ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τροπολογία και…για την πάρτη τους!

image Τι σας έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση για τις τροπολογίες; Ακόμα και μετά το κράξιμο από πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες, εξακολουθούν απτόητοι οι υπουργοί να καταθέτουν! Και μάλιστα για την πάρτη τους!
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κατέθεσε αργά χτες τη νύχτα (2-4-2012) τροπολογία με την οποία ξεμπλοκάρουν οι τρεις δόσεις της ετήσιας  χρηματοδότησης στα κόμματα Μάλιστα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι τα ποσά που απελευθερώνονται δεν θα μπορούν να κατασχεθούν από τους πιστωτές (σ.σ. τις Τράπεζες) ή να παραχωρούνται από τα ίδια τα κόμματα σ΄αυτούς για εξόφληση χρεών! Θυμίζω ότι δόσεις αυτές είχαν μπλοκάρει λόγω των υπέρογκων χρεών των κομμάτων στις Τράπεζες!
Στην τροπολογία αναφέρεται:
«προκειμένου να διασφαλισθούν  προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών, ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση έτους 2011 καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση του 2012, της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».
Και, κατά τα ειωθότα, η τροπολογία Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για … την τοπική αυτοδιοίκηση!!! Μάλιστα, κατατέθηκε λίγο μετά την απόσυρση της τροπολογίας Βορίδη, για τα βυτιοφόρα οχήματα.
Κι επειδή η συγκεκριμένη τροπολογία εκτιμώ ότι δε θα αποσυρθεί όσο και αν ξεσηκωθούμε, τα καταχρεωμένα μεν αλλά χρηματοδοτούμενα από τη δική μας τσέπη κόμματα θα οργανώσουν με άνεση την προεκλογική τους καμπάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου