ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

3 και ο κούκος στην πλατεία, και ουρές μπρος στα ταμεία!

Αν η εικόνα που βλέπετε παρακάτω σας ικανοποιεί ως Ηρακλειώτες, λυπάμαι πολύ, αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου!

pl1

Αυτός ήταν ο κόσμος που μαζεύτηκε σήμερα, 15 Γενάρη 2012, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου! Καμιά 200 άτομα (υπολογισμένα με μεγάλη γενναιοδωρία) που ως κύρια αγωνιά τους είχαν τις φημολογούμενες διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν από αύριο! Βέβαια, αν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν όπως γράφτηκε λιγότερα από 1000 άτομα, μπορεί να πει κανείς ότι το Ηράκλειο πήγε καλά ( ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ)!!!

Και αυτή η εικόνα των λιγοστών ανθρώπων, έρχεται σε αντιδιαστολή με τις εικόνες που αντικρίσαμε όλοι τη βδομάδα που μας φεύγει στις εφορίες του Ηρακλείου, όπου ο κόσμος περίμενε σε ατέλειωτες ουρές 3 ώρες για να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και φόρους!

Φαίνεται αντέχουμε ακόμα… Δεν έχουμε εξαθλιωθεί αρκετά… Ή τουλάχιστον δεν έχουμε εξαθλιωθεί αρκετοί ακόμα.. Και μάλλον το γνωρίζουν αυτοί που μας κυβερνάνε, και γι’ αυτό χτυπάνε χωρίς φόβο και πάθος!

Στα της συγκέντρωσης τώρα, που όπως σας προείπα περιστράφηκε γύρω από το χαράτσι της ΔΕΗ. Οι πολίτες που πήραν το λόγο ήταν οργισμένοι με τον άδικο και αντισυνταγματικό αυτό φόρο, και δήλωσαν σε κάθε τόνο και ύφος ότι δε θα δεχτούν κανένα εργολάβο να τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε Ηρακλειώτη. Κάποιοι μίλησαν και για άσκηση βίας σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο… Μάλιστα, υπήρχε και πρόταση να πάει κόσμος και στο σπίτι του εργολάβου, για να κάνει κάποιου είδους διαμαρτυρία.

Υπήρχε στο πλήθος και κάποιος εργαζόμενος από τη ΔΕΗ, τεχνικός, ο οποίος έδωσε πληροφορίες και απάντησε σε ερωτήσεις των πολιτών. Είπε ότι έχουν εκδοθεί 400 εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης , οι οποίες αφορούν στο 80% επιχειρήσεις, και τα ποσά είναι πολύ μεγάλα. Είπε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν κάνουν οι ίδιοι τις διακοπές, και ότι έχουν εκδώσει απόφαση ότι δε συμμετέχουν σε τέτοια διαδικασία. Ο διάλογος του υπαλλήλου της ΔΕΗ με άτομα από το πλήθος ήταν κάποιες φορές αρκετά έντονος , αφού από την οργή τους οι πολίτες έβλεπαν ένα εκπρόσωπο της επιχείρησης, και όχι ένα εργαζόμενο. Λανθασμένα βέβαια…

pl2

pl3Ο πρόεδρος του ΕΚΗ κος Βαρδάκης, παίρνοντας το λόγο είπε ότι από εμάς εξαρτάται να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα. Αλλά, και αυτός, έκανε την εκτίμηση ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δεν ήταν αρκετός. “Είμαστε πολύ λίγοι απόψε”, είπε χαρακτηριστικά…  Ο κος Βαρδάκης κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί στην στην αυριανή συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι στις 7.00 το πρωί, για να αποτραπεί η είσοδος και σε εργαζόμενους, αλλά και στον εργολάβο του τυχόν θελήσει να πάρει τις εντολές και να προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ο κος Καμπιτάκης στη συνέχεια, όπως και ο κος Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην αυριανή συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ . Είπε ότι παρών θα είναι και ο δήμος Ηρακλείου που πήρε απόφαση στο Δ.Σ. να μην επιτρέψει να γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης στο Ηράκλειο. Μάλιστα είπε ότι θα είναι εκεί όλες οι παρατάξεις, και ότι έχει διαβεβαίωση και από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Κουράκη ότι θα είναι και αυτός εκεί! 

Οι Πολίτες Κατά του Χρέους δε, κάλεσαν και αυτοί τον κόσμο στην αυριανή συγκέντρωση, και  μοίρασαν αυτοκόλλητα για τα ρολόγια των σπιτιών, που θα ενημερώνουν όποιο πάει να κόψει το ρεύμα ότι έχει πληρωθεί το αντίτιμο της αξίας του ρεύματος και τα τέλη, και ότι το χαράτσι είναι παράνομο!

image

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Κριτσωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου