ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Φρεσκάρισμα μνήμης (βίντεο)

από το http://antiylhblog.blogspot.gr/

Αναγνώστης: Ευχαριστούμε τις αρχές της πόλης…

Αντίπαλε...

ώρα 1και 30 χτες το βράδυ σε ένα σπίτι στα Καμίνια, 700 μέτρα μακριά από το θρυλικό envy....και όμως τα τραγούδια από το ''νόμιμο'' κτίσμα ακούγονται επτακάθαρα (συγγνώμη που στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν ακούγεται η θεία φωνή του Βασίλη Καρρά, αλλά μία δεύτερη).

Ευχαριστούμε τις αρχές τις πόλεις, την αστυνομία και τους εισαγγελείς που με την μη τήρηση του νόμου μας διασκέδασαν μέχρι τις 4 το πρωί!

Αναγνώστης

(Οι “αντίπαλοι” είχαν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο θέμα, στην ανάρτηση: Παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου, και μαφία της νύχτας: απούσες οι αρχές.. )

ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ…

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη:
Φωτογραφία: Άλλη μια παραλλαγή του γνωμικού του κ.Καζαντζάκη...!!!
Είμαστε τα πάντα.. Αλλά δεν είμαστε ελεύθεροι...Μερικές ώρες απομένουν ακόμα για να λήξει  μια θεατρική παράσταση που διαρκεί τώρα σαράντα ολόκληρα χρόνια… κι η γης τρέμει συθέμελα κάτω από τα πόδια των «ηθοποιών» που αυτόκλητοι γέμισαν  πρώτα  με βραβεία τις ζωές τους και στην συνέχεια τις δικές μας τις ζωές με φόβο.
Μην τους ακούτε… στην μάσκα που ακόμα φορούν προσπαθούν να μην επιτρέψουν στον φόβο, που έχει μετατραπεί σε πανικό, να φανεί…
Μην τους ακούτε… τρέμουν σας λέω…
Κι επειδή ως γνωστόν η καλύτερη άμυνα είναι πάντα η επίθεση προσπαθούν να επιτεθούν με φόβο στον φόβο… προσπαθούν να μεταφέρουν τον φωλιασμένο στις δικές τους ψυχές φόβο, στις δικές μας…
Όμως όχι… αύριο είναι η τελευταία τους ευκαιρία να γλιτώσουν  και δεν θα τους την δώσουμε.
ΌΧΙ Συνέλληνες… εμείς που πεινάμε...

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Σταύρο Θεοδωράκη (βίντεο)

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Σταύρο Θεοδωράκη, από τo “protagon.gr” . Σε κρατάει ως το τέλος και απαντά σε ΟΛΑ τα ερωτήματα με απλή γλώσσα και χωρίς περιστροφές.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

30 ευρώ το κεφάλι πάει η ψήφος στην Αχαΐα (ήχος)

image Συνομιλία με “Αρχηγό” οικογένειας Ρομά από την Αχαΐα  αποκάλυψε σήμερα (15-6-2012) στον αέρα του MAX FM (τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Πάτρας) ο δημοσιογράφος Νίκος Ξανάλατος . Η αποκάλυψη αφορά στην εξαγορά ψήφων σε τσιγγάνους στην Κάτω Αχαία.
Στο ηχητικό που ακολουθεί από τον MAX FM, ο δημοσιογράφος κανονίζει την εξαγορά 60 ψήφων από την οικογένεια του “αρχηγού”, για λογαριασμό κόμματος,   έναντι 30 ευρώ για κάθε ψήφο. Μάλιστα, γίνεται κουβέντα για το πως να εξασφαλιστούνε οι ψήφοι και να μην πάνε στον “άλλο”, τον “Αλέξη”…
Ακούστε το αποκαλυπτικό απόσπασμα παρακάτω:

Το απύθμενο θράσος μιας πολιτικό-δημοκρατικής εξαθλίωσης.

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη:
Δεν είναι μόνο ότι μας βομβαρδίζουν με τρομοκρατικές απειλές τύπου « ψηφίστε μας ειδεμή θα σας γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων…»
Δεν είναι μόνο ότι σκύβουν πάνω από τα «πτώματα» που αυτοί δημιούργησαν και μας ψιθυρίζουν « ψηφίστε μας... δεν έχει σημασία που σας πεθάναμε, μόνο εμείς μπορούμε να σας αναστήσουμε ξανά…»
Δεν είναι μόνο ότι αντιμετωπίζουν όλες τις κατεστραμμένες ζωές που άφησε πίσω τους η πολιτική των μνημονίων που επέλεξαν- έστω κι αν αυτές οι ζωές είναι ζωές παιδιών- σαν παράπλευρες απλώς απώλειες…απλώς…
Δεν είναι μόνο ότι από πάνω αυτοί με γεμάτες κοιλιές συνιστούν σ΄ εμάς τους αποκάτω με την άδεια κοιλιά να κάνουμε υπομονή και μάλιστα καθήμενοι ήσυχα…
Δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι… έχουν επιπλέον κι εκείνο το απύθμενο θράσος του ζήτουλα που καραδοκεί έξω από την πόρτα σου ίσαμε να βαρεθείς και να βάλεις το χέρι στη τσέπη.
ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟ-ΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;
ΗΡΘΑ ΠΟΤΈ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ;
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΈ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΈΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ;;;;;;;;;;;;;;
Ε που λοιπόν να πάρει η ευχή να πάρει...

Τι θα ψηφίσω στις 17 Ιούνη

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Την 17η Ιουνίου ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει τι είδους κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Ποια είναι τα δεδομένα κατά τη δική μου άποψη και εκτίμηση μέχρι αυτή τη στιγμή;
  • Οι δανειστές λένε ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση μόνο με την τήρηση των δεσμεύσεων. Όποτε οποιαδήποτε πρόταση για δήθεν αναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση, απαγκίστρωση  είναι το ίδιο αναξιόπιστη με την πρόταση για κατάργηση του μνημονίου, αφού εμπεριέχει τον ίδιο βαθμό αβεβαιότητας ως προς την εφαρμογή της .
  • Οι πόλοι που έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι αυτός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει ...

Βιβλίο: “Ο Όρκος” του Φώτη Κατσιμπούρη

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
image Το μυθιστόρημα ''Ο Όρκος'' είναι μια προσπάθεια μυθιστορηματικής απόδοσης-αναδημιουργίας της παραλογής ''Του Νεκρού Αδερφού''. Διαδραματίζεται στη μεσαιωνική Νικόπολη της Ηπείρου, τον 9ο αι. μ.Χ. Σε μια εποχή θεοκρατίας, συγκρούσεων και ακλόνητων κοινωνικών στερεοτύπων που οι ιστορικοί έχουν ονομάσει εποχή των σκοτεινών χρόνων, δύο αδέρφια, η Αρετή και ο Κωσταντής, τολμούν να ονειρεύονται. Ονειρεύονται και θέλουν να χτίσουν τους δικούς τους κόσμους πάνω στη γοητευτική ομίχλη των παραμυθιών της γιαγιάς τους, της βάβως Αρετής. Η βία των καιρών παίρνει από τη ζωή τον πατέρα τους νωρίς. Κάποτε η εποχή της αθωότητας τελειώνει. Η Αρετή θα ερωτευτεί έναν ξένο, το Βάραγγο Χάραλντ, τον ποιητή-πολεμιστή που θα έρθει ως επισκέπτης στο σπίτι τους. Ο Κωσταντής θα στηρίξει την επιλογή της αδελφής του πηγαίνοντας αντίθετα στη θέληση των αδελφών του. Προκειμένου η Αρετή να παντρευτεί τον άντρα που αγαπά και να ξενιτευτεί στη μακρινή χώρα του...

Ήθελε ν’ αλλάξει συθέμελα την Ελλάδα ο ΓΑΠ! Και τα κατάφερε! Την ισοπέδωσε εκ θεμελίων!

Με χτεσινό μήνυμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να υπεραμυνθεί της πολιτικής που εφάρμοσε, και να προτρέψει τον κόσμο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Απ’ όσα γράφει όμως, μια φράση πραγματικά σου μένει:
“ Ήθελα μέσα σε μία τετραετία να αλλάξω συθέμελα την Ελλάδα, αλλά η ιστορία μου επιφύλαξε έναν άλλο ρόλο, να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Και αυτή την ευθύνη την ανέλαβα με όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος”.
Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ο ΓΑΠ κατάφερε να αλλάξει συθέμελα την Ελλάδα: την ισοπέδωσε εκ θεμελίων! Ας κοιτάξουμε το μικρόκοσμο του Ηρακλείου για λίγο, να δούμε το μεγάλο του κατόρθωμα: Ένας άνθρωπος κάθε μέρα αυτοκτονεί, μητέρα συλλαμβάνεται στο Ηράκλειο επειδή έκλεψε ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά της ...

Όταν η ιατρική και το πνεύμα δημιουργούν μια κοινή συνισταμένη

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Με το πρώτο της κιόλας βιβλίο «ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ» η γιατρός κ. Βάσω Αποστολοπούλου- Αναστασίου εισχώρησε δυναμικά στο χώρο της συγγραφής καθώς διατήρησε ευλαβικά την συνέπεια που είναι απαραίτητη για να μπορεί εκτός από το τίτλο της γιατρού να της αποδώσει κανείς και τον τίτλο του συγγραφέα.
Βιβλίο καλογραμμένο τo βιβλίο της, χωρίς περισσεύματα και παραφιλολογίες για να γεμίζει σελίδες, μέσα από «ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ» η κ. Αποστολοπούλου μας κάνει γνωστό το κλίμα της προπολεμικής Ελλάδας και τις συνέπειες ενός εμφύλιου, εξίσου όμως και ενός δυνατού έρωτα τόσο καλά, που νομίζω πως αξίζει το κόπο να γνωρίσουμε περισσότερο και την ίδια.
1. Θα «χορέψεις» μαζί μας κ. Βάσω;
Τιμή κι ευχαρίστησή μου! Ο χορός είναι μια από τις αδυναμίες μου!
2. Τι «χορούς» προτιμάς;
Τους δύσκολους. Αυτούς που με προκαλούν να εξερευνήσω τις ικανότητες και να δοκιμάσω τις αντοχές μου.
3. Ρισκάρεις κ. Βάσω;Στην προσωπική μου ζωή συχνά. Στην ...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μετά την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, θα ακολουθήσει ο ηλεκτροφωτισμός στο δήμο Χερσονήσου;

Θα έχετε πιθανότατα πληροφορηθεί ότι ο δήμος Χερσονήσου και ο δήμαρχός του κος Δοξαστάκης, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε καλέσει και το Φούχτελ στην Κρήτη να του δώσει συμβουλές, έχει ήδη παραχωρήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου σε ιδιώτες, και συγκεκριμένα στην  “Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ”.  Η συνολική δαπάνη για το δήμο για 3 χρόνια προβλέπεται στα 9.034.472,07 €, ενώ εκτός από τα χρήματα αυτά παραχωρεί και 14 απορριμματοφόρα οχήματα και 1 σάρωθρο στον εργολάβο! Ο εργολάβος υποχρεούται να έχει 60 άτομα προσωπικό για τους 5 χειμερινούς μήνες και 120 για τους υπόλοιπους 7 που θεωρούνται “τουριστικοί” (ολόκληρη η σύμβαση εδώ), και όχι 140 άτομα για 3 χρόνια όπως δήλωσε. Επίσης στη σύμβαση αναφέρεται ότι, κατά το δυνατόν - και όχι υποχρεωτικά - τα άτομα που θα προσληφθούν θα είναι από το δήμο Χερσονήσου. Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτική ρήτρα γι’ αυτό στη σύμβαση!!!
Και απ’ όλη αυτή την ιστορία ο δήμαρχος θεωρεί ότι ...

Απλά και γρήγορα

Γράφει ο Alanis Alitampourakis
clip_image002Απλά και γρήγορα, τι ΔΕΝ θα ψηφίσω:
ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ -> Γιατί έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση
ΚΚΕ -> Γιατί δεν “ζει” στο 2012
ΣΥΡΙΖΑ -> Γιατί δεν θεωρώ έντιμη τακτική την διγλωσσία (Αλ. Τσίπρας: Νέα εποχή τη Δευτέρα με δέσμευση στο ευρώ) ακόμα και αν προέρχεται από απειρία. Δεν με έχει πείσει ούτε ότι θέλει να κυβερνήσει ούτε ότι θα πραγματοποιήσει αυτά που λέει, αν και για μερικά από αυτά το εύχομαι…και όλα αυτά σε μια κοινωνία εν βρασμώ με στρατούς (casus belli) από 1.5+ εκ ανέργους, 1εκ μετανάστες και κάνα μύριο ακόμα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που απ΄ ‘οτι φαίνεται ίσως τους λείπουν μόνο τα όπλα. Δηλαδή εν ολίγοις, η διαφωνία μου έχει να κάνει περισσότερο με το ηθικό και πρακτικό τμήμα προσέγγισης του ψηφοφόρου και την πιθανότητα “εξαπάτησής” του για άλλη μια φορά από ένα κόμμα.
Θα ψήφιζα ένα εκ των :

Έτσι διαγράφονται νόμιμα τα πρόστιμα και τα τέλη των καταστηματαρχών στο δήμο Ηρακλείου! Γνωστή επιχείρηση στους τυχερούς που… βρήκαν κατανόηση!

Στη διαύγεια δημοσιεύτηκε η 419/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με την οποία γίνεται έγκριση των πρακτικών της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ Δήμου και δημοτών. Με την απόφαση αυτή διαγράφονται πρόστιμα, αλλά και τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου από καταστηματάρχες του δήμου, ύψους συνολικά 30.000 ευρώ, αφού πρώτα εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή.
Μεταξύ των επιχειρήσεων των οποίων διαγράφονται κυρίως πρόστιμα από την επιτροπή αυτή, είναι η γνωστή εταιρία ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ, το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. αλλά και η επιχείρηση που διατηρεί ο γιος του πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Ηρακλείου Γεωργίου Βασιλειάδη, Βασίλης.
image
image
Παρόλο που η επιτροπή αυτή έχει σκοπό την επίλυση οικονομικών διαφορών μεταξύ δημοτών και δήμου, όλοι οι προσφεύγοντες εντελώς τυχαία είναι...

Δημοκρατική Συμμαχία: Προσεχώς ψιλικατζίδικο!

Μετά τη μη είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας  στη βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου και την απόφαση της Ντόρας να ενταχθεί το κόμμα της στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μη χάσουν οι βουλευτές της και η ίδια τις καρέκλες τους , τα γραφεία της ΔΗ.ΣΥ στη Λ. Κνωσού στο Ηράκλειο εναρμονίζονται με την απόφαση της προέδρου. Έτσι, μετατρέπονται προσεχώς σε… ψιλικατζίδικο!

Ήτανε που ήτανε, τώρα απλά μπήκε και η σωστή ταμπέλα!

DSC06142

image

Μέγας Αλέξανδρος: Ο θάνατος και οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
323 14 Ιουνίου Π.Χ. Κι ο Μέγας Στρατηλάτης Αλέξανδρος πεθαίνει κάτω από περίεργες συνθήκες στη Βαβυλώνα. Είναι μόλις 33 χρονών!

Οι συνθήκες του θανάτου του Μεγάλου Στρατηλάτη περίεργες κι αδιευκρίνιστες έως ακόμα και σήμερα. Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιος σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο.
Στην απεγνωσμένη όμως αναζήτηση μιας πιθανής σκευωρίας κατά της ζωής του Αλεξάνδρου, πολλοί ιστορικοί κατέληξαν σε κάποιες πιθανές εκδοχές:
Ο Πλούταρχος αναφέρεται σε διάφορα πιθανά σενάρια ενοχής, με βασικότερα, αυτό της διχόνοιας που υποκίνησε η μητέρα του Αλέξανδρου Ολυμπιάδα με τον διοικητή της Ευρώπης στρατηγό Αντίπατρο, και τον γιο του Κάσσανδρο. Στις συνωμοσίες δηλητηριασμού εμπλέκουν, τους δύο οινοχόους του Αλεξάνδρου τον Μήδιο και Ιόλλα (γιο του Αντίπατρου), αλλά και τον δάσκαλό του, τον άριστο άνθρωπο και πανεπιστήμονα Αριστοτέλη. Ασφαλώς και κάποια σενάρια δολοφονίας του Αλεξάνδρου απ’ την πλευρά των Ελλήνων, δεν στερούνται ενδείξεων, αλλά ο τρόπος της θανάτωσης του Αλεξάνδρου, είναι που μας παραπέμπει έντονα σε χαλδαιο-περσικό τρόπο δολοπλοκίας, κάτι που αδικαιολόγητα παραβλέπουν οι ιστορικοί.
Αξίζει να αναφερθούμε όμως  στο τι ζήτησε ο Αλέξανδρος όταν ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του που ήταν οι παρακάτω:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δ.Τ: “Να το ξεχάσουν το Fast Track”!

Χθες διαπιστώσαμε ότι δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ (αρ. 1787 Β/ 6-6-12) οι αποφάσεις ένταξης τριών μεγάλων επενδύσεων Β-ΑΠΕ στην Κρήτη και άλλα τέσσερα επενδυτικά σχέδια, μεταξύ των οποίων το σχέδιο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.
Πρόκειται για τα σχέδια:
«Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), που περιλαμβάνει κατασκευή 33 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου» κυριότητας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»,
«Κρήτη Πράσινο Νησί, που περιλαμβάνει κατασκευή 36 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.005,10 MW, στην Κρήτη και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου», κυριότητας του Ομίλου «ELICA GROUP» και...

Έως πότε θα επιτρέπουμε να μας δολοφονούν;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Η αυτοκτονία της ημέρας στην Κρήτη - 72χρονος αυτοπυροβολήθηκε στις Βούτες Ηρακλείου
Με μορφή χιονοστιβάδας πέφτουν καθημερινά μπρος στα μάτια μας οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας που έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των μνημονίων!
Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας συνάνθρωπός μας βάζει τέλος στη ζωή του μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει άσχετα αν το γεγονός περνά στα ψιλά των ειδήσεων ή για να ακριβολογώ τις περισσότερες φορές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί του.
ΜΜΕ Πολιτεία και Δικαιοσύνη απουσιάζουν επιδεικτικά από τούτη την πρωτοφανή γενοκτονία των Ελλήνων αφήνοντας την να συνεχίζεται ανεξέλεγκτα σαν επιδημητική μάστιγα.
Ουδείς εξ αυτών δεν συγκινείται.
Τα οικονομικά προβλήματα...

Δ.Τ.: “Σώστε επιτέλους τις τράπεζες και αφήσετε τους αρρώστους πού ‘κοστίζουν’ να πεθάνουν”

"Εμείς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχουμε πια κουράγιο ούτε κραυγή να βγάλουμε. Ο νέος οργανισμός εξαφανίζει το Πνευμονολογικό τμήμα, το ΩΡΛ και το Νεφρολογικό, 20 κλίνες, 19 γιατρούς, 19 νοσηλευτές, 90 διοικητικούς και τεχνικούς και κάνει αδύνατη την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Μονάδας Περιτοναικής Κάθαρσης.
Σήμερα το πρωί στις 13 Ιούνη οι νεφρολόγοι παραιτούνται. Δεν θα διαμαρτυρηθούν που κάνουν 10 – 11 εφημερίες, ούτε πού είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, ούτε επειδή ζουν συνεχώς με την αγωνία να μην έχουν υλικά αιμοκάθαρσης, ούτε πού αντί για ερυθροποιητίνη μεταγγίζουν πλέον τους ασθενείς τους, ούτε για τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου πού ακυρώνει την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης νοσηλευτικά και ιατρικά.
Δεν θα διαμαρτυρηθούν...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δ.Τ: Έκκληση στην απλή λογική

Οι πολιτικές του μνημονίου, της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας γυρίσουν στην εποχή του λύχνου. Μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας το Ηράκλειο, αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής επιβίωσης. Για πολλούς συμπολίτες μας, η εργασία, το νερό, το ρεύμα, το φαγητό - τα οποία σ ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος θεωρούνται αυτονόητα - αποτελούν είδη πολυτελείας. Αυτές οι ανάλγητες πολιτικές υπαγορεύουν να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας με άμεσες και επείγουσες ιατρικές ανάγκες (πχ μηχανική υποστήριξη), σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και άπορους. Όλα αυτά τα περιστατικά (σε κάποια από τα οποία ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες) δεν μπορεί να θεωρούνται ασύνδετα με τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές αυτοκτονίες που συμβαίνουν και στην πόλη μας.
Θεωρούμε ότι ...

Πάρ’ το για τη φάτσα – όχι για τη ράτσα (βίντεο)

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από ανθρώπους που σέβονται τα ζώα και φροντίζουν για τα αδέσποτα του δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Η πρωτοβουλία είναι του CANDIA STAR TV σε συνεργασία με το STUDIO ROSSO. Παρουσιάζει η ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΔΗ μέλος του σωματείου ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει μέλος της ζωόφιλης δράσης, η προσπάθεια έγινε προκειμένου να αναδειχτούν τα εύλογα αποτελέσματα της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, να τονιστεί πόσο σημαντική είναι η δημιουργία καταφυγίων σε όλους τους Δήμους της χώρας μας που θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων καθώς και πόσο σωτήρια είναι για τα ζώα η υπεύθυνη υιοθεσία τους.

Νέα μόδα τα … τροχήλατα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους του Ηρακλείου;

Αυτή η πόλη δε σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει! Όποτε κατέβω στο κέντρο του Ηρακλείου, κάτι θα βρω να μου τραβήξει την προσοχή! Χτες ας πούμε, ανακάλυψα περνώντας από τον πεζόδρομο της Περδικάρη (κάθετη σε Δαίδαλου και Κοραή), είδα στη μέση κυριολεκτικά του πεζόδρομου να είναι τοποθετημένα 2 τραπέζια με παγκάκια, τα οποία είχαν και ροδάκια! έχουν τη δυνατότητα δηλαδή να τσουλήσουν μετά το πέρας του ωραρίου των καταστημάτων και να αποθηκευτούν, για να ξαναπάρουν θέση στη μέση ακριβώς του πεζόδρομου με το επόμενο άνοιγμα!
pezodromos 3
Δεν ξέρω ποιος είχε τη φαεινή τούτη ιδέα, ο δήμος Ηρακλείου, ο “Γρηγόρης” που βρίσκεται στη γωνία, κάποιος άλλος καταστηματάρχης της περιοχής ή ο Εμπορικός Σύλλογος. Όποιος και να την είχε πάντως, το μόνο που δε σκέφτηκε είναι…

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΑΣΟΚ!

Ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες τους δε θα περίμεναν ο Γιώργος και ο Ευάγγελος ότι θα έβλεπαν την προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο να πραγματοποιείται … στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου! Ένα χώρο που μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών προ ημερών κατάφερνε να γεμίζει κάθε βράδυ και για μια ολόκληρη εβδομάδα!

image

Βέβαια τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Και η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ είναι ευθέως ανάλογη με τη συρρίκνωση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης που επήλθε από τη δική του πολιτική στη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, και μάλιστα με τρόπο πρόχειρο και οριζόντιο, χωρίς σχεδόν κανένα κοινωνικό κριτήριο. 

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς, λέει ο σοφός λαός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε όσους σου μείνανε θα μιλήσεις!

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-6-2012)  στις 15:44 ώρα Ελλάδος στα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, το επίκεντρο βρίσκεται 61 χλμ ανατολικά της Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος βρίσκεται στα 23 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη.
image