ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Από τα Χανιά στο Λουτρό Σφακίων με τα πόδια!!

image
Υπερμαραθωνοδρόμος αλληλεγγύης έγινε ο 45χρονος Χανιώτης, Θανάσης Βογιατζάκης, ο οποίος κατάφερε να διασχίσει κάθετα το νομό Χανίων και να βρεθεί από την πόλη στα Λευκά Όρη.
    Στόχος της προσπάθειάς του ήταν να στείλει το μήνυμα για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας στα Χανιά.
    Παλιός αθλητής ο Βογιατζάκης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα Χανιά για να διασχίσει κάθετα ολόκληρο το νομό, να φθάσει σε υψόμετρο 2.453 μέτρων στη θέση «Πάχνες» και να καταλήξει αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Λουτρό Σφακίων, στο Λυβικό Πέλαγος.
    Η απόσταση, που διέσχισε ήταν περίπου 60 χιλιόμετρα....
και ο χρόνος που χρειάσθηκε 10 ώρες και 55 λεπτά. Η προσπάθειά του είχε έναν και μόνο σκοπό. Την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ενίσχυση των «Συσσιτίων Σπλάντζιας», που προσφέρουν δωρεάν τροφή σε περισσότερες από 100 οικογένειες και παράλληλα λειτουργούν εθελοντικά οδοντιατρείο, παιδική βιβλιοθήκη και αίθουσα υπολογιστών.
    Ο τολμηρός Χανιώτης ήταν εξοπλισμένος με τα απαραίτητα και είχε κάνει τη σχετική προεργασία χαρτογραφώντας την περιοχή και το δρόμο, που θα ακολουθούσε, έχοντας τη συμπαράσταση φίλων του, αλλά και του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.
    Το σακίδιο, που έφερε στην πλάτη ήταν βάρους 4 κιλών.
    Ο Θανάσης Βογιατζάκης, στο παρελθόν, είχε συμμετάσχει τρεις φορές στην ανάβαση του Ολύμπου και σε άλλες μαραθώνιες διαδρομές. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που ακολούθησε μια πορεία, που μέχρι τώρα δεν είχε ακολουθήσει κανείς άλλος.
    «Κάποια στιγμή, ειδικά στην άνοδο, κουράστηκα πολύ και απογοητεύτηκα. Όμως, είπα "θα συνεχίσω". Τόσος κόσμος στήριξε την προσπάθεια, έπρεπε να την ολοκληρώσω», δήλωσε ο 45χρονος Χανιώτης.
    Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του από την πλατεία της Σπλάντζιας, τον αποχαιρέτησαν περίπου 50 άτομα. Τρέχοντας αρχικά στην άσφαλτο, έπειτα στον χωματόδρομο και στη συνέχεια στα μονοπάτια, κυνήγησε τον στόχο του. «Αυτή ήταν και η δυσκολία της διαδρομής. Τα πολλά επίπεδα και η συνεχής άνοδος. Στα 35 χλμ. έπρεπε να κάνω και μία ανάβαση 400 μέτρων για να φτάσω στην κορυφή. Η κούραση ήταν πολύ μεγάλη. Είχα μαζί μου πολλούς φίλους, που με περίμεναν σε διάφορα σημεία για να μου δώσουν νερό, να μου κάνουν παρέα».
    Ο 45χρονος, πριν ξεκινήσει, δέχθηκε ως δώρο ένα κρητικό μαχαίρι, κάτι που, όπως είπε, του έδωσε μεγάλη δύναμη.
πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου