ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων για το θάνατο του Γιάννη Σακελλαράκη

Το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη βαθειά λύπη του το για τον θάνατο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη.

Ο Γιάννης Σακελλαράκης εργάστηκε στην Κρήτη από το 1963 ως επιμελητής του Μουσείου Ηρακλείου και αργότερα ως Διευθυντής του και Έφορος Αρχαιοτήτων (1980-1987). Ανακάλυψε και ανέσκαψε πολυάριθμες αρχαιολογικές θέσεις, δημιούργησε νέους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους και συνέγραψε πολυάριθμα βιβλία και άρθρα για την κρητική αρχαιολογία, συμβάλλοντας καθοριστικά στον εμπλουτισμό και στη διάχυση της γνώσης για την προϊστορία και την ιστορία του τόπου μας. Εργάστηκε με ζήλο για την εκλαΐκευση της επιστήμης κάνοντας προσιτή την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό. Αγάπησε με πάθος το παρόν και το παρελθόν της Κρήτης, στην οποία εργάστηκε με απόλυτη αφοσίωση, κυριολεκτικά μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Στον σχεδόν μισό αιώνα της επιστημονικής παρουσίας του στην Κρήτη άφησε το δικό του στίγμα στην πορεία της αρχαιολογικής επιστήμης και ανέθρεψε επιστημονικά εκατοντάδες νέους αρχαιολόγους, τεχνίτες και συντηρητές μεταδίδοντάς τους το δικό του πάθος για την κρητική αρχαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου