ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτός διάλογος κοινωνικών εταίρων…

image Ξεκινάει αύριο ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο κυβερνητικός τελάλης διαμήνυσε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ότι τους είπε η κυβέρνηση, αλλιώς η τελευταία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει μεταξύ  ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και  ΓΣΕΕ  στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.  Τα μαχαίρια για το χαρακίρι των εργαζομένων θα είναι μια ευγενική χορηγία του ΣΕΒ.

“Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί μετά”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι αν οι εργοδότες δεν είναι άξιοι να απειλήσουν τους εργαζόμενους ώστε να δεχτούν τους όρους τους, θα το κάνει η ίδια η κυβέρνηση. “Όταν όλοι φωνάζατε για μειώσεις μισθών στο δημόσιο, ας το σκεφτόσασταν καλύτερα”, είπε για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ο κος Καψής. “Πρέπει να μειώσουμε μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, για να μην ξεσηκωθούν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι”, συμπλήρωσε.

Η ΓΣΕΕ από τη μεριά της δήλωσε ότι προσέρχεται στο διάλογο για να συζητήσει μόνο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Θα προτείνει μάλιστα να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και των εργαζομένων ώστε να ανέβουν οι καθαρές αποδοχές τους, και να αφεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία στην τύχη τους. Εξάλλου, με 2 αυτοκτονίες ανά 3 μέρες στην Ελλάδα, ποιος θα προλάβει να πάρει σύνταξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου