Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - 4 Οκτωβρίου

«Όσο οι άνθρωποι σφαγιάζουν τα ζώα, θα σκοτώνονται και μεταξύ τους… πράγματι αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να θερίσει χαρά και αγάπη». (Πυθαγόρας)
imageΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Σκοπός της ημέρας είναι ο εορτασμός όλων των ζωόφιλων του κόσμου, ασχέτως εθνικών, θρησκευτικών, πολιτικών και ιδεολογικών πλαισίων. Με τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα επιτυγχάνεται, χρόνο με τον χρόνο, όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ζώων, ενώ τονίζεται η σημασία τους στον πλανήτη μας.
Το σωματείο «ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ»  με αφορμή την  «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»  διοργανώνει τριήμερο  εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων μας σε θέματα που αφορούν στα ζώα,  με κεντρικό  μήνυμα  την  υπενθύμιση :
"περισσότερο σεβασμό προς τους ανυπεράσπιστους αυτού του κόσμου και όχι αδιαφορία, χλεύη και εκμετάλλευση". Εξάλλου, η ανωτερότητα μας ως άνθρωποι αποδεικνύεται από το πως συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους. Και τα ζώα είναι από τους πλέον αδύναμους αυτού του κόσμου.....
Ημερήσιο πρόγραμμα  εκδηλώσεων 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου (Λότζια)
 8:00-15:00 στην Λότζια «Παζάρι για τα Ζώα». Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με την παρουσία του animateur Γιώργου Τσιχλάκη ενώ στους κεντρικούς δρόμους θα παρουσιαστούν  ποικίλες  χορευτικές επιδείξεις από σχολές χορού capoeira quilombo & nena’s academy. 
Κυριακή 3 Οκτωβρίου  (πάρκο Γεωργιάδη)
· 10:30 – 23:30 στο πάρκο Γεωργιάδη, ιδανικός χώρος περιπάτου και για τους τετράποδους φίλους .. θα πραγματοποιούνται  εκπαιδευτικά δρώμενα από τους εθελοντές της ζωόφιλης δράσης, θα εκτίθενται  πολλά κουτάβια προς υιοθεσία, θα υπάρχουν  πάγκοι μικροπωλητών με  πολλά   χειροποίητα προϊόντα. Επίσης θα γίνεται ενημέρωση για τα δικαιώματα των ζώων. Θα λάβουν χώρα πολλές χορευτικές επιδείξεις nena’s academy  σε μια ολοήμερη γιορτή Αγάπης, Χαράς και Ζωής .
·19:00 στο πάρκο Γεωργιάδη «Πολιτιστική  Συνεύρεση Κρητών      καλλιτεχνών», ζωντανή συναυλία έντεχνης Κρητικής μουσικής   με τη  ευγενική συμμετοχή  των Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Ζαχαριουδάκη Δημήτρης, Κωστής Αβυσσινός, Γιανναδάκης Γιώργος, Κανακάκης Μανόλης, Κουμπάκης Μανόλης, Μανολάκης Γιώργος, Μαστορίδη Έφη, Μαυρομανολάκης Γιάργος, Παιγνιωτάκης Μηνάς, Παξιμαδάκης Γιάννης,Παπαιωάννου Γιώργος,Σιδερής Δημήτρης, Συλιγάρδος Βαγγέλης,Φασουλάκη Μαρία, Φραγκάκης Αντώνης.  κ. ά. 
Δευτέρα 4 Οκτωβρίου  «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»
· 9.00-11.00 και 12.00-14.00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου  θα πραγματοποιηθούν 2 προβολές της ταινίας του Ζαν Ζακ Ανώ «Η αρκούδα», βραβευμένη με το βραβείο Σεζάρ (1989) καλύτερης σκηνοθεσίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου   με Δωρεάν Είσοδο για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  όλων των σχολείων της Πόλης μας.
· 18:00  έναρξη ενημερωτικής ημερίδας στον θεατρικό σταθμό  Ηρακλείου με ομιλητές  εκπροσώπους  του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου , της Νομοκτηνιατρικής  Ηρακλείου, της Ζωόφιλης Δράσης, του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.  κ.α με κύριο θέμα «Αδέσποτα ζώα .Αντιμετώπιση του ¨προβλήματος.. και ο Ν.3170/2003»
· Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του  Μαρκ Μπρίκλιν .      «Τα ζώα γράφουν στο Θεό»  και αφιέρωμα σε ποίηση που αφορά στα ζώα .
   Οι εκδηλώσεις  τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου