ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στα 0,85€ θέλουν να πάρουν οι Ιταλοί το λάδι μας, κι εμείς κοιμόμαστε!!!

image Σε αρκετά blogs σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο, προβάλλεται το θέμα των κινητοποιήσεων των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής. Εκεί, μεγάλες ομάδες αγροτών συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, διαμαρτυρόμενοι για το στήσιμο που γίνεται στις τιμές του ελαιολάδου από τους μεσίτες εμπόρους. Μάλιστα, τους  προειδοποιούν και αυτούς, αλλά και τους υπόλοιπους αγρότες την συγκέντρωση των μέχρι να βγει κάποιος επίσημος τιμοκατάλογος.

Κι επειδή κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για Ιταλούς εμπόρους, που είχαν σχεδιάσει να ξεκινήσουν με 0,85 ευρώ και, αφού έμπαιναν όλοι στη διαδικασία της παράδοσης στη συνέχεια θα μείωναν την τιμή στα 0,70 ευρώ, το θέμα είναι πολύ σοβαρό….

Στην Κρήτη όμως, που ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου βασίζεται στην παραγωγή ελαιολάδου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ; Δεν πρέπει να γίνουν ανάλογες κινητοποιήσεις από τους Κρητικούς; Είναι τιμές αυτές; Εδώ λέγαμε πέρσι ότι με τιμή 1,80 , ΔΙΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΑ, ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΖΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!!  Και τώρα μιλάνε για 0,85, κι εμείς κοιμόμαστε;;;

Καλύτερα να μαζέψουμε μόνο όσο λάδι χρειαζόμαστε για την οικογενειακή μας κατανάλωση και μόνο, παρά να πουλήσουμε σε τέτοιες τιμές!!! Και όσο για τους συνδικαλιστές μας, που πιθανότατα ψάχνουν σε ποιο συνδυασμό να μπουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και δεν έχουν χρόνο ν’ ασχοληθούν με τα αγροτικά, Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ, Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!

1 σχόλιο:

  1. Φωνάξτε το Γαβαλά να διαπραγματευτεί!! Ελεεινά παιχνίδια στις πλάτες αγροτών, από άτομα που δεν θα πάνε ποτέ φυλακή, όσο προστατεύονται στο κρητικό άσυλο!! Θα τα πάρουν οι λεφτάδες οι Κινέζοι. Ας φωνάξουμε και τους πρωθυπουργούς της Ουγκάντας, Νιγηρίας, Ακτής Ελεφαντοστού και όλους τους μπρούκληδες να προωθήσουμε το λάδι όσο Ισπανία και Ιταλία κάνουν πάρτι Ευρώπη και Αμερική με το δικό μας σε τιμές πάνω από 10€ λιανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή