ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά άλλοι επέλεξαν γι’ αυτόν πότε θα μιλήσει…

Θα μιλήσει, δε θα μιλήσει, που θα μιλήσει, πότε θα μιλήσει, τι θα πει…. Ερωτήματα που ακούγονται εδώ και ένα χρόνο σχεδόν για τον πρώην Πρωθυπουργό, φαίνεται τελικά ότι θα βρουν απάντηση, και σύντομα μάλιστα, αφού η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε την κλήση του Κώστα Καραμανλή. Τη σχετική πρόταση είχε διατυπώσει ο ΛΑΟΣ και βρήκε τελικά σύμφωνα και τα υπόλοιπα κόμματα που μετέχουν στην Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συνέταξε την επιστολή κλήσης του πρώην πρωθυπουργού: Η Επιτροπή, αναφέρεται στην επιστολή, «έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή». Εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».

Αυτό φαντάζομαι επιθυμούσε και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εδώ κι ένα χρόνο : να προσέλθει αυτοβούλως ο Κώστας Καραμανλής στην επιτροπή, από τη στιγμή που το όνομά του έχει εμπλακεί (καλώς ή κακώς θα φανεί στο τέλος) στην υπόθεση του Βατοπεδίου, και να δώσει τις εξηγήσεις που αυτός θεωρεί απαραίτητες. Ο ίδιος επέλεξε να μην το κάνει, αφήνοντας να διασύρεται κατά κάποιο τρόπο τ’ όνομά του. 

Τώρα θ’ αναγκαστεί να το κάνει, είτε δια υπομνήματος, είτε αυτοπροσώπως (πράγμα απίθανο κατά την εκτίμησή μου). Κι εγώ προσωπικά έχω μεγάλη περιέργεια να ακούσω την άποψη ενός ανθρώπου που αποφάσιζε για μένα επί 5,5 χρόνια, για το πως το δημόσιο έχασε τόσα εκατομμύρια ευρώ (χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ακουστεί ποσά από 700.000 € μέχρι 2 δις!!) από την υπόθεση αυτή.

Για να δούμε τι θα δούμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου