ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το ιδιόχειρο σημείωμα του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος (εικόνα) και το μήνυμα προς τους νέους.

Σαφές πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση του μνημονίου, πρώην (ΠΑΣΟΚ) και νυν (συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), αποτυπώνεται στο ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο βρέθηκε πάνω στον 77χρονο συνταξιούχο που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στην πλατεία Συντάγματος. Βλέπετε το σημείωμα παρακάτω:

image

Λέξεις επιλεγμένες μια-μια. Φράσεις που σου αποτυπώνονται στο μυαλό και δε φεύγουν ώρες μετά την ανάγνωση του σημειώματος, απλά περνάνε συνεχώς μπροστά από τα μάτια σου ότι και αν κάνεις: “Κατοχική κυβέρνηση”. “Εκμηδένισε τη δυνατότητα επιβίωσης”. “Δε βρίσκω άλλη λύση”. “Αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου”. Φράσεις που αποτυπώνουν με γλαφυρό τρόπο την ψυχολογική κατάσταση αυτού του ανθρώπου αλλά και τη διαύγεια του μυαλού του, την αδυναμία του ν’ ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις του αλλά και την πλήρη συναίσθηση των πράξεών του.

Αυτός ο άνθρωπος όμως, εκτός από το μήνυμα στους κυβερνώντες, επέλεξε με το θάνατό του να στείλει ένα μήνυμα και στους νέους. Με την υπερβολή: “οι νέοι κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες”, φέρνει τη νεολαία προ των ευθυνών της. Και ο δικός του θάνατος απλά είναι ο τρόπος το μήνυμα αυτό να “κάνει μπαμ”.

Ας φροντίσουμε λοιπόν ο θάνατός του να μην είναι μάταιος. Και δε λέω να βγούμε στην πλατεία συντάγματος με καλάσνικοφ. Αλλά να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που τόσο έντεχνα μας έχουν κάνει να πέσουμε. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη χώρα. Η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση που να εκπροσωπεί το λαό και όχι τα κάθε λογής συμφέροντα. Και οι εκλογές που έρχονται είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’ αυτό που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου