ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιτέλους ένα (οποιοδήποτε) σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Μπορεί να πήρε 1,5 χρόνο, να έπρεπε η Τρόικα να πιέσει και να "εκβιάσει" ουσιαστικά την κυβέρνηση, αλλά επιτέλους είναι έτοιμο!! Ποιο; Μα, το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής για τα έτη 2011 - 2013!

Από το σύνολο του τύπου έχει χαρακτηριστεί "πολύ φιλόδοξο", αφού έχει στόχο την είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ μέσα σε 3 χρόνια (ουσιαστικά 2, αφού το 2011 δεν προβλέπονται μεγάλα ποσά)!  Φανταστείτε ότι το ποσό αυτό είναι σχεδόν το 50% του κονδυλίου των 26 δισ. ευρώ, που αναζητά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έως το 2015!  Εγώ όμως προς το παρόν - και μη έχοντας προλάβει να το μελετήσω - θα δω το θετικό κομάτι του όλου ζητήματος: ότι γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.

Σίγουρα και αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης, που φαντάζομαι ότι θα πάρει σύντομα "νομοθετική" μορφή, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Δηλαδή στα τέλη του 2012, που το σχέδιο αυτό θα έχει εφαρμοστεί για 15 χρόνο,  θα έχουμε μια ιδέα αν όλα αυτά που σχεδίασε η κυβέρνηση απέδωσαν καρπούς. Πρέπει όμως όλοι οι ενεργοί πολίτες να δούμε κατά πόσον το σχέδιο αυτό "χτυπάει" στη ρίζα του το πρόβλημα, και δεν περιορίζεται απλά σε "εύκολες" λύσεις και περιπτώσεις φοροφυγάδων, αφήνοντας τους "μεγαλοκαρχαρίες" απ' έξω.

Για το λόγο αυτό, δημοσιεύω ολόκληρο το  Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής  2011 - 2013. Να το μελετήσουμε όλοι μαζί (κι εγώ μαζί με εσάς), και να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας, και τις τυχόν αμβιβολίες μας:

Εθν. Επ/κο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011 - 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου