ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Υποκύπτει ο δήμος Ηρακλείου στους εκβιασμούς της ΔΕΗ και …αναστέλλει το τέλος χρήσης υπεδάφους!

image
Αναστολή τμήματος της 192/2008 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που αφορούσε στην επιβολή Τέλους Χρήσης Υπεδάφους στη ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε …το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με την 162/2012 Απόφασή του!!
Με την 192/2008 απόφαση καθορίζονταν το τέλος που πλήρωναν ΟΛΕΣ οι εταιρίες που χρησιμοποιούσαν δημόσιο χώρο και για τον εξοπλισμό τους αλλά και για τα δίκτυά τους. Η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε με την 639/2011 απόφαση  η οποία, όπως βλέπετε παρακάτω...
καθορίζει τιμή 50 ευρώ ανά κυβικό μέτρο για χρήση υπεδάφους, ενώ για για τις εταιρίες τοποθέτησης οπτικών ινών αναφέρει ότι θα καθορίζονται σύμφωνα με την 528/075 ΦΕΚ Β 1375/10-7-09 απόφαση ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων):
image
Με την 162/2012 Απόφαση όμως, και με την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ (και όχι αιτιολογία) ότι εκδόθηκε η 5/5-1-2012 ΚΥΑ με την οποία εγκρίθηκε(!!) η παραπάνω απόφαση της ΕΕΤΤ, αναστέλλεται η εφαρμογή του τέλους χρήσης υπεδάφους για τη ΔΕΗ Α.Ε., μέχρι να εκδοθεί αντίστοιχη ΚΥΑ για τη ΔΕΗ!
image
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ όμως που γίνεται αυτή η αναστολή της επιβολής του τέλους για τη ΔΕΗ Α.Ε. είναι επειδή η ΔΕΗ Α.Ε. εκβιάζει το δήμο Ηρακλείου, και με την καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ που έχουν υπογραφεί οι αντίστοιχες συμβάσεις (μεταξύ δήμου και ΔΕΗ) και μάλιστα για έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αλλά και με μη έγκαιρη χορήγηση  μελετών υπογείωσης δικτύων  σε άλλα ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ έργα, επειδή της επιβλήθηκε αυτό το τέλος το οποίο θεωρεί υπερβολικό!!!
Ο δήμος Ηρακλείου λοιπόν, που βλέπει τα έργα της υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ να “βαλτώνουν” , τις χρηματοδοτήσεις να κινδυνεύουν να χαθούν λόγω μη ύπαρξης μελετών υπογείωσης και τα έργα να κινδυνεύουν με απένταξη από το ΕΣΠΑ, ΥΠΕΚΥΨΕ στον εκβιασμό της ΔΕΗ Α.Ε. και προχώρησε στην αναστολή του τέλους αυτού.
Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζει ο Ηρακλειώτης.  Για άλλη μια φορά, η ΔΕΗ που αποτελεί “κράτος εν κράτει” , επιβάλλει το δικό της τρόπο και στις σχέσεις της με το δήμο. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να μπει ένα τέλος, όχι χρήσης υπεδάφους, αλλά ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει παρά τη φιλότιμη προσπάθεια ο δήμος Ηρακλείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου