ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θα το παλέψουμε

image Ο Ελληνικός λαός μίλησε και πάλι… δια της απουσίας του! Το 38% των Ελλήνων επέλεξαν ν’ αφήσουν τους άλλους να εκλέξουν και τη δική τους κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα γνωστό πλέον…
Το 29,66% των ενεργών πολιτών της χώρας επέλεξε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή συμφωνούν με το πρόγραμμά της ή αν τρομοκρατήθηκαν από τα ψεύτικα διλλήματα που έθεσε συνεπικουρούμενη από τους δανειστές και “εταίρους” μας.  Ή αν απλά υπέκυψαν στις πιέσεις και τις “συμβουλές” των αφεντικών τους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα αναγκαστούν να διώξουν κόσμο (τα παραδείγματα στο Ηράκλειο δυστυχώς είναι πολλά) ή αν πίστεψαν αυτούς που τους είπαν ότι θα τους “βάλουν” κάπου. Το αποτέλεσμα όπως και νά ‘χει είναι αυτό, και πρέπει να είναι σεβαστό απ’ όλους μας.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και να μας αρέσει. Προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Επειδή ...
χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Χάθηκε η ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Να ανακτήσουμε και πάλι το κουμάντο της πατρίδας μας. Αλλά πιο πολύ στεναχωρήθηκα επειδή – συνολικά ως λαός - δεν είχαμε τα κότσια… Επειδή τρομάξαμε με το άγνωστο, και συμβιβαστήκαμε με τη γνώριμη δυστυχία. Επειδή ο φόβος νίκησε την ελπίδα. Επειδή γι’ ακόμα μια φορά δεν φανήκαμε αντάξιοι της ιστορίας μας…
Η ζωή συνεχίζεται όμως. Η χώρα θα αποκτήσει κυβέρνηση, κι εγώ θα επικροτώ τις θετικές της ενέργειες και θα είμαι “αντίπαλος” σε αυτές που μειώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.
Σε κάθε περίπτωση, δε θα πεθάνουμε.  Εκτός αν μας αναγκάσουν. Αλλά δε θα το καταφέρουν τόσο εύκολα. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραγωγικές ηλικίες της χώρας από 18-54 απέρριψαν το πολιτικό κατεστημένο και ψήφισαν προοδευτικά. Κάτι αλλάζει. Και όσοι μείνουμε εδώ – γιατί πολλοί νέοι ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες – θα το παλέψουμε να έρθει μια ώρα αρχύτερα. Όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου