ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάσθηκε η 9η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2010»


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από  το ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο  παρουσία του Υφυπουργού  Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου η 9η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2010», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες.
Με 63 εκθέτες, σε  επιφάνεια 1.250 τ. μ., η   έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου φιλοδοξώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον όπως κάθε χρόνο εκατοντάδων επισκεπτών.  
Ο υφυπουργός Εργασίας στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως : “Με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, τα συναρμόδια Υπουργεία για τις επενδύσεις, έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο να εισρεύσουν στην χώρα μας οικονομικοί πόροι τόσο από ξένους επενδυτές, όσο και από Έλληνες του εξωτερικού που για χρόνια βλέπουν τα επενδυτικά τους σχέδια να παραμένουν στάσιμα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας”.

Η τολμηρή απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι βέβαιο ότι θα δώσει, κατά τον Ηρακλειώτη Υφυπουργό, την δυνατότητα στην Ελλάδα να προσελκύσει πλήθος νέων επενδύσεων. Η επιτάχυνση της έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου που είχαν στοιβαχτεί στο Υπουργείο και τις Περιφέρειες, προχωράει με ταχείς ρυθμούς. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έρχεται σύντομα στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, αλλάζει  το Μοντέλο Ανάπτυξης, με την Καινοτομία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων.
Η πολιτική μας για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, σημείωσε ο κ Κεγκέρογλου, στρέφεται πρωτίστως στη στήριξη των ενεργών πολιτικών απασχόλησης και δευτερευόντως στις επιδοματικές. Προχωράμε στην δημιουργία σειράς προγραμμάτων που στοχεύουν στην διατήρηση θέσεων εργασίας, στην δημιουργία νέων και στην κατάρτιση των ανέργων για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες μορφές απασχόλησης.
Όσον αφορά στην Κρήτη, ανέφερε ο ίδιος: “Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι έχει προβλήματα που πολλές φορές ανακυκλώνονται και πολλαπλασιάζονται. Τώρα όμως, πρέπει να δώσουμε βιώσιμες λύσεις με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Παγκρήτια Ανάπτυξη. Ο Καλλικράτης με τους ισχυρούς Δήμους και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό για την ανάπτυξη.
Ο Πρωτογενής Τομέας στο νησί παρουσιάζει μειωμένη παραγωγικότητα. Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε την σύζευξη του Τουρισμού με τον Αγροτικό Τομέα, να ενισχύσουμε το εξαγωγικό μας δίκτυο, να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο γεωργικό πρότυπο που δεν θα στηρίζεται μόνο στις κοινοτικές επιδοτήσεις. Να στηρίξουμε την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, να καθιερώσουμε την πιστοποίηση και πάνω από όλα να δημιουργήσουμε κίνητρα, απευθυνόμενοι στην νέα γενιά.
Στον Τριτογενή Τομέα και ιδιαίτερα στον Τουρισμό, η Κρήτη έχει κάνει άλματα προόδου. Όμως, οι πιέσεις που δεχόμαστε από φτηνότερους προορισμούς έχουν ήδη χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και με την βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά και η στήριξη νέων και προσοδοφόρων αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας. Κυρίαρχο  όμως στοίχημα για τον Τουρισμό της Κρήτης, παραμένει η αξιοποίηση του Κρητικού διατροφικού προτύπου, που μαζί με την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, τον φυσικό πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Ο Δευτερογενής Τομέας που παραμένει αδύναμος, πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η Κυβέρνηση  με την πρόσφατη πρωτοβουλία για εγγυήσεις 25 δις ευρώ στην Τραπεζική Αγορά, διασφαλίζει την απαραίτητη ρευστότητα. Επιπρόσθετα, θα στηρίξει  τις νέες καινοτόμες δράσεις με την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, ενώ προσφέρει κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρούν το εργατικό τους δυναμικό και να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η ευρυζωνικότητα.
Αυτή την στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται και νέα προγράμματα για την στήριξη της μικρής και της μεσαίας επιχειρηματικότητας που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και εδώ χρειαζόμαστε τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων”.
«Ήρθαμε φέτος στο νησί σας με ανανεωμένους στόχους, επιδιώκοντας την ανάδειξη μιας διαφορετικής επιχειρηματικότητας, η οποία θα βγει ισχυρότερη από την κρίση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», σημείωσε από την πλευρά του  ο πρόεδρος της ΔΕΘ  Γιάννης Κωνσταντίνου.
Τόνισε μάλιστα ότι μέσα από τις επαφές με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα η ΔΕΘ λαμβάνει μηνύματα για περισσότερες κλαδικές εκθεσιακές δράσεις στην Κρήτη, ενώ εξετάζει και τη σύζευξη του πλούσιου πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής με την εκθεσιακή δραστηριότητα.
“Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός με τη σταθερή παρουσία και την αναγνώριση που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, έχει ήδη μετεξελιχθεί σε μοχλό για τη ενίσχυση των συνεργασιών.
Μπορούμε πλέον να λέμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο νησί μας” τόνισε στο χαιρετισμό του  ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ Νικήτας Δολαψάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο: “Η έκθεση που ανοίγει σήμερα (Χθες) τις πύλες της, προσφέρει τη δυνατότητα να προωθηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα του νομού αλλά και να αξιοποιηθεί κάθε διεθνής επιχειρηματική ευκαιρία.
Η γενική έκθεση «ΚΡΗΤΗ 2010» αποτελεί ένα γεγονός με δυναμική πολυετή παρουσία, η οποία συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης που με επιμονή και τόλμη αντιστέκεται στην περιθωριοποίηση και το μαρασμό.
Αποτελεί ένα πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να διαμορφώσει τις απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία αφενός επιχειρηματικών επαφών και συνεργασιών και αφετέρου σημαντικών υποδομών διασύνδεσης της Κρήτης με τις γύρω αγορές”.
Αξίζει να αναφέρουμε πως πέρα  από το καθαρά εκθεσιακό κομμάτι, η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ ΑΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η ανταγωνιστικότητα στις νέες συνθήκες», ενώ την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του περιοδικού Franchise Deal με θέμα: «Νέος επιχειρηματίας-Ημέρες Franchise», για τις ανάγκες της οποίας έχει αναπτυχθεί επιπλέον εκθεσιακός χώρος 250 τ.μ.
πηγή: goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου