ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

fast track, ή fast nature f@ck ?

Το νομοσχέδιο για τις fast track  επενδύσεις, ή αλλιώς για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, για το άρθρο 11, στο οποίο προβλέπονταν η δυνατότητα απαλλοτρίωσης δασικών εκτάσεων, με παράκαμψη άρθρου νομοσχεδίου του 1979, που αφορούσε την διαδικασία κανονικού χαρακτηρισμού τους. Το συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα, σύμφωνα με παρατήρηση του κου Καρτάλη, ερχόταν σε αναντιστοιχία με την πρόσφατη υπερψήφιση εκ μέρους της πλειοψηφίας, του άρθρου 24 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούσε την κατάρτιση δασικών χαρτών.

image Από τη μεριά της κυβέρνησης, ο κος Παμπούκης εξέφρασε την έκπληξή του για το «πάθος το οποίο έχει προκαλέσει η διάταξη» και διευκρίνισε πως το άρθρο δεν αφορά «αποχαρακτηρισμό εκτάσεων», αλλά μονάχα  «απαλλοτριώσεις» εκτάσεων που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως δασικές. Δέχθηκε δε, να αφαιρεθεί η αναφορά στην παράκαμψη του νόμου του 1979, η οποία είχε δεχθεί μεγάλο μέρος του όγκου των αμφισβητήσεων.

Κάτι είναι και αυτό. Και το παρήγορο είναι ότι σε αυτό συνέβαλλαν και οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος. Γιατί ναι μεν καλές είναι οι επενδύσεις, και ασφαλώς τις χρειάζεται η χώρα μας ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά πρέπει πάντα να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον. Και αυτό πρέπει να διασφαλίζεται με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Γιατί χωρίς αυτό, το fast truck θα οδηγήσει σε …fast nature f@ck!!!!

Τέλος, και αφού ο υπουργός Επικρατείας δέχθηκε  να επανεξετάσει  το ρόλο της Βουλής στην επικύρωση των συμβάσεων επενδύσεων στρατηγικής σημασίας, δηλώνοντας την πρόθεσή του να έρχονται στη Βουλή προς επικύρωση, όσες συμβάσεις προβλέπουν ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους επενδυτές, κατά τα προβλεπόμενα και από το Σύνταγμα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί των άρθρων από την αρμόδια επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου