ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

16 - 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Απών ο Δήμος Ηρακλείου

image Εκδηλώσεις σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης διοργανώνονται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.
Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών. Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές.
Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.
Συγκεκριμένα προβλέπει την: α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου, β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση και γ) προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Φαίνεται όμως ότι η πόλη του Ηρακλείου δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα…. Το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι προφανώς στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, γι’ αυτό και δε συμμετέχει ο δήμος στις εκδηλώσεις αυτές.
Και πως βέβαια να συμμετάσχει, με ποδηλατοδρομία στη λεωφόρο Κνωσού; Θα θρηνήσουμε θύματα!!! Ένα ποδηλατόδρομο έχει όλο κι όλο το Ηράκλειο, αυτόν της παραλιακής. Της Λ. Κνωσού έχει γίνει λωρίδα στάθμευσης, κι εξυπηρέτησης καταστημάτων. Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, και στην προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης όπως π.χ. με μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί νομίζω ότι δεν έχει το παραμικρό σχέδιο αντιμετώπισης !!!  Νομίζει ότι με ένα χώρο στάθμευσης κάτω από την πλατεία ελευθερίας θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα!! Ούτε καν το απλούστερο δεν μπορεί να κάνει: να διαθέσει δωρεάν χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου,, (αντί να χρεώνει η ΔΕΠΤΑΗ 3 και 4 ευρώ), και να μεταφέρει με λεωφορεία τον κόσμο στο κέντρο, ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.
Που είναι όμως και όλοι αυτοί οι αντιδήμαρχοι, που κατά καιρούς διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις για να προωθήσουν δήθεν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης;; Μάλλον ασχολούνται με την προεκλογική τους εκστρατεία (άλλος για το δήμο, άλλος για την περιφέρεια), και δεν έχουν χρόνο για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης.
Μην ξαφνιαστείτε όμως αν σε καμιά ομιλία τους ακούσετε για προστασία του περιβάλλοντος, και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας…Φοριέται πολύ τελευταία, στην Μπιρμπίλειο εποχή!
πληροφορίες από www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου