ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αν ήξεραν τι ψήφιζαν , θα είχαμε περισσότερα όχι!

image Θα κάνω έναν απλό συλλογισμό, ο οποίος όμως παρά την απλούστευση, οδηγεί σε απολύτως πραγματικά συμπεράσματα!

Λίγες μέρες πριν, ο (πρώην πλέον) βουλευτής Θεσσαλονίκης κος Ρομπόπουλος είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα. Ο λόγος που παραιτήθηκε, όπως ο ίδιος δήλωσε γραπτά, είναι ότι “δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να ψηφίζει χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει, όπως έκανε με το Μνημόνιο Ι”.

Η κα Κατσέλη χτες, είπε ΟΧΙ στο άρθρο 37 που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων. Γιατί το έκανε αυτό; Μα, πάλι σύμφωνα με δικές της δηλώσεις κατά την ομιλία της στη βουλή, επειδή γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, αφού η ίδια το είχε χειριστεί ως υπουργός εργασίας!

 Είναι λοιπόν φανερό ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε γνωρίζουν τι ψηφίζουν! Όσοι γνωρίζουν, ψηφίζουν ΟΧΙ! Και αυτό επειδή δεν ασχολούνται με την ουσία των νομοσχεδίων, αλλά και επειδή δεν έχουν και χρόνο να το κάνουν, αφού όλα έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος, και ψηφίζονται με συζήτηση ολίγων μόλις ημερών. Υποκύπτουν δε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης περί πτώχευσης και μη λήψη επόμενης δόσης, και περί επιστροφής στη δραχμή, μη έχοντας τις γνώσεις αλλά και τη θέληση να ψάξουν περισσότερο τα θέματα, αλλά και να πάνε κόντρα σε αυτούς που αύριο πιθανότατα να τους τοποθετήσουν σε κάποιο μεγαλύτερο αξίωμα.

Αν ήξεραν τι ψήφιζαν, είμαι σίγουρος ότι τα ΟΧΙ εντός βουλής θα ήταν περισσότερα. Αυτό όμως δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για τις πράξεις τους! Αντίθετα, τους καθιστά εξίσου υπεύθυνους με την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα που η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει στους πολίτες αυτής της χώρας.

Υ.Γ.: Τα παραπάνω δε σημαίνουν φυσικά ότι όλοι όσοι ψηφίζουν “όχι” το κάνουν επειδή έχουν αντιληφθεί τη σκληρότητα των προωθούμενων μέτρων. Τα πολιτικά παιχνίδια και οι σκοπιμότητες είναι αυτά που καθορίζουν την ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου