη δημοσίευση του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη, αναμένεται να ενταθούν οι αντιδράσεις των διαφωνούντων. Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, αναμένεται να πρωτοστατήσει η Ν. Αλικαρνασσός, ενώ θα ακολουθήσουν και το Καστέλι, αλλά και άλλοι μικρότεροι δήμοι.

Έκπληξη για μένα αποτελεί η «αυτονόμηση» του δήμου Βιάννου, ο οποίος μάλιστα, για να δικαιολογηθεί η αυτονόμηση αυτή, χαρακτηρίζεται ως «ορεινός» !!!!

Τι να πω ρε παιδιά….Αυτή η κυβέρνηση, η οποία έχει ως σημαία ότι θα συγκρουστεί με κάθε είδους κατεστημένο, δεν μπορεί μάλλον να τα βάλει με τα δικά της παιδιά, τους δημάρχους της… Και προφανώς θέλει να έχει και την Κρήτη όσο το δυνατόν πιο ευχαριστημένη (τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εδώ είναι πολύ μεγάλα), αφού αποφάσισε να διατηρήσει αυτόνομο ένα δήμο σε κάθε νομό..

Με αυτό το δεδομένο όμως, θα αναθαρρήσουν κι άλλοι δήμοι όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Και θα μπούμε σε μια περίοδο μεγάλων αντιδράσεων και αναταραχών. Και να το θυμάστε, στην πορεία θα γίνουν κι άλλα χατιράκια…

Μόνο όταν τα παίρνουν από τον κοσμάκη δεν κάνουν πίσω, όσες κι αν είναι οι αντιδράσεις..

Σχετικές αναρτήσεις: Οι Δήμοι στην Κρήτη , Σήμερα η πρώτη επίσημη του «Καλλικράτη»

Οι Δήμοι στην Κρήτη

Διαβάστε για το Σχέδιο Καλλικράτης, όσον αφορά στην Κρήτη, εδώ

kallikraths

Αποκλεισμένη αυτή την ώρα η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αυτή την ώρα στον κόμβο Καλλιθέας, καθώς από τις 7.00 το πρωί είναι αποκλεισμένη η είσοδος της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου από το εργατικό κέντρο Ηρακλείου και μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων. Τα οχήματα έχουν κάνει ουρά τουλ 500 μέτρων επί της περιφερειακής οδού.Υπάρχει αστυνομία στην περιοχή, ενώ έχει κληθεί και η τροχαία (στις 7.20 δεν είχε έρθει ακόμα) για να ρυθμίσει την κυκλοφορία….

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πώς ψήφισαν οι μηχανικοί του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης

Δείτε τους 53 αντιπροσώπους εδώ

Οι τράπεζες να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους

Να και μια πρόταση που δεν την περιμέναμε…. Και το εκπληκτικό είναι ότι έρχεται από τη Γερμανία….

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα το «Ζενίθ»;

Το είχα γράψει χτες σε προηγούμενη ανάρτηση…Όχι ότι είμαι καμιά ευφυΐα, ή ότι έχω μαντικές ικανότητες…. Απλά έχω την “κοινή λογική” , κάτι που, όπως αποδείχτηκε,δεν είχαν οι 400 του ΠΑΜΕ. Οι “κύριοι” αυτοί απέκλεισαν  προχθές το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει 9 ώρες τον απόπλου το κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ . 970 τουρίστες αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και του Πειραιά εκείνο το βράδυ, περιμένοντας να λήξει η κατάληψη, ώστε να επιβιβαστούν στο πλοίο.

zenith11Σήμερα γνωστοποιήθηκε στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία προτίθεται να διακόψει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία των πελατών της.

Καταλαβαίνετε αμέσως ότι, αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει μεγάλη απώλεια εσόδων στις τουριστικές επιχειρήσεις , και κατά συνέπεια απώλεια αρκετών εκατοντάδων θέσεων εργασίας…

Ας το σκεφτούν λιγάκι αυτό εκείνοι οι ανεγκέφαλοι που το προκάλεσαν, ώστε τουλάχιστον να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Γιατί, όσο δίκιο και να έχεις, με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης, το χάνεις. Και στρέφεις και όλη την κοινωνία εναντίον σου..Αλλά ας το δει και ο κος Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μάλλον δεν ασχολείται πλέον με άλλα ζητήματα εκτός της τρομοκρατίας…

Αλλά η τρομοκρατία που βιώνουν πλέον οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, μη γνωρίζοντας αν τη σεζόν που σύντομα ξεκινά θα έχουν δουλειά, είναι χειρότερη….

Σχετικές αναρτήσεις: Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας…

Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις;;;;

Το νέο θέμα που συζητείται πλέον έντονα από όλους (εκτός από το αν θα έχουμε δουλειά αύριο), στη δουλειά , στην παρέα, στην οικογένεια, είναι «τι θα γίνει με τις καταθέσεις»… Τα λιγοστά χρήματα που έχει μαζέψει ο καθένας με τον κόπο δεκαετιών, κινδυνεύουν; Θα μπει πλαφόν στις αναλήψεις; Θα μπει πρόσθετη φορολογία, κάτι σαν έκτακτη εισφορά δηλαδή, στις καταθέσεις ;

Αρκετοί μαθαίνω σπεύδουν στις τράπεζες και παίρνουν τα χρήματά τους. Και τι θα τα κάνετε ρε παιδιά; Θα τα βάλετε κάτω απ’ το στρώμα; Δεν ακούτε τι γίνεται με τις ληστείες κάθε μέρα; Ή μήπως θα τα πάτε στο εξωτερικό;

Πιστεύω δε χρειάζεται πανικός…Ο Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε χθες ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως εγγυημένες» , και ότι το ΔΝΤ δεν έχει επιβάλλει ποτέ πλαφόν στις αναλήψεις» . Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Προβόπουλος, πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε ότι «η συμμετοχή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση για τις καταθέσεις».

Και αυτά όλα θα ήταν αρκετά για όλους εμάς…..αν οι κύριοι αυτοί δεν διαψεύδονταν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα!!!

Σε κάθε περίπτωση όμως, χρειάζεται ψυχραιμία….

Σήμερα η πρώτη επίσημη του «Καλλικράτη»

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο (σε λίγη ώρα από τώρα) θα παρουσιαστεί ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας, με την ονομασία Καλλικράτης, αλλά και όλες οι θεσμικές αλλαγές που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ο Καλλικράτης έχει προκαλέσει αντιδράσεις πριν παρουσιαστεί καν. Μάλιστα πολύ έχουν σπεύσει να το παραφράσουν ως ΄Καλλιγούλα” , θεωρώντας ότι θα προκαλέσει την “καταστροφή” πολλών από τους υφιστάμενους δήμους, αλλά και ότι θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους, με υποχρεωτικές μετατάξεις.

crete_10072694Σε επίπεδο Ν.Ηρακλείου τώρα, οι μεγαλύτερες  αντιδράσεις προέρχονται από τους Δημάρχους Καστελίου, Βιάννου και Νέας Αλικαρνασσού, οι οποίοι θεωρούν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν είναι προς το συμφέρων των πολιτών που εκπροσωπούν..

Έχω την εντύπωση βέβαια ότι το θέμα γι’ αυτούς είναι και λίγο πιο προσωπικό τελικά … Ξέρεις τι είναι από τη μια μέρα στην άλλη, να χάνεις την καρέκλα σου; Και δε δέχομαι με τίποτα θέματα  “ιστορικότητας” ή “μαρτυρικότητας” κάποιων… Ζούμε πλέον στον 21ο αιώνα..Εξ’ άλλου, ποιος δήμος δεν είναι ιστορικός και μαρτυρικός; Οι υπόλοιποι δηλαδή κάνανε τεμενάδες στους Τούρκους;

Ας αφήσουμε την ιστορία (η οποία έχει γραφτεί) πίσω μας, τις καρέκλες να κάτσει και κάνας άλλος, και ας κοιτάξουμε το μέλλον..

Σοκ από τον βάναυσο τραυματισμό 35χρονου μετανάστη στα Χανιά

   

Συγκλονίζει το πρωτοφανές περιστατικό φρίκης με θύμα έναν 35χρονο μετανάστη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάθως κάποιοι τον «σούβλισαν» με σκουπόξυλο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τo βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο άτυχος αλλοδαπός έφτασε στο νοσοκομείο των Χανίων με έντονους πόνους στον θώρακα και απέδωσε τον τραυματισμό του σε ατύχημα.

Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε νέες εξετάσεις κατά τις οποίες έκπληκτοι διαπίστωσαν ένα κομμάτι ξένου σώματος, υπόλειμμα από το σκουπόξυλο, στον θώρακα του 35χρονου, που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

«Υπήρχε διάτρηση πρωκτού και ρήξη εντέρου, ήπατος, διαφράγματος και κάρφωμα του πλαστικού στο δεξί τμήμα του θώρακος. Πρόκειται, φυσικά περί βιασμού και όχι ατυχήματος, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος», τόνισε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό φρίκης.
 

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Όργιο σπατάλης στα νοσοκομεία. Απινιδωτής 8.950 ευρώ στην Ευρώπη 21.000 στην Ελλάδα

Υπερτιμολογήσεις νοσοκομειακών υλικών έως 500% στη χώρα μας σε σχέση με άλλες. Διαφορές έως 400% από νοσοκομείο σε νοσοκομείο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης...τις πρώτες 100 μέρες χαίρονται

Να μην παρεξηγηθώ, εγώ για τον ψεύτη το γράφω…. Ακούστε τη σημερινή ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια, από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ… Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός τον Ιανουάριο με αφορμή τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Αν…

Κι ένα τραγουδάκι πολύ επίκαιρο, για όλους εμάς….

Αν...αν είχαν όλοι οι άνθρωποι να φάν`
αν είχανε στο κρύο ένα μπουφάν...
Αν...το χρήμα , αν δεν ήτανε το παν
παγκάκια αν δεν είχαν για ντιβάν`...
Αν...αν είσαι μες στα χρέη ως εδώ παν`
αν έχεις σιχαθεί να λες ''αμάν ''
αν όσο κι αν δουλεύεις δε σου φτάν`
αν ψήνεσαι σαν ψάρι στο τηγάν`...
Αν αν αν αν ...

Από τον Δημήτρη Μητσοτάκη και τους Ευδαίμονες…Βέβαια, με τέτοιο επίθετο, δύσκολα θα κάνει επιτυχία!!!!

Κι εδώ σε live εκτέλεση, στο “Δίπλα στο Ποτάμι” , αλλά ο ήχος δεν είναι πολύ καλός…

Βρέθηκε αυτός που πήρε τα λεφτά…..

Διαβάζω σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο (skai.gr, kathimerini.gr), ότι υπό απόλυση βρίσκεται ο διευθυντής της πολεοδομίας Σύρου στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται και η Μύκονος, με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Νομαρχίας Κυκλάδων. Κι αυτό γιατί είχε 635.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές και οικόπεδο σε περιοχή φιλέτο της Σύρου,περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του. Μάλιστα στο άρθρο αναφερεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας.

Δε λέω, πολύ καλά το κάνουν. Και να κάνουν κι έναν έλεγχο στους διευθυντές μεγάλων νοσοκομείων, εφορειών, τελωνείων, και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με πολίτες. Αλλά αυτοί είναι τα μικρά ψάρια, η μαρίδα, που λέει ο λαός.

Γιατι δεν κάνουν ένα έλεγχο στις περιουσίες των υπουργών (πρώην και νυν), των βουλευτών , και των δημάρχων; Να γίνει έλεγχος και σε αυτούς, και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς τους!!! Αυτοί δικαιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία τους και τις μετοχές τους σε εταιρίες με τους μισθούς που παίρνουν; Πολύ αμφιβάλλω…

Αλλά τη μαρίδα πολλοί μπορούν να την πιάσουν..τους καρχαρίες όμως;;;;

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας…

Αυτό που έγινε πάλι χτες στο λιμάνι του Πειραιά, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί: 400 περίπου διαδηλωτές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τις εισόδους του λιμανιού διαμαρτυρόμενοι για την ανακοίνωσης άρσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν 970 Ισπανοί τουρίστες εκτός του κρουαζιερόπλοιου Zenith.

Κάτι τέτοιες ενέργειες μόνο κακό κάνουν στη χώρα μας, και ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Άλλο απεργία, και άλλο αποκλεισμός λιμανιού ( ο οποίος σημειωτέoν αποτελεί ποινικό αδίκημα, αφού προκαλεί παρακώλυση συγκοινωνιών)....

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο μόνος παραγωγικός τομέας της Ελλάδας  είναι ο τουρισμός. Στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου 340.000 εργαζόμενοι, ενώ οφέλη άμεσα και έμμεσα έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις. Πρέπει λοιπόν να σκεφτόμαστε διπλά πριν κάνουμε ενέργειες που βλάπτουν το ήδη καταρρακωμένο προφίλ της χώρας μας στο εξωτερικό. Και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμένα πάνω μας.

Αυτό είναι το ένα θέμα.Το άλλο είναι η ανυπαρξία των αρμοδίων υπηρεσιών, δηλ του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, αλλά και του Εισαγγελέα Πειραιά, που έπρεπε να αποτρέψουν το απαράδεκτο αυτό γεγονός…

Σχετικές αναρτήσεις: Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα , Στην Τουρκία αντί του Ηρακλείου το κρουαζιερόπλοιο – γίγας , Το χαριστικό χτύπημα για τον τουρισμό στην Κρήτη

13χρονος οδηγός με 14χρονο συνόδηγο!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους δύο αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης όταν είδαν ότι ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ξεφύγει από μπλόκο, ήταν μόλις 13 ετών! Ο ανήλικος...

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στα 6 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός από τις τηλεφωνικές κλήσεις των υπουργείων

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καλούνται οι υπάλληλοι των υπουργείων να μειώσουν το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων, το οποίο υπερβαίνει ετησίως τα 6.000.000 ευρώ.

...


Περισότερα: http://tvxs.gr/node/57296

Μειώσεις και στον ιδιωτικό τομέα τελικά….

ψαλίδι Τελικά τα “πολύ λογικά επιχειρήματα” για τη μη περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όπως είπε ο Πεταλωτής χθες, δε φάνηκαν και πολύ λογικά στους επιτηρητές μας. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα, από τις δηλώσεις αυτές, αλλά και από τις αντίστοιχες του Υπουργού Εργασίας, κι έχουν ήδη διαρεύσει σενάρια με συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, θα υπάρξει περικοπή 10% στο 14ο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων. Κι επειδή από το γεγονός αυτό θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, θα υπάρξει και ταυτόχρονη μείωση των των συντάξεων κατά 14%, για να αντισταθμιστούν οι απώλειες ….

Τρομακτικό σενάριο η αλήθεια είναι, κυρίως για τους συνταξιούχους. Σε μερικές μέρες θα ξέρουμε αν επαληθευτεί ή όχι..

Σχετικές αναρτήσεις:Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα;

Είμαστε αποικία της Γερμανίας;

merkelΤελικά ρε παιδιά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Έχουμε γίνει αποικία της Γερμανίας και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Ψήφισε κανείς σας τη Μέρκελ για πρωθυπουργό; Τουλ. τις δεκαετίες 60-80 που οι έλληνες έφευγαν μετανάστες στη Γερμανία, το επέλεγαν να τους έχουν αφεντικά..Τώρα έρχονται εδώ να μας κάνουν κουμάντο...

Διαπραγματευόμαστε με όλους τα πάντα….και το χειρότερο είναι ότι ούτε καν διαπραγματευόμαστε…δεχόμαστε ότι μας πούνε.

Αλλά ακόμα κι έτσι, υπάρχει πάντα ένα “αν”….Η Γερμανία θα βοηθήσει “αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για ένα χρόνο αλλά για σειρά ετών…”,  και οι όροι όλο και αυξάνονται: Κι άλλες περικοπές στο Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ευκολότερες απολύσεις, περικοπές εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ……και ότι άλλο θα σκεφτούν στη συνέχεια…

Οψόμεθα…

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σεισμός νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (από το διαδικτυακό τόπο του οποίου είναι η εικόνα που παραθέτουμε), η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 10.26 το πρωί, είχε μέγεθος 4.2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 22 χλμ.

seismos

Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα;

"Τα πάντα ήταν ανοικτά και θα είναι ανοικτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Εκείνο όμως που έχουμε εμείς να πούμε είναι ότι έχουμε λογικά επιχειρήματα για την μη περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όμως είναι θέμα διαπραγμάτευσης"

Τάδε έφη…Πεταλωτής, σε συνέντευξή του στο Ραδιώφονο της ΝΕΤ.

Το θέμα είναι ότι και για τα υπόλοιπα είχαμε επιχειρήματα, αλλά είδατε που καταλήξαμε!! Βέβαια τώρα έχουμε ένα επιχείρημα, το οποίο πιστεύουν οι πάντες: τα ασφαλιστικά μας ταμεία καταρρέουν!!!! Κι έτσι, αν γίνουν περικοπές μισθών, ανάλογη μείωση θα υπάρξει και στις ασφαλιστικές εισφορές, πράγμα που θα σήμαινε τη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος….

Συμπέρασμα: ευτυχώς που το ταμείον είναι μείον!!!

Επιτέλους μείωση!!!

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχώρησε το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στον προσδιορισμό νέων τιμών για 1.551 φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αποτελούν το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Το ποσοστό μεσοσταθμικής μείωσης των τιμών κινείται στο 30%. Οι τιμές έχουν ήδη σταλεί στα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή να καταθέσει τη γνώμη της και οι υπηρεσίες να προχωρήσουν  στην έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων.

Αναμφισβήτητα θετική ενέργεια του υπουργείου, που αναμένεται να ανακουφίσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες ενέργειες από την κυβέρνηση, και ειδικά στο χώρο της υγείας.

Για κάτι τέτοια σας ψήφισε ο κόσμος κ. Παπανδρέου!! Αυτά περιμένει από την κυβέρνησή σας: να μειώσετε τις τιμές στα φάρμακα, να περιορίσετε τις μίζες από τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία και στα δημόσια έργα, να φορολογήσετε τις τράπεζες (τις οποίες το φορολογικό νομοσχέδιο αφήνει ανέπαφες), να περιορίσετε τη φοροδιαφυγή, να πατάξετε τη διαφθορά αλλά και τη γραφειοκρατία στο δημόσιο τομέα και να στηρίξετε τη μικρομεσαία επιχείρηση με μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, ώστε να μη χάσει ο κόσμος τη δουλειά του!!!

Γι’ αυτά πήρατε εντολή στις 4 του Οκτώβρη, και όχι για να μειώσετε μισθούς και να πάρετε πίσω κεκτημένα δεκαετιών!!!

Πρόγραμμα για επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα που αφορά στην επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΕΔ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα αρχίσει την 26-4-2010 σύμφωνα με την με αριθμ.B116995/23-4-2010 απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού.

Διαβάστε την ΚΥΑ και ολόκληρο το έντυπο του ΟΑΕΔ εδώ

Ίδρυση επιχείρησης σε ένα βήμα και μία μέρα

Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων έχει συντάξει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το Νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, “εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του ΥΠΟΙΑΝ για τη δραστική μείωση των διοικητικών εμποδίων που παρακωλύουν την επιχειρηματική προσπάθεια, όπως επίσης και τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων πολιτών”.

Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, στον δικτυακό τόπο opengov.gr/ypoan.Η διαβούλευση για τις βασικές αρχές του Σχεδίου Νόμου για την απλούστευση των  διαδικασιών ίδρυσης των προσωπικών και  των κεφαλαιουχικών εταιρειών έχει καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου

Σταθερά στην πρώτη θέση στις αυξήσεις!!

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάρτιο- 2010, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα,
Συγκεριμμένα:
*Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 3,9% όταν ο μέσο όρο της Ε.Ε είναι 1,4%
*Η Ελλάδα πρώτη στόν σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 4,2%.
*Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές με 20% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 2,7%.
*Η Ελλάδα πρώτη στις υπηρεσίες μεταφορών με αύξηση 10,9% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 2,7%
*Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με 50% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 20,2%
*Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση στα κομμωτήρια με 4,9% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,5%
*Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση σε καφετέριες και εστιατόρια με 3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,1%
*Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση στο κρέας με 1,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,9%
*Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 2,6% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,8%.

Και όλα αυτά, σε περίοδο κρίσης!!!! Είναι φανερό ότι ο Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας προσπαθεί να διατηρήσει σταθερό το εισόδημά του….Κι αυτό το κάνει αυξάνοντας τις τιμές, αφου το πλήθος των πελατών έχει πλέον μειωθεί.Αυτή είναι η λογική του ¨Ελληνα!!! Ας πληρώσουν οι άλλοι!!!

Καλό είναι να μπει νερό στο κρασί σας κύριοι…Γιατί η αγοραστική δύναμη του Έλληνα ολοένα και μειώνεται. Σε λίγο με τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά, και με το ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας, θα ψάχνετε τους πελάτες με τα κυάλια!! Και μόνο με μείωση των τιμών σας θα ξαναφέρετε τον κόσμο στα μαγαζιά σας!!

Εξαίρεση βέβαια στα παραπάνω, αποτελούν τα κομμωτήρια…Γιατί η ελληνίδα, έχει δεν έχει, ένα χτενισματάκι το Σάββατο θα το κάνει!!!

Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα

  24ωρη απεργία έχει εξαγγελθεί από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ελληνας σωτήρας των φτωχών παιδιών!

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Διαβάστε περισσότερα....

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

OΦΗ…..σοβαρέψου

ofi

Τί γίνεται ρε παιδιά με αυτή την ομάδα; Εκεί που πάει να ξεφύγει, ν’ αποκτήσει ένα σοβαρό προβάδισμα για τα play-off, εκεί που οι βασικοί της αντίπαλοι κάνουν γκέλες, ο ΟΦΗ φέρνει 0-0 στο "Γεντί Κουλέ" με την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία προσπαθεί ν’ αποφύγει τα play-out…

Κάτι μου μυρίζει εδώ…Κάτι ξέρει ο ΟΠΑΠ κι έχει “κόψει” τα παιχνίδια αυτά από το κουπόνι του…. Μήπως το ματσάκι το δώσαμε, και όλο το σκηνικό που ακολούθησε μετά το ματς (με τους παράγοντες του ΟΦΗ να ωρύονται), ήταν η δεύτερη πράξη ενός καλοστημένου έργου;

Δεν έχω απάντηση…..όμως όπως και να’ χει , ντροπή τους που κουβαλάνε τόσο κόσμο στο γήπεδο, για να δουν τα χάλια αυτά…Ντροπή τους που δε σέβονται την ιστορία αυτού του σωματείου.. Και πάνω απ’ όλα, ντροπή τους που δε σέβονται στη δύσκολη εποχή που ζούμε, τα λεφτά που έδωσε ο απλός Ηρακλειώτης για ν’ αγοράσει μετοχές της ομάδας αυτής, για να ενισχύσει την προσπάθειά της για άνοδο στην Α’ εθνική…

Υ.Γ. : Δεν είμαι ΟΦΗ…είμαι Κρητικός

Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο

tee

Εκλογές σήμερα στο Τεχνικό επιμελητήριο, και ο κόσμος μισή ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης είναι αρκετός στην πλατεία της παλιάς Λαχαναγοράς. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, με κεντρικό θέμα, (εκτός από το “πόσους ψήφους έχεις μετρήσει μέχρι τώρα;”), την εγκατάσταση του νέου αφεντικού στη χώρα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… Aπ’ ότι μαθαίνω, η αποχή για άλλη μια χρονιά είναι αρκετά μεγάλη, αφού μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει γύρω στα 1500 μέλη από τα περίπου 2500 που αριθμούν οι Νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου. Βέβαια και η αποχή είναι ένα μήνυμα προς αυτούς που τόσα χρόνια διοικούν το ΤΕΕ, καθώς τα δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών απειλούνται πολύ σοβαρά το τελευταίο διάστημα…

Ένα μήνυμα θα ήταν και αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, αλλά επειδή τα άκυρα ψηφοδέλτια δεν προσμετρούνται καθόλου στην εξαγωγή των ποσοστών, δεν το συστήνω…DSC01395

Σχετικές αναρτήσεις: Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 25ης Απριλίου 2010

Αυτοκράτορας!

Αυτοκράτορας!

Διαβάστε εδώ