Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Η “μπουρδελοποίηση” του ποδοσφαίρου…

Μέσα σε μια ζούγκλα επικρατεί τι άλλο , από το νόμο του ισχυρού. Έτσι και το Σάββατο στη ζούγκλα του ΟΑΚΑ, χιλιάδες οπαδοί έτοιμοι να παρέμβουν σε κάθε τεκταινόμενο εντός γηπέδου, διαιτητές που σφύριζαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και μια αστυνομία να χτυπάει στο ψαχνό ποιούς άλλους από τους αδικημένους , καθόριζαν το μέλλον του "ανίσχυρου " Ατρομήτου ως προδιαγεγραμμένο.

Η επόμενη μέρα βρήκε όλη την Ελλάδα να κράζει τους ανεγκέφαλους, τους βάρβαρους, τους κάφρους που μπουκάρουν και καταστρέφουν το άθλημα "ποδόσφαιρο". Τι είναι όμως που γέννα αυτή τη βία;  Μήπως το ποδόσφαιρο είναι αντανάκλαση της σημερινής κοινωνίας; Η "μπουρδελοποίηση" του ποδοσφαίρου μέσω των σάπιων παραγόντων και του προτύπου αθλητισμού-επιχείρηση καθρεφτίζει την διαφθορά ενός κοινωνικού συστήματος που θεοποιεί το κέρδος και αδιαφορεί για τον άνθρωπο. Η τυφλή βία , όλο και συχνότερα και μαζικότερα, εκφράζει την οργή, την απελπισία και τον αντικαθωπρεπισμό της νεολαίας (ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο) για μια κοινωνία που διαγράφει το μέλλον της και την αφήνει στο περιθώριο. Μια οργή που εκδηλώνεται με τρόπο επικίνδυνο για μας και ανώδυνο για το σύστημα.

Σήμερα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα "Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία, έλα να παλέψουμε για άλλη κοινωνία!". Όλοι εμείς οι οργανωμένοι υγιείς οπαδοί να ενωθούμε, βάζοντας το λιθαράκι μας για να μετατρέψουμε αυτόν τον αναδυόμενο ριζοσπαστισμό σε κίνημα για μια νέα κοινωνία που θα βάζει τη νεολαία στο επίκεντρο και τα κέρδη στο περιθώριο.

Alternative fans of ergotelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου