ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρόστιμα στο Δήμο Ηρακλείου για παραβάσεις κατά την ανάπλαση του χώρου γύρω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ντροπή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης την επιβολή των προστίμων 40 και 50 χιλιάδων ευρώ που επέβαλε στο Δήμο Ηρακλείου το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων σχετικά με παραβάσεις που έγιναν κατά την εκτέλεση εργασιών για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στην Παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Το σχετικό φάκελο είχε συντάξει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, και είχε σταλεί για μελέτη σε ειδική επιτροπή του Υπουργείου. Μετά τη μελέτη του φακέλου, εκδόθηκε η απόφαση για τα πρόστιμα.

Όπως είναι φυσικό, δεν πήραν και πολύ καλά στο Δήμο Ηρακλείου την απόφαση αυτή, και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, και ήδη ετοιμάζονται να καταθέσουν ένσταση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Υποστηρίζουν δε ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθούνται τέτοιες πολιτικές, για έργα και παρεμβάσεις σε περιοχές όπου επί δεκαετίες δέσποζε η… παρακμή!

Επειδή είχε πάρει το μάτι μου κάτι εκσκαφείς να σκάβουν στην ακτή πίσω και δυτικά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τον καιρό που εκτελούνταν τα συγκεκριμένα έργα, μου είχε πράγματι τότε κινήσει την περιέργεια. Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους εργασίες, αλλά και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις  που γίνονται εντός της ζώνης του αιγιαλού χρειάζονται τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ2

Υποθέτω λοιπόν ότι ο Δήμος, για άλλη μια φορά, θεώρησε ότι επειδή εκτελεί έργα αναβάθμισης της περιοχής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πάρει τις απαραίτητες άδειες!!! Και γι’ αυτό τώρα του επιβάλλουν πρόστιμα, και όχι επειδή εκτέλεσε έργα αναβάθμισης, όπως θέλει να παρουσιάσει το θέμα ο κος Κουράκης, για να κερδίσει τις εντυπώσεις!! Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου όμως, κε Δήμαρχε… Τουλάχιστον στα ευνομούμενα κράτη…

Περισσότερα όταν δω τι ακριβώς λέει η απόφαση…

1 σχόλιο:

  1. "Ντροπή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης την επιβολή των προστίμων 40 και 50 χιλιάδων ευρώ που επέβαλε στο Δήμο Ηρακλείου το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων σχετικά με παραβάσεις που έγιναν κατά την εκτέλεση εργασιών για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στην Παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου"
    TA ΠΑΡΑΝΟΜΑ PARKING ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΟΚΑΦΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ??!!!??

    ΑπάντησηΔιαγραφή