ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιος χρειάζεται οικοδομική άδεια, όταν έχει την… άδεια του Θεού!

analipsi2Σε μια περίοδο που η πολιτεία προσπαθεί να δώσει κάποια λύση στο θέμα των αυθαιρέτων, η ενορία της Ανάληψης στο Ηράκλειο δε φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την προσπάθεια! Και, παρά το γεγονός ότι ο ιερός ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, στη συνοικία της Ανάληψης, αυτό δεν εμπόδισε τους ιερείς της Α’ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης (στην οποία ανήκει ο ναός) να επεκτείνουν την εκκλησία, χτίζοντας αυθαίρετα ένα αρκετά μεγάλης έκτασης ημιυπόγειο χώρο, με ένα τεράστιο  καμπαναριό!
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω…
είναι σαν να χτίστηκε άλλη μισή εκκλησία δίπλα από την παλιά! Ένα τεράστιο καμπαναριό έχει υψωθεί από το πουθενά, ενώ κάτω από αυτό βρίσκεται μια πολύ μεγάλη ημιυπόγεια αίθουσα! Και φυσικά, δεν υπάρχει πουθενά κάποια ταμπέλα με…τον αριθμό της οικοδομικής αδείας, αφού δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια!!
analipsi2 analipsi1
Είναι όχι απλά προκλητικό, αλλά εντελώς απαράδεκτο από μέρους της εκκλησίας, να εκμεταλλεύεται την εύνοια και την ανοχή των πολιτικών και των υπηρεσιακών παραγόντων, και να προβαίνει σε τέτοιου είδους ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενέργειες. Και μάλιστα σε μια περιοχή ιστορική, ακριβώς πάνω στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου, που ο απλός πολίτης  για να βάλει μια πέτρα πάνω σε μια άλλη πρέπει να πάρει άδεια από την αρχαιολογία!!! Και αν δεν το κάνει, θα βρεθεί μπλεγμένος για μια ζωή!
Θα μου πείτε, στη μεγαλύτερη αυθαιρετούπολη της Ελλάδας, την εκκλησία βρήκες να κράξεις; Και την εκκλησία, θα σας  πω.  Επειδή  όλοι είμαστε ίσοι απέναντι όχι μόνο στο Θεό, αλλά και στο νόμο. Και επειδή η εκκλησία πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Όταν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τουλάχιστον ας μην προκαλεί. Και δε θέλω καν να ακούσω για το έργο της εκκλησίας, και για το ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο, κλπ. Ας κάνει το έργο της ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ!
Υ.Γ.: Αλήθεια, έχουν εκδοθεί άραγε τιμολόγια για τα μπετά αυτά και για τα υπόλοιπα οικοδομικά υλικά; Έχουν εκδοθεί τιμολόγια παροχής υπηρεσιών από κάποιο εργογάβο, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, κλπ ή είναι όλα “μαύρα”;

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ..........ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΟ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΕΙΨΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα σπίτια μας θα δίναμε για να μεγαλώσουμε την Ανάληψή μας! Η λογική του άρθρου παραπέμπει σε εποχές που ξεπεράστηκαν -ευτυχώς. Καλή δύναμη στο έργο σας. Η Ανάληψή μας και τα μάτια σας. Την αγαπούμε πολύ και η καρδιά μας από μακριά εκεί είναι πάντα!

      Διαγραφή