ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Euro τέλος. Πίσω στην πραγματικότητα

Μπορεί ο Σαμαράς για 6 λεπτά να μας έδωσε πίσω την ελπίδα με το γκολ της ισοφάρισης, αλλά σύντομα προσγειωθήκαμε ξανά στην πραγματικότητα. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απόψε μπορούσε να κάνει περισσότερα. Αλλά έκανε περισσότερα απ’ ότι μπορούσε σε αυτό το τουρνουά. Και με το σφύριγμα της λήξης η σκέψη γύρισε και πάλι πίσω στην καθημερινότητα.

Ξημερώνει Σάββατο σε λίγο. Θα ξυπνήσουμε να πιούμε το καφεδάκι μας, θα πάμε το μπανάκι μας, θα κουβεντιάσουμε για τον αγώνα και την μπιπ τη Μέρκελ που πανηγύριζε σε κάθε γκολ, αλλά όταν ρούφηξε τα 2 η Γερμανία δεν την έδειξαν οι κάμερες, και το βράδυ νωρίς για ύπνο.

Η ξανθιά Ελληνίδα καλλονή που έκλεψε καρδιές στην Πολωνία θα πάει σπίτι της. Κι εμείς από Δευτέρα πίσω στη δουλειά, την ανεργία, την αναζήτηση εργασίας, την αναζήτηση της ζωής. Και ο αγώνας συνεχίζεται…

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το Γκντανσκ είναι Ελληνικό (βίντεο)!!

Απίστευτη ατμόσφαιρα στο Γκντανσκ της Πολωνίας από τους Έλληνες φίλαθλους! Δείτε τα 6 βίντεο που ακολουθούν:

Ελπίζω στο Σαμαρά…

Χτες όπως γνωρίζετε ορκίστηκε κυβέρνηση. Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός οικονομικών ο Ράπανος, και άλλοι 16 υπουργοί, επτά αναπληρωτές υπουργοί και 14 υφυπουργοί.  Βέβαια δεν είναι καθόλου ολιγομελές το κυβερνητικό σχήμα όπως είχε προαναγγέλλει ο Σαμαράς, αλλά ποιος νοιάζεται; Με τη μείωση 30% στους μισθούς τους θα σκαντζάρουμε τη ζημιά…
Εγώ προσωπικά σήμερα είμαι χαρούμενος. Και αιτία είναι ο Σαμαράς…

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δ.Τ: Ανθρώπινα δικαιώματα και Κινηματογράφος

image Η Ομάδα 17 Ηρακλείου της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω, αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με προβολές 4 ταινιών, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Η Διεθνής Αμνηστία επιθυμεί εκ νέου να τονίσει το καθήκον και της Πολιτείας και των ενεργών πολιτών με γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη να προασπίσουν από κάθε επιβουλή τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ :

Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Give ως γνωστόν σημαίνει δίνω.
Κι επειδή κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά το χειρισμό του ρήματος αυτού, μια ομάδα Ηρακλειωτών, κόντρα στο ρεύμα των καιρών δημιούργησε τούτη την ομάδα της προσφοράς (κάντε κλικ στην εικόνα).
image
Μέσα εκεί « συναντώνται» άνθρωποι που, σε αντίθεση με τους στυλιζαρισμένους πολιτικούς και τον ξύλινο λόγο τους, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ανέχεια και γι’ αυτό ακριβώς μοιράζουν όχι το περίσσευμα αλλά τις περισσότερες φορές το υστέρημα τους σε άλλους που πιθανόν να το έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από τους ίδιους.
Κι αν αποφάσισα να δημοσιοποιήσω περισσότερο το θέμα της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι ούτε για να το διαφημίσω ούτε για να το επαινέσω…

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

MERKEL, WIR KOMMEN!!!

Επειδή το παίζουμε πολύ “υπεράνω” τελευταία στην Ελλάδα, και δεχόμαστε την κάθε …μαλ..κια που γράφουν,  ήρθε η ώρα να πέσουμε κι εμείς στο επίπεδο των Γερμανικών φυλλάδων και sites:

MERKEL, WIR KOMMEN!!!

MERKEL FOOTBALL

Καστρινή η καταγωγή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Αρχείο:Solomos portrait 2.jpgΜετά την άλωση του Μ. Κάστρου από τους Τούρκους, πολλές τοπικές οικογένειες όπως των Κορνάρων, των Δαμασκηνών , των Θεοτοκόπουλων και άλλων, μεταξύ των οποίων και οι οικογένεια Σολωμού, κατέφυγαν στα Εφτάνησα για να γλιτώσουν από την τούρκικη κυριαρχία.
Το γεγονός βέβαια της κρητικής καταγωγής του ο εθνικός μας ποιητής το αποδείκνυε και με τα γραφτά του, όμως εν καιρώ ήλθε για να το αποδείξει και η ιστορική έρευνα καθώς δίπλα σε κάποια άλλα στοιχεία που ήδη υπήρχαν, ήλθε για να προστεθεί κι ένα έγγραφο που ανασύρθηκε από το τούρκικο ιστορικό αρχείο του Ηρακλείου και αναφέρεται σε ένα στενό συγγενή του Διονυσίου Σολωμού. Σε κάποιο θείο του από τον παππού του, ονόματι Νικόλα Σαλαμών, κάτοικο του Μεγάλου Κάστρου έως την στιγμή που η πόλης παρεδόθη στους Τούρκους. Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή πανεπιστημίου Ν. Τωμαδάκη, το έγγραφο αυτό δείχνει καθαρά πως η οικογένεια του Σολωμού κατοικούσε στο Ηράκλειο και ότι χωρίς καμιά αμφιβολία ο εθνικός μας ποιητής είναι απ΄ ευθείας απόγονος της οικογένειας τούτης. Υπήρξαν φυσικά κι άλλοι Σαλαμών στην Κρήτη κι ιδιαίτερα στο διαμέρισμα της Σητείας όμως το συγκεκριμένο έγγραφο λέει καθαρά πως....

Αντώνη, να θυμάσαι τι ορκίστηκες…

Αντώνη, θυμάσαι τα λόγια που είπες πριν λίγο; Εκεί, μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχιεπίσκοπο; Είπες:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας, Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού».
Του Ελληνικού λαού Αντώνη… Όχι των Τραπεζών, ούτε των εφοπλιστών. Του Ελληνικού Λαού.
Και θα ξεκινήσεις στραβά αν ορίσεις υπουργό οικονομικών τον προέδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλη Ράπανο

Ελλάδα – Γερμανία 1-0 (βίντεο)!!

Φυσικά και έχουμε κερδίσει τη Γερμανία στο παρελθόν! Και μάλιστα με απίστευτη 11άδα! Δείτε το παρακάτω βίντεο…

Άλλοθι (βίντεο)

image Η νέα κυβέρνηση είναι θέμα ωρών, όπως όλα δείχνουν με συμμέτοχη ή στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι συνεργασίες είναι γενικά ένα καλό πράγμα, και ειδικά στη δημιουργία κυβέρνησης που θα χειριστεί πολύ σημαντικά θέματα, αφού ο ένας ή οι δύο θα τραβούν τα λουριά του πρώτου ή των δύο άλλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, κρατώ μια επιφύλαξη.
Όπως ο κος Σαμαράς ξέχασε πολύ γρήγορα την αναδιαπραγμάτευση, κι έσπευσε στο πρώτο του διάγγελμα να διαβεβαιώσει ότι “θα τηρήσουμε τις υπογραφές μας”  , έτσι και ο κος Κουβέλης γρήγορα ξέχασε τη “σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο” και πέρασε στη “σταδιακή εξάλειψη δυσμενών όρων του μνημονίου”. Θα μου πείτε, 6ο κόμμα είναι , πρέπει να συμβιβαστεί. Συμφωνώ. Αυτό άλλωστε σημαίνει συνεργασία. Αλλά όχι και να αρνηθείς τη βασική σου θέση, την οποία είχες κάνει και σημαία!
Πάμε παρακάτω όμως. Εγώ δε θα πω ότι ο Μπαρμπα-Φώτης ...

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πάμε σαν άλλοτε

Βλέπω τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην τηλεόραση να είναι μεσ’ την καλή χαρά. Και γιατί να μην είναι άλλωστε; Δεν είναι λίγο βλέπετε να έχει το κόμμα του 12% και παρόλα αυτά να συμμετέχει στην κυβέρνηση, ασκώντας μάλιστα την ίδια πολιτική που το έφερε από το 40% στο 12%.
Τελικά αυτό είναι που μετράει. Να είσαι στα πράγματα. Αυτό άλλωστε ήταν η βασική επιδίωξη του παλαιού δικομματισμού. Όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, έκανε τα ρουσφέτια της ΝΔ, και ανάποδα. Νομίζεται ότι θα τα βάψει μαύρα π.χ. ο Καρχιμάκης στο Λασίθι; Αφού θα είναι παρόντας ο Πλακιωτάκης στη βουλή! Όλα τα αιτήματα θα διεκπεραιώνονται!  Το ίδιο θα κάνει και ο Μανώλης στο Ηράκλειο για τους Πασοκτζίδες φίλους του. Και η ζωή συνεχίζεται.
Σα να μην υπήρξαν ποτέ τα τελευταία 2 χρόνια. Σα να μη βγήκε ποτέ ο λαός στις πλατείες. Σα να μην ....

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Paul Krugman: Η Ελλάδα είναι το θύμα

Από τότε που η  Ελλάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, έχουμε ακούσει πολλά για το τι συμβαίνει με κάθε τι το Ελληνικό. Μερικές από τις κατηγορίες είναι αλήθεια, μερικές είναι λάθος - αλλά όλα αυτά είναι εκτός θέματος. Ναι, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην οικονομία στην Ελλάδα, την πολιτική της και χωρίς αμφιβολία την κοινωνία της. Αλλά αυτές οι παραλείψεις δεν είναι αυτό που προκάλεσε την κρίση που διαλύει την Ελλάδα, και απειλεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Όχι, οι ρίζες αυτής της καταστροφής βρίσκονται βορειότερα, στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, όπου αξιωματούχοι δημιούργησαν ένα βαθιά - ίσως μοιραία - ελαττωματικό νομισματικό σύστημα, και κατόπιν όξυναν τα προβλήματα του εν λόγω συστήματος με την αντικατάσταση της ηθικολογίας με την ανάλυση. Και η λύση στην κρίση, αν υπάρχει, θα πρέπει να προέλθει από τα ίδια μέρη.
Έτσι, για τις ελληνικές αδυναμίες: η Ελλάδα έχει πράγματι πολύ μεγάλη διαφθορά και πολλή μεγάλη φοροδιαφυγή, και η ελληνική κυβέρνηση είχε μια συνήθεια να ζει πέρα ​​από τις δυνατότητές της. Από εκεί και πέρα...

Σκάσε και πλήρωνε… ΕΣΥ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΕΣ…


Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη:
Μπορεί η γενιά του πολυτεχνείου να μας έφτασε στην κατάντια που μας έφτασε αλλά κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι δεν θα έλεγα με τίποτα ότι πηγαίνουμε πίσω.
Δυστυχώς έδωσε ρεσιτάλ πάλι χθες η Ελληνική βλακεία… ή αν θες ο ελληνικός ωχαδελφισμός.
Γιατί ρε αδερφέ μου εντάξει, έχουμε πολλά καλά εμείς οι Έλληνες, καμιά αντίρρηση, αλλά έχουμε και κάτι κακά μα τι κακά…κακά που είναι Παναγία μου σώσε… Παναγία μου ξεμίστευε που λένε και στο χωριό μου.
38,8% ήταν το ποσοστό χθες που στάθηκε αδιάφορο για την μοίρα της χώρας μας.
Τουτέστιν, κι ενώ όλοι περίμεναν πως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης το ποσοστό αποχής θα ήταν σημαντικά μειωμένο, 40%, λίγο πιο κάτω από το μισό του πληθυσμού δηλαδή, επέλεξαν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα αντί να ασκήσουν το υπέρτατο δημοκρατικό τους καθήκον.
Αντί να πιάσουν το μόνο όπλο που διαθέτουν στα χέρια τους και να κυνηγήσουν αυτούς που τους έχουν εξαθλιωμένους και λιμοκτονούντες εδώ και δυόμιση χρόνια τώρα-επιεικώς δεν αναφέρομαι σε άλλη χρονική περίοδο- σήκωσαν τα χέρια ψηλά και σαν δειλοί έστριψαν την πλάτη.
Ε όρσε στα μούτρα σου λοιπόν ραγιά προσκυνημένε… σκύβε, δέξου αδιαμαρτύρητα το καμουτσί να σφυρίζει πάνω από την πλάτη σου και πλήρωνε… πλήρωνε και μη μιλάς…σκάσε και πλήρωνε:
1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ.
2) Φόρο για τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, πέρα από το ΦΑΠ.
3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ 2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης εκκρεμούν στις εφορίες
της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων και σπιτιών!.....

Θα το παλέψουμε

image Ο Ελληνικός λαός μίλησε και πάλι… δια της απουσίας του! Το 38% των Ελλήνων επέλεξαν ν’ αφήσουν τους άλλους να εκλέξουν και τη δική τους κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα γνωστό πλέον…
Το 29,66% των ενεργών πολιτών της χώρας επέλεξε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή συμφωνούν με το πρόγραμμά της ή αν τρομοκρατήθηκαν από τα ψεύτικα διλλήματα που έθεσε συνεπικουρούμενη από τους δανειστές και “εταίρους” μας.  Ή αν απλά υπέκυψαν στις πιέσεις και τις “συμβουλές” των αφεντικών τους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα αναγκαστούν να διώξουν κόσμο (τα παραδείγματα στο Ηράκλειο δυστυχώς είναι πολλά) ή αν πίστεψαν αυτούς που τους είπαν ότι θα τους “βάλουν” κάπου. Το αποτέλεσμα όπως και νά ‘χει είναι αυτό, και πρέπει να είναι σεβαστό απ’ όλους μας.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να μας αρέσει. Προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Επειδή ...

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος : ΝΔ 29,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27,1%

Σύμφωνα με τη Singular Logic:

image

Νικητής η ΝΔ στο 100% του exit poll!

Η χαμηλότερη τιμή της ΝΔ 28,6% είναι ψηλότερη από την ψηλότερη του ΣΥΡΙΖΑ 28,4%.

DSC00608

Exit poll: ντέρμπυ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Μπροστά μισή μονάδα η ΝΔ στο ένα, και μια μονάδα ο ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο!

Στο 75% του exit poll των εταιριών ALCO, MRB, Metron Analysis, Οpinion και ΜΑRC :

image Στις 8:00 θα δοθεί ακριβέστερη πρόβλεψη

Ενώ στο exit poll της public issue:

image

Βίντεο με τους πανηγυρισμούς στο Ηράκλειο Κρήτης για την πρόκριση της Εθνικής στους 8 του euro2012

Αλίμονο στη χώρα που κυβερνιέται με το φόβο

Έφτασε η μεγάλη μέρα. Πάμε για την κάλπη. Τέλος τα διλήμματα, οι αγορεύσεις, οι αναλύσεις, οι εκβιασμοί. Στο παραβάν μέσα είμαστε μόνο εμείς και η κάλπη. Ούτε ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας, ούτε η Τρέμη με τον Πρετεντέρη, ούτε η Μέρκελ με τον Ολάντ. Εμείς και ο εαυτός μας. Και τα παιδιά μας…

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου μπήκα μέσα στο παραβάν με το γιο μου. Μικρό παιδάκι βλέπετε, οπότε μου το επέτρεψαν. Μάλιστα, έριξε ο ίδιος το φάκελο στην κάλπη. Έτσι, να μαθαίνει από τώρα ότι έχουμε υποχρέωση κι ευθύνη να ψηφίζουμε…

Με ευθύνη λοιπόν και σήμερα θα πάω στην κάλπη. Πάλι με το γιο μου, για να μου θυμίζει κάθε δευτερόλεπτο την ευθύνη που έχω απέναντί του. Χωρίς φόβο, αλλά με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αλίμονο στη χώρα που κυβερνιέται με το φόβο. Αλίμονο σ’ αυτόν που βάζει το φόβο πάνω από την ελπίδα. Αυτό είναι σκλαβιά. Και ο Έλληνας τη σκλαβιά δε τη σηκώνει για πολύ.

Καλή ψήφο!

To λογότυπο της google είναι αφιερωμένο στις Ελληνικές εκλογές!

Τη μεγάλη σημασία των Ελληνικών εθνικών εκλογών όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται η google, η οποία σήμερα 17 Ιουνίου 2012, έχει αφιερώσει το λογότυπό της σε αυτές! Ελληνικές σημαίες, παραβάν και κάλπη συνθέτουν το λογότυπου της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο:

Ας φροντίσουμε λοιπόν να τη δικαιώσουμε, αλλάζοντας την πορεία της χώρας και της Ευρώπης προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση! Προς την κατεύθυνση που η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από το χρήμα και τις τράπεζες!

Ή Ελλάδα στους 8 του Euro 2012. Απίστευτες δηλώσεις Σάντος για την Ελλάδα: "Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα"!

Η Ελλάδα τα κατάφερε! Με το πάθος που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, έπαιξε ... 2 δεύτερα ημίχρονα και κατάφερε με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο να προκριθεί στους 8 του Εuro 2012. 



Πέρα όμως από το απίστευτα καλό και με πάθος παιχνίδι της Εθνικής μας, μεγάλη εντύπωση μου έκαναν οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή της εθνικής μας  Φερνάντος Σάντος σε προβοκατόρικη, πολιτικού χαρακτήρα ερώτηση ξένου (Γερμανού;;;) δημοσιογράφου.
Ερωτόμενος λοιπόν για τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στη χώρα, ο Πορτογάλος προπονητής, που εμφανίστηκε με γαλανόλευκο κασκόλ στη συνέντευξη Τύπου, δεν μάσησε τα λόγια του:

«Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα» .

Μπράβο στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την απίστευτη πρόκριση!
Μπράβο στον προπονητή όχι για τη νίκη, αλλά για την απάντησή του!