Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Οι ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλα είδη Άνοιας αυξάνονται αλματωδώς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υπάρχουν 35.000.000 ασθενείς παγκοσμίως, 7.300.000 στην Ευρώπη και 160.000 στην Ελλάδα. Από την νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ήδη εφαρμόζουν ή εκπονούν σχέδια δράσης για την Άνοια. Στην Ελλάδα υπάρχει δραματική έλλειψη δομών και υπηρεσιών για τους ανοϊκούς ασθενείς και τους φροντιστές τους. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι, ασθενείς, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας και κρατικοί φορείς να αγωνιστούμε για να γίνει η Άνοια προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ελληνική Πρωτοβουλία Δράσης για τη Νόσο Alzheimer, υπογράφοντας το τη σχετική φόρμα εδώ. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει 5.291 άτομα.

Το θέμα της ανίατης αυτής νόσου δεν αφορά μόνο τον ασθενή, αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο…. Ας ενημερωθούμε λοιπόν, και ας απαιτήσουμε από την πολιτεία να δώσει την απαραίτητη προσοχή και προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου