ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δ.Τ. για την άρνηση επανεισαγωγής του θέματος του φακέλου κήρυξης του Ηρώου στο μεικτό κεντρικό συμβούλιο Μνημείων

TA MNHMEIA ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΤΟ ΤΡΟΠΟ 
ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ !
ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ!
image Μετά από την κοινοποίηση του εγγράφου της 30.03.2012 του ΥΠΠΟΤ, με θέμα  την άρνηση  επανεισαγωγής του θέματος του φακέλου κήρυξης του Ηρώου στο μεικτό κεντρικό συμβούλιο Μνημείων, την οποία υπογράφει η υπεύθυνη της διεύθυνσης για την «προστασία της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς» κ. Σιγανίδου, τα μέλη του Συντονιστικού για τη διάσωση του Ηρώου του Ηρακλείου κάλεσαν τους φορείς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε συνάντηση ενημέρωσης, στα γραφεία του ΤΕΕ-ΤΑΚ, στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 6.04.2011.
Το αίτημα για κήρυξη είχε σταλεί επίσημα με σοβαρή πολυσέλιδη τεκμηρίωση από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Κρήτης τον Ιούλιο του 2011, μετά την επί τόπου επίσκεψη της Γ.Γ. του ΥΠΠΟΤ κ.Μενδώνη στις 6.05.2011,  και από τότε είχαν περάσει 9 μήνες χωρίς εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο μεικτό κεντρικό συμβούλιο. [Τόσα πολλά θέματα υπήρχαν αλήθεια που εμπόδιζαν να τεθεί το θέμα της προστασίας και της διάσωσης του ΗΡΩΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ στην ημερήσια διάταξη;] 
Στη διάρκεια της ευρείας αυτής συνάντησης όπου παρέστησαν οι εκπρόσωποι όλων των φορέων και διατύπωσαν με σαφή τρόπο την αποφασιστική τους διάθεση για κήρυξη του Ηρώου, έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα σχετικά  ζητήματα και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι Anonymous θα επιτεθούν τη μέρα των εκλογών (βίντεο)!

image Με νέο βίντεο στο κανάλι τους στο youtube, οι Έλληνες Anonymous προαναγγέλλουν επίθεση την πιθανολογούμενη ημέρα των εθνικών εκλογών!
Το μήνυμα περιέχει αναφορά και στις πολλές αυτοκτονίες που συγκλονίζουν το πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες, τη στάση των ΜΜΕ αλλά και το γεγονός ότι πολιτικοί μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό. Ακόμα, προτρέπει τους Έλληνες να παλέψουν όλοι μαζί και να αντιδράσουν ουσιαστικά ΣΗΜΕΡΑ!
Δείτε το βίντεο και το μήνυμα των Αnonymous παρακάτω:

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αρνείται η Δ/νση προστασίας νεώτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του ΥΠΟΤ να εισάγει στο ΚΑΣ προς επανεξέταση το θέμα του Ηρώου!

Αρνητική εξέλιξη είχε το θέμα χαρακτηρισμού του Ηρώου Ηρακλείου ως μνημείο, αφού η Διεύθυνση προστασίας της νεότερης  αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ, με ένα απλό έγγραφο, αρνήθηκε να εισαγάγει το θέμα στο κεντρικό συμβούλιο !

ακύρωση Αναπομπής, 30 Μάρτη 2012

Και αυτό παρά το αίτημα των φορέων της πόλης μετά από κινητοποιήσεις στα τέλη του 2010 και μετά από  θετική εισήγηση που συνοδεύονταν  από σοβαρή πολυσέλιδη τεκμηρίωση της Υπηρεσίας Νεοτέρων μνημείων Κρήτης τον Ιούλιο του 2011, αλλά και της θετική ανταπόκρισης της ίδιας της ΓΓ Πολιτισμού κας Μενδώνη μετά από αυτοψία στο χώρο του Ηρώου!

Φαίνεται πως οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το Ηρώο έχουν “δόντι”  και στο υπουργείο! Και αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι οι ίδιοι ενημέρωσαν την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Κρήτης για την ύπαρξη του παραπάνω εγγράφου, πριν ακόμη το παραλάβει επίσημα !

Το θέμα όμως δε θα τελειώσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι οι φορείς της πόλης που απαρτίζουν το συντονιστικό για τη σωτηρία του Ηρώου θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εισαχθεί ξανά το θέμα προς εξέταση στο Κεντρικό Συμβούλιο. Και σε αυτή τους την προσπάθεια, ο κόσμος του Ηρακλείου πρέπει να είναι συμπαραστάτης!

Πάρι, έχς ξεφύγ! Ο Κουκουλόπουλος επικρίνει τον 77χρονο αυτόχειρα συνταξιούχο (βίντεο) !

image Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος και βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά όμως, ξεπέρασε κάθε όριο!
Όταν κλήθηκε από το Ν. Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΙ να σχολιάσει την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας “Στην Ελλάδα έγινε το γεγονός και όχι στη Φιλανδία, που έχει το ρεκόρ αυτοκτονιών”. Στη συνέχεια ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την οικονομική κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί ο αυτόχειρας, λέγοντας: “(στο σημείωμά του) μιλά στο όνομα των πολλών, γιατί  προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια»!
Δε σταμάτησε όμως εκεί!  Έφτασε στο σημείο σχεδόν να επιρρίψει ευθύνες και στον εκλιπόντα για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα, λέγοντας:

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι μας χαιρετάει στην Ελληνική γλώσσα και μας λέει: “Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει (βίντεο)”

image "Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω στο στόμα, ΟΛΟΥΣ! Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά!"
Με αυτά  τα λόγια, στην Ελληνική παρακαλώ γλώσσα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι χαιρέτησε το κοινό που τον καταχειροκροτούσε και τον επευφημούσε, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο Διδάκτωρ του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου ΠΘ. Με τον τρόπο αυτό ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός καλλιτέχνης εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα. Αλλά όχι μόνο με αυτόν.
Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι "δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει", αλλά "όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα τα πάντα".
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το Ρομπέρτο Μπενίνι να χαιρετάει στα Ελληνικά:

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το ιδιόχειρο σημείωμα του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος (εικόνα) και το μήνυμα προς τους νέους.

Σαφές πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση του μνημονίου, πρώην (ΠΑΣΟΚ) και νυν (συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αποτυπώνεται στο ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο βρέθηκε πάνω στον 77χρονο συνταξιούχο που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στην πλατεία Συντάγματος. Βλέπετε το σημείωμα παρακάτω:

image

Λέξεις επιλεγμένες μια-μια. Φράσεις που σου αποτυπώνονται στο μυαλό και δε φεύγουν ώρες μετά την ανάγνωση του σημειώματος, απλά περνάνε συνεχώς μπροστά από τα μάτια σου ότι και αν κάνεις: “Κατοχική κυβέρνηση”. “Εκμηδένισε τη δυνατότητα επιβίωσης”. “Δε βρίσκω άλλη λύση”. “Αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου”. Φράσεις που αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο την ψυχολογική κατάσταση αυτού του ανθρώπου αλλά και τη διαύγεια του μυαλού του, την αδυναμία του ν’ ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις του αλλά και την πλήρη συναίσθηση των πράξεών του.

Αυτός ο άνθρωπος όμως, εκτός από το μήνυμα στους κυβερνώντες, επέλεξε με το θάνατό του να στείλει ένα μήνυμα και στους νέους. Με την υπερβολή: “οι νέοι κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες”, φέρνει τη νεολαία προ των ευθυνών της. Και ο δικός του θάνατος απλά είναι ο τρόπος το μήνυμα αυτό να “κάνει μπαμ”.

Ας φροντίσουμε λοιπόν ο θάνατός του να μην είναι μάταιος. Και δε λέω να βγούμε στην πλατεία συντάγματος με καλάσνικοφ. Αλλά να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που τόσο έντεχνα μας έχουν κάνει να πέσουμε. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη χώρα. Η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση που να εκπροσωπεί το λαό και όχι τα κάθε λογής συμφέροντα. Και οι εκλογές που έρχονται είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’ αυτό που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Έξω από το μουσείο Ηρακλείου οι Αρχαιολόγοι – απεργούν και σήμερα

Συγκεντρωμένοι παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο οι αρχαιολόγοι του Ηρακλείου, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα Τετάρτη 4-4-2012. Είχε προηγηθεί άλλη μια 24ωρη απεργία στις 27-3-2012.
DSC05821 Οι Έκτακτοι Αρχαιολόγοι της Κρήτης απεργούν και αντιστέκονται στο αρχαιοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης (Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος … κ.ά. διατάξεις»), το οποίο επιπλέον θα δοκιμάζει καθημερινά τις αντιστάσεις και τις αντοχές των εργαζομένων στον πολιτισμό. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει...

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O Κίτσος και η Τασούλα ψηφίζουν…Βαγγέλη!

Τροπολογία και…για την πάρτη τους!

image Τι σας έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση για τις τροπολογίες; Ακόμα και μετά το κράξιμο από πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες, εξακολουθούν απτόητοι οι υπουργοί να καταθέτουν! Και μάλιστα για την πάρτη τους!
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κατέθεσε αργά χτες τη νύχτα (2-4-2012) τροπολογία με την οποία ξεμπλοκάρουν οι τρεις δόσεις της ετήσιας  χρηματοδότησης στα κόμματα Μάλιστα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι τα ποσά που απελευθερώνονται δεν θα μπορούν να κατασχεθούν από τους πιστωτές (σ.σ. τις Τράπεζες) ή να παραχωρούνται από τα ίδια τα κόμματα σ΄αυτούς για εξόφληση χρεών! Θυμίζω ότι δόσεις αυτές είχαν μπλοκάρει λόγω των υπέρογκων χρεών των κομμάτων στις Τράπεζες!
Στην τροπολογία αναφέρεται:

Πολιτικοί ανεπίδεκτοι μαθήσεως

image Δυο χρόνια και κάτι μνημόνιο, λιτότητα, περικοπές, ανεργία. Και για ποιο λόγο; Επειδή οι πολιτικές του παρελθόντος στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στις πελατειακές σχέσεις! Ο πολίτης ήταν ο πελάτης και ο πολιτικός ο “μαγαζάτορας”  που έλεγε:  “ο πελάτης (πολίτης) έχει πάντα δίκιο”! Με μια λεπτομέρεια: όπως σε κάθε μαγαζί, έβγαζε το μεροκάματό του και ο μαγαζάτορας, και μάλιστα με το παραπάνω!
Με αυτό το αλισβερίσι πορευτήκαμε σχεδόν 40 χρόνια. Βολευτήκαμε και βολέψαμε. Με την κύρια ευθύνη να ανήκει πάντα στους ασκούντες την εξουσία, μιας και αυτοί κρατούσανε και το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτοί ψήφιζαν νόμους και άφηναν από παραθυράκια έως … δίφυλλες μπαλκονόπορτες, αυτοί εφάρμοζαν τους νόμους κατά το δοκούν και κατά περίσταση. Και πάντα, την προεκλογική περίοδο, υπόσχονταν σε όλους – μα όλους ανεξαιρέτως – αυτό που ήθελαν: από αυξήσεις, παροχές, έργα, μειώσεις φόρων, και ότι άλλο μπορεί να βάλει το φτωχό μας μυαλουδάκι.
Όμως και σήμερα, εν έτη 2012....