ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Απλά και γρήγορα

Γράφει ο Alanis Alitampourakis
clip_image002Απλά και γρήγορα, τι ΔΕΝ θα ψηφίσω:
ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ -> Γιατί έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση
ΚΚΕ -> Γιατί δεν “ζει” στο 2012
ΣΥΡΙΖΑ -> Γιατί δεν θεωρώ έντιμη τακτική την διγλωσσία (Αλ. Τσίπρας: Νέα εποχή τη Δευτέρα με δέσμευση στο ευρώ) ακόμα και αν προέρχεται από απειρία. Δεν με έχει πείσει ούτε ότι θέλει να κυβερνήσει ούτε ότι θα πραγματοποιήσει αυτά που λέει, αν και για μερικά από αυτά το εύχομαι…και όλα αυτά σε μια κοινωνία εν βρασμώ με στρατούς (casus belli) από 1.5+ εκ ανέργους, 1εκ μετανάστες και κάνα μύριο ακόμα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που απ΄ ‘οτι φαίνεται ίσως τους λείπουν μόνο τα όπλα. Δηλαδή εν ολίγοις, η διαφωνία μου έχει να κάνει περισσότερο με το ηθικό και πρακτικό τμήμα προσέγγισης του ψηφοφόρου και την πιθανότητα “εξαπάτησής” του για άλλη μια φορά από ένα κόμμα.
Θα ψήφιζα ένα εκ των :

ΔΗΜΑΡ -> Γιατί έχει κάποια ικανά στελέχη και όχι πολιτικούς καριέρας αλλά άτομα που έχουν εργαστεί και γιατί μ’ αρέσει ο Ματσαγκάνης και το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει.
ΔΗΜΞΑΝΑ-> Αν και διαφωνώ στο μεταναστευτικό και στο φορολογικό είμαι υπερ του να μπαίνουν νέα άτομα στην βουλή για πολλούς λόγους. Συμφωνώ 100% στην κλειστή θητεία βουλευτή μεταξύ άλλων.
ΔΡΑΣΗ-> Απ’ τα ελάχιστα κόμματα που έχουν ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμες λύσεις. Στα συν ότι και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίζουν τον Μάνο άρα καλός θα είναι.
ΟΙΚ. Πράσινους -> Γιατί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδος είναι το μοναδικό της περιβάλλον.
Τα “κόμματα” που δεν αναφέρονται στις 2 παραπάνω παραγράφους πολύ απλά δεν τα θεωρώ άξια αναφοράς.
Στις 6 Μαΐου για μένα ο λαός ψήφισε με ωριμότητα, ζητάει λύσεις χωρίς δικομματισμό και ουσιαστικά είπε να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι να βγάλουν τα μάτια ο ένας του άλλου αλλά να βρουν λύσεις! Πιστεύω ότι θα γίνει το ίδιο και στις 17 Ιουνίου και ότι η τρομοκρατία των ΜΜΕ δεν θα επηρεάσει τόσο πολύ. Η επόμενη μέρα θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη και ο κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ θα είναι υπαρκτός για πολύ καιρό ακόμα όποιος και να είναι στην εξουσία. Η νέα κυβέρνηση θα έχει ΜΗΔΕΝ χρόνο προσαρμογής.
Μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα θα προτιμήσω ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον δεν είναι (και τόσο) στα διαπλεκόμενα εκτός αν συνεχίσει να προσελκύει το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Και με την κατάλληλη συνεργασία ίσως κάτι γίνει…
Τέλος θα κάνω την πρόβλεψη και θα πω ότι η Γερμανία θα υποχωρήσει, ειδικά να δείξουμε κι εμείς θετικό πρόσωπο, εκτός εάν χρειαστεί να θυσιαστεί η Ελλάδα [μόνο το 2% του προβλήματος (πώς φαινόμαστε μικροί τώρα από εκεί που θα κάναμε μεγάλο μπαμ..)] για να καταλάβει η Γερμανία τα ευκόλως εννοούμενα.
Τελικά Τι Θέλεις ρε Έλληνα; ένας διάλογος που είχα ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο καιρό….
…Θέλει μια στρατηγική για την χώρα του για το που βρίσκεται, που οδεύει και ποιός ο ρόλος της στο παγκόσμιο στερέωμα, κάτι που αναζητά ανεπιτυχώς τα τελευταία 30+ έτη.
Για να τελειώνουμε, ακόμα και ο Βαρουφάκης είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και όχι μόνο υπέρ των κεφαλαίου για ανάπτυξη. Αν αύριο η Ελλάδα δεν χρώσταγε τίποτα και ξεκινούσε με την ίδια δομή στο τέλος του έτους θα ήταν πάλι ελλειμματική και θα αναζητούσε δάνεια από τις αγορές ή από άλλα κράτη που όμως έχουν ένα κοινό, υπακούν στις ίδιες οικονομικές θεωρίες οπότε είτε σε επιτόκιο είτε σε ανταλλάγματα το κόστος θα είναι το ίδιο και αυξημένο. ΔΕΝ υπάρχει λύση πέραν του εξορθολογισμού και μπορεί να γίνει με δίκαιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου