ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νέο εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο. Ποιος ελέγχει τις συνθήκες εργασίας;

image Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο, και ήρθε να προστεθεί στα πολλά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην πόλη μας , αλλά και στην Κρήτη γενικότερα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας 35χρονος οικοδόμος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μετά από πτώση, από ταράτσα οικοδομής, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, την ώρα της εργασίας του. Μεταφέρθηκε αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με κατάγματα σε χέρια, πόδια και τη λεκάνη, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση .

Πριν μερικούς μήνες, στις 20 Μαρτίου του 2010, ένας 40χρονος μετανάστης που δούλευε σε τριώροφη οικοδομή επί της Λ. Ικάρου με την οδό Μπαλαμούτσου στην Αλικαρνασσό έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να σηκώσει ένα σίδερο. Το σίδερο αυτό ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο εργάτης να κεραυνοβοληθεί.

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου 2010, είχε βρει τραγικό θάνατο ένας 60χρονος εργάτης στο λατομείο της Πόμπιας Μεσαράς του Ηρακλείου, πέφτοντας μέσα στον σπαστήρα. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί αμέσως στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα παραπάνω περιστατικά θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα την επιθεώρηση εργασίας του νομού Ηρακλείου, που εκτός από το αν ασφαλίζονται οι τεχνίτες και οι εργάτες που δουλεύουν στις οικοδομές, έχουν υπό την εποπτεία τους και τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας στα έργα. Δεν ξέρω αν χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού ή οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές επειδή κάποιοι δε θέλουν να ξοδέψουν μια δεκάρα παραπάνω, για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις οικοδομές. Παράλληλα όμως, χρειάζεται και μια εκστρατεία ενημέρωσης των ίδιων των οικοδόμων, ώστε να ξέρουν και οι ίδιοι τι κινδύνους αντιμετωπίζουν ανάλογα με τη δουλειά που εκτελούν, αλλά και ποιες είναι οι δικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου