ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους; Πως θα πληρώνονται οι συντάξεις;

image Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες ότι σχεδόν υπάρχει συμφωνία Εργοδοτικών Οργανώσεων και ΓΣΕΕ όσον αφορά στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλει ο εργοδότης στα ταμεία.

Πως θα γίνει όμως αυτό, και ποιος θα επιβαρυνθεί το επιπλέον έλλειμμα που θα προκύψει στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ήδη έχουν μεγάλο πρόβλημα; Ο υπουργός Εργασίας  έχει επανειλημμένα  πει ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι επικουρικές συντάξεις κατά 20% για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία. Από την άλλη, όντως οι εργοδοτικές εισφορές είναι πολύ υψηλές, από τις υψηλότερες στην Ευρώπη..

Αν πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ επιπλέον  μείωσης συντάξεων ή διατήρησης του ύψους ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, ασφαλώς θα πρέπει να επιλεγεί το δεύτερο. Γιατί, για να βάλει επιπλέον χρήματα από το ταμείο του το κράτος για τα ασφαλιστικά ταμεία, αποκλείεται. Και αν γίνει, θα το επιβαρυνθούμε εμείς οι πολίτες, με κάποια πάλι εισφορά τύπου “αλληλεγγύης”... Δηλαδή θα φύγει ένα βάρος από τους εργοδότες, και θα πάει στα φυσικά πρόσωπα, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 

Αρκετά όμως έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, δε νομίζετε; Θα χαιρετήσω την όποια μείωση εργοδοτικών εισφορών, μόνο όταν αυτή δε θα συνοδεύεται από περαιτέρω φορολογία ή από περαιτέρω μείωση συντάξεων. Αλλά επειδή αυτό μόνο με μαγικό ραβδί μπορεί να γίνει, ας έχουμε το νου μας στα ψιλά γράμματα της όποιας συμφωνίας (αν) επέλθει μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Γιατί από τους συνδικαλιστές έχουμε καεί πολλές φορές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου