ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πολιτικοί ανεπίδεκτοι μαθήσεως

image Δυο χρόνια και κάτι μνημόνιο, λιτότητα, περικοπές, ανεργία. Και για ποιο λόγο; Επειδή οι πολιτικές του παρελθόντος στηρίζονταν κατά κύριο λόγο στις πελατειακές σχέσεις! Ο πολίτης ήταν ο πελάτης και ο πολιτικός ο “μαγαζάτορας”  που έλεγε:  “ο πελάτης (πολίτης) έχει πάντα δίκιο”! Με μια λεπτομέρεια: όπως σε κάθε μαγαζί, έβγαζε το μεροκάματό του και ο μαγαζάτορας, και μάλιστα με το παραπάνω!
Με αυτό το αλισβερίσι πορευτήκαμε σχεδόν 40 χρόνια. Βολευτήκαμε και βολέψαμε. Με την κύρια ευθύνη να ανήκει πάντα στους ασκούντες την εξουσία, μιας και αυτοί κρατούσανε και το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτοί ψήφιζαν νόμους και άφηναν από παραθυράκια έως … δίφυλλες μπαλκονόπορτες, αυτοί εφάρμοζαν τους νόμους κατά το δοκούν και κατά περίσταση. Και πάντα, την προεκλογική περίοδο, υπόσχονταν σε όλους – μα όλους ανεξαιρέτως – αυτό που ήθελαν: από αυξήσεις, παροχές, έργα, μειώσεις φόρων, και ότι άλλο μπορεί να βάλει το φτωχό μας μυαλουδάκι.
Όμως και σήμερα, εν έτη 2012....
μετά από 2 χρόνια και κάτι επιτήρησης, μνημονίων, εξευτελισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, σκληρής λιτότητας, που η στέγη και η εργασία τείνουν να γίνουν προνόμιο για λίγους, συνεχίζεται ακριβώς το ίδιο πράγμα!!! Κάθε υπουργός αλλά και βουλευτής, προσπαθεί να βολέψει ή να εξυπηρετήσει τους δικούς του, φέρνοντας τροπολογίες προς ενσωμάτωση σε άσχετα νομοσχέδια για να μην τα πάρει χαμπάρι ο πολύς κόσμος! Μόνο την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκαν συνολικά περισσότερες από 85 τροπολογίες στα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν πριν την διάλυση της Βουλής και επιπλέον 27 στο ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Συνολικά δηλαδή 112 τροπολογίες μέσα σε μια εβδομάδα! Και μη μου πείτε ότι τώρα τους έπιασε ο ζήλος και εργάζονται σκληρά αυτή την εποχή!
Είναι επίσημο, κι ας μην έχει ανακοινωθεί ακόμα: βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο! Όπως είναι επίσημο, και το γνωρίζει ακόμα και η γιαγιάκα στο πιο απομακρυσμένο χωρίο της Ελλάδας, ότι οι πολιτικοί μας είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως! Και δυστυχώς, σε κάποιος από αυτούς θα πρέπει δώσουμε την ψήφο μας πολύ σύντομα, προκειμένου να αποτρέψουμε και να αποδοκιμάσουμε τους υπόλοιπους. Γιατί στις επερχόμενες εκλογές, πέρα από την αξιολόγηση των πολιτικών προτάσεων που θα κληθούμε να κάνουμε, θα πρέπει σαφέστατα να αποδοκιμάσουμε την καταστροφική έως σήμερα πολιτική. 
Υ.Γ.: Μια τροπολογία υπέρ τον υπερχρεωμένων νοικοκυριών είχε κατατεθεί, και την απέσυραν επειδή δεν είχε εγκριθεί από τους δανειστές μας. Οι υπόλοιπες 111 τροπολογίες έχουν άραγε την έγκρισή τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου