ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σχεδιάζουν… φόρο για τα αγροτεμάχια και κατάργηση τεκμηρίων για…σκάφη!!! Καμαρώστε σοσιαλιστές!

Είναι απίστευτο! Το υπουργείο Οικονομικών και ο κος Βενιζέλος, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, σχεδιάζει να επιβάλει ένα φόρο στα αγροτεμάχια!!

image

Δεν εισπράττει, λέει, τίποτα το κράτος από τα χωράφια, και ορισμένα από αυτά έχουν μεγάλη αξία, αφού βρίσκονται ακόμα και …στο Κολωνάκι (που τα είδαν τα χωράφια στο Κολωνάκι τώρα, αυτό είναι άλλη υπόθεση)!! Βέβαια, μας καθησυχάζουν, αφού διαρρέουν ότι αφενός θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση κατά το διάλογο φορέων για το νέο φορολογικό σύστημα, αφετέρου λένε ότι η φορολόγηση θα είναι ανάλογη της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων!  Το ότι βέβαια θα αυξήσουν εκ των υστέρων 100% τις αντικειμενικές αξίες και στα χωράφια, δεν το λένε, μας το αφήνουν για έκπληξη!!

Και, ενώ διαρρέουν την επικείμενη φορολόγηση των αγρών, την ίδια στιγμή ρίχνουν στο τραπέζι και την άλλη, εξίσου καταπληκτική ιδέα: να απαλλάξουν από το τεκμήριο διαβίωσης τα σκάφη αναψυχής!!! Δηλαδή, θα παραμείνει το τεκμήριο στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, και θα απαλλαγούν τα σκάφη!!! Και αυτό επειδή δηλώθηκαν 3.823 ιδιωτικά σκάφη σε ακινησία! Μα καλά, και οι καταθέσεις πινακίδων αυτοκινήτων φέτος πλησίασαν τις 300 χιλιάδες, και πέρσι έφτασαν τις 200 χιλιάδες, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να αυξήσουν το τεκμήριο και τα τέλη κυκλοφορίας! Φαίνεται όμως ότι για τους “σκαφάτους” έχουν μεγάλη έννοια!!

Βέβαια εκτιμώ ότι τα παραπάνω είναι διαρροές του Υπουργείου Οικονομικών, για να δούνε μέχρι που τους παίρνει και να μετρήσουν αντιδράσεις! Αλλά και μόνο που υπάρχουν σαν σκέψεις, είναι απαράδεκτο, και δείχνει σαφώς την κατεύθυνση του υπουργείου: να φορολογεί τους μικρούς και να απαλλάσσει τους έχοντες!

Καμαρώστε σοσιαλιστές!!!

Μοντέρνο θέατρο…

image

Πλατεία Κουμουνδούρου, 20-1-2012. Φώτο: Εφημερίδα Αυγή

Έκραξαν Στυλιανίδη και Βρούτση στη Νάξο (βίντεο)!

Ποιος είπε ότι το κράξιμο είναι “προνόμιο” που απολαμβάνουν μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι έπαθαν οι βουλευτές της ΝΔ Βρούτσης και Στυλιανίδης, κατά την επίσκεψή τους στις 20-1-2012 στη Νάξο:
Παρά την αλλαγή προγράμματος, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την οργή κάποιων πολιτών, που τους περίμεναν έξω από το δημαρχείο της Νάξου, και τους αποδοκίμασαν έντονα. Μάλιστα, έμειναν αποκλεισμένοι στο δημαρχείο επί 2 ώρες!
Οι πολίτες αυτοί, όπως αναφέρεται στο blog της “Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου”, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση :
“Μετά την δήλωση των προθέσεών μας για την υποδοχή του πρώην υπουργού Στυλιανίδη και των άλλων δεξιών παρατρεχάμενων όλα τα προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί για την επίσκεψη άλλαξαν. Η ανακοινωμένη για αύριο Σάββατο συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι στις 2.00 αλλά η ετοιμότητα κάποιων κατοίκων του νησιού έδωσε έναν τόνο της παραδοσιακής κυκλαδίτικης φιλοξενίας.
Άγριο κράξιμο και πολιορκία του δημαρχείου επί 2 ώρες ανάγκασαν τους μπάτσους να καταστρώνουν διάφορα σχέδια για την φυγάδευση των “επισκεπτών” προς άγνωστη κατεύθυνση αφού, δυστυχώς, το δημαρχείο έχει πέντε!!! εξόδους (προφανώς έχουν προνοήσει πώς να την… κάνουν).
Το τελευταίο διάστημα βουλευτές και στελέχη της νδ περιδιαβαίνουν τα νησιά. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους γίνονται προφανώς λόγω των επικείμενων εκλογών όποτε γίνουν αυτές. Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμα τα στελέχη της νδ είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου δεν απευθύνεται μόνο στους συναδέλφους τους του πασόκ αλλά στρέφονται ενάντια σε όλο το πολιτικό κατεστημένο, πόσο μάλλον τώρα που με τη συγκυβέρνηση οι μάσκες έπεσαν για τα καλά.
Πασόκοι, δεξιοί και φασίστες μαζί με τραπεζίτες έχουν επιβάλει μια ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα με μοναδικό στρατηγικό στόχο το βύθισμα ολόκληρης της κοινωνίας στη φτώχεια και τον εξανδραποδισμό.
Ο κύριος Ευριπίδης, υπουργός παιδείας την εποχή της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήρθε στη Νάξο μαζί με τον βουλευτή Κυκλάδων και ανερχόμενο πουλέν της δεξιάς Βρούτση και νόμιζαν ότι μπορούν να αλωνίζουν όπως κάνανε οι πολιτευτές τις προηγούμενες δεκαετίες. Όμως οι καιροί άλλαξαν και αυτοί που έσπερναν φτώχεια, δυστυχία και καταστροφή ήρθε η ώρα να θερίσουν την οργή και το μίσος του κόσμου.
Ας πληροφορηθούν οι πολιτευτές και οι αυλικοί τους ότι όσες αλλαγές και να κάνουν στα προγράμματά τους για να μας αποφύγουν, εμείς θα τους ξετρυπώνουμε.
Εις το επανιδείν.”
Ωστόσο, τοπικοί φορείς του νησιού όπως ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κλπ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συμπεριφορά των συμπολιτών τους. Εξέδωσαν μάλιστα την παρακάτω ανακοίνωση:
«Εννέα άτομα καταδικάζουν μόνιμα μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Τα ίδια 9 άτομα, που ακύρωσαν με τις αντιδράσεις τους στο παρελθόν σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Νάξου π.χ απώλεια 17 εκ. ευρώ για τη κατασκευή του κεντρικού λιμανιού της Νάξου καθώς και του λιμανιού του Απόλλωνα, συνεχίζουν με τη συμπεριφορά τους να συκοφαντούν το νησί μας και να υπονομεύουν το μέλλον του.
Κάθε φορά, που η τοπική κοινωνία μας παίρνει την πρωτοβουλία να αναδείξει και να αναπτύξει το νησί, αυτά εμφανίζονται για να στρεβλώσουν την πραγματικότητα και να υπονομεύσουν το μέλλον του νησιού μας. Το ίδιο έκαναν και χθες κατά την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ. στο Δήμο Νάξου για να κάνουν την προπαγάνδα τους μέσα από συγκεκριμένα Blogs αλλοιώνοντας την αλήθεια.
Αυτοί οι εννέα δεν εκφράζουν την κοινωνία της Νάξου. Δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας. Υπηρετούν μόνο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Η τοπική κοινωνία αυτή τη φορά δεν πρόκειται να μείνει αδρανής στις υβριστικές, καταστροφικές για το νησί και συκοφαντικές επιθέσεις των εννέα προβοκατόρων».

Αποζημίωση από το δήμο ζητάει οδηγός που έπεσε σε χαντάκι στη Λ. Δημοκρατίας!

Πολλοί αναγνώστες του ιστολογίου έχετε στείλει κατά καιρούς μηνύματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε διερχόμενοι από τη Λ. Δημοκρατίας, μια κεντρική, συλλεκτήρια οδό της πόλης του Ηρακλείου.

Οι Αντίπαλοι έχουν δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο έργο, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία οδηγών, πεζών αλλά και κατοίκων της περιοχής. Καθυστερήσεις που οφείλονται από τη μια στην πολύ κακή οργάνωση του εργολάβου, και από την άλλη στη μη αποπληρωμή από μεριάς του δήμου για ένα μεγάλο διάστημα των δεδουλευμένων του εργολάβου. Το τελευταίο διάστημα πάντως δεν τίθεται θέμα πληρωμών, καθώς ο δήμος έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τον εργολάβο, χωρίς όμως δυστυχώς να υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον τελευταίο όσον αφορά στην εκτέλεση των εργασιών.

Τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στη Λ. Δημοκρατίας, και που οφείλονται σε αμέλεια είτε του εργολάβου της ΔΕΗ είτε του εργολάβου που εκτελεί το έργο της ανάπλασης της οδού, είναι πολλά. Μόνο στους “Αντίπαλους” μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί δύο περιπτώσεις : μια πτώση πολίτη σε χαντάκι και μια πτώση παιδιού σε ανοιχτό φτεάτιο!

Σήμερα, δημοσιοποιείται και μια τρίτη περίπτωση: στις 29 Δεκεμβρίου 2011, οδηγός που διέρχονταν από τη Λ. Δημοκρατίας, έπεσε με το όχημά του σε ανοικτό χαντάκι (έξω από το 3ο Λύκειο) του οδοστρώματος , με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά που αποτιμάται στα 800 ευρώ! Αφού κάλεσε την Τροχαία και κατεγράφη το συμβάν, κατέθεσε αίτηση στο δήμο Ηρακλείου για αποζημίωση!

dimokratias22

dimokratias11

Και οι περιπτώσεις αυτές είναι αυτές που είτε υπέπεσαν στην αντίληψη πολιτών (και μου μεταφέρθηκαν) , είτε δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι παθόντες! Είμαι σίγουρος όμως ότι, με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσους μήνες στη Λ. Δημοκρατίας, έχουν γίνει και πολλά άλλα ατυχήματα που δεν έχουν καν δημοσιοποιηθεί!

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ ευνοϊκή μεταχείριση από πλευράς δήμου στο συγκεκριμένο εργολάβο. Ακούγονται πολλά για τους λόγους, αλλά δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω καθώς δεν είναι διασταυρωμένα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, με τόσες πολλές κακοτεχνίες και χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και με τόσες καθυστερήσεις στο έργο, ο εργολάβος θα μπορούσε να είχε υποστεί σημαντικές κυρώσεις!

Αντίθετα όμως, λαμβάνει συνεχώς παρατάσεις, παρατείνοντας έτσι και την ταλαιπωρία των δημοτών.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιάννης Βαρουφάκης για το PSI (βίντεο)

Η άποψη του Γιάννη Βαρουφάκη για το PSI και την Ελληνική οικονομία, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ
 

                                    

Απίστευτες καταγγελίες από τον Καμμένο στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο!

Πριν λίγο στο facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος ανάρτησε από τα πρακτικά της βουλής την ομιλία του σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Και σε αυτή την ομιλία του αναφέρθηκε στο άνοιγμα των επαγγελμάτων όπως των φορτηγών και των δικηγόρων, αλλά φυσικά και στην υπόθεση των cds και στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Αναφέρθηκε τέλος και στα της εξόρυξης των πετρελαίων νότια της Κρήτης.
Τα στοιχεία που δίνει είναι συγκλονιστικά. Έκανε αναφορά σε μεγαλοδικηγόρους από κόμματα που ευνοούνται από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, για φωτογραφικές διατάξεις, για εκχώρηση εξουσίας σε κολλητό του Βενιζέλου όσον αφορά τις άδειες των καναλιών, για διευκόλυνση φορτηγατζήδων από Τουρκία, Βουλγαρία και Σκόπια που με την τιμή του πετρελαίου στο μισό και φόρο 1/3 απ’ ότι ο Έλληνας συνάδελφός τους θα οργώνουν τις άγονες περιοχές και ο Έλληνας δε θα έχει δουλειά, για θάνατο της πλειοψηφίας των ελευθέρων επαγγελματιών και επικράτηση των μεγάλων εταιριών.
Για τα πετρέλαια νότια της Κρήτης είπε τα εξής:
“Την ώρα που έρχεται η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Delek μαζί με τη ρωσική εταιρεία Gazprom και σας προτείνουν εξόρυξη πετρελαίου νότια της Κρήτης -που το λέει ο ίδιος ο Μανιάτης- χωρίς έρευνα, με δικά τους έξοδα, που θα λύσουμε το πρόβλημά μας, αντί να πείτε «ναι» κατ’ ευθείαν και να έχουμε την ασφάλεια του ρωσικού στόλου νότια της Κρήτης, του αμερικανικού στόλου και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, περνάτε την περιουσία του ορυκτού πλούτου σε ένα μόρφωμα που έχετε δημιουργήσει, για να το κατασχέσουν αύριο τα αφεντικά σας, της τρόικα, της κ. Μέρκελ, του Δ’ Γερμανικού Ράιχ! Αυτό είναι εθνική προδοσία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.”
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ FACEBOOK:

“Το κουδούνι”… Σας έρχεται στο μυαλό κάτι (βίντεο);

Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Σας έρχεται στο μυαλό κάτι;

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει και ζωή εκτός Ηρακλείου κύριοι του Εργατικού Κέντρου

pl3Μεγάλη προσπάθεια γίνεται εδώ και μήνες από τους Πολίτες κατά του Χρέους και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σχετικά με την ανατροπή της επιβολής του έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, του γνωστού και ως “χαράτσι της ΔΕΗ. Μάλιστα, με την παρουσία τους στο δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, έχει επιτευχθεί η έκδοση απόφασης, στην οποία εκφράζεται η άποψη πλέον και του δήμου Ηρακλείου ότι το τέλος αυτό είναι άδικο, και ότι δε θα επιτραπεί η διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανένα σπίτι.

Θα ήθελα όμως να εκφράσω μια απορία: μόνο οι δημότες Ηρακλείου τυγχάνουν της προστασίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των Πολιτών κατά του Χρέους;  Οι υπόλοιποι πολίτες του νομού Ηρακλείου είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Ο δημότης Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας , Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου δεν έχει οικονομικά προβλήματα; Μπορεί να πληρώσει το χαράτσι;

Και αν οι “Πολίτες κατά του Χρέους” είναι μια καθαρά Ηρακλειώτικη ομάδα ενεργών πολιτών, όπως παρόμοιες ομάδες πιθανόν υπάρχουν και στους άλλους δήμους - αν και δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί κάτι παρόμοιο- το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα έπρεπε να ασχολείται με τους πολίτες όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τους οποίους και έχει μέλη.

Καλό είναι λοιπόν ο κος Βαρδάκης να ρίξει μια ματιά και λίγο έξω από το Ηράκλειο. Να κάνει μια βόλτα και από τους άλλους δήμους, και να συντονίσει τη δράση του Εργατικού Κέντρου και με αυτή των άλλων ενεργών ομάδων πολιτών που τυχόν υπάρχουν στους υπόλοιπους δήμους. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν  ψηφίσματα και από άλλους δήμους, αντίστοιχα με του δήμου Ηρακλείου, που αντιτίθενται στη διακοπή ρεύματος σε δημότες εξαιτίας μη πληρωμής του Έκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων.

Βαγγέλη, με βάζεις σε σκέψεις, και οι ώρες δεν είναι κατάλληλες…

Γράφτηκε στο fimotro και αναπαράχθηκε από πολλά ιστολόγια και ιστοσελίδες:

image “Απογοητευμένος από την εξέλιξη με τον κομματάρχη του Χρ. Παπαχατζή εμφανίστηκε σήμερα σε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του Ε. Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καταβεβλημένος και εμφανώς στενοχωρημένος, λέγοντας ότι δεν φανταζόταν ποτέ μια τέτοια εξέλιξη και ότι "δεν μπορείς να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα"! Παράλληλα, όπως μάθαμε πριν από λίγο, ο Ε. Βενιζέλος έλεγε σήμερα στους συνεργάτες του ότι "με αυτές τις εξελίξεις σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην ασχοληθώ ξανά με την πολιτική και να επιστρέψω στην έδρα του πανεπιστημίου μου"!

Λέτε να ισχύει; Λέτε να το κάνει αυτό ο Βενιζέλος; Γιατί με βάζεις  σε σκέψεις τέτοιες ώρες, Βαγγέλη;

Από τη μια χαίρομαι στην πιθανότητα να εγκαταλείψεις την πολιτική. Μην ξεχνάμε ότι είσαι ο εμπνευστής του Έκτακτου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που απειλεί να βυθίσει τη μισή Ελλάδα στο σκοτάδι. Ο υπουργός του μεσοπρόθεσμου, του φτωχολογίου του δημοσίου, της ύφεσης. Ο πιο αντισυνταγματικός συνταγματολόγος όλων των εποχών.

Όμως από την άλλη σκέφτομαι και το μέλλον της χώρας μου. Όχι, μην πάει το μυαλό σου στο ότι πιστεύω ότι θα μας σώσεις. Σκέφτομαι ακόμα πιο μακριά… Φαντάζεσαι τι θα γίνει στην Ελλάδα σε καμιά 20ια χρόνια, όταν από τα πανεπιστήμια θα έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες μαθητές σου, και θα έχουν μπει στην παραγωγή; Φαντάζεσαι να έχει γίνει κανένας από αυτούς πρωθυπουργός και δυο-τρεις υπουργοί, διοικητές τραπεζών, διοικητές δημοσίων οργανισμών, κλπ; Αν την έχει σκαπουλάρει η Ελλάδα μέχρι τότε, θα πάει σίγουρα άπατη!!!

Όμως σκέφτομαι και το έρμο το ΠΑΣΟΚ σας. Αν τα παρατήσεις τώρα Βαγγέλη, υπάρχει αυξημένη περίπτωση να γίνει πρόεδρός του ο… Τζουμάκας!! Είπαμε, θες να τιμωρήσεις τω Γιωργάκη που σ’ έχωσε υπουργό την πιο δύσκολη ώρα, αλλά όχι κι έτσι! Θα γεμίσει έρπητες ο άνθρωπος!

Γι’ αυτό σου λέω Βαγγέλη, με βάζεις σε σκέψεις, και οι ώρες δεν είναι κατάλληλες. Έχω να σκεφτώ αν θα αποδεχτώ τον εκβιασμό του αφεντικού μου για μείωση του μισθού μου, ή αν θα ψάξω για νέα δουλεία στην Ελλάδα της ανεργίας… Γι’ αυτό κάνε ότι θες, και ενημέρωσέ με μετά..

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κατοχή

“Σε μια σκοτεινή εποχή που και τα τελευταία αναχώματα της ελευθερίας σαρώνονται από την ορμή του κατακτητή, μια Ελληνίδα κάνει την τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να διασώσει ότι της έχει απομείνει.

Μα όταν ακόμα και η ίδια της η υπόσταση απειληθεί, θα βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει τον δυνάστη της κατάματα; ”

”ΚΑΤΟΧΗ”

Μια αλληγορική ιστορία για το χτες και το σήμερα. Μια ανεξάρτητη παραγωγή μικρού μήκους, καρπός εθελοντικής προσπάθειας μιας ομάδας νέων ανθρώπων από το Ηράκλειο Κρήτης.

Βασισμένη σε μια ιδέα που γεννήθηκε ένα απόγευμα αρχές του περασμένου καλοκαιριού από τον παραγωγό και σκηνοθέτη της ταινίας Άκη Μαυράκη, και που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μέσα από μια διαδικασία που κράτησε αρκετούς μήνες κατάφερε να υλοποιηθεί.

Χωρίς χορηγίες ή άλλη υποστήριξη, με ελλιπές εξοπλισμό και χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χώρο των κινηματογραφιστών, αλλά με πολύ μεράκι και την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά  αν πιστέψουμε σε εμάς, η ταινία θέλει να περάσει ένα μήνυμα:

Ότι στην Ελλάδα του σήμερα που βιώνει μια νέα σκληρή πραγματικότητα και δοκιμάζεται, που ο λαός μας κατά συκοφαντείται διεθνώς, έχουμε χρέος και μπορούμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας.

Η ταινία αναρτήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 και προβάλλεται ελευθέρα στην διαδικτυακή κοινότητα του YOU TUBE υπό τον τίτλο «occupation – Κατοχή».

Συντελεστές
Παραγωγή: Άκης Μαυράκης, Κατερίνα Φλώκα
σκηνοθεσία: Άκης Μαυράκης
ηθοποιοί: Κατερίνα Φλώκα, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
εικονολήπτες: Νίκος Βασιλάκης, Γιώργος Νηριανάκης, Γιάννης Γιαλουράκης, Γιώργος Ανθημόσογλου
μοντάζ: Γιώργος Ανθυμόσογλου
μακιγιάζ: Κατερίνα Φλώκα
hair styling: Κωνσταντίνος Λέφας
επιμέλεια κοστουμιών: Κατερίνα Φλώκα (η αυθεντική στολή Γερμανού αξιωματικού ήταν ευγενική παραχώρηση του κ. Στέλιου Εμμ. Δεδελετάκη, συλλέκτη ιστορικού στρατιωτικού υλικού)

Mπλακ-άουτ στο διαδίκτυο σήμερα από εκατομμύρια σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο...

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, θα γίνει ένα συμβολικό μπλακ-άουτ στο διαδίκτυο από εκατομμύρια σελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Αίτια γι’ αυτό ο περιβόητος νόμος SOPA (Stop Online Piracy Act) ο οποίος προτάθηκε από μία μικτή επιτροπή Δημοκρατικών–Ρεπουμπλικανών βουλευτών και προβλέπει την εγκαθίδρυση μίας μαύρης λίστας ιστοσελίδων, η πρόσβαση στις οποίες θα αποκόπτεται για οποιονδήποτε παραμένει στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου οποιοσδήποτε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορεί με μία απλή εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώνει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να διακόπτουν εντελώς την πρόσβαση σε ιστοσελίδες, που υποστηρίζεται ότι εμπλέκονται με παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και καταχωρητές ονομάτων χώρου, παρόχους φιλοξενίας και άλλων υπηρεσιών προς αυτές να διακόπτουν κάθε συνεργασία.
Άμεση συνέπεια αυτού είναι η δημιουργία μαύρης λίστας ιστοσελίδων και διαδικτυακών τόπων, που καταγγέλλεται ότι παραβιάζουν το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, η εισαγωγή σε αυτή δίχως την πρότερη έκδοση απόφασης δικαστηρίου και η ταχεία διακοπή της πρόσβασης.
Μάλιστα, το βάρος σε έξοδα και ενέργειες για την επαναφορά της πρόσβασης θα πέφτει στον πλέον εγγεγραμμένο στη λίστα αυτή.
Αυτά φυσικά, αποτελούν πρωτοφανείς επεμβάσεις στον κυβερνοχώρο, που πλήττουν με απαράδεκτο τρόπο θεμελιώδη δικαιώματα και εγκαθιδρύουν ένα καθεστώς γενικευμένης καταστολής.
Έτσι συμβολικά την Τετάρτη 18/1/12 πολλά site δεν θα είναι σε λειτουργία και αντίθετα στην κεντρική τους σελίδα θα έχουν ένα μήνυμα που θα εξηγεί τον λόγο της μη λειτουργίας τους.

Τα περισσότερα θα είναι κάτω από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 8 το απόγευμα (τοπικές ώρες).
-Και αν μερικοί πείτε:
Μα αυτό συμβαίνει στην Αμερική, τί μας αφορά;
-Σκεφθείτε τα εξής:
Το ότι πρόκειται να ψηφιστεί στις ΗΠΑ, μην νομίσετε ότι δε θα μας επηρεάσει καθώς τέτοιου είδους νόμοι παίρνουν αμέσως παγκόσμιες διαστάσεις (θυμηθείτε τον “Τρομο-νόμο” στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια).
Από την άλλη αναλογιστείτε πως ο όγκος των server που φιλοξενούν ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, θα μπορούσε να είχε νεκρώσει το Internet, από τη πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ανεξαρτήτως βεληνεκούς και περιεχομένου.
Σε λίγο διάστημα και με την εξάπλωση αυτού του εκτρώματος, τα μόνα site που θα υπάρχουν θα είναι τα ελεγχόμενα και αυτά της προπαγάνδας.
-Για να το πούμε πιο απλά και μ’ ένα καθημερινό παράδειγμα:
Σκεφτείτε τις φορές που είχατε θελήσει να δείτε ένα βίντεο στο YouTube, τ’ οποίο ωστόσο, όταν πατάγατε το play, σας έλεγε πως υπάρχουν περιοριστικά δικαιώματα στη χώρα σας.
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θα συμβαίνει και ολόκληρες ιστοσελίδες, αν επιβληθεί ο SOPA, οποίος φυσικά θα επεκταθεί εν ριπή οφθαλμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι περισσότεροι server στον κόσμο, εδρεύουν στις ΗΠΑ.
Αυτό το νομοσχέδιο πλήττει και γίγαντες του διαδικτύου, όπως η Google, Facebook, Wikipedia, κλπ. Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στο Κογκρέσο αρκετές διαδικτυακές εταιρείες είχαν τοποθετήσει καταχωρήσεις σε μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, εξηγώντας την αντίρρησή τους στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ που θα θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα!
Οσοι πάλι αναρωτηθείτε και πείτε:
-Μα καλά, αφού γίνεται ενάντια στην πειρατεία γιατί να είναι κακό αυτό το νομοσχέδιο;
Η απάντηση είναι πολύ εύκολη και βέβαια υπάρχει τεράστιος διαχωρισμός και χάσμα, ανάμεσα στις λέξεις: Πειρατεία και Κλοπή.
Κάνεις δεν αρνείται πως πρέπει να αποζημιώσει τον δημιουργό. Αυτό που αρνούμαστε είναι τους μεσάζοντες που υπερπολλαπλασιάζουν τις τιμές και εξαγοράζουν το προϊόν, πουλώντάς το μας ακριβά και από την άλλη μη αμείβοντας τον δημιουργό, ανάλογα με τα κέρδη τους.

-Η επιβολή λογοκρισίας στο Internet και συνεπώς στη πληροφορία, είναι γενικευμένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλού ως SOPA, αλλού ως διατάγματα και σε χώρες όπως η δική μας που ήδη οι ατομικές ελευθέριες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταπατούνται, είναι η σφοδρή επιθυμία και προφανώς το επόμενο βήμα.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
-Αν έχετε ιστοσελίδα, εμείς θεωρούμε πως ΠΡΕΠΕΙ να ενώσετε τη φωνή σας. Δεν έχει καμία σημασία το μέγεθος και το περιεχόμενο της σελίδας που διαθέτετε. Σημαντικό είναι η συμμετοχή και η αφύπνιση των ανθρώπων που σας διαβάζουν.
Μπορείτε μάλιστα να κοινοποιήσετε εδώ ή εδώ ή εδώ και τον σύνδεσμο της σελίδας, για τη συμμετοχή. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας πάρει, πάνω από πέντε (5) λεπτά.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΩΣ ΑΤΟΜΑ:
Μην αγοράσετε ή κατεβάσετε μουσική αυτήν την ημέρα (π.χ. από το iTunes).
Μην πάτε να δείτε κάποια ταινία.
-Υπάρχουν και άλλες προτάσεις τις οποίες και μπορείτε να δείτε ελεύθερα όλοι, στη σχετική δημοσίευση του stopSOPA, στο GooglePlus.

πηγή: ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αναγνώστης: Το ενιαίο μισθολόγιο και τα ψέματα του Βενιζέλου

image Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 σε συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα εφαρμοστεί από το Νοέμβριο του 2011 και δεν θα θίξει το 80% των δημοσίων υπαλλήλων. Ορίστε τί ακριβώς είπε, όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών:

"Άρα, λοιπόν, η εκτίμηση μας είναι ότι το νέο μισθολόγιο, το οποίο δεν θα θίξει καθόλου το 80% των δημοσίων υπαλλήλων -μπορεί και ένα 10% να ευνοηθεί ελαφρώς με μια αύξηση της τάξεως του 7%- θίγει κάποιους λόγω της προσωπικής διαφοράς. "

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Βενιζέλου αναπαρήχθησαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης και διαμορφώθηκε στην ελληνική κοινωνία ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Βενιζέλου αίρει τις εξόφθαλμες μισθολογικές αδικίες και δεν επηρεάζει τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους.
Οι ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο περιλήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο από τη Βουλή  και έγινε ο νόμος 4024/11.
Ο Φεβρουάριος του 2012 είναι ο πρώτος μήνας που θα πληρωθούν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημοσίου σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς μάλιστα ακόμα να γίνουν οι αναδρομικές περικοπές της εφαρμογής του από 1/1/2011, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική εγκύκλιος και οι αναδρομικές περικοπές πιθανόν να ξεκινήσουν από το Μάρτιο.
Σιγά - σιγά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι διαπιστώνουμε πόσο μεγάλα ψέματα είπε ο υπουργός Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο, αφού στην πράξη θίγεται μισθολογικά βάναυσα το 99% των δημοσίων υπαλλήλων και μέσω του ενιαίου μισθολογίου οδηγείται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η μέση μείωση σε καθαρές αποδοχές ξεπερνά τα 350 ευρώ για υπάλληλους που είχαν καθαρό μισθό από 900- 1400 ευρώ, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011. Ουσιαστικά μέσω του ενιαίου μισθολογίου οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν αυτόματα το 30-35% του ήδη κουτσουρεμένου μισθού τους.
Για παράδειγμα ένας απόφοιτος ΤΕΙ  νοσηλευτής με πενταετή προϋπηρεσία που ελάμβανε 1.160 ευρώ  καθαρά μέχρι τον Αύγουστο του 2011, με το ενιαίο μισθολόγιο το Φεβρουάριο του 2012 θα λάβει 804 ευρώ καθαρά, δηλαδή θα έχει απώλεια 354 ευρώ, που ισούται με το 30% των μηνιαίων αποδοχών του. Αντίστοιχες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, είναι οι μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού και σε όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποδοχές θα μειωθούν ακόμα περισσότερο, αφού ακόμη δεν έχει γίνει η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς του 2011 και του 2012 από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα ξεκινήσει το Μάρτιο και θα γίνει αναδρομικά από 1/1/2012. Επίσης θα γίνει αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/11/2011, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες μεγάλες αναδρομικές περικοπές.
Μαζί με τις περικοπές των προηγούμενων δύο ετών και τις απώλειες δώρων και επιδομάτων αδείας, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει πλέον περισσότερο από το 50 % του ετήσιου εισοδήματος τους, δηλαδή το μισό!
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τους δημόσιους υπάλληλους με τα ψέματα που είπε  για το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο αποτελεί μια οικονομική λαιμητόμο για τους υπάλληλους, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, αφού αυτή η τεράστια μείωση των εισοδημάτων των δημ. υπαλλήλων είχε ήδη  και θα έχει ακόμα περισσότερο αρνητικό  αντίκτυπο σε όλη την αγορά και την  ελληνική οικονομία.
Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που αποδεικνύεται ξεκάθαρα πώς η πολιτική του μνημονίου όχι μόνο δεν βγάζει τη χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο και δεν απομακρύνει το κίνδυνο χρεωκοπίας, αλλά την οδηγεί με βεβαιότητα προς τα εκεί, αφού το δημόσιο έλλειμμα του 2011 αντί να μειωθεί, αυξήθηκε!  Όμως οι κυβερνήτες - εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των εταιριών- δεν πτοούνται και επιχειρούν να επεκτείνουν τη δραματική μείωση των μισθών και στον ήδη πληγέντα ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20%, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και η ελληνική κοινωνία οδηγείται στη διάλυση.
Ο λόγος πρέπει να πάψει να είναι πλέον στους πολιτικούς των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτή την αδιέξοδη πολιτική, αλλά πρέπει να τον λάβουμε εμείς οι πολίτες, να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία, την εξαπάτηση και τις συνεχείς απειλές. Να ξεσηκωθούμε, να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και δείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε ούτε σάκος του μποξ, ούτε πειραματόζωα στα οποία μπορούν να εφαρμόζουν όποια πολιτική συμφέρει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε, αρκεί να το πιστέψουμε.

Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Ανοιχτός διάλογος κοινωνικών εταίρων…

image Ξεκινάει αύριο ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο κυβερνητικός τελάλης διαμήνυσε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ότι τους είπε η κυβέρνηση, αλλιώς η τελευταία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει μεταξύ  ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και  ΓΣΕΕ  στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.  Τα μαχαίρια για το χαρακίρι των εργαζομένων θα είναι μια ευγενική χορηγία του ΣΕΒ.

“Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι αν οι εργοδότες δεν είναι άξιοι να απειλήσουν τους εργαζόμενους ώστε να δεχτούν τους όρους τους, θα το κάνει η ίδια η κυβέρνηση. “Όταν όλοι φωνάζατε για μειώσεις μισθών στο δημόσιο, ας το σκεφτόσασταν καλύτερα”, είπε για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ο κος Καψής. “Πρέπει να μειώσουμε μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, για να μην ξεσηκωθούν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι”, συμπλήρωσε.

Η ΓΣΕΕ από τη μεριά της δήλωσε ότι προσέρχεται στο διάλογο για να συζητήσει μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Θα προτείνει μάλιστα να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και των εργαζομένων ώστε να ανέβουν οι καθαρές αποδοχές τους, και να αφεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία στην τύχη τους. Εξάλλου, με 2 αυτοκτονίες ανά 3 μέρες στην Ελλάδα, ποιος θα προλάβει να πάρει σύνταξη…

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους; Πως θα πληρώνονται οι συντάξεις;

image Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες ότι σχεδόν υπάρχει συμφωνία Εργοδοτικών Οργανώσεων και ΓΣΕΕ όσον αφορά στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει ο εργοδότης στα ταμεία.

Πως θα γίνει όμως αυτό, και ποιος θα επιβαρυνθεί το επιπλέον έλλειμμα που θα προκύψει στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ήδη έχουν μεγάλο πρόβλημα; Ο υπουργός Εργασίας  έχει επανειλημμένα  πει ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι επικουρικές συντάξεις κατά 20% για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία. Από την άλλη, όντως οι εργοδοτικές εισφορές είναι πολύ υψηλές, από τις υψηλότερες στην Ευρώπη..

Αν πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ επιπλέον  μείωσης συντάξεων ή διατήρησης του ύψους ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, ασφαλώς θα πρέπει να επιλεγεί το δεύτερο. Γιατί, για να βάλει επιπλέον χρήματα από το ταμείο του το κράτος για τα ασφαλιστικά ταμεία, αποκλείεται. Και αν γίνει, θα το επιβαρυνθούμε εμείς οι πολίτες, με κάποια πάλι εισφορά τύπου “αλληλεγγύης”... Δηλαδή θα φύγει ένα βάρος από τους εργοδότες, και θα πάει στα φυσικά πρόσωπα, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 

Αρκετά όμως έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δε νομίζετε; Θα χαιρετήσω την όποια μείωση εργοδοτικών εισφορών, μόνο όταν αυτή δε θα συνοδεύεται από περαιτέρω φορολογία ή από περαιτέρω μείωση συντάξεων. Αλλά επειδή αυτό μόνο με μαγικό ραβδί μπορεί να γίνει, ας έχουμε το νου μας στα ψιλά γράμματα της όποιας συμφωνίας (αν) επέλθει μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Γιατί από τους συνδικαλιστές έχουμε καεί πολλές φορές..

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Να τι πρέπει να κάνουμε με τα χαράτσια (βίντεο)!

Και αύριο αποκλεισμός της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους»  και τοπικοί φορείς σας καλούν να αποκλείσουμε και αύριο, Τρίτη, 17 Ιανουαρίου και ώρα 8 το πρωί τη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι για να αποτρέψουμε τα συνεργεία να παραλάβουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.

image Φωτογραφία από το σημερινό αποκλεισμό.

Μινωικές Αερογραμμές με πιλότο τον…Καρατζαφέρη;

Ωμή παρέμβαση στο υπουργείο υποδομών του κομματικού του παιδιού κου Βορίδη ομολόγησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κος Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Ελλάδα Γεια Σου» στο κανάλι του. Ή μάλλον όχι ομολόγησε, αλλά “κόμπασε” γι’ αυτήν, αφού με περηφάνια ανακοίνωσε στους τηλεθεατές του ότι με την παρέμβασή του πήρε άδεια η εταιρία “Μινωικές Αερογραμμές”, μια ημέρα μόλις πριν καταθέσει φάκελο για το διαγωνισμό του Υπουργείου Μεταφορών για τις άγονες γραμμές.

Το ιστορικό έχει ως εξής:

  • Τετάρτη, 4 Ιανουάριου: Συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν μέχρι την  καταληκτική ημερομηνία, φάκελο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με προσφορές για να συμμετάσχουν στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, τις λεγόμενες άγονες γραμμές.
  • 5 Ιανουαρίου στην τηλεοπτική του εκπομπή «Ελλάδα γειά σου», ο κος Καρατζαφέρης ομολογεί ότι με δική του παρέμβαση πήρε άδεια η εταιρία , με δική του παρέμβαση.  Μάλιστα, λέει ότι παρέμβηκε για να σπάσει το μονοπώλιο Ολυμπιακής και Aegean, για να γλυτώσει το κράτος εκατομμύρια ευρώ!

Όμως, ο κος Καρατζαφέρης έκανε ένα μεγάλο λάθος: είπε δημόσια ότι η εταιρία αυτή, είναι μειοδότης και στις 11 γραμμές για τις οποίες κατέθεσε προτάσεις, όταν  ΑΚΟΜΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!

«Έμαθα ότι οι μηχανισμοί δεν έδιναν άδεια σε νέα αεροπορική εταιρία, η οποία ήθελε να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές. Το έμαθα και ειδοποίησα τον υπουργός μας. Του λέω πρόσεξε. Θα γλυτώσει πολλά λεφτά η Ελλάδα εάν είναι τρεις τέσσερις, πέντε, ή 140 (οι εταιρίες) στον διαγωνισμό. Πράγματι έγινε με γρήγορα η διαδικασία, γρήγορη, γρήγορη… Αποτέλεσμα: Τους 11 διαγωνισμούς, τις 11 άγονες γραμμές τις πήρε αυτή η εταιρία, που πήρε το χαρτί πέντε λεπτά πριν. Για χτύπησε χαμηλά… Ξέρετε πόσα θα ωφεληθεί η Ελλάδα; Εκατομμύρια, εκατομμύρια. Δηλαδή αν δεν ήμασταν εμείς, θα είχε πάει ο διαγωνισμός στα μεγάλα παιδιά. Τον Βγενόπουλος και τον Βασιλάκη. Ποιος θα μάθαινε στην επικράτεια ότι δεν χτυπήθηκαν οι τιμές. Και η Ελλάδα θα βόγκαγε και η Τρόικα θα φώναζε. Εμείς είπαμε: έστω και τελευταία στιγμή, έστω και δια περιφοράς δώστε την άδεια», είπε ο κος Καρατζαφέρης. Δείτε το βίντεο:

 

Έσωσε λοιπόν την Ελλάδα ο Καρατζαφέρης. Θα πρέπει όμως να εξηγήσει στους Έλληνες που απόκτησαν έναν ακόμα σωτήρα, πως ξέρει ότι η εταιρία αυτή πήρε τις 11 γραμμές, αφού δεν έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές, και κριτήριο είναι η χαμηλότερη τιμή; Η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού αναμένεται να διαρκέσει 1,5 με 2 μήνες!!!

Πως ήξερε ότι η συγκεκριμένη εταιρία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει την άδεια για την οποία πίεσε μέσω του κου Βορίδη; Έχει εξετάσει αυτός τα χαρτιά της, ή  μήπως έχει κάποια πιο…στενή σχέση με αυτήν;;;

Το ταξίδι του κου Βορίδη προ ημερών στο Ηράκλειο, είχε στην ατζέντα και τις Μινωικές Αερογραμμές εκτός από τον ΕΝΙΣΑ; Και το λέω αυτό, επειδή μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας είναι ο Ηρακλειώτης δημοσιογράφος κός ο Κώστας Συλιγάρδος. (Όπως βλέπετε στο παρακάτω ΦΕΚ 9581 του 2011, η εταιρεία ιδρύθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011, με έδρα τη Γλυφάδα και μετοχικό κεφάλαιο €100.000. Τα μέλη του ΔΣ είναι: Γρηγόρης Κομνηνός, Μάρκος Καραμαλέγκος, Ανδρέας Κουλόπουλος, Κωνσταντίνος Συλιγάρδος και Χρήστος Ζαβογιάννης). Και ως ιδιοκτήτης της εταιρίας έχει γραφτεί ότι είναι κρητικός εφοπλιστής

image

Και αν το ταξίδι του κου Βορίδη στο Ηράκλειο είναι απλά μια σύμπτωση, υπάρχει άλλη μια σύμπτωση ακόμα πιο περίεργη: Ο κος Κομνηνός που είναι πρόεδρος του Δ.Σ. των Μινωικών Αερογραμμών, ήταν μέχρι τα μέσα του 2010 μέλος και μιας άλλης αεροπορικής εταιρίας: της “Athens Airways”. Για όσους δε γνωρίζουν, η “Athens Airways” είναι η εταιρία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009, έλαβε σε  χρόνο – ρεκόρ την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης και ανέλαβε με απόφαση- έκπληξη της ΥΠΑ 24(!) άγονες γραμμές . Η εταιρία τελικά δεν κατάφερε  να υποστηρίξει τις επιδοτούμενες γραμμές που ανέλαβε, εγκατέλειψε κάποιες από αυτές, και η ΥΠΑ αποφάσισε να την κηρύξει έκπτωτη, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Στο τέλος παρέδωσε την άδεια λειτουργίας της (διαβάστε εδώ)…

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά άλλα, ούτε από τον κο Καρατζαφέρη, αλλά πολύ περισσότερο από τον κο Βορίδη, από τον πρωθυπουργό που δέχεται οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνησή του να παρεμβαίνουν ωμά στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά ούτε από τους εκπροσώπους των “Μινωικών Αερογραμμών. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ακούσουμε κάποια απάντηση. Από την εταιρία δε, θα ήθελα ακόμα να μάθω πως με 3 αεροσκάφη τύπου  Fokker  μέσης ηλικίας 25 ετών που διαθέτει, θα καλύψει τα 11 δρομολόγια που διεκδικεί, όταν μάλιστα η Fokker έχει κλείσει εδώ και 10 χρόνια τη γραμμή παραγωγής της…

Να διευκρινίσω ακόμα ότι σαφώς και είμαι υπέρ της νέας επιχειρηματικότητας, αλλά όταν αυτή γίνεται με διαφάνεια και χωρίς κομματικές παρεμβάσεις.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

3 και ο κούκος στην πλατεία, και ουρές μπρος στα ταμεία!

Αν η εικόνα που βλέπετε παρακάτω σας ικανοποιεί ως Ηρακλειώτες, λυπάμαι πολύ, αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου!

pl1

Αυτός ήταν ο κόσμος που μαζεύτηκε σήμερα, 15 Γενάρη 2012, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου! Καμιά 200 άτομα (υπολογισμένα με μεγάλη γενναιοδωρία) που ως κύρια αγωνιά τους είχαν τις φημολογούμενες διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν από αύριο! Βέβαια, αν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν όπως γράφτηκε λιγότερα από 1000 άτομα, μπορεί να πει κανείς ότι το Ηράκλειο πήγε καλά ( ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ)!!!

Και αυτή η εικόνα των λιγοστών ανθρώπων, έρχεται σε αντιδιαστολή με τις εικόνες που αντικρίσαμε όλοι τη βδομάδα που μας φεύγει στις εφορίες του Ηρακλείου, όπου ο κόσμος περίμενε σε ατέλειωτες ουρές 3 ώρες για να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και φόρους!

Φαίνεται αντέχουμε ακόμα… Δεν έχουμε εξαθλιωθεί αρκετά… Ή τουλάχιστον δεν έχουμε εξαθλιωθεί αρκετοί ακόμα.. Και μάλλον το γνωρίζουν αυτοί που μας κυβερνάνε, και γι’ αυτό χτυπάνε χωρίς φόβο και πάθος!

Στα της συγκέντρωσης τώρα, που όπως σας προείπα περιστράφηκε γύρω από το χαράτσι της ΔΕΗ. Οι πολίτες που πήραν το λόγο ήταν οργισμένοι με τον άδικο και αντισυνταγματικό αυτό φόρο, και δήλωσαν σε κάθε τόνο και ύφος ότι δε θα δεχτούν κανένα εργολάβο να τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε Ηρακλειώτη. Κάποιοι μίλησαν και για άσκηση βίας σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο… Μάλιστα, υπήρχε και πρόταση να πάει κόσμος και στο σπίτι του εργολάβου, για να κάνει κάποιου είδους διαμαρτυρία.

Υπήρχε στο πλήθος και κάποιος εργαζόμενος από τη ΔΕΗ, τεχνικός, ο οποίος έδωσε πληροφορίες και απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών. Είπε ότι έχουν εκδοθεί 400 εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης , οι οποίες αφορούν στο 80% επιχειρήσεις, και τα ποσά είναι πολύ μεγάλα. Είπε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν κάνουν οι ίδιοι τις διακοπές, και ότι έχουν εκδώσει απόφαση ότι δε συμμετέχουν σε τέτοια διαδικασία. Ο διάλογος του υπαλλήλου της ΔΕΗ με άτομα από το πλήθος ήταν κάποιες φορές αρκετά έντονος , αφού από την οργή τους οι πολίτες έβλεπαν ένα εκπρόσωπο της επιχείρησης, και όχι ένα εργαζόμενο. Λανθασμένα βέβαια…

pl2

pl3Ο πρόεδρος του ΕΚΗ κος Βαρδάκης, παίρνοντας το λόγο είπε ότι από εμάς εξαρτάται να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα. Αλλά, και αυτός, έκανε την εκτίμηση ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν ήταν αρκετός. “Είμαστε πολύ λίγοι απόψε”, είπε χαρακτηριστικά…  Ο κος Βαρδάκης κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί στην στην αυριανή συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι στις 7.00 το πρωί, για να αποτραπεί η είσοδος και σε εργαζόμενους, αλλά και στον εργολάβο του τυχόν θελήσει να πάρει τις εντολές και να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ο κος Καμπιτάκης στη συνέχεια, όπως και ο κος Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην αυριανή συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ . Είπε ότι παρών θα είναι και ο δήμος Ηρακλείου που πήρε απόφαση στο Δ.Σ. να μην επιτρέψει να γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης στο Ηράκλειο. Μάλιστα είπε ότι θα είναι εκεί όλες οι παρατάξεις, και ότι έχει διαβεβαίωση και από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Κουράκη ότι θα είναι και αυτός εκεί! 

Οι Πολίτες Κατά του Χρέους δε, κάλεσαν και αυτοί τον κόσμο στην αυριανή συγκέντρωση, και  μοίρασαν αυτοκόλλητα για τα ρολόγια των σπιτιών, που θα ενημερώνουν όποιο πάει να κόψει το ρεύμα ότι έχει πληρωθεί το αντίτιμο της αξίας του ρεύματος και τα τέλη, και ότι το χαράτσι είναι παράνομο!

image

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Κριτσωτάκης.

Όλοι στις πλατείες σήμερα, κι ότι βρέξει ας κατεβάσει!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λένε, και δεν έχουν και άδικο.. Όποιος ενοχλείται από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη χώρα μας, απ΄ ότι έχει υποστεί η Ελληνική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, άνεργοι , πρέπει να το δείξει. Πρέπει ν’ αντιδράσει.

Αυτό κάνουμε σήμερα 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση, χωρίς ατζέντα και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ και χειραγώγηση!

Η παρουσία όλων μας θα σημάνει ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ότι δε δεχόμαστε αυτά που μας έχουν επιβάλλει και αυτά που ακόμα μας ετοιμάζουν.

Η αδιαφορία πλέον δε συγχωρείται, και λογίζεται ως συγκατάθεση και συνυπευθυνότητα…

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ότι καιρό και αν κάνει, κι ότι βρέξει, ας κατεβάσει!

ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.